עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by rjjb7,

יש לי על אותו מחשב גם ווינדוס וגם לינוקס. את לינוקס התקנתי אחרון, לכן הברירת מחדל היא שלינוקס עולה אוטומטית ואם תו 8 שניות אני לא בוחר אחרת - לינוקס עולה. אני רוצה לגרום לכך שווינדוס יהיה ברירת המחדל של מערכת ההפעלה שעולה ולא לינוקס. אם הדבר איננו אפשרי - אודה למי שיתן שיטה נוחה (עדיף עם שלבים או לינק) להסרת לינוקס.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. יש לי שלוש מערכות הפעלה LINUX XP VISTA . המערכת הפעלה שהותקנה ראשונה היא XP אז LINUX והיום VISTA עם הלינוקס היה לי GRUB LOADING של הBOOT ושם יכולתי לבחור XP או LINUX עכשיו שהתקנתי את הויסטה משום מה היא השתלטה על הBOOT LOADER ואני יכול לבחור או ויסטה או XP , איך אני מחזיר/משנה את זה למצב שבו אני יוכל לבחור מבין שלושת מערכות ההפעלה המותקנות על המחשב? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by d0r0n,

הזמנתי השבוע מק בוק פרו 17 אינץ' מדהים מאיי דיגיטל עם ה OS X 5 והוא עלה המוןןןן כסף אני אפילו לא אגיד כמה... ועדיין יש לי כמה בעיות כשאני מתחבר לרשת האלחוטית (ראוטר של סימנס של בזק) אני מכניס סיסמא והוא ניכנס והוא מראה חיבור אבל אין אינטרנט הדפדפן מראה שאני לא מחובר ושום דבר אחר שקשור לאינטרנט גם לא... ודווקא אצל חבר שלי התחבר בלי בעייה... עכשיו בטח זה משהו עם הראוטר אבל בזק רוצים לשלם להם כסף כל חודש בשביל העזרה הראשונה שאני מבקש מהם מזה 6 שנים .... בקיצור אם מישהו יכול לעזור לי תודה רבה! ועוד משהו רכשתי גם את הסטודיו 2 ונאמר לי שניתן ליראות בפאיינל קאט החדש מבלי לרנדר אבל זה לא כל כך עובד... מישהו יודע למה? תודה רבה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. שלום לכולם, אני מתכנן לקנות השבוע מחשב חדש, וראיתי שהשירשורים בנושא מערכת ההפעלה המעולה Ubuntu לא מעודכנים, ולכן רציתי לשאול - למישהו יש המלצות בעד או נגד רכיבי חומרה (מעבד, זכרון, לוח אם, צורב) שיש איתם בעיות התאמה לאובונטו? (או רכיבים שמתאימים במיוחד?) המפרט שאני מתעתד לקנות: (תגידו אם יש לכם הצעות לשיפור/תיקון) מעבד - Intel Core2Duo conero E6xxx זכרון - 2048Mb DDR II 800Mhz של קינגסטון(?) לוח אם - Gigabyte MSI P35 צורב - LG SATA dual layer X20 DVD כרטיס מסך - --לא צריך, אני לא משחק במשחקים. מארז - Antec P182 ( המהולל ) הסתייגויות? בעיקר מטרידה אותי סוגיית ההתאמה לצורב וללוח האם... תודה על כל התייחסות רצינית : )

• 2 תגובות
    • 902 צפיות
  5. שלום, בשעה טובה ומוצלחת התקנתי Kubuntu על המחשב (למרות שהיא בעייתית באתחול על ה-Thinkpad). בכל אתחול של המחשב מופיע התפריט של בחירת מערכת ההפעלה לאתחול, כאשר ברירת המחדל היא אובונטו, וכדי להפעיל את וויסטה אני צריך להספיק לבחור אותה לפני שנגמר הזמן... איך אני משנה את ברירת המחדל לוויסטה? ועוד שאלה: חבילת Compiz עם התלת מימד וכל זה פועלת רק עם Nvidia? יש דרך להפעיל אותה עם ה-Intel X3100 שלי? תודה

• 2 תגובות
    • 968 צפיות
  6. Started by 24zone,

היי מה קורה אנשים ? אני צריך קצת עזרה 1. מה ההבדל המהותי בין ווינדוס ללינוקס? 2.מה עדיף? 3.למי מיועד הלינוקס? 4.איפה אפשר להוריד? 5.מדריכים לעבודה בלינוקס תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by LBC,

שלום, אני העברתי קובץ מאד גדול על דיסק מ-PC ל-MAC, וכדי לוודא שהוא הועתק נכון בדקתי את ה- MD5sum והוא יצא שונה! חשבתי שהבעיה היא בצריבה, אבל אז בדקתי את ה-MD5 של הקובץ על הדיסק עצמו ב-PC והוא היה בסדר, ואז בדקתי את הדיסק עצמו ב-MAC והוא עדיין היה שונה (אבל זהה לבדיקה הראשונה על MAC). צרבתי שוב, ואותו דבר קרה! איך זה ייתכן? האם MAC מחשב MD5sum בצורה שונה???

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. אני רוצה להזמין מקנטוש ...סקסי ...יש מדריך אבל ...אני לא מצליח לפתוח אותו משהו יודע איך ? ;D אני הולך לי לקנות מקנטוש חמוד .....ללימודים .... http://forum.mac-it.co.il/archive_single_view.php?id=84523&gid=84523

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by bruno the blade,

שלום לחברי הפורום. אני מעוניין להתקין לינוקס בנייד הישן ( SONY VAIO PCG Z600 HEK ) במקום XP שרץ עליו יחסית בסדר. ידוע לי מקריאה בפורום שישנם מחשבים מחברות מסוימות שלא כ"כ תואמות ללינוקס . אך לא ראיתי בנוגע לסוני. האם יהיה קשה להתאים לו ? ואם לא איזה לינוקס מומלץ ? ( מעבד פנטיום 3 800 וראם 256 ) תודה

• 2 תגובות
    • 788 צפיות
  10. יש לי הרבה גיבויים בהרד דיסק הבעיה היא שעכשיו יש לי בעיה הוא אינו מזוהה טוב בXP עכשיו הרצתי קנופיקס גרסה 4.0 והוא אכן זהה לי אותו הבעיה היא שאני לא יכול להעביר את הקבצים להרד דיסק השני אין לי הרשאות כתיבה אליו ניסיתי לשנות דרך המאפיינים של הכונן אבל ללא הצלחה, ניסיתי גם להעתיק את הקבצים לדיסק און קי אבל יש לי הרשאות להכל (קריאה כתיבה והרצה) אבל בפועל אני לא יכול להעתיק שום קובץ אם למשהו יש פתרון אני אשמח לשמוע תודה

• 2 תגובות
    • 904 צפיות
  11. Started by DavidM,

קראתי כאן בפורום ועדיין אני לא ממש מגובש לגבי ההחלטה שלי איזה לינוקס להתקין אני רק צריך לינוקס תומך עיברית אני עכשיו משתמש בלינוקס של קזית שזה על דיסק אבל מערכת הפעלה על דיסק לא יכולה להישמר לנצח בגלל זה אני שואל כאן איזו הכי כדאי לי להתקין? אני מתשמש לשעבר של windows xp home editon תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by gevAA,

מישו יכול לתת לי את הפקודות ליצירת קובץ חדש בלינוקס ? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 815 צפיות
  13. Started by yamamoto,

איך עושים את זה נתחיל עם זה שאין לי קול ותוכנות כמו אימיול מקודדים דפדפנים..... איך אני מתקין אקרובט ריידר ודרייבר של nvidia הורדתי מנענע פיירפוקס בעברית ללינוקס אבל איך אני מתקין את זה

• 2 תגובות
    • 983 צפיות
  14. שלום לכולם, התקנתי את המערכת Ubuntu 7.10. אני מעונייין להתקין את החבילה הבאה: nvidia-glx לכרטיס המסך שלי מתוצרת nVidia אם לדייק Geforce 8800 GTS על מנת להתקין Compiz וכמובן, שיהיה דרייבר לכרטיס. כשכתבתי במנהל החבילות של Ubuntu את השם nvidia-glx היו 3 חבילות, אבל כל פעם שאני מסמן V על אחת מהן, מופיעה הודעה השגיאה הזאת: NVidia binary X.Org driver cannot be installed on your computer type (i386) Either the application requires special hardware features or the vendor decided to not support your computer type אז הורדתי מפה: http://packages.ubuntu.com/dapper/i386/nvidia-glx/download את החבילה, וכאשר אני מפעיל את קובץ הdeb יש לי את השגיאה הבאה: Error: Dependecy is not satis…

• 2 תגובות
    • 794 צפיות
  15. Started by exercise,

http://www.fs-driver.org/index.html נראה נחמד.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. שלום לכל הגולשים. אני מחפש אתר שבו אני אוכל להוריד דרייברים לחומרת המק החדש שיצא ושהדרייברים האלו יתמכו בויסטה בתודה מראש. ניר

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by arik100,

המסך כותב 60 HERTZ משו ו70HRTZ ואז אני שומע את הקול של המערכת וכותב את השם משתמש וסיסמא ואז הUBUNTU עולה והמסך מלא בקווים ואי אפשר לעשות כלום מה אני עושה? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 807 צפיות
  18. Started by guyl3,

שלום, אני מנסה להתקין את מנדריבה על virtual pc (קיבלתי את הדיסק מחבר ) המערכת עשתה BOOT והגעתי לחלון שחור שמבקש local host מה עלי לעשות ?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  19. איזה פקודה גורמת להדפסת הפלט הנל cotodos0 c0t0d0s1 עד S7 c0t2d0s0 c0t2d0s1 עד S7 T2 c1t1d0s0 c1t1d0s1 עד S7 שאלה נוספת: מה פרוש C0/TS/D0/S0 תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 902 צפיות
  20. יש לי כרטיס רשת אלחוטי USB של edimax EW-7318Ug מצאתי את ההדרכה הזאת http://www.niumata.com/forum/viewtopic.php?id=6 אני משתמש ב xubuntu רציתי לדעת אם אין משהו קצת יותר פשוט כי זה נראה לי ממש מסובך גם ההצפנה של הראוטר היא wap מצאתי גם את זה http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=400236 אני לא מבין למה לא יכלו לעשות משהו קצת יותר פשוט

• 2 תגובות
    • 3.7k צפיות
  21. ואפילו לא צריך ריסט :-X http://lifehacker.com/371194/first-look-at-ubuntu-804-hardy-heron-beta

• 2 תגובות
    • 897 צפיות
  22. Started by Gorge25,

לאחר קריאה אינטנסיבית של הפורום הנ"ל ושל פורום הניידים הכללי עדיין לא הצלחתי להגיע להחלטה ולכן אני מעלה נושא זה לדיון: אני מחפש מחשב לגרפיקה בסיסית (freehand, dream weaver, flash ופוטושופ) ופחות למשחקים והייתי דיי נעול על מקבוק (1300$). דיי חשוב לי שמערכת ההפעלה תהייה ווינדווס לא משום שאני נעול על זה אלא בגלל קלות השימוש הנוכחית ולמי שהמחשב מיועד לו (שלא יתפתח פה דיון איזה מערכת הפעלה יותר טובה, אני צריך ווינדווס, מוכן לשתי מערכות הפעלה ב bootcamp). קראתי בפורום שאם כבר מתקינים ווינדווס אז למק של אפל אין כבר יתרון גדול על מחשב נייד מחברה אחרת (LENOVO, DELL) אולם לא הצלחתי למצוא מחשב נייד אחר באותה רמת חומרה בסיסית (מעבד - 2.4GHz Intel Core 2 Duo 3MB shared L2 cache, זיכרו…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by TheReaper,

אוקי המצב הראשוני היה מחיצה אחת עם WINXP עליה התקנתי את אובונטו 8 החדש ובעזרת ההתקנה חילקתי למחיצה של 20G ההתקנה עברה כמו שצריך ריסט GRUB לא מופיע בכלל אין שום תפריט, זה עובר ישר לטעינה של הווינדוס ניסיתי כמה פעמים ואני בטוח שאני עושה את זה כמו שצריך

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by stone cold,

אני צריך תוכנה שפועלת על אותה הרשת בדרך כלל אני מוריד דרך טורנטים ובזה אין לי בעיה בכלל אבל יש כמה דברים שאין בטורנטים ככה שאני צריך מקביל אימיול ללינוקס בתודה לעוזרים קרירין

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by Menuval,

שלום לכולם, אני צריך בדחיפות להבין איך אני מבטל את ה F1 F2 F3 וכו', מהפונקציות של הביהרות מסך ומתאים אותם לכפתורים רגילים של ווינדוס ? כמו כן, אני משתמש בתוכנה בווינדוס שמצריכה שימוש מרובה במקש ה HOME שלא נמצא במקלדת המקבוק שלי, אשמח אם תעזרו. תודה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים