עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by Yehudaa,

יש לי הרדיסק IDE בפורמט NTFS עם הרבה חומר עליו הרצתי LIVE CD ואני רוצה לגשת לכונן הזה 1.איזה פקודה מוציאה את רשימת ההרדיסיקים המותקנים ? 2.איך לעשות mount לכונן הזה דרך LIVE CD תודה !

• 2 תגובות
    • 912 צפיות
  2. Started by Noam0101,

יש לי בעיה מוזרה עם מכונות וירטואליות שאני מתקין עליהם לינוקס. כבר יצא לי להתקין כל מיני הפצות לינוקס בתוך VMWare על כמה מחשבים אבל זו בעיה שנתקלתי בה רק במחשב מסוים. כשאני מתקין הפצות שמבוססות על KDE הכל עובד מצוין. משום מה כאשר אני מתקין את אותם ההפצות עם Gnome (וניסיתי כבר Ubuntu, Fedora, OpenSUSE), כמה שניות אחרי שאני עושה Login המכונה פשוט נתקעת לגמרי. אין שום תגובה, גם Ctrl + Alt לא עובד. מעבר לזה, אם המקלדת והעכבר היו תפוסים על ידי VMWare אז הדרך היחידה לצאת מזה היא פשוט לעשות Reset למחשב (לא הצלחתי לגשת ב-mstsc למשל). אם הם לא תפוסים אז אני עושה Kill ל-Process של VMWare. לא הצלחתי למצוא מידע לגבי הבעיה הזו ולכן רציתי לדעת האם עוד מישהו פה נתקל בבעיה כזו והאם יש לכ…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by lioryb,

שלום. התקנתי מנדריבה 2009, ויש לי סרטונים מהמצלמה שלי, בפורמט AVI, שכנראה יש בעיה בקודקים, כי הצבעים מעוותים. רואים תמונה טובה, אבל הצבעים לא נכונים. איך אני פותר את הבעיה? (סרטים אחרים, MPEG לדוגמה, ראיתי כמו שצריך). אשמח לעזרתכם.

• 2 תגובות
    • 795 צפיות
  4. Started by yousux,

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3610442,00.html אולי ההכרזה ב MACWORLD הבא שיהיה כבר MAC OS X לכל מחשב ?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by dorlevi2,

יש לי דיסק התקנה של אובנטו 7.10 רציתי לדעת כמה דברים: 1.אם יש bluej ? (לפיתוח של java) 2.האם זה יעבוד על מחשב נייד: hp dv6680ej 3.ראיתי כתבה שמחק יוצא עידכון ל 8 אני אוכל לעדכן או שאני אצתרך למחוק את מה שיש לי עכשיו להוריד את הגירסא החדשה ואז להתקין שוב 4.זה מחסל את הסוללה כמו vista? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 797 צפיות
  6. אני מוריד עכשיו את ubuntu 8.10 החדש ויש כמה גירסאות: יש kubuntu ויש את xubuntu ויש ubuntu מה ההבדל בין שלושתן? ואם אני רוצה להוריד גירסא של התקנה רגילה (התקנה המערכת על ההארד-דיסק שלי אני צריך להוריד את ה live CD הרגיל? או איזה גירסא? אם תוכלו לעזור לי. תודה :]

• 2 תגובות
    • 864 צפיות
  7. Started by TalMetal,

הורדתי Mac OS X Leopard 10.5.2 לPC, אבל אני לא מצליח להתקין את הMac ולמחוק את הWindows XP. זו גירסה מיוחדת של Mac בשביל Intel PC שזה מה שיש לי. יש לי: 512MB RAM Pentium® 4 CPU 3.00Ghz NVIDIA GeForce FX 5200 אני יודע שזה חרא.. אבל אני כנראה משדרג את המחשב.. כשאני מנסה להתקין את הMAC הוא אומר Mode Not Supported, לפי דעתי הוא מדבר על הכרטיס מסך כי הוא ממש גרוע ואני בעצם ב600X800 רזולוציה שיכול להיות שהוא לא תומך בה. הSYSTEM REQUIREMENTS הם :-16 GB HDD On Free; - 1 Gb Ram (Recommendation, Gira Even Sui Mega 500). - Processor 867 MHz or more; משהו יכול להגיד לי מה יכולה להיות הבעיה בבקשה? =(

• 2 תגובות
    • 3k צפיות
  8. Started by lioryb,

בוקר טוב. התקנתי את מנדריבה2009. אני חדש בכל מה שקשור ללינוקס (שיחקתי בעבר כמה ימים עם אובונטו, אבל לא יותר). את כל החומרה שיש לי במחשב הוא זיהה (קול, מסך). איך אני יודע אם הוא זיהה את הכרטיס טלוויזיה? אם לא, איך אני מתקין? יש תוכנות חינמיות לצפייה?

• 2 תגובות
    • 808 צפיות
  9. Started by asaf556,

שלום הרגע התקנתי אובנטו 8.10 ואני מרוצה מאוד פשוט מדהים אבל אני מתקשה במציאת ערכות נושא אשמח אם תיתנו לי אתר מומלץ לערכות נושא תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. שיחקתי לי ב-GParted ורציתי בסוף לבדוק באפשרויות הנוספות בתפריטים איך אני מגדיר מחיצה שתעלה אוטומטית. מה שקרה אחרי כל התהליך הזה זה שהוא בעצם איחד לי את כל המחיצות שהיו לי והעלים לי את כל החומר. אמרתי, "לא נורא, זה בטח סתם כמו שהוא תמיד מראה לך את זה בצורה וירטואלית לפני שאתה מאשר את הפעולה".. איתחלתי ת'מחשב והוא עושה לי GRUB 22 ואני המום בתהיה כזו של- "מה?!!?!" כאשר אני זוכר את בעיית הגראב הזו שהייתה לי כאשר לא היה לי מערכת לינוקס כשניסיתי למחוק אותה בצורה לא טובה. מכאן הסקתי שאיך שהוא מבלי לעשות APLLY גרמתי למערכת לאחד את המחיצות שעשיתי בעבר ולפרמט לי את הדיסק הקשיח. רציתי לדעת איך אני מחזיר את הגלגל לאחור כי היה לי מלא מלא חומר חשוב על ההרד דיסק ואני פשוט כרגע המום ו…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  11. יש לי מחשב חדש יחסית (AMD כפול ליבה 2.5GHz) שתומך ב64 ביט, וש לו 2GB זיכרון. התקנתי עליו XP 32bit וVista 32bit. אמרו לי שדירסאות לינוקס 64 ביט (דביאן, אובונטו, מנדריבה, סוזה) יותר טובות מהגירסאות של 32 ביט, גם אם יש לי רק 2GB זיכרון, ולכן מומלץ להתקין לינוקס 64 ביט גם במחשב עם 2GB זיכרון בלבד. האם זה נכון? דרך אגב, מדובר במחשב תקציבי שאני לא מעוניין להוסיף לו עוד 2GB זיכרון, גם לנוכח המחירים הנמוכים של זכרונות DDR2.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by Oranl,

שלום, הבנתי שישנה אפשרות מובנית במק להעלות קבצי תמונה של דיסק, בלי תוכנה צד שלישי דוגמת דיימון טולס. איך עושים את זה בדיוק? והאם אכן DMG זה קובץ תמונה?

• 2 תגובות
    • 907 צפיות
  13. שלום לכולם, אני עומד להתקין מנדריבה 2009 GNOME על מחשב שכבר קיימת בו ויסטה SP1, ואני הייתי רוצה ששניהם יפעלו בDUAL BOOT. המפרט הוא זה שבצד, על ה160GB נימצאת הויסטה והProgram Files שלה, על 500GB נמצא כל המדיה, עבודות, DATA וכו' ועל ה120GB הייתי מעוניין להתקין מנדריבה. האם צפויות להיות בעיות? ואיך לפרמט בדיוק את הכונן של ה120GB? במידה ואני ארצה העתיד למחוק את מנדריבה ולהשאר רק עם ויסטה, מה עלי לעשות? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by asaf556,

מחקתי את לינוקס אבל התפריט בחירה בהתחלה נשאר איך אני מוחק אותו?

• 2 תגובות
    • 884 צפיות
  15. Started by yosda-boy,

שלום, קראתי את החוקים ואני לא מבין על מה מדובר אשמח אם מישהו יסביר. בתודה מראש yosda boy

16. קראתי בנעוץ וחשבתי על אובונטו,אבל אשמח לשמוע את דעתכם המפרט שלי פשוט כי זה מיועד למחשב ישן: Pentium 3 1000Mhz 256MB Ram 160GB הארד דיסק אני חושב שזה כל מה שחשוב... XP עובד כאן אחלה ורד אלרט 2 עובד בלי תקיעות חחח[גם ב LAN] אבל אני רוצה לנצל טוב יותר את המחשב הזה כי בחלק מהמשחקים הוא פשוט נתקע וזה מעצבן לכן אני רוצה לעבור ללינוקס... איזו גרסא אתם ממליצים שתריץ RED ALERT 2 חלק ושתשתמש בכמה שפחות זיכרון RAM ???

• 2 תגובות
    • 871 צפיות
  17. Started by Nosh,

מה מצופה? מאק פרו חדש, מאק מיני חדש, iWork 2009, עוד פרטים על SNOW LEOPARD ועוד.. למעוניינים להתעדכן LIVE מהכנס: http://www.engadget.com/2009/01/06/live-from-the-macworld-2009-keynote/ הכנס הפותח יהיה הערב, התערוכה תהיה מהיום עד התשיעי לינואר. הנה זה בא

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. חברים אני מנסה להתקין OSX 10.5.2 על מחשב נייד של HP DV5T. אני מנסה להעתיק את הקבצים של הדרייבר של הכ.מסך (9600M GT) לתיקיית הEXTENSIONS אבל לאחר ריסטרט המחשב עולה ולמערכת ההפעלה ואני מקבל שגיאה שהקובץ לא הותקן כראוי. הקובץ שאני מתקין הוא חבילה ששמה NVdarwin.kext - דרייוורים שכרטיסי מסך של NVIDIA. המצחיק הוא שכאשר אני מעלה את המחשב עם הפקודה -X אז המחשב עולה תקין עם הרזולוציה הנכונה, כאילו הדרייבר מותקן תקין. למה במצב רגיל אני מקבל את השגיאה? מישהו יודע מה אני מפספס פה?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. אז ככה, אחרי הרבה שנים שלינוקס זה בגדר קונספט אצלי בראש, החלטתי להסיר את הכפפות ולראות על מה כל הרעש. יצרתי מחיצה וארגנתי DUAL BOOT עם הוינדוס שלי טיפ טופ. עכשיו הכל טוב ויפה עד שהבנתי שאני פשוט לא מבין איך מתחברים לאינטרנט, לגמרי אין לי מושג מאיפה להתחיל. הלכתי להגדרות רשת,לאלחוטי ושמתי את הSSID של הרשת אבל שומדבר לא קורה.. יש מצב שזה קשור לכרטיס האלחוטי שלי (Linksys WMP300N PCI)? אשמח אם תזרקו לי כיוון על מה הולך פה בגדול, ולזכור שאני לגמרי חדש בסצנה תודה לכל מי שמקדיש מזמנו לעזור עריכה: בסוף נאלצתי לחבר לחוטי ומשמה מצאתי דרייברים תואמים.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  20. ממש מרגיז לעבוד בלי המקלדת, ההרגל ל ctrl+a\c\v לא משתחרר... וכפתור מחיקה בסייר קבצים גם לא ראיתי. בכלל נראה שבאפל מזלזלים בחשיבות המקלדת ;D פספסתי משהו? יש אפשרות? אפילו עם תוכנה צד ג' ?... תודה.

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by masmddr,

שלום. החלטתי לנסות להתקין לינוקס על המחשב הנייד שיש לי (ראה מפרט ). הבעיה היא שfdisk וגם cfdisk לא מציגים את ההרדיסק שלי. הם מציגים את HDA בתור הדיסק או הDVD שנמצא בכונן. ניסיתי דרך ההתקנה של slackware וגם linux from scratch live cd . ניסיתי אפילו למחוק את המחיצות בעזרת windows ואז להיכנס לfdisk אבל לא עזר. עצות?

• 2 תגובות
    • 809 צפיות
  22. Started by puGs,

טוב תראו ישלי אובנטו 8.04 אבל זה לא ממש משנה.. בכ"מ,אחרי בעייה חמורה בביוס שלי הייתי חייב לפרמט את המחשב,אז אבא שלי לקח אותו למישהו שיפרמט בשבילי. עכשיו,אחרי שקיבלתי את המחשב גיליתי שיש משתמש עם הרשאות מקסימליות שאני לא יודע את הסיסמא שלו. אני רוצה להכנס למשתמש הזה,אז השאלה שלי היא כזאת: איך מאפסים את הסיסמא של המשתמש או משהו בנושא? תודה מראש=]

• 2 תגובות
    • 820 צפיות
  23. Started by Red Sparowes,

ברשותי ubuntu על נייד hp pavilon בעל מצלמה ומיקרפון מובנה . נתקלתי במספר בעיות skype שאת חלקם הצלחתי לפתור, אחת מהם היא שגיאת Problem with Audio Playback על ידי פקודה : נשראה לי בעיה אחת המונעת ממני להשתמש בתוכנה באופן תקין, המקרופון לא פועל... לא רק בתוכנה אלא במחשב בכלל. בתפריט volume control>recording המקרופון כל הזמן במצב mute ב digital וב capture . למשהו יש פתרון ? שהיה מפורט וברור כי אני עדין טירון בלינוקס

• 2 תגובות
    • 950 צפיות
  24. הצילו!!! יש לי imac5 עם מערכת הפעלה mac os x (אם אני לא טועה) בזמן האחרון הוא זחל לי אז ניסיתי למחוק כל מה שרק יכולתי מהמחשב כולל משהו על תוכנות ווינדוז או אופיס למק - גרסת דמי כזאת שהגיע עם המחשב (הדבר היחיד שמחקתי שדרש ממני סיסמה ). אחרי חודשים שלא כיביתי אותו חשבתי לתת לו לנוח וכיביתי. עכשיו עולה מסך לבן/ אפור - בלי כיתוב בלי כלום והוא לא ממשיך משם. כנראה שמחקתי משהו חשוב. זה כבר קרה לי פעם ומישהו הסביר לי איך להתקין מחדש את מערכת ההפעלה והכל הסתדר (משהו עם להכניס את הדיסק וללחוץ על משהו במקלדת עד שזה יעלה...) חוץ מזה או בהמשך לאותו הנושא. קניתי לא מזמן מק בוק והוא הגיע עם מערכת ההפעלה החדשה של מק - לאופרד. אני יכולה להתקין אותו גם על הimac5 שלי? איך אני עו…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by acoca_net,

שלום. הייתי רוצה לדעת אם יצאה התוכנה Adobe Photoshop CS4 ME למקינטוש. תודה מראש אורי.

• 2 תגובות
    • 3.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים