עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by benor,

התקנתי אתמול Ubuntu , על הרדיסק נפרד. אני מנסה לגשת לשתי הדיסקים האחרים (2 מחיצות) וזה לא נותן לי (בשניהם מערכת הקבצים היא NTFS) זה אומר שאין לי גישה משהו כזה. בנוסף אני מנסה לסדר את האינטרנט עם מדריך שמצאתי באתר פינגויין, ניסיתי לבצע צעד צעד את מה שהם אמרו וזה לא הולך לי . המסוף מסרב להתחבר במצב משתמש על (מתי שאני רושם su ) ואח"כ מקיש אנטר בשביל להקיש את הסיסמא , עוד לפני השלב הזה הוא רושם שהזיהוי נכשל עוד לפני שאני בכלל מספיק להקיש סיסמא. בגלל הסיבה הזאת אני לא יכול להפעיל את לקוח ה- DHCP . מה עושים? תודה. (חשבתי להתחבר כ- ROOT , אבל אני לא יודע אם זה יעזור) עריכה: התבלבלתי לגמריי בתמונה [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by eto,

קיבלתי במתנה MACBOOK PRO, פינוק !!! אחרי שהתלהבתי קצת מהמקינטוש הבנתי שזה לא בשבילי, אני מכיר את ה WINDOWS טוב מידי בכדי לנטוש ולעבור למערכת אחרת.. כן כן - יש גם כאלו אנשים.. בכל אופן, את ה WINDOWS עוד לא התקנתי.. אני חושב להתקין אותו דרך ה BOOT CAMP, שאגב איך אפשר להשיג אותו בחינם, אם אפשר ? לבחור אותו כמערכת הפעלה ראשית... אני יודע, אתם בטח כועסים.. בכול אופן, מישהו יודע לתאר לי בדיוק מה יהיו ההבדלים בין שימוש בWINDOWS בנייד.. כגון כפתורים שונים במקלדת או כל דבר ששמעתם אי פעם כשונה ובעייתי מבחינת השימוש ב WINDOWS על MAC.. או שאתם ממליצים לי למכור את המחשב ולקנות PC, אם כן - מדוע ??? בבקשה אל תכנסו לענייני מחיר המחשב אלא רק בשימוש המקצועי בו (תוכנות ואיכות)

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by mikebg,

יש לי מחשב עם FEDORA20. אני מתחבר לDSL של בזק דרך מודם D-LINK 6740U עם PPPOE והמודם מוגדר כ-BRIDGE. בדרך כלל לא היו לי בעיות התחברות. לפני כמה ימים עשו עבודות תשתית באיזור ומאז אני לא מצליח להתחבר. כל הזמן יש לי ב-LOG: Timeout waiting for PADO packets בעבר הייתי מתקשר ל-166 והיו עושים PORT RESET שהיה פותר את הבעייה, אבל הפעם הם חזרו על זה 3 פעמים וזה לא עזר. היום ביקר טכנאי של בזק ובדק את הקו (כמובן שאינו מבין בלינוקס) והכל היה תקין לגמרי. הוא הצליח להתחבר אבל כ-ROUTER ולא כ-BRIDGE. מה אני יכול לעשות? האם אני ממש היחיד בארץ עם בעייה כזאת? האם יש הגדרות ספציפיות שצריך לשנות במודם או ב-pppoe.options? בתודה מראש לכל מי שיוכל לעזור! מיכאל

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  4. הבעיה היא כזאת: קורה לי לא מעט שאני מחובר לרשת הביתית שלי ופתאום אני מגלה שאני לא מחובר (למרות שהאייקון מראה כל הזמן שאני מחובר). אתחול הרשת לא עוזר, כי אני מקבל אי פי לא מתאים לרשת הביתית = הוא לא מזהה את הרשת הביתית. (אי פי סטטי לא עוזר גם כן). אתחול המחשב פותר את הבעיה. אגב, בעיה זו לא קיימת בווינדוס, כך שזאת לא בעיה בחומרה. איך אפשר לפתור בעיה זו? יש לי אובונטו 7.04 תודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by roniok,

אני ניסיתי להתקין את ארצ' 0.7.2 . הכל הלך בסדר עד להתקנת X עם מנהל החלונות האהוב עליי. זה התחרפן לי עד העצבים ונשארתי עם מחוסר גרפיקה. אני רוצה לשמוע עצות ממי שמבין איך לסדר את xorg בארצ' תודה לכל מי שעוזר.

• 2 תגובות
    • 918 צפיות
  6. Started by f_b_i,

אני מתקין חבילות תוכנה ע"י לחיצה על האיקון שלהם האם זו הדרך? אחרי ההתקנה אני לא מוצא איפה נמצאת התוכנה ואין לי מושג איך להפעיל אותה. מישהו מוכן להסביר לי ? מדובר ב REDHAT9 תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  7. Started by alonezer,

היי, מאז ששידרגתי למאקינטוש האינטרנט איטי בטירוף.. יש איזה הגדרות מסוימות שכדאי להגדיר? בראוטר/מאק

• 0 תגובות
    • 928 צפיות
  8. אני עומד להתקין את רדהאט 7.2 ויצרתי partition ללינוקס: עכשיו יש לי כמה בעיות: 1.אמרו לי שאני צריך לעשות עוד boot partition שתקח 50MB - איך אני עושה את זה? 2.האם זה טוב שיצרתי אותם ב logical? 3.איך נפתרים מהunallocated ??? אני מחכה לתשובות כי עדיין לא עשיתי apply.

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by רומן גרוס,

הפייר פוקס דפוק לא עובד במלא אתרים http://www.one.co.il/Msites/99/first.aspx?id=595 למשל זה רדיו ONE עם IE זה עובד. ויש עוד מלא אתרים שה FF פשוט לא עובד .

10. Started by roniok,

שלום אני עובד עם אובנטו בריזי. xmame כולו עובד לאט בחלון גדול ובחלון קטן הוא עובד מהר מידי מישהו יכול אולי לעזור לי לתקן את הבעיה הזו?

• 6 תגובות
    • 783 צפיות
  11. שלום לכולם, GPARTED מודיע לי שאין לי partition table על הדיסק העיקרי שלי. באופן מוזר אני עדיין מצליח לעשות BOOT אבל יש לי הרבה התרסקויות. אם אני מכניס את הפקודה : sudo fdisk -l אני מקבל: Disk /dev/sda: 500.1 GB, 500107862016 bytes 255 heads, 63 sectors/track, 60801 cylinders Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes Disk identifier: 0x0006e2ed Device Boot Start End Blocks Id System /dev/sda1 * 1 36486 293073763+ 83 Linux /dev/sda2 36487 60801 195310175+ 5 Extended /dev/sda3 58370 60801 19535040 82 Linux swap / Solaris /dev…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by aaviran,

יש לי שני דיסקים קשיחים במחשב, על אחד מהם מותקן WINDOWS ועל השני LINUX. דרך הווינדוס מחקתי את המחיצות שהיו על הדיסק שעליו היה מותקן לינוקס, יצאתי מחיצה חדשה ופירמטתי אותה כ-NTFS. כלומר, הלינוקס כבר לא קיים על המחשב שלי. עכשיו עשיתי ריסטרט לראשונה מאז, וה-GRUB משום מה עדיין עולה לי, או בעצם לא עולה, אלא רק רושם error 17. איך אני מעיף אותו ומצליח לעשות בוט לווינדוס?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  13. Started by CoronaLover,

שלום יש לי עכבר אופטי של מיקרוסופט בעל חיבור USB ,הלינוקס תומך בו ואין בעיות אבל כשאני נכנס ל control panel או איך שקוראים לזה בלינוקס העבר נתקע ואפילו שאני עושה KILL לפאנל עדיין אין לי עכבר ואני חייב לעשות restart logout לא עוזר. נ.ב. הלינוקס הוא 8.2 דרעקman . תודה.

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. ניסיתי כבר שני קליאנטים - Kopete וGaim, והבעייה לא נפתרה. פשוט במקום עברית אני רואה ג'יבריש כזה, וזה מופיע תמיד בהודעות Away, בפרופילים, ובהודעות אצל חלק מהאנשים, מה שגורם לי להניח שמדובר בפונט. מישהו יודע איך לפתור את זה? זה ממש משגע אותי. תודה רבה!

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by valorien,

שלום עליכם. לאחרונה הופיעה אצלי בעיה מוזרה במיוחד בזמן השימוש באובונטו: בזמן שאני כותב, המקלדת מפסיקה לפעול לפתע ולא משנה על מה אני לוחץ היא מתנהגת כאילו היא נתקעה (אי אפשר אפילו לכבות ולהדליק את האורות של ה-CAPS או NUM LOCK). בזמן התקלה לא ניתן לכתוב שום דבר במקלדת ושום תו שמוקלד אינו מופיע על המסך. אחרי איתחול הבעיה נעלמת עד להופעתה שנית. המקלדת מחוברת בחיבור USB, ויש לציין שבזמן השימוש בחלונות היא אינה עושה בעיות כלל. מישהו נתקל בתופעה דומה ויכול לסייע בעניין? רוב תודות.

• 8 תגובות
    • 999 צפיות
  16. Started by peralon,

התקנתי כרגע את מנדרייק 9.2 בעיה אחת - אני צריך דרייבר למודם ITEX ADSL PCI , בעיה רצינית - אתמול קניתי מסך מאג 17" 786FP הגדרתי אותו במנדרייק.. יש שם ברשימה את הדגם הזה. עשיתי OK ואז גלשתי במוזילה קצת פתאום המסך נכבה מתברר שהמסך נשרף המסך החדש הוצאתי אותו שמתי את המסך הקודם.. המשכתי לעבוד במנדרייק כעבור זמן מה פתאום מתחילים עיוותים במסך רואים מטושטש ואז הכל כהה פתאום דברים מוזרים קיצר. חדתי שגם הוא הולך להשרף אז הוצאתי אותו מהחשמל חיכיתי שהוא יתקרר ואז שוב החזרתי המשכתי לעבוד כעבור זמן מה שוב התחילו עיוותים ודברים מוזרים, מסך מטושטש וכו' אז הוצאתי שוב מהחשמל נתתי לו להתקרר עשיתי ריסטרט וחזרתי לאקספי..... וכאן הכל עובד כשורה.. כלומר הבעיה היא במנדרייק אין לי מושג מה הבעיה א…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. אני מנסה להתקין את UBUNTU על מחשב די ישן ואני מקבל כל מיני בעיות מוזרות (תמונות למטה) אז חשבתי שאולי זה בגלל הכרטיס המסך הישן שיש בו (VOODOO 3) אבל בשביל ליהות בטוח אני שואל אותכם... המחשב די ישן: pentium 3 3dfx voodoo 3 3000 128-256 MB ram (צריך לבדוק, אני לא כל כך בטוח) [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 924 צפיות
  18. Started by THE-MASTER,

בשעה טובה ומוצלחת התקנתי לראשונה בחיי מערכת לינוקס. ההפצה שהתקנתי היא FEDORA CORE 3 כפי מה שראיתי המחשב זיהה את החומרה שלי אבל לצערי הרב אין לי מלינוקס אינטרנט(כרגע אני נמצא בווינדוס במחיצה השניה שלי). השאלה שלי היא מה ההגדרות הנחוצות שעליי לתת בשביל להפעיל את האינטרנט.. אני מחובר דרך מודם TERAYON דגם TJ 715 .

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. Started by korn666,

יש לי רד האט חדש אף פעם לא השתמשתי בלינוקס זה פעם ראשונה עכשיו אני לא יודע איך להתחבר לאינטרנט יש לי ADSL של בזק בינלאומי מודם USB חיצוני שפועל עם חייגן וזה לא אינטרנט בכבלים אין לי כבלים מה שכן בוינדוס אני מתקין את הדיסק שקיבלתי עם המודם וזה פשוט מכין חייגן בלינוקס לא מה אני עושה תודה על העזרה לכל מי שיעזור

• 1 תגובה
    • 883 צפיות
  20. Started by DXT,

אז ככה, הורדתי את 3 הדיסקים של מנדרייק החדש ממקור אמין לחלוטין, מרשימת ה ftp הרשמית. קיצר תוצאת ה md5sum שווה למה שאמור להיות. צרבתי את הדיסקים... שמתי את הדיסק הראשון בכונן ועשיתי ריסטרט, עובר כמה דברים מגיע ל Loading mashu into memory.... בקטע הזה זה הראה קצת התקדמות ואז עצר בשגיאה פאטאלית I/O error, שהוא לא מצליח להריץ קובץ runinstall2.. חשבתי, דיסק דפוק (האמת זה די בלתי אפשרי עם הצורב שלי.. אבל חפיף, חשבתי קורה..) קיצר צרבתי שוב (nero), הפעם זה הגיע כמעט לחצי של הפס האדום אך שוב אותה שגיאה מעצבנת. חשבתי אולי יש בעיה בנירו.. אז צרבי באמצעות BlindWrite עוד דיסק (מתחילים להגמר לי הדיסקים פה..) פעם שלישית גלידה? מן הפח אל הפחת, הפעם זה אפילו היה יותר גרוע ואמר לי שגיאה אח…

• 2 תגובות
    • 922 צפיות
  21. Started by TermiNal,

הגדרתי בביוס את ה-DVD-ROM ל-First Boot Drive הכנסתי את הדיסק הראשון של מנדרייק ועשיתי ריסטרט, המחשב מתחיל לעלות אבל לא מגיע להתקנה של מנדרייק, קיצר, לא נכנס להתקנה. מה עושים? תודה.

• 1 תגובה
    • 882 צפיות
  22. ואני רוצה להתקין WIN8 עשיתי את כל השלבים דרך הבוטקאמפ ואז בחרתי התקנה, המחשב מפעיל את עצמו מחדש נכנס להתקנה של הווינדוס ושם כאשר אני מפרמט את הכונן של הבוטקאמפ ואז הוא רושם לי : "אין אפשרות להתקין את ווינדוס בדיסק זה הדיסק הנבחר שייך לסגנון מחיצה GPT" מה לעשות? ניסיתי להתקין גם win 7 וזה עושה לי בעיה באותו שלב רק שהוא רושם שחסר קבצי מערכת אודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 3.1k צפיות
  23. ראשית כל עליי לציין שהתקנתי את המערכת החדשה רק לפני כמה ימים ולא התקנתי בו כלום. המחשב אינו מחובר כרגע לרשת האינטרנט (יחובר תוך מספר ימים אני מקווה). אני מעוניין לראות את האפקטים של המערכת הזאת, יצא לי לראות הדגמה של ה-Beryl וממש התרשמתי, סביבת עבודה מעוצבת הייטב עם אפקטים ויזואלים מרשימים ביותר. יש לי מחשב: סלרון 950 מגהרץ 512 זיכרון SDRAM כרטיס מסך גיפורס 2 MX 400 למיטב ידיעתי (תקנו אותי אם אני טועה) הצעד הראשון בדרך הוא להתקין דרייבר מעודכן לכרטיס המסך שלי ואז התקנת ה-beryl לדוגמה. תיאור הבעייה שלי: הורדתי את הדרייבר הכי חדש של נוידיה ללינוקס וכשניסיתי להתקין בטרמינל קיבלתי שגיאה שאני צריך לצאת מה-X Server על מנת להתקין, יצאתי מה-Xserver (הגעתי למשהו כמו דוס) ורשמתי ע…

• 7 תגובות
    • 918 צפיות
  24. Started by ^Z^,

שלום... הורדתי אובנטו 5.1 בקובץ ISO, צרבתי אותו לדיסק, כיביתי את המחשב ולחצתי על אנטר בBOOT - והוא כתב לי boot from cd : failiure... כאילו לא לחצתי על כלום. איך אני מפעיל תהתקנה? לוח אם : משו של epox ביוס : award נב : אני מקווה שזה שייך לפורום הזה...

• 7 תגובות
    • 991 צפיות
  25. Started by etzarfat1981,

שלום, אני מנסה להתקין את UBUNTU 8 דרך BOOT DISC. המערכת עולה אך לפעמים משום מה ברגע שאני בוחר בהתקנה רגילה היא מביא אותי מסך של שורת פקודה, או לפעמים אחרי שאני עושה RESET ההתקנה מתחילה לעבוד אבל אז אני מקבל מסך לבן והמחשב כבר לא מגיב - חיכיתי כמה דקות וזה לא משתנה. יש לציין שעל המחשב מותקן XP ואני רוצה להפעיל את UBUNTU בתור מערכת הפעלה שניה (DUAL BOOT) האם אני צריך לעשות PARTITION לפני זה? מישהו יכול להפנות אותי למקום שמסביר על תהליך ההתקנה ואיזה סוגי PARTITION צריך לעשות? כמו כן כמה מקום מומלץ כדאי לשים ב-PARTITION של UBUNTU? תודה

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים