עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. שלום אני מתכוון לשכנע את המורה למחשבים להתקין לינוקס. על פי הכותרת אתם מבינים שההפצה שאני מחפש מיועדת למחשבים ישנים (מחשב אחד פנטיום 2 והשאר פנטיום 3). רציתי לקבל המלצה טובה להפצה או למנהל חלונות המתאים.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  2. יש לי שלוש מערכות הפעלה LINUX XP VISTA . המערכת הפעלה שהותקנה ראשונה היא XP אז LINUX והיום VISTA עם הלינוקס היה לי GRUB LOADING של הBOOT ושם יכולתי לבחור XP או LINUX עכשיו שהתקנתי את הויסטה משום מה היא השתלטה על הBOOT LOADER ואני יכול לבחור או ויסטה או XP , איך אני מחזיר/משנה את זה למצב שבו אני יוכל לבחור מבין שלושת מערכות ההפעלה המותקנות על המחשב? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by czsdf125,

שלום ברצוני לקנות מכשיר איפון יד 2 רציתי לדעת לגבי ה ICLOUD האם המשתמש הקודם של המכשיר מקבל יקבל סינכרון של הדברים של עליו בICLOUD ואם כן איך לבדוק שהוא לא מחובר למכשיר שלי ולנתק אותו צודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 3.2k צפיות
  4. שלום, אני משתמש בהפצת אחד היציבה האחרונה. יש לי בבית 3 מחשבים (חוץ מהאחד שמריץ לינוקס) המחוברים ברשת, גם מחשב הלינוקס מחובר אליה והגדרתי לו כתובת IP כדי לגלוש באינטרנט וזה עובד יופי. עכשיו, המחשבים האחרים חולקים תקיות ברשת, אני רוצה להכנס לתיקיות האלו עם מחשב הלינוקס שלי וגישה ממחשבי הWIN XP אל תקיות מסוימות על מחשב הלינוקס. איך עושים את זה? (יש גם מדפסת משותפת על אחד ממחשבי הWIN XP ואני רוצה להדפיס ממחשב הלינוקס שלי באמצעותה דרך הרשת) תודה,

• 2 תגובות
    • 696 צפיות
  5. Started by uziya,

היי אם אני מתקין ICLOUD בישראל יש סיכוי שזה יעבוד ? לפחות בשביל להלבין את השירים שלי

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. Started by puGs,

טוב תראו ישלי אובנטו 8.04 אבל זה לא ממש משנה.. בכ"מ,אחרי בעייה חמורה בביוס שלי הייתי חייב לפרמט את המחשב,אז אבא שלי לקח אותו למישהו שיפרמט בשבילי. עכשיו,אחרי שקיבלתי את המחשב גיליתי שיש משתמש עם הרשאות מקסימליות שאני לא יודע את הסיסמא שלו. אני רוצה להכנס למשתמש הזה,אז השאלה שלי היא כזאת: איך מאפסים את הסיסמא של המשתמש או משהו בנושא? תודה מראש=]

• 2 תגובות
    • 824 צפיות
  7. Started by sapirsa3,

היי, אשמח לעזרה איך מציגים dns cache בסביבת לינוקס . (כמו בווינדוס ipconfig/ diplaydns) הורדתי את הספריה של nscd אבל אח"כ לא הבנתי איך אני מציגה את הפרטים של ה-DNS . אשמח לעזרה , תודה מראש לעונים

8. התקנתי על הנייד קובונטו, הכל תקין חוץ מהחיבור האלחוטי, כשאני מחבר למחשב כבל רשת, יש לי תקשורת. חיפשתי ברשת דרייבר ללינוקס ולא מצאתי.. יש פתרון? תודה

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by yair_gobani,

אפשר להפעיל אופיס בלינוקס ? כי זה נשמע לא הגיוני, אם לא, איזה תוכנה יש כמו אופיס? יאיר

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by Oztriker,

שלום לכולם! החלטתי קצת להתנסות בלינוקס , אבל בהדרגה לכן הורדתי את גרסת הXP....אין לי מושג מה ההבדל ביניהם. הבעיה התחילה כאשר התחלתי להתעסק עם ההתחברות לאינטרנט שזה אמור להיות רגיל כמו בXP . create a new connection. אבל מסתבר שהאופציות שם שונה לגמרי..אז לא הצלחתי, מה גם אבא שלי בעיקר משתמש במחשב ואיך אני אגיד את זה בעדינות ...הוא לא אהב את לינוקס חחח. קיצר החלטתי להתקין לו את הXP חחזרה...אבל זה לא נותן . זה פשוט מראה לי מסך שחור אחרי שאני עושה BOOT FROM CD. למישהו יש מושג איך אני מתקן את זה ? אשמח גם בהדרכה להתחברות עם מישהו פה התנסה במערכת ההפעלה הזאת. אם צריך תמונות רק תגידו.... תודה.

• 2 תגובות
    • 829 צפיות
  11. מה צפי היציאה של IOS5? אמרו ספטמבר...יש תאירך אולי?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by 8200,

בס"ד אני מנסה להתקין בDUEL BOOT את UBUNTO על המחשב שלי שבו כבר מותקן WINDOWS 8.1 הבעיה היא שUBUNTO לא מזהה שמותקנת כבר מערכת הפעלה על המחשב (עשיתי שרינק למחיצת C דרך ווינדוס אבל בUBUNTU באופציות המתקדמות הוא לא מזהה את זה , הוא רואה את הכל בתור מחיצה אחת גדולה ככה שאין לי אפשרות להתקין בDUEL) מישהו נתקל בבעיה כזאת לפני? איך מסדרים את זה?

• 2 תגובות
    • 2.6k צפיות
  13. Started by VBMaster,

המחשב שלי התחיל לעשות לי קצת בעיות בזמן האחרון, וכבר המון זמן אני מתכנן "פרישה" לטובת Mac. יש לי נסיון מסוים במערכת ההפעלה שלו והתאהבתי בה מהרגע הראשון לרוב התוכנות שבהן אני משתמש יש תאימות ל-MAC. על המערכת להריץ אינטרנט, וורד ואקסל (אפשר גם אופן אופיס), מוזיקה וסרטים, ומעט פוטושופ (לא שימוש נרחב) רציתי לדעת האם: 1. הגרסה הזולה (מעבד 1.25) מספיק טובה? 2. האם יש לשדרג זיכרון? 3. האם יש ל"ידע" הנחות מסוימות? תודה מראש, נדב

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by avz,

היי לפני מס' חודשים התקנתי את האובונטו והכל היה בסדר. אתמול לפתע לא הצלחתי לגלוש ואני מקבל הודעה ש"השרת לא נמצא". כמובן שגם הדוא"ל לא עובד. כנראה שמשהוא השתנה בהגדרות, אין לי מושג איך ומה. אבקש לציין שעל הדיסק באותו מחשב מותקנת חלונול XP ושם אני גולש ללא בעיה. מכאן אני מסיק שהבעיה היא בתוכנה ולא בחומרה. אשמח לכל הסבר/עזרה בפתרון הבעיה.

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. Started by spatz,

מישהו ראה את זה?? LOL ;D

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by Milk-Inc,

אם כן איפה? וכמה? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. ניסיתי להתקין את LICQ עם תמיכה בעברית בלינוקס כמו שמוסבר בלינק הזה ונתקלתי בבעיה. הבעיה היא שאני לא מצליח לקמפל את התוכנה וזה בטח בעיה די מוכרת בלינוקס. אני צריך עזרה אם מישהו יכול להסביר לי את אני מבצע את התהליך של הקמפול בלינוקס. ראוי לציין שעקבתי אחרי ההוראות בלינק בקפדנות וכשהגעתי לפקודה ./configure (שהבנתי שהיא בודקת האם ניתן לקמפל) ניקלתי בשגיאה שאומרת שזה בלתי אפשרי. העזרה היחידה שקיבלתי בלינק הנ"ל לפתרון בעיה מסוג זה היא לפנות לקהילות לינוקס בארץ

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by imac,

נכנסתי לאתר של APPLE לראות את המשחקים שיצאו לMac וראיתי Aliens vs. Predator 2 דורש למחבי מקינטוש 8 MB כרטיס מסך לאומת PC שהמינימום זה 32 MB אז אני רוצה להבין כרטיסי Apple יותר חזקים מכרטיסי PC?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by obNikon,

שלום לכולם, החלטתי להיות חכם ולעבור ללינוקס! הורדתי mandriva ONE כהתחלה, התקנתי , הגדרתי את המחיצות ואפשר להגיד - יש לי לינוקס. אבל, אינטרנט שם אין לי. אחרי שביקשתי עזרה בפורומים שונים , לא ממש עזרו לי. ואני ממש חייב אינטרנט 24 \ 7. אז בלית ברירה נשארתי עם ווינדוס XP. עכשיו חזר לי החשק לעבור ללינוקס סופית אז החלטתי שבכמה ימים הקרובים אני עושה הכללל (חוץ מלעבור לספקית אחרת וחוץ מלקרוא לטכנאי ולהחליף מודם) כדי שיהיה לי לינוקס עם אינטרנט. ברשת יש 2 מחשבים. המחשב שלי מחובר ל"מלבן קטן": שם המודל: DRUC-U2 שם המוצר: 802.11g USB 2.0 Adapter המחשב השני מחובר לראוטר: HomePortal 1800HW 2WIRE תודה רבה על כל עזרה אפשרית :]

• 2 תגובות
    • 927 צפיות
  20. Started by yotam.m,

שלום התקנתי linux לא מזמן ורציתי לדעת למה הרזולוציה המקסימלית היא 800X600 ואי אפשר להגדיל אותה יותר? אני משתמש בMandriva Linux 2005 Limited Edition אם זה חשוב. תודה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 819 צפיות
  21. Started by ליאו,

שלום מאז ומעולם היה לי רק וינדוס... אני מעוניין לקנות לפטופ והסקרנות אוכלת אותי...... מה יש במערכת של אפל שהוא עדיף על וינדוס 7 או 8 ? אני צריך מחשב לגלישה רגילה ולא משחקים... אם אפשר הסבר בסיסי ביותר על היתרונות וחסרונות של לפטופ מק. תודה ויומטוב !

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. אני רוצה להתקין לינוקס בקרוב על אחד מהמחשבים שלי ואני מאוד חדש בנושא אז אני הולך להיות פעיל פה אז זו השאלה הראשונה שלי.

• 2 תגובות
    • 883 צפיות
  23. 1. אני רוצה להתקין לינוקס. 2. אני לא יודע איזה גירסה כדאי לי , אף פעם לא השתמשתי ב-Linux. 3. אתם יכולים ללתת לי הורדה לגירסה הכי נוחה לשימוש? תודה ויום טוב

• 2 תגובות
    • 845 צפיות
  24. ממש מרגיז לעבוד בלי המקלדת, ההרגל ל ctrl+a\c\v לא משתחרר... וכפתור מחיקה בסייר קבצים גם לא ראיתי. בכלל נראה שבאפל מזלזלים בחשיבות המקלדת ;D פספסתי משהו? יש אפשרות? אפילו עם תוכנה צד ג' ?... תודה.

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by geren,

(השאלה אולי תשמע לכם טיפשית, אבל בכל הנוגע לחומרה של מקינטוש אין לי מושג ירוק) אני עובד במתנ"ס עם G4 800 MHz בעריכת וידאו (Final Cut). ההארד דיסק שם (40 ג'יגה), התמלא, והספק של המתנ"ס דורש כ-2000 שקל עבור תוספת של 80 גי'גה. סכום מופרז לכל הדעות... הארד דיסק כזה עולה 700 שקל. השאלה שלי, האם אני יכול לרכוש הארד-דיסקים "רגיל" (כדוגמת MAXTOR D740-6XL) ולהתקינו על המק? האם יש במקינטוש חיבור IDE רגיל? (עוד לא יצא לי לפתוח את המארז בכלל..). האם התקנת הארדיסק נוסף פשוטה כמו בפיסי? איך היא מתבצעת? (בחומרה של פיסי אני שולט היטב ,ככה שאם כן - לא תהיה לי בעייה) תודה מראש....

• 2 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.