עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. טוב אני מחפש גירסאה של לינוקס שתזלול פחות סוללה לנייד שלי, כי אני צריך אותה רק לראות סרטים וזהו לא יותר מזה. עכשיו עד עכשיו בדקתי את SUSE ויובנטו שנהם אוכלות סוללה, זה היה המדד: 1. XP - שלוש וחצי שעות. 2. 2000K - שעתים ורבע. 3. יובנטו שעה ו45 דק' לשעתיים. 4. SUSE - שעה ורבע - שעה וחצי =\. יש איזו גירסאה רק לניידים שאפילו תזלול פחות מXP? כי אם לינוקס כל כך קל למה הוא זולל סוללה כמו מטורף : תודה מראש, טימור.

• 4 תגובות
    • 774 צפיות
  2. הורדתי דרייבר לכרטיס מסך שלי מפה http://www.nvidia.com/object/linux_display_ia32_1.0-8762.html בטרמינל רשמתי sh /home/lou/Desktop/NVIDIA-Linux-x86-1.0-8762-pkg1.run ההתקנה לא מצליחה ורושמת ERROR: nvidia-installer must be run as root מה אני אמור לעשות? תודה לעוזרים.

• 30 תגובות
    • 2.9k צפיות
  3. http://www.codeweavers.com/products/cxmac/ נשמע מעניין החברה אפילו טוענת שיהיה ניתן לשחק משחקים כמו HL2

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by lidor_abo,

חברה שאני מתקין את הלינוקס נותן לי את השגיאה הבאה תעזרו לי..!

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by pixilated,

קראתי על מקינטוש בויקיפדיה לעומת מחשב רגיל של "מייקרוסופט" ולא כ"כ הבנתי מה ההבדלים.. מישהו מוכן להסביר לי שאני אראה אם לצרכים שלי כדאי להשקיע דווקא במקינטוש ולאו במייקרוסופט.?!

• 27 תגובות
    • 3.1k צפיות
  6. Started by lidor_abo,

חברה אני רוצה להתקין לינוקס 10 הכי חדש susa קודם כל מה אתם אומרים עליו ובבקשה תעזרו לי איך להתקין אותו?!

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by Konst1988,

יש לי בעיה חדשה ;D מסיבה כלשהיא, אולי עידכונים מרובים, אולי כי התעסקתי בהגדרת המקשים כמו שהציעו לי בשביל FF(החזרתי את זה כמו שהיה) אבל X לא עולה יותר.. השגיאה היא שהוא לא מוצא את fglrx, שזה הדרבירים של כרטיס מסך.. אין לי איך לשחזר את הקרנל הקודם, כי דאגתי למחוק אותו אתמול.. כי הכל פעם טוב אתמול.. ביצעתי שוב את הפעולות שעשיתי קודם כדי להתקין את הדריברים, אבל כלום. אולי יש דרך להחזיר את הדריברים שהיו מובנים באובונטו? שיהיה לפחות משהו.. תודה לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. שלום לכולם בשעה טובה התקנתי אובנטו ואני לא מצטער לשניה... אני אשמח אם תוכלו לעזור לי בכמה דברים... אה והערה חשובה אני חושב שאני עם גנום ולא עם KDE 1. הבנתי שאפשר לעדכן את המקורות שיש למערכת להוריד משמה את כל העידכונים אני אשמח לקבל מקורות טובים וכמובן הסבר איך להוסיף אותם לקובץ המקורות. 2. כרגע יש לי עברית ואני אפילו כותב מהלינוקס אבל הפונטים לא יפים במיוחד חח יש חבילות פונטים? איך מתקינים ומאיפה מורידים? 3. איך אני מתקין את הדרייברים של ATI ניסיתי להתקין הסתבכתי לגמרי נדפק לי כל הלינוקס והייתי צריך לפרמט ולהתקין מחדש בגלל זה.. אז אני אשמח לקבל הסבר נורמלי איך מתקינים את הדרייברים הללו (אגב הכרטיס שלו הוא מסוג 9600XT) 4. יש איזה מקום עם מקורות להוריד את כל התוכנו…

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. שלום ברצוני להתקין LINX ו UNIX ורציתי לשאול על זה גרסאות אתם ממצלים תודה

• 2 תגובות
    • 823 צפיות
  10. Started by Konst1988,

שלו לכולם. אני מעוניין לקבל כמה סיבות למה להתקין לינוקס ולהשתמש בו כמערכת הפעלה ראשית. אבל סיבות רלוונטיות, לא סיבות אידיאולוגיות כמו שאנחנו משתמשים בפורמטים סגורים וזה לא טוב או שככה זה חוקי וחינם. אני רוצה סיבות פרקטיות, שיכולות לעזור לי בעבודה השוטפת במחשב. כמו כן אל תזכירו את נושא האבטחה. אני על XP יותר מדי זמן ואני יודע מצוין מה לעשות כדי לשמור עליה, ולכן האבטחה היפה של לינוקס לא מענינת אותי. יתרון משמעותי אחד שאני ראיתי משבוע עם אובונטו זה מערכת התקנת התוכנות, שנראת לי די נחמדה, רק שצריך להתרגל לזה ולהבין יותר טוב איך זה עובד. בעקרון הרבה יותר קל להוריד ולהתקין תוכנה על לינוקס, מאשר ב-XP. סיבות נוספות? תודה לעונים.

• 41 תגובות
    • 4.2k צפיות
  11. שלום הגיע אלי הום ubuntu בדואר איתחלתי live cd סבבה נראה יפה והכל האינטרנט בכרטיש רשת ומראה לי את האתר הראשי של הוט (ששם אפשר לבחור ספקית ולהוריד חייגן..) איך אני ממשיך מפה ? ושאלה שניה יש לי שני כוננים קשיחים אחד 60 גיגה ועליו ה XP ויש לי 160 שמפוצל ל 2 ל 100 ו 60 אבל בהתקנה הוא מופיע כ160 ואני לא רוצה למחוק את מה שיש לי שם אני רוצה להקצות רק 60 ללינוקס תודה

• 3 תגובות
    • 871 צפיות
  12. Started by AmitT,

שלום, לאחרונה עדכנתי את האובונטו שלי לגרסה החדשה (6.06) ומאז קבצי MP3 לא נפתחים בעזרת התוכנות הרגילות לניגון מוזיקה. ניסיתי המון תוכנות והם לא מגיבות אבל המוזיקה נפתחת דווקא בנגי הסרטים (totem, mplayer) מה יכול להיות הגורם לבעיה ואיך ניתן לפתור אותה?

• 7 תגובות
    • 980 צפיות
  13. Started by amitos80,

שלום אנשים אני מחפש גירסה של MAC OSX שאפשר להתקין על מעבדי X86 של AMD . אם משהו הצליח להתקין אשמח אם יוכל לתת לי קצת מידע על גירסה והוראות התקנה. תודה מראש amitos80

• 4 תגובות
    • 790 צפיות
  14. Started by patrik,

הבנתי שהיא יכולה להריץ אפליקציות של ווינדוס. איך מתקינים אותה ואיך משתמשים בה? אני משתמש בubuntu 6.06 תודה לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by dids22,

אחרי שאני מכניס יוזר וסיסמא הוא מבקש ממני שוב יוזר וסיסמא. קודם לכם נכנסתי ל packagemanager והסרתי שם איזו חבילה של xgl יודעים איך לסדר את זה? אם תעלו תמונה של החבילות שנמצאות בחיפוש של xgl אני יגיד לכם איזו חבילה בדיוק תודה

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  16. שמתי לב שהמחיצה של XP בUBUNTU נראית רק כREAD ONLY (שלא לדבר על XP, שבו בכלל אני לא רואה את המחיצות של לינוקס, בטח לא נתמכות...). איך אפשר לעשות שזה יהיה גםWRITE? אני יודע שזה לא בטוח, אבל מוכן לקחת את הסיכון! תודה בהקדם!

• 66 תגובות
    • 6.5k צפיות
  17. Started by Konst1988,

שלום לכולם, נוצרה לי בעיה חדשה ;D : אתמול יצא עידכון נוסף לקרנל, שכמובן ביצעתי. כתוצאה מכך, הוא כנראה כתב לי את MENU.LST מחדש, כי התפריט השתנה באופן הבא: 1. הופיעו עכשיו באפשרויות גם הקרנל הלפני הנוכחי, וזה שלפניו, שאותו ביטלתי עם סולמיות. 2. הוא החזיר לי את שמות הכוננים למה שהם היו בהתקנה, אבל זה לא כך עכשיו, ולכן בעצם לא מאפשר לעלות, עד שלא ערכתי את השורות האלה שוב. מכיוון שעד כמה שאני רואה, הקרנל מתעדכן לעתים קרובות יחסית, זה לא ממש כיף כל הזמן לערוך אותו. אני רוצה: 1.למחוק את הקרנלים הקודמים שאין בשימוש עוד.(שאני יבחר מה למחוק, ולא שיעשה את זה לבד) 2. שלא ישכתב לי מחדש את שמות הכוננים, אלא ישאיר אותם כמו שהם. יש משהו לעשות בנידון? תודה לעוזרים.

• 33 תגובות
    • 2.9k צפיות
  18. שלום לכולם ... בזמן האחרון התחלתי להרגיש שדי מיצתי את WINXP שאין לי את כל החופש שאני רוצה במערכת הפעלה ושאני רוצה לפחות לנסות עוד פיתרון ולראות איך זה... לפני שאני מתקין רציתי לברר כמה דברים. 1. אני עדיין מתלבט בעניין חבילה אני נוטה לכיוון האובנטו אבל עדיין לא החלטתי סופית, ממספר אנשים שמעתי שדווקא פדאורה טובה גם למתחילים.. בעיקרון הדרישות שלי מהחבילה הן הבאות - ממשק גרפי חמוד לא צריך את העיצוב הכי מדהים אבל אני גם לא רוצה לשבת כל היום מול הטרמינל... חשוב לי גם מערכת לא כבדה מידי וכמובן שתיהיה נוחה למשתמש מתחיל בלינוקס אך למרות זאת משתמש שרוצה לדעת מה קורה לו במחשב ורוצה שליטה על הדברים שלו וגם מעוניין לשחק קצת עם הטרמינל וללמוד מה בדיוק קורה שמה בלינוקס ןגם מערכת יצי…

• 6 תגובות
    • 938 צפיות
  19. UBUNTU DEBIAN שניהם נתקעים בשלב של העתקת קבצים , אובונטו נתקע ב15% ודביאן נתקע ב50% . עוד שאלה : יש לי שניי ארד-דיסקים , בראשון מותקן WINXP ובשני אני רוצה להתקין לינוקס , איך אני יוכל ליצור תפריט מקדים שמאפשר בחירה של מערכת ההפעלה? (עד עכשיו השיטה המעפנה שלי הייתה לבטל את הדיסק קשיח שאני לא רוצה שמערכת ההפעלה תעלה ממנו) תודה

• 40 תגובות
    • 11.5k צפיות
  20. Started by Konst1988,

טוב, ראיתי כמה סרטונים ותמונות של הדבר הנדיר הזה, והתרשמתי מאוד. החלטתי שגם לי מגיע אחד כזה ;D בעזרת ה-FAQ הלא רשמי של אובונטו, הגעתי לעמוד הנל שמסביא איך להתקין את זה על ATI(הכרטיס שלי..): http://www.compiz.net/viewtopic.php?id=389 השתמשתי באפשרות ב', מה שנותנת לי אפשרות להשאיר גם את ה-SESSION של GNOME הרגיל, וגם את XGL, כך שאם משהו הולך עקום, אני תמיד יכול לחזור אחורה.(ככה אני תמיד אוהב, שתמיד תהיה דרך חזרה). בכל אופן, עשיתי כל מה שנאמר שם, ובסוף נוצר לי SESSION של XGL. כשהרצתי אותו, להפעתי כלום לא השתנה, מצד אחד מבחינה הגרפית, מצד שני, מבחינת נוחות שימוש זה נהיה גרוע יותר.. א. נעלמו הכותרות של החלונות. הכוונה למקום הזה שבו היו 3 הכפתורים של CLOSE,MAX,MIN, והכותרת. זה נ…

• 87 תגובות
    • 9.2k צפיות
  21. Started by Konst1988,

1. אני רוצה שכל התוכנות שפותחות לינקים, במיוחד אלה של KDE, יפתחו לי את FF, ולא את KONQUEROR. 2. קיצור המקשים כמו CTRL+C, CTRL+V וכו' עובדים רק כשמקלדת היא על אנגלית. אני מעוניין שזה יעבוד גם כשהיא על אנגלית. הכוונה לשפה בה כותבים במקלדת. תודה לעונים.

• 52 תגובות
    • 4.7k צפיות
  22. Started by axon,

טוב אני לא יודע אם זה המקום, אבל זה עדיין ניראה לי הכי רלוונטי לפה התחלתי להכנס לעולם הלינוקס ... ואני מתעניין בבניית גריד ממחשבים ישנים {אין לי הרבה (או בכלל) ידע בלינוקס} אפשרי ? לא אפשרי מסובך לא מסובך ? מה בכלל צריך ואיפה מתחילים יש לי כמה מחשבים ישנים בבית שעומדים יתומים שמעתי שמועות שאפשר לנצל אותם אם גורדים .... זה בכלל הפורום הנכון לשאלה כזאת :s05:

• 3 תגובות
    • 901 צפיות
  23. Started by FIRE-KID,

שלום אני רוצה להפוך את הוינדוס ברשותי לעיברית מאנגלית... הבנתי שאני צריך את הMUI הזה.. מישהו מוכן לתת לי קצת פרטים עליו..(אני צריך לגרסת:XP:PRO SP2) כמה MB זה בערך? משהו השתמש בזה? איך זה? תודה רבה..(חשוב לי בעיקר לדעת כמה MB זה לגרסה שאני מחפש..) תודה רבה

• 21 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים