עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by FatallChill,

when i log on using GNOME is show me this Error activating XKB configuration. It can happen under various circumstances: - a bug in libxklavier library - a bug in X server (xkbcomp, xmodmap utilities) - X server with incompatible libxkbfile implementation X server version data: The X.Org Foundation 70000000 If you report this situation as a bug, please include: - The result of xprop -root | grep XKB - The result of gconftool-2 -R /desktop/gnome/peripherals/keyboard/kbd

2. חשבתי שאני מכיר את כל הפורומים על מק בארץ, במקרה גיליתי את המקום הזה. נראה נחמד. בעז

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. שלום לכם. אני צריך עצה לגבי התקנה של שרת SMB ושרת FTP פנימי. קצת רקע: הרשת מבוססת windows, שכוללת 17 מחשבים עם XP שמחולקים ל 2 workgroups (לפי המיקום הפיזי) . אחת כוללת את המחשבים שמנצאים בכיתת לימוד (12) ונקראת ClassRoom. השניה כוללת את המחשבים של הצוות (5) ונקראת Office. יש שרת DHCP ברשת. הסיבות שאני צריך שרת קבצים: 1. כל המחשבים ב ClassRoom משתמשים ב Mandatory user profile שאותו אני רוצה לאחסן במקום מרכזי. 2. יש לי אימג' של המחשבים ב ClassRoom שאותו עשיתי ב G4U ( לינק: http://www.feyrer.de/g4u/ ) לכן אני רוצה להקים שרת FTP פנימי. 3. בכיתת לימוד לומדים פסקל ואופיס ואני רוצה לרכז את כל הקבצים במקום אחד (לא חובה). 4. אני רוצה שכל אנשי הצוות יוכלו לשמור את המסמכים שלה…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. יש לי את המחשב הנ"ל ל"מחקר" הורדתי אובנטו וצרבתי לדיסק (burn to image ) הכל טוב ויפה ההתקנה מתחילה ואחרי כמה פריימים נתקע ב "mounting rout " משהו כזה ואני חושש שאין לי מספיק זכרון אז בבקשה תמליצו לי ללינוקס עם דרישות נמוכות (אבל לינוקס מצוין ) למתחיל\בינוני (אני ) תודה יהודה.

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by amd,

אני מנסה להתקין לינוקס וניסיתי כבר חמישה דיסקים שונים וכולם מראים לי את אותה הודעה "x server can't be started" ומיד אחר כך הוא מעביר אותי לדוס האם מישהו מכיר ת'תופעה ומה צריך לעשות ????????????????????? תודה מראש לירן

6. Started by Interl-Conore,

איך האינטרנט ב MAC?? וירוסים SPYWEARS? יש משחקים כמו CSS למשל?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by תומי,

???איך יהיו הביצועים של טייגר על מחשב iMac G4 800Mhz, 512mb RAM? האם היא תרוץ יפה, או שהמחשב יהיה כבד ולא נעים לעבודה?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. אני עם XP והאמת אני שומע רק דברים טובים על לינוקס! עכשיו, אני רוצה לעבור אבל הבנתי שהמערכת הזאת קצת יותר מורכבת מXP אבקש את עזרכתם וסיוע במעבר, תנו לי קישורים וטיפים והאם באמת כדי לי לעבור?

• 26 תגובות
    • 2.7k צפיות
  9. Started by kawaii,

well, i just just dont get it really, maybe you will. been using Aterm for ages, really, and suddenly after i installed arch+E17, i see to my surprise that aterm doesnt accept any command line arguments to start it. that is, i cannot configure colors, fonts, or transperacy on it' even though im using the same options i have for years.... its not E17's issue, that much i know, been tested and worked on a gentoo+E17. anyone have any idea? arguments are aterm -title 'Arch terminal' -tr -shading 45 -fade 60 nothing too complicated, i dont see any reason why it shouldnt work. sorry for the english, didnt add hebrew here yet, but i can read hebrew...so reply at whatever l…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by Konst1988,

רציתי לשאול האם נדרשות בלינוקס פעולות תיחזוק כל כמה זמן, כגון SCANDISK, DEFRAG כמו שיש בוינדוס, או מחיקת TEMP, שלא יצטבר זבל. כמו כן היה גם סריקת רג'יסטרי, רק שאני בספק אם דבר כזה קיים בלינוקס.. או שאולי יש פעולות אחרות שיש לבצע כל כמה זמן על מנת לשמור על מערכת טובה ומהירה, וחסרת שגיאות. אז השאלה היא: מה צריך לבצע?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by Konst1988,

בזמן הרצת CONFIGURE SCRIPT קיבלתי את השגיאה הבאה: checking for samplerate... checking for libgnomeui-2.0 >= 2.0.0 libglade-2.0 gthread-2.0... checking for gnome-config... no configure: error: *** cannot find gnome-config, set GNOME_CONFIG environment variable to path of gnome-config script *** לא ממש הבנתי מה חסר לו.. תודה לעונים.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by kobibo,

התקנתי Debian באמצעות CD (גירסה אחרונה) ורציתי לדעת: 1. איך מעדכנים אותה באמצעות האינטרנט מכיוון שההתקנה הייתה בסיסית למדי? 2.בגלל ההתקנה הבסיסית נסיתי כמה מאמרים ולא הצלחתי להפעיל את הממשק ה GUI ..אולי בגלל העדכונים?

• 0 תגובות
    • 680 צפיות
  13. שלום לכולם. אני צריך להתקין GTK+ בשביל לקמפל את GXINE. הבנתי שצריך להתקין את החבילה: libgtk2.0-dev, אך הוא נותן לי את השגיאה הבאה: תודה לעוזרים. [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by dids22,

המערכת שלי היא דאפר. יש לי בעיה עם הגרסה האחרונה של הקרנל (2.6.15-26-386) , כשאני בוחר בגראב את הגרסה הזו אני מקבל שגיאה בהמשך זה קורה לי רק עם הגרסה הזו של הקרנל (בנתים אני עובד ב2.6.15-25-386) הנה הפלט של הקובץ xorg.0.log: X Window System Version 7.0.0 Release Date: 21 December 2005 X Protocol Version 11, Revision 0, Release 7.0 Build Operating System:Linux 2.6.15.7 i686 Current Operating System: Linux chch-desktop 2.6.15-26-386 #1 PREEMPT Thu Aug 3 02:52:00 UTC 2006 i686 Build Date: 16 March 2006 Before reporting problems, check [url]http://wiki.x.org[/url] to make sure that you have the latest version. Module Loader present Markers: (--) probed, (**) from config…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by Konst1988,

האם קיימת תוכנת שיחזור חינמית המשחזרת קבצים הנמחקו לחלוטין ממחיצת EXT3? כי לפי חיפושים שעשיתי, דבר כזה פשוט לא קיים... מה שהופך את מערכת הקבצים ללא ממש בטוחה, וכבר עדיף לאכסן קבצים על FAT32. כרגע לא איבדתי שום קובץ למזלי, אבל אני צריך לדעת בשביל העתיד אם בטעות ימחק לי משהו.. תודה לעונים!

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by FatallChill,

טוב התקנתי אובנטו 6.06.1 וכל פעם שאני נכנס אז אחרי כמה דקות הכל נתקע יש למישהו מושג מה זה? גם כשאר התקנתי אותו היו תקיעות והייתי צריך להתקין מחדש :-\

• 2 תגובות
    • 873 צפיות
  17. יש לי מחשב שמותקנת בו ה Fedora ( עם חומר חשוב מאוד ) וברצוני להתקין על אותו מחשב גם את ה Debian . השגתי דיסק נוסף מכיוון שה Fedora מותקנת על Partition אחד בלבד וברצוני להתקין את ה Debian על הדיסק החדש. אודה לטיפים ועצות כיצד להתקין את ה Debian ללא פגיעה ב Fedora ושתהיה לי היכולת לבחור באיזו מערכת לעבוד.

• 0 תגובות
    • 865 צפיות
  18. Started by fp581,

אני מוריד גירסה מיוחדת של זה אני רוצה לדעת אם מישהו הצליח לעשות את זה כבר, כי אני יודע שיש המון מדריכים לזה אבל בכל אחד מהם יש אנשים שאומרים שהם לא הצליחו להתקין את המערכת הפעלה וזה רק הרס להם את המחשב

• 3 תגובות
    • 771 צפיות
  19. הכרטיס רשת האלחוטי(במפרט המשני שלי) מבוסס על צ'יפ הRalink RT2500. באתר של Belkin אין דרייברים ללינוקס אז בדקתי באתר של RALINK בקישור הזה http://www.ralinktech.com/supp-1.htm הדרייבר הוא בSorce code. לא RPM. לא הצלחתי להתקין אותו, והמע' הפעלה לא מזהה אותו(מזהה אותו כהתקן רשת לא ידוע ) בReadme שבקובץ לא הצלחתי למצוא הסבר איך לטעון או להתקין את הדרייבר וד"א אני די חדש בכל הקטע הזה עם הלינוקס, אבל רוצה ללמוד את הנושא... לכן כרגע מנסה לעבוד מהעמדה השניה שלי(מפרט משני) בתודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by asaf_a,

אפשר ת'שם שלו? ואם אפשר לינק אליו?

• 5 תגובות
    • 967 צפיות
  21. שלום לכולם, אני רוצה לקנות ibook g3 (האלה מהפוליקרבונט הלבן-לא טיטניום) ורציתי לשאול מה דעתכם על המחשב, והכי חשוב- האם הוא יצליח לנגן סרטים בלי בעיות ריענון וכו?? אני קונה דגם ישן יחסית כי אני נדלקתי אומנם על המק אבל אני רוצה לראות איך אני יסתדר איתו בדגן ישן יחסית קודם כי יש לי pc חדש יחסית.. ד.א יש למישהוא מושג איך מדקינים דגם הזה תמיכה ב wifi? תודה רבה לכל העונים!

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  22. Started by tzahif,

אני לא יודע אם זו "עצה" או "שכנוע נוסף" שאני צריך, אבל אני מתכנן לקנות מחשב חדש, שישמש בעיקר לעיבוד תמונה ווידאו. ההתלבטות היא בין ה-iMac החדש, מסך "20, מעבד Intel Core 2 Duo החדש והרחבה ל-2Gb זכרון, לבין מחשב PC בתצורה דומה. על פניו, יש עדיפות מחיר ל-PC, בהנחה שלא קונים מסך ב-4000 ש"ח. השאלה העיקרית - האם כח המחשוב של ה-iMac בתצורה הנ"ל לעיבוד תמונה ווידאו, יהיה דומה ל-PC (או יותר/פחות).

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by Gamer4Life,

מהו הביוס של משתמשי ה המקינטושים?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by Yehudaa,

נערך עקב חוסר צורך לפורום

• 1 תגובה
    • 951 צפיות
  25. Started by galh_5,

שמעתי שלינוקס יותר טוב ממיקרוסופט אבל שמעתי שהאם מתקינים לינוקס אז צריך להוריד הרבה דרייברים וזה מסובך אז מה דעתכם מה יותר שווה לינוקס או אקס פי?

• 9 תגובות
    • 961 צפיות

דיונים חדשים בפורומים