עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by Double_N,

כשאני שומע סאונד באתרים, למשל בYouTube , יש רעשי רקע.. לעומת זאת כאשר אני פותח קבצי קול עם הנגן הם מונגנים כמו שצריך... איך אפשר לפתור את הבעיה?

• 4 תגובות
    • 789 צפיות
  2. רציתי להדקין את הגרסא red hat 9 במחשב שלי, אז הגדרתי את הביוס שיאתחל מהסידירום, והוא אכן מאתחל משם נגיד בהדקנת ווינדוס אבל שהכנסתי את הדיסק הראשון של רד האט ועשיתי ריסטרט הוא מתעלם לגמרי להבוט שלו ולא מעלה את התוכנית הדקנה! מה אני יכול לעשות??

• 1 תגובה
    • 795 צפיות
  3. קניתי כרטיס מסך חדש ATI RADEON HD4870 ויש לי איתו בעיות בלינוקס ועוד עם האפקטים שזה ממש מוזר.. O_O" מה אני צריך לעשות כדי שהאפקטים המתקדמים יעבדו לי כי שום אפקטים לא עובדים לי, אני עובד על ההכי הכי הכי פשוט שזה בלי אפקטים כלל וכלל... ='[ זה רושם שזה לא אפשרי ולא יודע מה.. אז מה לעשות?< אפשר בבקשה מדריך לפתרון בעיה זו? נ.ב. נראה לי שזה בגלל שזה של ATI כי שמעתי שיש ללינוקס בעיות עם כרטיסי מסך לא משנה איזה של ATI לעומת NVIDIA שהיא עובדת ממש טוב עם לינוקס... אז איך אני פותר את הבעיה שלי? כי אני יודע שהכרטיס המסך הזה מיועד לדברים עצומים ולא יכול להיות שלא יעבדו אפקטים פשוטים בלינוקס..? :'( תודה עצומה לאלו שיעזרו!!! :]

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by Double_N,

כאשר אמור להפתח חלון הקשור לחלון הפעיל, אני צריך ללחוץ על החלון הפעיל כדי לראות את החלון החדש, הוא לא "קופץ" אוטומטית". ככל הנראה שיניתי בטעות את אחת ההגדרות בBeryl ועכשיו אני לא מוצא איך מסדרים את זה..

• 0 תגובות
    • 748 צפיות
  5. Started by the kooks,

שלום. לאחר שניסיתי והורדתי נגנים רבים למנדרייק 10.2, ראיתי שבכול הנגנים שניסיתי חלה אותה בעיה- בעת הפעלת תהלכים שונים השירים נקטעים וממשים ויש רעשים ברקע. אני חושב שהבעיה נובעת מכשל כולשהו בכרטיס הקול. מה עלי לעשות? תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by POD,

שלום לכם, ניסיתי להתקין UBUNTU (מעבד AMD, כרטיס מסך OB), כשאני כבר עובד עם WINDOWS על המחשב, והכל הלך תקין שעד שהוא נתן לי את השגיאה הזו. עד כמה שהבנתי, זו בעיה עם הכרטיס מסך. יכול להיות שזו בעיה עם הגירסה הספציפית שיש לי? אני אפילו לא יודע איזו גירסה זו, אני חדש בלינוקס :s05:

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. יש לי שלוש מערכות הפעלה LINUX XP VISTA . המערכת הפעלה שהותקנה ראשונה היא XP אז LINUX והיום VISTA עם הלינוקס היה לי GRUB LOADING של הBOOT ושם יכולתי לבחור XP או LINUX עכשיו שהתקנתי את הויסטה משום מה היא השתלטה על הBOOT LOADER ואני יכול לבחור או ויסטה או XP , איך אני מחזיר/משנה את זה למצב שבו אני יוכל לבחור מבין שלושת מערכות ההפעלה המותקנות על המחשב? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  8. יש לי דיסק התקנה של אובונטו 6.10 שכבר השתמשתי בו במחשב הנייד שלי, והתקנתי דרכו את אובונטו בהצלחה. לאחרונה קניתי מחשב חדש, לוח אם abit ib9 עם מעבד Core 2 Duo E6300. לאחר ההתקנה של הווינדוס ולאחר שימוש של מס' שבועות במחשב החלטתי להתקין את לינוקס. הכנסתי את הדיסק, הפעלתי את המחשב מחדש, והרצתי את הבדיקה לאיתור שגיאות בדיסק של אובונטו. לאחר תום הבדיקה, שעברה בהצלחה, המחשב הופעל מחדש-אך במקום שיחזור המסך של אובונטו, עלה ווינדוס. פתחתי את My Computer וראיתי שכונן הדיסקים (D) נעלם. הכונן לא הופיע בdevice manager ולא הגיב ללחיצה על לחצן הeject. הפעלתי את המחשב מחדש, שוב, והבחנתי שמסך הide scan שהופיע כל פעם לא מופיע. האמנתי שאין קשר בין הדיסק של אובונטו לבין היעלמות הכונן ונסעתי ע…

• 1 תגובה
    • 884 צפיות
  9. Started by ruff stuff,

עשיתי עידכון לאיפוד לגירסאת 1.4.1 התבקשתי לחבר אותו לחשמל על מנת לעדכן לאחר חיבור מחדש נוספו לי גם דרייברים אין לי מושג למה אבל אשף חומרה חדשה עלה לי ועידכנתי לאחר כל התהליך האייפוד שלי לא מזוהה עכשיו ע"י המחשב מה עושים??.. לפני העידכון עם חיבור האייפוד למחשב הוא זיהה ולאחר העידכון לא מזוהה אשמח לעזרה.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  10. מאז ששידרגתי את המקבוק שלי (2011 עם 128ג'יגה ו4ג"ב ראם) אני חווה 2 בעיות, האחת: הסוללה נטענת עד 99% ולא 100% כבעבר. שניה לפני שעברתי ל 10.8.2 עוד היה לי 100% בלי בעיה, מאותו רגע ששדרגתי לא יותר מ 99%. הסוללה אחרי 130מחזורי פריקה ועם בריאות של 92%. השניה: ההרדיסק לא מתרוקן ממידע. לא משנה מה אני מוחק, הנפח הפנוי נותר על 41~ג"ב. מחקתי 12פרקים של סדרה כלשהי, ששוקלים כ-3.5ג"ב, מחקתי כמה תוכנות, דפדפן כרום שמשום מה לקח 3ג"ב ואפילו פרללס ואת הקובץ של המ"ה שהותקנה בו (20ג"ב) ועדיין נותר לי 41ג"ב פנויים. אני די מתחרפן מזה, ניסיתי כמה תוכנות שמציגות מידע בשימוש בדיסק - omnysweeper disk inventory x findspace כולן מראות אותו מידע..צירפתי תמונה מאחת מהן להמחשה. סוגיה ספציפית בהקש…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by ofir2808,

שלום לכולם, התקנתי אובונטו 8.0.4 על מחשב פנטיום 4 2.4, עם כרטיס מסך GF4 MX440 64MB כשהמערכת עולה, הכל עובד יפה למשך כמה דקות אבל אז המסך נהיה שחור ואין יותר תצוגה. המחשב לא נכנס לשומר מסך או למצב המתנה, התצוגה פשוט נעלמת ועד שאני לא מבצע ריסט, אני לא יכול להמשיך לעבוד. מישהו מכיר את התופעה?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by lior51,

שלום אני מנסה להפעיל את התוכנה בעזרת WINE הכל עובד אבל יש בעיה .. הוא מבקש דירטיקס מאיפה אני יכול להיא דירטיקס זה בכלל אפשרי?

• 0 תגובות
    • 832 צפיות
  13. Started by imac,

אני משתמש ב-XP 64 BIT וUnetbootin על שלל גירסאותיו מופיע לי כמו שבתמונה המצורפת. יש לי למישהו מושג מה הבעיה? אף פעם זה לא קרה לי וכבר השתמשתי בתוכנה הזו בעבר (אבל לא בווינדוס הזה, כנראה חסר לי משהו?) [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by FiRePOweR,

כאשר אני מנסה לפתוח telnt ל linux ממחשב אחר ברשת לא מצליח להתחבר . כל הקטע הפיזי עובד יש ping בין המחשבים ו linux גולש ברשת שמחוברת לadsl (לא הוא זה שמחובר ) . ניסיתי להוסיף ל Hosts את המחשב הסורר וגם בדקתי אם ה telnet inet httpd למעלה וגם את hosts.conf ( מישהוא אמר לי ) מה עוד ?

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by Shlompy,

שלום לכולם! אני מצליח לשתף תיקיה באובונטו שנמצאת על כונן NTFS, ויכול לגשת אל התיקיה הזאת בלי שום בעיה דרך המחשב השני שלי עם XP באמצעות רשת אלחוטית. ברגע שאני מפעיל מחדש את המחשב עם אובנטו, ואני נכנס בחזרה לאובונטו, כל התיקיות ששיתפתי בכונן ה NTFS מבוטלות, כאילו לא עשיתי להם SHARE, למרות שעשיתי להם לפני ההפעלה מחדש והכל עבד כמו שצריך. איכשהו זה מתאפס לי בהפעלה מחדש ואז אני צריך להגדיר מחדש את השיתוף לאותן תיקיות. האיפוס הזה לא קורה על תיקיות משותפות במחיצה של אובונטו EXT3, אלה רק בתיקיות ששיתפתי בכונן ה NTFS. נראה לי שזה קורה בגלל שכשנכנסים לאובונטו אז קודם כל הוא מריץ את SAMBA, ורק אחרי זה עושה MOUNT לגונן NTFS, ואז בזמן העלייה של SAMBA הוא לא מזהה את השיתוף שעשיתי בגלל ש…

• 2 תגובות
    • 972 צפיות
  16. Started by J0n1,

יש לי PB G3 ואני מנסה להתקין עליו KUBUNTU 7.10 alternative הרצתי את הדיסק, ולא משנה מה אני כותב בBOOT כדי להריץ אותו (INSTALL או EXPERT או אנערף) הוא לא מצליח לטעון תקרנל Please wait, loading kernel... Read failed מה אפשר לעשות? אולי להתקין אובונטו או משהו אחר?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  17. לגבי קיפאס אני מנסה להקליד את הסיסמא שלי אבל זה מקליד רק שתי אותיות או שלוש מהצד השמאלי של המקלדת. כשאני מקליד את שאר הסיסמא היא לא מוקלדת. מספרים כן בסדר אגב. מה זה יכול להיות? יש לי מחשב נייד חדש אגב. דבר שני. האות קוף בכרומיום לעיתים מוצגת עם הקו מאוד דק ולא ברור. מה זה יכול להיות? אשמח לפיתרון עשיתי כבר ריבוט ולא עזר לקיפאס

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Gliding,

היי, התקנתי את ההפצה לפני חצי שנה על הלפ טופ (HPDV6000 ומשהו) ולא הצלחתי לעבוד איתה, לכן היא נזנחה עד עתה, כשהייתי צריך את המקום על הדיסק.. כאן נכנסת עצלנות לתמונה- מחקתי את המחיצות של לינוקס באמצעות יישום של ווינדוס ויסטה, נדמה לי שקראו לו "ניהול דיסק קשיח". בחור חשוד..אבל הייתי עצלן פרמטתי את שתי המחיצות שהיו שייכות ללינוקס כ NTFS ואחרי ריבוט המחשב נדלק וכותב GRUB..אחרי בירור הבנתי שזו תוכנת של מולטי בוטינג, ובגלל שמחקתי אוותה המחשב לא מצליח להעלות אף מערכת הפעלה..ולכן יש לי גישה רק לDVD... אני לא אהיה חייב לפרמט..נכון? יש גם פתרון יותר שפוי? תודה מראש, שחר __________________________________________________________________________________________________ עריכה: http://w…

• 0 תגובות
    • 779 צפיות
  19. Started by Lyoko,

המחשב נייד שלי מוגדר על BOOT דרך USB אבל הלינוקס שמחקתי מההארדיסק השאיר Grub כתוב על המסך error: no such partition grub rescue> ואני לא יודע מה לעשות.. לא מצליח לעשות BOOT במחשב הזה, באחרים כן.. עזרה?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by KyleIsle,

שלום לכולם, התקנתי Ubuntu 7.04 ואני בשלבי Setup והסתגלות. אחת הבעיות שנתקלתי בהם היא ש-Evolution 2.10.1 לא עולה בכלל. הצלחתי, לאחר זמן ממושך, לאתר את הבאג באינטרנט: הוא קשור ל-TimeZone של ירושליים ופרת' בלבד. כלומר רק ישראליים ואוסטרליים נתקלים בו. מישהו נתקל בבעיה זו בעבר והצליח להתקין את ה-Patch עבורה? איך מתקינים את הגרסה הבאה שמכילה את התיקון לבאג, אם היא לא נמצאת בהתקנות האוטומטיות של אובונטו? תודה, אסף

• 3 תגובות
    • 857 צפיות
  21. Started by i-pink,

אני מנסה לעשות chroot לתיקיה /mnt על מנת להתקין בה chroot אני מנסה לעשות את זה בעזרת הפקודה הבאה, בתקווה לקבל של של באש, כך שאוכל להתקין לשם דברים. sudo chroot /mnt /bin/bash אבל אני מקבלת את הפלט המוזר הבא: chroot: cannot run command `/bin/bash': No such file or directory חשבתי שזה בגלל הרווח, לפני ה/bin אז ניסיתי בלי, לא עזר, ניסיתי להעתיק לתוך mnt את /bin/bash, ניסיתי עם ובלי רווח, לא עובד כלום. יש למישהו רעיון?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  22. Started by Qtec,

היי בזמן האחרון התקנתי Mandrake Kinux 9.1 על המחשב שלי והחלטתי למחוק אותו- נכנסתי לwin XP שהיה לי בפרטישן השני ומחקתי אותו דרך partition magic 8. עכשיו כל פעם שאני מדליק את המחשב יש לי את הboot screen של לינוקס (אבל אפשר לבחור את windows). איך אפשר להוריד את המסך הזה?? רק בפורמט??? ???

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. שלום חברים ! אני די חדש בלינוקס אתמול התקנתי את אובנטו והכל עבד יפה (לפני כמה שנים היה לי מנדרייק 9) אז אני יודע +- דברים בלינוקס הוא הוריד כל מיני עדכונים מהאינטרנט והתקנתי שם ACTIVE DIRECTORY עכשיו משום מה לא עובד לי כלום אני משתמש עם התוכנה VMWARE כאשר אני לוקח את SERVER 2003 ואת אובנטו ועושה אותם TEAM ומגדיר את ה IP 192.168.1.10 ב SERVER 2003 SUBNET MASK : 255.255.255.0 וב אובנטו 192.168.1.11 ורושם שם את ה DNS של 2003 עכשיו באובנטו בתוך ה MY NETWORK הוא מזהה את ה WINDOWS ואת השם של המחשב אבל לא רואה בפנים שום SHARE שעשיתי ב 2003 ומשום מה כשאני נכנס ל ACTIVE DIRECTORY ורושם לו להתחבר לדומיין שיצרתי הוא לא מסכים הוא כותב לי Unable to Resolve DC name הוא כותב שיש ל…

• 0 תגובות
    • 878 צפיות
  24. היי אז ככה התקנתי מינדיירק 10.1 והכל סבבה!. ואז התחלתי להתעסק עם כל הקשור לחיבור לאינטרנט, יש לי ראוטר שמתחבר למודם אלקטל ומשם כמובן למחשב . אז הצלחתי להכנס לראוטר וליצור חיבור לאינטרנט ואני רואה שהמודם מחובר לאינטרנט אבל המחשב לא מתחבר למודם!!. ואני יודע מה הבעיה אבל אני לא יודע איך לסדר אותה הבעיה היא שהמחשב נותן לעצמו איי פי 192.168.1.101 באופן אוט' בפרוטוקל DHCP אז השאלה שלי איך אני הופך את קבלת האיי פי לאוט' או אפילו לשנות אותו ידניתי למשהו כמו192.168.1.99 אבל עדיף אטו' תודה מראש

25. שלום לכולם. היום התקנתי בדיוק ubuntu 7.10 החדש. ההתקנה הושלמה ההתקנה ללא כל בעיה, ואז כאשר אני ביצעתי ריסט ונכנסתי שוב ל ubuntu אז בדיוק אחרי שנגמרת הטעינה שלו, הוא מכבה לי את המסך(המוניטור מתכבה) וכך אני לא יכול להיכנס לubuntu. אני חוזר, המוניטור של המסך מתכבה, המחשב לא עושב ריסט, למרות שהמוניטור מכובה אני יכול לשמוע את הקול "תופים" הזא בכניסה לנתינת הסיסמא למשתמש. מה לעשות? תודה רבה , אני ממש נואש.

• 0 תגובות
    • 732 צפיות

דיונים חדשים בפורומים