עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by ex_,

טוב אני מתשמש נוב בלינוקס אובונטו-לא כמערכת ראשית חשבתי לנסות suse מה אתם אומרים?

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. שלום.. יש לי רשת בייתית בין קובונטו לווינדוס. על המחשב ווינדוס יש שירים שאני רוצה לשמוע בלינוקס "און ליין" לא מצאתי מנוע שמסוגל לעשות את זה.. Amarok עפה כל פעם שאני מנסה להפעיל שיר מהרשת.. הצלחתי להפעיל עם נגן הווידאו Kaffeine אבל רק שירים בודדים וזה גם לא כ"כ יציב. מישהו מכיר תוכנה או מנוע שעושה את זה כמו שצריך? תודה רבה!!

• 4 תגובות
    • 956 צפיות
  3. Started by Devil Servant,

שאני מפעיל את המחשב והוא מגיע לקטע של הבוט הוא אומר לי: GRUB Loading stagre1.5. GRUB loading, please wait... Error 15 כיצד פותרים אותה?

• 7 תגובות
    • 979 צפיות
  4. יש לי אובנטו 6.10 i386 ו ווינדוס על מחשב אחד בספריה של השירים שלי - יש הרבה שירים בעיברית ומשום מה באובנטו השירים מוצגים כך : ????????????? .mp3 (הכוונה היתה הרבה סימני שאלה ולא "הפרצוף התוהה" ) יש למישהו רעיון איך השירים יוצגו בעיברית ? יש לציין שמותקן אצלי עיברית (זה מופיע ברשימה של השפות באובנטו שלי ) בפייר פוקס אין בעיה של עיברית וגם אני יכול לכתוב בעיברית התקנתי את הפונטים של מיקרו סופט וגם עוד הרבה פונטים במנהל החבילות של עיברית יש למישהו רעיון לפתור את זה ? ד"א איך אני עושה exstract לקובץ rar/zip דחוס ?

• 3 תגובות
    • 976 צפיות
  5. יש לי שרת לינוקס ואני רוצה להתקין עליו אנטיוירוס ואנטי ספאם, מה שכן אין לי מושג בשקל בלינוקס ואני בבעיה בעניין הזה. אם מישהו יכול להסביר לי את התהליך והפקודות אני ישמח. תודה!

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by ozlustig,

שמעו רגע.. הורדתי לינוקס פדורה מהאתר הרשמי... הגירסא היותר מורחבת אך עדיין חינמית.. הורדתי את הקובץ לדוידי.. עכשיו בא לי קובץ iso. אז צרבתי ואמרתי לעצמי נתקין כמו ווינדוס... עכשיו אני עושה ריסטרט בתקווה שזה יעלה ולמרבה הצער המחשב חושב איזה 5 דקות ולאחר מכן מעלה לי את הווינדוס ... יש איזה שיטה להתיקן בלי צריבה...? ואם לא אפשר לדעת מה עושים עכשיו לאחר הצריבה..? מס' איסיקיו 212418868

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. היי הגירסאות האלה:6.06/6.10 האם ישנו xgl מובנה בגירסאות האלה? יש לי כרטיס של ati אני מבין שהכרטיסים שלהם עושים בעיות....איזה דרכים ישנם כדי ליפתור את הבעיה הזאת? תודה לעוזרים!!

• 32 תגובות
    • 3.4k צפיות
  8. Started by tomirendo,

התקנתי WINDOWS על המק שלי, ומעכשיו הוא פותח לי רק את הWINDOWS, מה לעשות?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. אני יודע שיש איזו תוכנה virtual pc נראה לי שככה כותבים את זה, אבל מאיפה מורידים ? אם יש לי דיסק של windows אבל אין לי מושג מה לעשות איתו. חוץ מזה: זה יכול ליצור בעיות וינדוס על מק? הכל רץ כשורה, בלוטף רשת על חוטית מקלדת עכבר כונן דיסקים והכל? ולפני שאני שוכח, איך מחליפים שפה במק, לכתוב את האשכול הזה היה סיוט שאין לתאר כל פעם להחליף שפה בסרגל כלים למעלה, אין איזה מקשי קיצור??

• 8 תגובות
    • 3.2k צפיות
  10. יש לי מערכת centos (ללא gui מדובר בשרת) ושאני מריץ את mysqld הוא רושם לי faild עכשיו ניסיתי להסיר את הrpm וגם להתקין מחדש את הrpm אבל הוא עושה אותו דבר בדיוק כאילו שאני מריץ את mysqld ורושם לי faild ניסיתי גם להתקין ללא rpm ועדיין לא עובד לי אני כבר משתגע.. הסתדרתי תודה

• 0 תגובות
    • 823 צפיות
  11. Started by teddy85,

אני משתמש PC מאז שאני זוכר את עצמי ומחשב של APLLE ראיתי רק פעם אחת וזה גם מחשב משנת 86 שהיה בעבודה של אמא שלי אז אני לא יודע יותר מדי על MAC אבל בזמן האחרון החלתתי לבגוד באימפריה ולשקול לעבור ל MAC כי הם משתמשים בפוטנציאל של המחשב הרבה יותר בחוכמה מאשר MICROSOFT ושאר החברה אני רוצה MAC כי אני חושב שחשוב להגדיל את נתח השוק של APLLE כדי שכל שאר החברות שמיצרות חומרה לPC יראו שמשתלם להם לעשות חומרה לMAC אבל אני לא יודע עם מבחינת נוחות עבודה זה ישתלם לי כי יש הרבה תוכנות שאין ב MAC או שאני לא יודע אם יש למשל אני די רוצה EMULE ותוכנות מתמטיות כמו MATLAB עוד שאלה (תלוי בתשובות שלכם) אני מתכוון לקנות MACBOOK אבל אני לא יודע אם הוא יריץ WOW וWOWBC כי אין לו כרטיס מסך חזק וה PRO…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by most,

1.התקנתי את סביבת העבודה KDE על UBUNTU אך היא לא מצאה חן בעיניי... איך אני מוחק אותה עכשיו? 2.איך אני יכול לראות דרך לינוקס את הקבצים שלי בווינדוס? 3.הורדתי קובץ פונטים, איך אני מתקין אותו? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 727 צפיות
  13. מצ"ב לינק למאמר מ-ynet על המתכנת אפי נדיב, שיזם תכנות הרחבות ל-Firefox לפתרון הבעיות באתרים ישראלים. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3337369,00.html הנה גם לינק להרחבות עצמן: http://www.effie.co.il/mozvuvu/home.html וגם לינק לאתר של אפי נדיב: http://www.effie.co.il אגב, אצלי ההרחבה לשיפור הלינקים ב-ynet לא עבדה, אולי בגלל שאני נאלץ עדיין לעבוד עם מערכת Jaguar 10.2.8, אך ההרחבה של אתר "הארץ" עובדת יפה, ובכל מקרה מגיע לו מילה טובה על היוזמה הברוכה. אשמח אם תדווחו כאן איך ההרחבות האלה פעלו אצלכם.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. דרישות: 1. התאמה למפרט שלי (כולל 4GB DDR2 ומערך RAID0 בנוסף) 2. סימולציות של MODELSIM SE - משתמשת בת'רד בודד ותלויה בעיקר במהירות המעבד, FSB וזיכרון לעיתים עד 4GB. 3. צריכה להיות ידידותית מספיק למשתמשים טכניים אבל לא מנוסים בלינוקס. 4. ביצועים מקסימליים - לא חשוב יכולות נוספות או ממשק יפה (רק שלא יהיה CMD בלבד ). 5. התקנה נוחה של תוכנות עזר כמו עורכי קוד או תוכנות להשוואת קבצים כגון KDIFF. תודה מראש, TMP

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by TOMY-BOY,

שלום לכולם, יש לי התלבטות קשה למקרה ספציפי שלי האם כידי לעשות את השינוי של 180 מעלות. אני משתמש בהרבה תוכנות גראפיקה ומשחקים אצלי זה דבר זניח ביותר אז ישנו מידי פעם. נמעס לי מוונדוס של מיקרוסופת עם כול הבעיות מסביב אז חשבתי לנסות משהו חדש. עכשו הבעיה שלי שאין לי מושג האם תוכנות שאני חייב אותם לשימושי יעבדו בלינוקס. מדובר בSolid Edge, FLASH, Microsoft Excel כול מה שמסביב לעניין הזה. אשמח לקבל את חוות דעתכם לנושא. בתודה, תומי

• 6 תגובות
    • 885 צפיות
  16. http://mirror.hamakor.org.il/ כאן תוכלו לראות מגוון רחב של הפצות נפוצות ולהוריד משרתים בארץ דביאן היתי ממליץ להתקין מהרשת, מידע בלינק: http://www.debian.org/distrib/netinst בהצלחה!

• 56 תגובות
    • 16.8k צפיות
  17. Started by most,

שלום, מדובר על התקנה מהדיסק לייב יש לי קשיח ישן של 4.3 ג'יגה

• 4 תגובות
    • 925 צפיות
  18. Started by arikam,

התקנתי את אובונטו ואני לא מצליח להבין איך לגרום ל tv out לעבוד, יש לי כרטיס מסך geforce 6600gt. מה לעשות?

• 3 תגובות
    • 800 צפיות
  19. Started by eli33,

שלום לכולם בזמן האחרון אני ממש מתעניין בלקנות MacBook חדש רציתי לשאול אם זה הזמן הנכון לקנות אותו או שעדיף לחכות מכל מיני סיבות ועוד שאלה - שמעתי שב MacBook יש בעיית התחממות ? האם זה נכון? האם תיקנו את זה כבר? והאם זה עד כדי כך נורא? תודה מראש לעונים !

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by skywalker13,

שלום.... אני די התחלתי ללמוד שוב קצת לינוקס.... הייתה לי התנסות ממש קצרה וממש לא מעמיקה בעבר ב-Fedora core 4. אני רוצה לעשות לעצמי איזה live cd. אבל אין לי מושג איזה אם איזה גירסה כדאי לי להתחיל. הייתי רוצה לקבל כמה המלצות על גרסאות מומלצות. אני לא מתמחה בתכנות יודע לא הרבה.. יודע C לא ברמות הכי גבוהות... הלינוקס בעיקרון הוא למתרות למידה לא יותר מזה.

• 3 תגובות
    • 916 צפיות
  21. שלום אני משתמש בתוכנה מערכת הפעלה לינוקס אובונטו 6.10 במחשב PC. היכנסתי ל- CD ועולה לי שולחן עבודה של אובונטו ויש שם סמל שנקרא Install לחצתי עליו ניפתח חלון שכתוב : "ברוך הבא". אני צריך לעבור כמה שבלים 1 מתוך 6 שלבים. שלב ראשון לכוון שפה ושלב שני מקלדת שפה עברית ושלב שלישי לכוון שעון ישראל. שלב רביעי בחרתי לעשות ידנית כי בגלל שיש לי מחיצה ב- c חלונות XP. אני רוצה להתקין במחיצה אות כונן D: ושלב חמישי (אני לא הבנתי שם שנראה כמה מחיצות דיסק קשיח שחילקתי אותם ב- 40GB) ושלב חמישי אחרון לא היצלחתי לעבור התקנה. למטה בתוך המלבן בצד ימין בוחרים דיסק קשיח שבו רוצים להתקין (אם אני עשיתי נכון הדבר או שאני טועה) ובצד שמאל מלבן קטן בוחרים "/" או "sur" או "var" נסיתי כל אחד מיהם ושום דב…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by SciFi7,

שלום, רציתי להתחיל ליתנסות בלינוקס אחרי הרבה זמן שאני עובד עם ווינדוס (בערך מתמיד..) עקב זה שמשהו מגמאמא המליץ לי על לינוקס.. ורציתי לדעת מה ההפצה הכי ידודתית של לינוקס... נכנסתי לכל מיני אתרים שנתתם בקישורים בדביק... אבל יש כולכך הרבה הפצות שאין לי מושג מה להוריד האיש מגאמא הזה שאמרתי לכם נתן לי את הכתובת www.linuxiso.org אבל זה עושה לי redorict לכתובת אחרת ויסתכלתי בכתובת החדשה ולא הבנתי מה לעשות שם.. אז בבקשה תעזרו למשהו מתחיל בלינוקס ליתכנס לעסק ד"א הלינוקס בשביל מטרות למידה לא יותר... אני מעדיף שיהיה מותקן עם ווינדוס וגם לינוקס ביחד בשביל שאני יוכל לשחק בכל המשחקים שלי בווינדוס וסתם ליתנסות בלינוקס תודה רבה.

• 35 תגובות
    • 4k צפיות
  23. להפצה Mandriva Linux 2007 יש 3 חבילות והם: 1.Discovery 2.Powerpack 3.Powerpack+ באיזו אחת מהחבילות הנ"ל כדי לי להשתמש? מה ההבדל בין החבילות? תודה מראש לכל העוזרים

• 0 תגובות
    • 655 צפיות
  24. שלום אני משתמש חדש בלינוקס אני יודע שיש סוגים רבים של גירסאות בלינוקס אבל שמעתי שהמוצלחות בניהם הם : 1. מנדריבה = MANDRIVA 2. זוסה = SUSE 3. אבונטו = UBUNTU אני רוצה ללמוד עלייהן כצת אבל לא יודע מהיכן להתחיל אשמח אם מישהו יוכל לכתת לי קצת חוות דעת על כל אחד מהמערכות או לפחות ירשום לינק לאתר שיש בו מידע עדקני לגביהן ואשמח גם לדעת מהייכן ניתן להוריד את הגירסא האחרונה של כל אחד מהם תודה מראש לכל העוזרים

• 3 תגובות
    • 684 צפיות

דיונים חדשים בפורומים