עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by adamshar,

שלום לכולם. יש לי מחשב עם כ. מסך של NV דגם 8800. לאחרונה רק הצלחתי להתקין אובונטו עם המערכת הנ"ל, והכל עבד כרגיל. הורדתי KDE-Desktop ומאז כל פעם שהמחשב עולה הוא מגיע לשורת טקסט של LOGIN. הפתרון היחידי שלי לקבל את קובונטו חזרה הוא לרשום כל פעם מחדש sh NVIdia... ולהתקין מחדש את הדרייבר. גם נסיון לרשום sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg לא עוזר. אני נכנס למערכת כ ROOT. מה עושים ?

• 0 תגובות
    • 784 צפיות
  2. Started by gforce,

שלום לכולם, אני צריך להעביר קבצים מיוניקס לחלונות XP . כאשר אני מנסה להתחבר באמצעות FTP ל windows הוא רושם לי ftp: connect: Connection refused הבעייה קוראת רק עם התחברות ל windows ,בהתחברות ליוניקס אחר אין לי בעייה. יש לי פינג למחשב. כאשר אני מנסה להתחבר הפוך כלומר מחלונות ליוניקס הוא מתחבר בלי בעיות. משהו נתקל בבעיה הזו ? כל תגובה תבורך תודה

• 1 תגובה
    • 752 צפיות
  3. Started by BloodyW,

היי, יש לי בעייה עם הדואל בוט. התקנתי אובונטו בתוך המחיצה של ויסטה ומחקתי דרך ADD\REMOVE PROGRAMS.(יש אפשרות להתקין את אובונטו כניסיון על החיצה של הווינדוס וזה נחשב כתוכנה לכל דבר) הקטע הוא כשאני רוצה להתקין את האובונטו על מחיצה חדשה לגמרי, אני לא יכול להכנס אליה דרך הדואל בוט, כי ה-MBR FILE הקודם של זה שנמחק נמצא שם ולחיצה אליוו מופיע ארור. איך מסירים את אובונטו מהדואל בוט? ניסיתי דרך ה REPAIR של ויסטה, ללא הצלחה. סליחה אם ההסבר לא כ"כ ברור. בעיקרון מה שאני רוצה זה להעיף את האובונטו ממסך הדואל בוט של ווינדוס, כרגע היא אפילו לא מותקנת: אובונטו נמצאת כאופציה שלישית אצלי, מה שלא רואים פה.

• 2 תגובות
    • 929 צפיות
  4. Started by holy_cows,

טוב,פיניתי לכאן בגלל שאני מאמין שהרוב פה משתמשים בתוכנה. הייתי צריך לפרמט את המחשב וכשהתקנתי את אייטיונס מחדש זה לא נתן לי להוריד את השירים שקניתי כי צריך לאשר את המחשב. כשאני נכנס להגדרות זה רושם לי "one computer authorized play content purchased with this apple id" הבעייה שאין לי "deauthorize" או להוסיף עוד מחשבים מה עושים?

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by mishiago,

יש לי לינוקס 9 ואני לא מצליח להריץ קבצים כלשהם. התקנתי wine ועדין לא הצלחתי להריץ קבצים, לדוגמא עם הסיומת EXE. הלינוקס מראה שכאילו ה WINE לא מותק במחשב. ניסיתי גרסאות שונות ולא הצלחתי. כמובן שניסיתי להסיר ולהתקין מחדש כל פעם. עיזרו לי בבקשה לתקן את הבעיה ה"מגעילה" הזאת. תודה מראש!!!

6. Started by רועי כהן,

בעיקרון האינטרנט שלי פועל טוב, אבל כל כמה זמן (לא מדוייק ממש... בממוצע לדעתי כל 5-10 דקות...) יש לי איזה דקה (לפעמים יותר) כזאתי שאני פשוט לא יכול להמשיך... אחרי זה זה מסתדר... כאילו האינטרנט פשוט "קופץ" בפתאומיות, ואני לא יכול לגלוש לכמה זמן... בFF אני מקבל את ההודעה שבתמונה... במחשב שלי יש FC3 + Windows, והאינטרנט שלי מחובר בראוטר (דגם CNet CNAD804-NF, שעד עכשיו עשה את העבודה)... הבעייה רק ב FC3 (בווינדוז הכל פועל)... יש לי עוד מחשב שמחובר לווינדוז, ושם גם אין בעיות עם האינטרנט... גם בkonqueror יש לי את אותה הבעייה... שם רשום בפירוש מה הבעייה: unknown host... הבעייה היא בעיית הגדרות כמובן, משום שבווינדוז הכל פועל טוב (וגם במחשב השני)... בנוסף, הבעייה לא התחילה ישר כשהת…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שלום לכם הבעייה שלי היא מאוד קשה לכן גם אם תוכלו לתת לי אתרים של מומחים שאולי יכולים לעזור לי אשמח . הבעייה היא כזו אני מריץ דוח ביוניקס ומדפיס אותו ביוניקס (דף לרוחב= landscape), ההדפסה יוצאת מעולה .(זה מה שהמערכת שתה עד עכשיו ועשתה טוב). מה שאני רוצה הוא להעביר את הקובץ מהיוניקס ל win (ב ftp) ולהדפיס אותו גם לרוחב ב win. ההמרות ל win נעשו ואין לי בעייה של תוים. העברתי את הקובץ ל win ופתחתי אותו עם explorer והוא נראה בסדר אבל להדפיס אותו הוא לא עושה זאת בצורה טובה . איך ניתן להגדיר לו את ההדפסה שתצא כמו ביוניקס? תודה על כל תגובה

• 3 תגובות
    • 768 צפיות
  8. שלום רב הנושא מאוד חשוב וצריך להיפטר היום..... הביעה: ברשותי הדיסק חיצוני. אשר עבד במחשב MAC ו PC רגיל. אחרי ששיניתו אותו לNTFS אני לא יכול להשתמש בו במחשב MAC. איזה סוג פורמט אני צריך לשנות על מנת שאוחל לעבוד עליו ב MAC ו PC ללא הגבלה של גודל הקובץ. אני עובד בעריכה לכן הקבצים גדולים. לפני ששיניתי אותו היתה לי הגבלה של +/- 3GB לקובץ..... השמח עם תוכלו לעזור לי ושוב זה מאוד דחוף עמיר שחר

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by devek,

שלום יש לי מקינטוש וברגע שאני רוצה לעשות שיחק וידאו עם מישהו בתוכנת המסנג'ר אני מצליח לראות את הבן אדם השני שיש לו מייקרוסופט אקס פי אבל הוא רואה מסך שחור במקום לראות אותי.. יש לזה פיתרון? תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 812 צפיות
  10. אני מנסה לשדרג את אובונטו שמותקן לי כרגע בגרסה 7.10 לגרסה האחרונה (8.10) ללא התחברות לאינטרנט. הסיבה היחידה שזה ללא התחברות לאינטרנט הוא שההורדה ככה של העדכונים לוקחת לי המון זמן. יותר מהיר לי להוריד את הדיסק בהורדה ישירה ולעדכן דרכו. אז עקבתי אחרי המדריכון באתר של אובונטו לעדכון בלי אינטרנט (http://www.ubuntu.com/getubuntu/upgrading#Upgrading%20Using%20the%20Alternate%20CD/DVD) הורדתי את הדיסק המתאים (גם גרסה 8.04 וגם 8.10, ישירות ל8.10 הוא לא נותן לי לעדכן), הכנסתי אותו לכונן, והתחלתי את השדרוג. הבעיה שהוא בכוח מנסה להתחבר לאינטרנט ולהוריד את העדכונים מהאינטרנט למרות שאני הפעלתי את העדכון מהדיסק. ניסיתי לנתק את החיבור לרשת במחשבה שזה יגרום לו לעדכן מהדיסק, אבל הוא …

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by Dimazaur,

יש לי מחשב נייד fujitsu amilo pi 2550 הבעייה שהלינוקס חושב שהאוזניות והרמקולים הקדמיים זה אותו דבר (או משהו כזה) כשאני מכניס את האוזניות הסאונד לא מתבטל ואני גם לא יכול לבטל אותו ידנית כי זה מבטל גם את האוזניות האם יש פתרון לזה? אובונטו 8.1

• 1 תגובה
    • 810 צפיות
  12. שלום! אני צריך לבדוק תוכנה מסויימת כחלק מפרוייקט שאני עובד עליו. הבעיה שהתוכנה פועלת רק בסביבת לינוקס.. יש לי דיסק Knoppix Live CD. הבעיה שב-PC הוא לא עובד לי ובמחשב נייד של IBM עולה מסך טעינה כמו של דוס ובסוף לא קורה כלום. יש אולי מערכת אחרת שאוכל להשתמש בה כדי לבדוק את התוכנה? התוכנה נקראת: Mercury תודה מראש לכולם

• 3 תגובות
    • 739 צפיות
  13. Started by no nick,

כשאני צריך לבחור את דרך ההתקנה שלו(פירמוט, אוטומטי או ידני) הוא אומר לי שיש לי סקטורים פגומים.. מה אני עושה ?

• 1 תגובה
    • 845 צפיות
  14. Started by avinim8,

יצרתי את המחיצות הדרושות להתקנה, הרצתי את ההתקנה (נכנסתי ל-Dosutils ומשם Autoboot מכיוון שמשום מה, לא הצלחתי לבצע בוט מהדיסק). ההתקנה זיהתה מקלדת ועוד כל מיני דברים ופתאום נתנה הודעה בקשר לכך שהיא לא מזהה סידירום. אבל הקטע ההוא שהתוכנית כן רצה מהסידירום וברגע מסויים בהתקנה היא לא מזהה סידירום! מה אני עושה? תודה לכל העוזרים...

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. הורדתי דרייבר לכרטיס מסך שלי מפה http://www.nvidia.com/object/linux_display_ia32_1.0-8762.html בטרמינל רשמתי sh /home/lou/Desktop/NVIDIA-Linux-x86-1.0-8762-pkg1.run ההתקנה לא מצליחה ורושמת ERROR: nvidia-installer must be run as root מה אני אמור לעשות? תודה לעוזרים.

• 30 תגובות
    • 2.9k צפיות
  16. Started by luXi,

הבנתי איך לכתוב בפורום אז קיצור יש לי בעייה אחרת עכשיו. קראתי קצת וראיתי שאובונטו מומלצת למתחילים. הורדתי ubuntu 7.10 (i386) וצרבתי. עכשיו שמתי בלפטופ IBM T20 את הדיסק והכל עלה. הבעיה שכשאני בוחר בהתקנה זה מתחיל רגיל ואז עולה מסך שנראה כמו ERROR אחד גדול מקווה שתצליחו לעזור. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 936 צפיות
  17. Started by emilio,

הורדתי גירסה 10.6 ורשום תומך למעבדי INTEL רציתי להתקין אותו על PC, עולה מסך dos עולים בערך שלוש שורות ומבצע reboot למישהו יש הסבר לזה?

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. שלום לכולם, בשעה טובה התקנתי את מנדריבה 2009 free על המחשב הנייד (vostro 1500), אך יש לי בעייה עם הכרטיס רשת האלחוטי. הכרטיס הוא של DELL 1505N - בעצם bcm4328. כאשר מצאתי סופסוף את הדרייבר של ווינדוס bcmwl6.inf, ניסיתי להתקין וקיבלתי את ההודעה הבאה: אין אפשרות לאתר את מנשק ה-Ndiswrapper ביצעתי עדכון מערכת, וידאתי שהוא מותקן, אך עדיין אין הצלחה... אני חייב לציין שזה מגביל אותי מאוד ומחייב אותי להתחבר קווית. ndiswrapper -l bcmwl6 : driver installed device (14E4:4328) present (alternate driver: ssb) iwconfig lo no wireless extensions. eth0 no wireless extensions. pan0 no wireless extensions. מקווה לשמוע מכם בקרוב, יוסי.

• 6 תגובות
    • 977 צפיות
  19. Started by Darosh015,

סוף החלטתי לבדוק מה כל הרעש עם לינוקס והורדתי את ubuntu דרך האתר שלהם. אז ככה: הארד דיסק שלי מחולק לשתי מחיצות: על אחת מותקן הXP ועל השני פורמט כחדש. (סה"כ 160) צרבתי את הדיסק התקנה של ubuntu והפעלתי מחדש את המחשב. שלב ההתקנה הראשוני עלה אבל ברגע שאני מגיע לשלב של בחירת המחיצות, אני אובד עצות. בחרתי באופציה הידנית ושם בחרתי בחלק שבו הXP שלי לא מותקן אבל אני מקבל הודעת שגיאה של " No Root File System" גם שניסיתי לעשות מחיצה חדשה הוא מקפיץ לי את אותה השגיאה. בקיצור, מה אני אמור לעשות כדי להתקין את הלינוקס על המחיצה הנפרדת מהמחיצה של ה XP? תודה.

• 0 תגובות
    • 683 צפיות
  20. שאני מנסה להתחבר ליוזר שלי בלינוקס זה רושם לי : Your session only lasted less than 10 seconds. If you have not logged out yourself, this could mean that there is some installation problem or that you may be out of disk space. Try logging in with one of the failsafe sessions to see if you can fix this problem. זה נותן לי להתחבר רק ל root . מה אני עושה עם הבעיה הזו? תודה רבה !

• 18 תגובות
    • 2.6k צפיות
  21. Started by eli_xXx,

שלום לכולם, ההורים שלי חזרו מחו"ל לפני 5 ימים והם קנו לי מתנה MacBook התקנתי את מערכת ההפעלה הכל טוב ויפה ואחרי שהתקנתי הופיעה לי ההודעה הזאת: You need to restart your computer. Hold down the Power button for several seconds or press the Restart button מה לעשות? מה הבעיה? נסיתי לעשות restart אבל עדיין מופיעה אותה הודעה תודה למי שיכול לעזור לי =]

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. הבעייה היא שהrhgb פשוט לא עולה חחח... אני התקנתי את הדרייברים לפי המדריך הזה: http://stanton-finley.net/fedora_core_4_installation_notes.html עשיתי את כל מה שרשום בהוראות בשביל להחזיר את הrhgb. אחרי אז כשאני עושה ריסט, כשהמחשב אמור להעלות את הrhgb, הוא עושה מסך שחור כזה כאילו הוא מנסה לעלות את הrhgb, אבל הוא לא מצליח. את כל השירותים שהוא אמור לעלות דרך הrhgb, הוא לא מעלה דרך הrhgb, אלא דרך המסך שבא לפני זה (המסך השחור הזה, שאחרי כל פעולה שהוא מסיים הוא רושם OK בירוק חחח...), וכשהוא מגיע למסך של הlogin) login טקסטואלי), הוא מעלה את המסך פלאש של nvidia, ועולה כרגיל (הוא עולה ישירות למשתמש שלי), כולל הX!!!... כלומר הבעייה היחידה היא בrhgb... חיפשתי הרבה באינטרנט ובגוגל, ולא …

• 0 תגובות
    • 867 צפיות
  23. Started by The-Q,

אוקי, ברשותי, סלק וואר 8.1, עליו מותקנת הגירסה היציבה האחרונה של KDE3. הרצתי את xwmconfig, לאחר התקנת החבילות של KDE, (אני חייב לציין שכל מנהלי החלונות שבאו עם הסלק וואר פעלו מצויין כולם). אוקיי, הקלדתי startx, היה נראה כאילו KDE עולה, ראיתי את הסמן לשניה, ואז יצא מ-X. אין הודעת שגיאה מיוחדת. אשמח לשמוע תגובות/עצות מה לעשות. נוסף בעריכה: נ.ב - ברשותי AXP 1600+, GEFORCE 2 MX של חברת קבר.

• 2 תגובות
    • 941 צפיות
  24. Started by psyco,

שלום לכולם, לאחר הרבה זמן שאני מת לעבור ללינוקס אבל אין זמן\ידע\איפה להתקין, מצאתי כונן קשיח ישן שחיברתי למחשב והתקנתי עליו אובונטו 6.10. לאחר יום שלם של נסיונות להתקיו דרייברים לכ.מסך הצלחתי סוףסוף. אבל כמו בכותרת אני לא מצליח לעשות mount לכונן SATA שעליו יש סרטים, XP, מוזיקה. מפרט בצד... יכול להיות שאני צריך להתקין דרייבר לSATA? אם כן איך? בנוסף הורדתי licq\xmule ואני לא יודע איך להתקין ולהפעיל.. חיפשתי חומר ויש לי חוברת לידע בסיסי ולא מצאתי עדיין (עברו 3 ימים) אשמח לעזרה... תודה, יוסי. עריכה: אני כותב: mount dev/sda5 ומקבל:mount: can't find dev/sda5 in /etc/fstab or /etc/mtab ואני רואה אותם בdev/ עריכה 2: הצלחתי להתקין xmule/licq/aMSN אבל לא הצלחתי להעביר לעברית מימין …

• 3 תגובות
    • 845 צפיות
  25. היי אנשים, אני דיי התייאשתי אז חשבתי לפנות ולהציג את הבעיה שנתקלתי בה: יש לי חיבור עם router 714p+ של חברת dlink , עד שהבאתי את המק החדש הביתה כל המחשבים האחרים עבדו מעולה מבחינת רשת פנימית וחיצונית, ברגע שהתחלתי לחבר את המק התגלו איבודי pocket-ים רבים, אין ping-ים מה שמצריך איתחול ה-router.. וניתוק הכבל ( rj-45 or wi-fi ) אני לא מצליח למצוא סיבה לזה, יש תמיכה מלאה והכל.. אבל עדיין אני לא מצליח להתחבר.. אני יותר מצליח להתחבר דרך כבל רשת מאשר אלחוטי, ממש מוזר שלרשת של אחד מהשכנים אני מתחבר וגולש מעולה.. אבל אצלי כלום!! אחרי 3 פינגים הכל נופל.. אם מישהו נתקל בבעיה כזאת אני ממש אשמח לתגובה וכו'.. כי באמת, לי אין מושג.. תודה!

• 3 תגובות
    • 939 צפיות

דיונים חדשים בפורומים