לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
שלום, סוף סוף רציתי להתקין את ה-ubuntu בשביל ליתנסות, אבל שאני מעלה את המחשב ועולה לי המסך אפשרויות של ubtunu אני עושה את הראשון שזה התקנה ואז ה-ubtune טוען ושהוא מגיע לאיזה 95% ככה (נמש קרוב לסיום המד ) ההתקנה נתקעת ומופעים קווים מוזרים על המסך... אין לי מושג מה לעשות ניסתי לצרוב מחדש את ה-iso אבל זה עושה אותו הדבר עשיתי בדיקת בעיות באפשרויות שעולה ה-ubtunu אבל זה עושה לי שאין שום בעיה, מה לעשות ? השם המלא של ההפצה: ubuntu-6.10-desktop-i386.iso
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני דימה אני רוצה אוד מחשב תכחו לעזור לי לאסוף אותה עד
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איך אני מאפשר שכפתור ה back יעבוד בעכבר ? ב unubtu 6.10 עם עכבר של GPT. אני יודע שאני צריך לערוך את ה etc/X11/xorg.conf/ אבל זה לא כל כך מסתדר.
-
- 0 תגובות
- 708 צפיות
-
-
אני יודע שזה נטחן פה בעבר אבל לא הצלחתי למצוא ממש תשובה (וחיפשתי) יש דרך לגשת לקבצים שלי ביושבים על מחיצות NTFS ? שהפעלתי הפצת KNOPPIX הייתה לי גישה לכל מערכת הקבצים ה NTFSית , עכשיו אחרי התקנת פדורה אני לא רואה אף אחת מהמחיצות. אני מצטער על השאלות הנוביות אבל אני חדש בלינוקס ואודה לכם על העזרה (אני מניח שאני אשאל עוד לא מעט שאלות ...) אה , עוד משהו קטן , יש קיצור מקלדת למעבר שפות ?
-
- 5 תגובות
- 821 צפיות
-
-
איך אני עובר מהגירסה שיש לי (6.06) לחדשה (6.10)? תודה רבה, RegMan tnauman
-
- 2 תגובות
- 912 צפיות
-
-
ביום שלישי, ה28/11/2006, נבצע התקנה של מערכות לינוקס על מחשבים של אנשים אשר יחפצו בכך. מסיבת ההתקנה תתפרס על חצי יום ויהיה ניתן להגיע להתקין לינוקס על המחשב בין השעות 15:00 ו21:00 (אנחנו במקום עד 22:00). מסיבת ההתקנה תיערך בבניין שפרינצק באוניברסיטה העברית גבעת רם. למה כדאי לי להתקין לינוקס? - התנסות חדשה! יהיה באפשרותך להכיר מערכת חדשה ללא מאמץ מיוחד מצידך להתקינה, כי אנו נעשה זאת בשבילך! תוכל להרחיב את אופקיך! - כי זה בחינם! אנו נתקין בשבילך את המערכת ונעזור לך ללא כל תשלום, רק הבא את המחשב! - בשביל להתקדם! עולם הלינוקס הוא עולם שמתקדם בצורה מהירה ומרשימה. תוכל להצטרף לזרם ההולך וגובר של מערכת חופשית ללא תלות בענקיות תוכנה שנלחמות בך! - כדי להפסיק להלחם במחשב! לא נמאס …
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה הסיסמה של root אחרי התקנת Ubuntu ? בזמן ההתקנה הוא מבקש ליצור חשבון משתמש אחד ולהכניס סיסמה. אבל שום איזכור לגבי ה root . עריכה : רושמים sudo לפי ה command והמערכת תתיחס ל command כאילו של root כתב אותה.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לאחר הרבה קריאה החלטתי לראות מה זה לינוקס עיון קצר באינטרנט העלה את Ubuntu להתקנה אצלי ( קיבלתי אתוו ממגזין אחד ) . הגירסה היא -ubuntu-5.10-live-i386 . הייתה בעיה עם הX-Server ומשהו עם הממשק הגרפי שלי . פניתי לאתר והורדתי את הגירסה החדשה ביותר : ubuntu-6.10-desktop-i386 אוקי , עכשיו הרצתי והכל עלה חלק , רק שהעכבר והמקלדת כאילו תקועים , אי אפשר לזוז ולעשות כלום . קופא . שיחקתי עם ההגדרות קצת וניסתי לא עזר, חיפתי דפקטים בCD ולא מצאתי . מה המקורה לבעיה
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
my computer crashed so im trying to use knoppix as a rescue OS when i open the k3b burner it recomends to change some setting with root premission any one have a clue what the root password may be ? 10X (:
-
- 3 תגובות
- 819 צפיות
-
-
1.ייש לי אובנטו 6.10 בגירסא של ה64 ביט ויש לי כרטיס קול אודיופיל 192 הכרטיס זוהה icensamble ice1724 - זה הצ'יפ של הכרטיס קול רק מה הסאונד נשמע צורם ומשובש מה אני עושה ? 2.יש לי בהרדיסק שלוש מחיצות : אחת של הווינדוס בפורמט ntfs השניה בפורמט fat 32 והשלישית של האובנטו אני לא מצליח להגיע למחיצה בפורמט fat32 איך אני מגיע אליה ? והאם אני יכול לגשת למחיצה בפורמט ntfs ולעשות copy למחיצות האחרות ?
-
- 2 תגובות
- 916 צפיות
-
-
מיקרוסופט מתכוונת לפתוח בגל תביעות נגד משתמשי לינוקס (כל הגירסאות חוץ מ-SuSe שיש להם איתם חוזה). בגלל שקרנל (הקוד מקור של הווינדוס- הליבה) מפר פטנטים של מיקרוסופט.. אני יתקין עוד מעט Ubuntu אבל שקודם יתבעו אותי על הווינדוס http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3330778,00.html http://net.nana.co.il/Article/?ArticleID=408836&TypeID=1&sid=127
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני יודע שהשאלה הזאת נשאלת רבות בפורום הזה, אך בכל זאת בכל פעם שקראתי על הנושא, לא באמת השתכנעתי מדוע כדאי לי לעבור ללינוקס? יש לציין שהתנסיתי עם לינוקס מספר פעמים בעבר. ההתנסות הראשונה התבצעה עוד ממזמן עם רד האט גרסת 5.2(ענתיקה אה?). האחרונה התבצעה עם מנדרייקה 9.2 לפני כ3 שנים. בשתי הפעמים עבדתי עם המערכת בצורה בסיסית ודי הסתדרתי איתה. אין לי ספק שמאז ועד היום התבצעו שינויים נוספים והמערכת הפכה לידידותית בהרבה למשתמש. למרות זאת, היום ווינדוס יחסית יציבה ונותנת לי מענה לכל מה שאני צריך. מבחינתי הסיבה היחידה לעבור ללינוקס היא סתם בשביל ההתנסות. אך מניסיון העבר ה'ריגוש' שבמערכת הפעלה שונה נעלם לאחר מספר ימים. אשמח לשמוע דעתכם.
-
- 2 תגובות
- 941 צפיות
-
-
אני משתמש חדש בכל נושא הלינוקס אבל הצלחתי להתקין בהצלחה את הלינוקס אבל יש לי 2 בעיות 1) הXGL לא מוכן לעבוד למרות שהצלחתי לסדר את זה שזה יזהה את הכרטיס מסך ויעבוד עם ההתקנים שלו 2) הWIFI לא עובד והמערכת פשוט לא מזהה את הכרטיס עכשיו את רוב ההתקנה הצלחתי לבד לגרום לנייד לעבוד עם הכרטיס מסך נעזרתי קצת בחבר אבל הוא משתמש בעיקר בדביאן אז הוא לא מתמצא בפדורה למרות שהבסיס אותו בסיס אצל כולם אז אנא התייחסו אלי כאל משתמש חדש ותסבירו לי מה בדיוק אני צריך לעשות כדי לגרום לזה לעבוד פרט חשוב מפרט של הלפטופ Dell Inspiron 6400 כרטיס מסך Ati x1400 mobility כרטיס WIFI Dell 1390 אודה לכם אם גם תוכלו להכווין אותי למדריך למשתמש לינוקס מתחיל (בעדיפות לעברית אבל אין לי בעיה גם עם אנגלית רק …
-
- 3 תגובות
- 749 צפיות
-
-
שלום לכם, ניסיתי להתקין UBUNTU (מעבד AMD, כרטיס מסך OB), כשאני כבר עובד עם WINDOWS על המחשב, והכל הלך תקין שעד שהוא נתן לי את השגיאה הזו. עד כמה שהבנתי, זו בעיה עם הכרטיס מסך. יכול להיות שזו בעיה עם הגירסה הספציפית שיש לי? אני אפילו לא יודע איזו גירסה זו, אני חדש בלינוקס :s05:
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ניסיתי עם כל ההפצות שעובדות על הUSB ואני פשוט לא מצליח לעשות booy מהUSB בביוס אני כותב boot from usb zip/fdd או כל מה שיש וזה פשוט ישר מדלג הלאה ומעביר אותי לווינדאוס מה אפשר לעשות? (99% שההתקנה על הUSB היא טובה)
-
- 1 תגובה
- 802 צפיות
-
-
האם המגמה של בוטקאמפ היא להריץ ויסטה? או שבשלב מסוים הם בכלל לא ימשיכו לפתח אותה ?
-
טוב ההתנסות הראשונה בלינוקס היתה מרובה בהרבה כאב ראש וביום בהיר אחד (זה הרגע ) אינטרנט זהב נתן לי חיבור ללא חייגן (יש לציין לזכותם שהם נתנו לי ללא ויכוחים או איזהשהי הרמת קול ) התקשרתי לפני יומיים וביקשתי מהם - הם אמרו שהם ישקלו את זה ויחזירו לי תשובה לפני כמה דקות התקשרתי אליהם ואיש התמיכה שלהם אמר לי שאני כבר רשום אצלם כמחובר ללא חייגן בדקנו בווינדוס שאכן כך :yelclap: :yelclap: :yelclap: קפצתי לאובנטו וסוף כל סוף יש לי לינוקס עם אינטרנט
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי את ההפצה הנ"ל של LINUX על הנייד שלי והוא אף פעם לא זוכר לי את ה KEY של הרשת האלחוטית שלי... מה עושים ?
-
- 0 תגובות
- 749 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מתכוון להתקין בימים הקרובים Ubuntu ורציתי לשאול מס' דברים קודם: - יש לי מעבד 64bit, עדיף להתקין את גירסאת ה 64bit או ה 32bit הרגילה? אין בעיות/חוסר בתוכנות/חוסר בדרייברים עם ה 64bit? - יש לי מודם ale 70 (בבזק בינלאומי) שמחובר דרך usb. אני זוכר שהיה כשהשתמשתי ב mandrake סקירפט למודם הזה, קיים משהו כזה גם לUbuntu? - אם אני מחלק את הכונן בעזרת Partition Magic איזה מחיצות אני צריך ליצור ובאיזה גדלים (אין לי בעיה של מקום)? או שליצור רק אחת וההתקנה תחלק אותו? - התמיכה ב ntfs יציבה? תודה רבה
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי את ההפצה הנ"ל כשהיא ב CDLIVE ( ז"א) אני מריץ אותה ישירות מה CD . אני רוצה להגיע לקבצים שנמצאים על הHD ואני לא יודע איך או אם אפשר בכלל ?? תודה .
-
- 6 תגובות
- 900 צפיות
-
-
שלום לכולם, בשעה טובה החלטתי להתחיל להתנסות בלינוקס, ולכן החלטתי להתקין לינוקס במקביל ל-WIN. כאשר אני ניגש למלאכת החלוקה למחיצות בעזרת PARTITION MAGIC 8 אני רואה את המסך שבתמונה המצורפת. אני רוצה לחלק ל-4 מחיצות את החלק ה-UNALLOCATED ל-ROOT, HOME, SWAP, FAT32, אך אנינני יכול יצור מחיצה מסוג EXTENDED משום מה. אני רק יכול ליצור עוד 2 מחיצות מסוג PRIMARY.... מה לעשות? אני אובד עצות.... [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 840 צפיות
-
-
שלום לכולם, ההורים שלי חזרו מחו"ל לפני 5 ימים והם קנו לי מתנה MacBook התקנתי את מערכת ההפעלה הכל טוב ויפה ואחרי שהתקנתי הופיעה לי ההודעה הזאת: You need to restart your computer. Hold down the Power button for several seconds or press the Restart button מה לעשות? מה הבעיה? נסיתי לעשות restart אבל עדיין מופיעה אותה הודעה תודה למי שיכול לעזור לי =]
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לינוקס שיפעל במחיצה נפרדת מהווינדוס ויאפשר לווינדוס לעבוד בלי בעיות עלייה וכל מיני
-
- 1 תגובה
- 719 צפיות
-
-
את השאלה הזאת שאלתי את אינטרנט זהב והם ענו לי ככה : 1.את הבקשה שלך לקחנו ברצינות והתדיינו בנושא בדרגים הגבוהים - נוכחו לדעת שזה בלתי אפשרי בגלל: א.יש הרבה הפצות (לא תירוץ אפשר להתמקד בפופולריות ) ב.זכויות יוצרים מונעים מאיתנו דבר זה - לא הבנתי מה הבעיה הרי לינוקס תוכנה חופשית ועוד כמה שטויות שקשה לי לקבל אבל אני רוצה להבין למה בלינוקס/יוניקס לא מוציאים תוכנה שמגדירה את האינטרנט אוטומטי לכבלים בזק וכו' ? ובמקום לכתוב סקריפטים, התוכנה תשאל את השאלות הרלוונטיות ? זה עיניין אידיאולוגי או משהו כזה ?
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי דיסק רשת שמחובר ישיברות לראוטר, של חברת ונטק, בosx הייתי צריך להתקין איזה יישום שיתחבר לדיסק דרך הרשת. איך אני עושה את זה דרך הkubuntu?