עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by Ben-Dor,

אז ככה אני מנסה להתקין RH 7.3 אני מעלה את המחשב ואז זה מכניס אותי למן מצב התקנה אוקי ושואל אותי את השאלה הראשונה ללחוץ אנטר עם אני רוצה התקנה גרפית וכו´ אני לוחץ אנטר עדיין המקלדת עובדת, מקש הCAPSLOOK מהבהב וכו´ בנתיים הכול בסדר ואז פתאום הוא מתחיל לטעון כל מיני דברים שקשורים להתקנה ואז פתאום אני קולט שהוא כותב שהוא טוען מן קבצי USB.C וכאלה דברים ואז פתאום האור של הNum Lock נכבה וגם זה של הCPAS OOK ואז המקלדת לא מגיבה לכלום ואז אני ממשיך בהתקנה הוא שואל אותי שאלה לדוגמא כמה מגה להקצות לפרטישן ואני הרי לא יכול לכתוב לו וכו´ מה אני אמור לעשות? חיפשתי בגוגל כבר איזה 12 שעות ולא גיליתי עוד מישהו שנתקל בבעייה הזאותי חיפשתי באתר של רדהאט וכלום ניסיתי למצוא דריברים עבור לינוקס ו…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by doronfl,

שלום!... אני בהתלבטות ואני צריך את עזרתכם. יש לי מחשב PC קשיש בבית, לאחרונה עולה לי הצורך לרכוש מחשב נייד. ואני מגלה יותר ויותר עניין במקבוק של אפל, ובתזמון מושלם כי דודה שלי מגיעה מארה"ב עוד חודשיים, אז יש לי גם טרמפ למחיר סימפטי אני עוסק הרבה בגרפיקה, דו מימד, ותלת מימד, וכן אני יודע שאפל זה "לא רק לגרפיקאים", אבל בכל זאת. מצד נוסף, אני אשתמש גם במחשב לשימושים אלמנטריים אחרים, אניטרנט, אפליקציות שונות וכדומה, עכשיו אם נתעלם לרגע מההתמודדות במעבר ל-MAC (כמה כבר קשה זה יכול להיות אחרי עשרות תוכנות גרפיקה/עריכה וכו?), השאלה שלי עד כמה אפשר למתוח את גבולות האפל. זה קצת מפחיד, כי יש הרגשה כזו שלמק יש את הדברים שלו, וכל דבר צריך לתמוך בו. אם למקד את השאלה, אם יעלה לי הצו…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by benma,

שלום. רציתי לדעת האם מישהו מכיר מקום בארץ בו אפשר לקנות מחשב יעודי ללינוקס. כלומר, מחשב לא ממש חזק במארז קטן כמו מחשב HTPC ,וזול יחסית. (חשבתי ללכת על מחשב HTPC אבל הם יקרים יחסית לחומרה שלהם). למשל בחו"ל יש מחשבים כאלה: http://www.damnsmalllinux.org/store/Mini_ITX_Systems/Damn_Small_Machine http://www.damnsmalllinux.org/store/Mini_ITX_Systems/Diskless_Mini_ITX_System תודה לעונים.

• 3 תגובות
    • 951 צפיות
  4. Started by a_s,

שלום. יש לי שרת איחסון מבוסס על Fedora עם Samba לשיתוף הקבצים עם משמשי WINDOWS XP הכל עובד טוב ויפה אבל כאשר פותחים קובץ DATABASE של ACCESS לא ניתן לפתוח אותו משני מחשבים במקביל ** מכל מחשב בנפרד אין בעיה לפתוח את הקובץ ואין בעיה של הרשאות. ניסיתי כל מיני פתרונות של ביטול ה " oplocks" ושום דבר לא עזר אשמח לעזרה ולעוד רעיונות לפתרונות........ תודה מראש לעוזרים..

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. בגרסא הבאה יהיה אשף לזה http://techtoppicks.com/archive/ubuntu-to-get-better-dualview-support/

• 3 תגובות
    • 950 צפיות
  6. Started by elior021,

שלום, אני עובד על FEDORA 15 התקנתי VB דרך קובץ rpm מהאתר כאשיר אני מפעיל את הVB דרך הטרמינל אני מקבל שגיאה load. Please recompile the kernel module and install it by /etc/init.d/vboxdrv setup You will not be able to start VMs until this problem is fixed. [root@localhost init.d]# הרצתי את הפקודה ב ROOT קיבלתי Stopping VirtualBox kernel modules [ OK ] Uninstalling old VirtualBox DKMS kernel modules [ OK ] Trying to register the VirtualBox kernel modules using DKMS[FAILED] (Failed, trying without DKMS) Recompiling VirtualBox kernel modules [FAILED] (Look at /var/log/vbox-install.log to find out what went wrong) נכנסתי ללוג כדי לראו…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שלום. אני חדש בכל הקטע הזה של המק ויש לי כמה שאלות: איך משנים בff את הפונטים שיראו כמו בווינדאוס? כי הפונטים בעברית פה מחרידים ויש קודקים למק? כי הוא עושה לי בעיות עם ניגון וידיאו, או שיש נגן מומלץ? (חוץ מVLC) ועם איזו תוכנת MSN אתם משתמשים? כי זאת של מיקרוסופט לא נוחה בכלל ויש אפשרות לשנות את השם של המחשב? כי שהתקנתי אותו היה לי רק עברית ולא כתבתי משתמש נורמלי ועכשיו הוא כתב לי איזה חרטוט.. אני מתכוון לשם של המחשב עצמו, נגיד שאני נכנס לFinder הוא כותב לי למעלה dwrwntr ואני רוצה לשנות את זה תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. בעיה בהגדרת מדפסת התומכת ב APPLE TALK למקינטוש OS 9.2... הבעיה היא שהוא לא מוצא אותה ברשת. יש איזה אפשרות לגרולו למצוא אותה? ב CHOOSER היא לא מופיע.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. שלום יש לי בעיה אני רוצה להתקין לינוקס ולהשאיר את הווינדוס וכל ההארדיסק שלו שלמים ללא מחיקה או משהו בסגנון זתומרת שכשאר אני מפעיל את המחשב יש לי 2 אפשרויות לינוקס ווינדוס יש לי 2 הארדיסיקים אחד 40 GB שמגובה על האיפוד והשני זה 80 ששם יש לי את הווינדוס וכל הדברים שאני צריך האם יש אפשרות כלשהיא שהאדיסק אחד יהיה ללינוקס והארדיסק שני לווינדוס? בתודה, דור דאלי לוי

• 3 תגובות
    • 719 צפיות
  10. Started by pssheba,

.אני מאתחל את המחשב מתקליטור ההתקנה של gentoo. אחר העלאת המערכת אני מקליד: ls ומקבל את הרשימה הבאה: bin boot dev etc home initrd lib lib64 mnt opt proc root sbin sys tmp usr var.. שאלתי: האם רשימה זו הינה רשימת הקבצים שב cdrom (תקליטור ההתקנה) או בhard disk. ההגיון אומר שהמדובר ברשימת הקבצים שב cd כי אני עדיין בשלב בו הדיסק ריק. אבל בהמשך אני מתבקש ליצור ספריה ע"י הפקודה מייקדיר וההגיון אומר שזה ע"ג ההרד דיסק. כיצד איפוא אני יכול לדעת מה אני עושה גל ההרד דיסק ומה על ה סי די ?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. setxkbmap -option grp:switch,grp:alt_shift_toggle us,il

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by Konst1988,

בזמן הרצת CONFIGURE SCRIPT קיבלתי את השגיאה הבאה: checking for samplerate... checking for libgnomeui-2.0 >= 2.0.0 libglade-2.0 gthread-2.0... checking for gnome-config... no configure: error: *** cannot find gnome-config, set GNOME_CONFIG environment variable to path of gnome-config script *** לא ממש הבנתי מה חסר לו.. תודה לעונים.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by Decktor,

הכתבה לא מחדשת שום דבר למי שכבר חיפש וקרא על הנושא במקומות אחרים אבל היא דיי מרכזת ידע שהמשתמש המתחיל יעריך http://net.nana.co.il/Article/?ArticleID=403582&sid=127

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by emilio,

הורדתי גירסה 10.6 ורשום תומך למעבדי INTEL רציתי להתקין אותו על PC, עולה מסך dos עולים בערך שלוש שורות ומבצע reboot למישהו יש הסבר לזה?

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by mandark,

הנה מגוון טיפים וטריקים שאספתי במהלך העבודה על או אס 10.2, יתכן שתימצאו כמה מהם טיפשיים אבל כולם שימושיים. שומר מסך: בהגדרות שומר המסך, יש אפשרות שניקראת hot corners. בעזרת לחיצה על אחת הפינות ניתן לגרום לכך שכאשר העכבר יעבור מעל פינה מסוימת של המסך, שומר המסך יופעל. ניתן גם לקבוע שכאשר תעברו מעל פינה מסוימת היא תמנע מהשומר מסך לעלות גם אם עבר זמן רב. קיצורי דרך: בלחיצה על הפיינדר, ניתן ללחוץ על מספר מקשים המשמשים כקיצוריי דרך. למשל: קומנד + שיפט + a מביא מיד את חלון ה-application.. בדיקת איוט: בתוכנות רבות ניתן ללחוץ עם כפתור ימני על מילה במספר שפות ולעשות לה בדיוקת איוט - שימושי ביותר! בקרוב יהיו עוד - אני לא מסוגל לחשוב צלול בשעה זו של הלילה. הצטרפו אלי! איל

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. אלהן, יש לי שרתף בטיפשותי הקצתי לרוט 15 גיגה, והוא מנצל רק 2.7 כאשר שאר ~12גיגה פנויים. לעומת זאת להום נשאר 22 גיגה כאשר כ 70-80% מנוצל. האם קיימת דרך לקחת גיגות מהרוט להום מבלי לפרמט/להתקין מחדש/וכו', משהוא בסגנון התוכנה partition magic שיש לחלונות. תודה רבה מראש!

• 3 תגובות
    • 989 צפיות
  17. Started by KyleIsle,

שלום לכולם, התקנתי Ubuntu 7.04 ואני בשלבי Setup והסתגלות. אחת הבעיות שנתקלתי בהם היא ש-Evolution 2.10.1 לא עולה בכלל. הצלחתי, לאחר זמן ממושך, לאתר את הבאג באינטרנט: הוא קשור ל-TimeZone של ירושליים ופרת' בלבד. כלומר רק ישראליים ואוסטרליים נתקלים בו. מישהו נתקל בבעיה זו בעבר והצליח להתקין את ה-Patch עבורה? איך מתקינים את הגרסה הבאה שמכילה את התיקון לבאג, אם היא לא נמצאת בהתקנות האוטומטיות של אובונטו? תודה, אסף

• 3 תגובות
    • 865 צפיות
  18. Started by Mr.Pepo,

שלום חברים. אני מתקין לינוקס על המחשב במעונות (אני עובד על לינוקס באונ' עצמה, כמה כיף שהאנשים ממחשוב פשוט עושים את כל העבודה השחורה ) אבל עכשיו אני מנסה להבין איך אני אמור להתחבר לאינטרנט. דרך הווינדוס אני משתמש בפקודת telnet ומזין אייפי שם משתמש וסיסמה, איך בדיוק אני עושה זאת בלינוקס? תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by itaysp,

שלום לכולם.. קניתי מחשב חדש ואני כבר התחלתי לקבל חלק מהחלקים.. חשבתי להתחיל לנסות לעבוד עם לינוקס. אבל קניתי את המחשב החדש כדי שאוכל לשחק משחקים סוף סוף. האם יש דרך להפעיל משחקים חדשים כמו דום 3 שמיועדים לוינדוס על לינוקס ושיפעלו כרגיל לא לאט יותר? ועוד משהו אני צריך לחבר את את המחשב הזה והמחשב החדש שכנראה יהיה בלינוקס ברשת, או לחבר את ההארדי דיסק של המחשב הזה לחדש כי להעביר את כל הגיבויים. עכשיו אני לא יודע להתקין רשת בלינוקס עם וינדוס וגם אם אני הולך על הדרך השניה של לחבר את הדיסק הקשיח ואז להעביר את כל הנתונים, הדיסק הקשיח שלי עכשיו עם NTFS ולינוקס זה FAT32 לפי מה שאני יודע נכון? יש לינוקס שפועל על NTFS? תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by TaMiRn2,

I'm writing from the live CD so i'm sorry for my terrible english i want to install grub or ntloader to windows only through the live cd can anyone help me please? i don't have any OS loader program right now

• 3 תגובות
    • 910 צפיות
  21. hotspots או סתם רשת לא מאובטחת של השכן : אפשרי להתחבר ב"קליק" בדומה לווינדוס?

• 3 תגובות
    • 868 צפיות
  22. Started by cusha,

הי, אנו חברה בעלת 35 עובדים אשר מאוד נכון לנו לעבור לעבוד על מחשבי MAC וזאת משום: נראות אורך סוללה. יכולות מצגות וסרטונים. אך המגבלה ממנה אנו חוששים זה עברית. אשמח לשמוע מכם מה את יודעים על הנ"ל,על הבעיות בתוכנות של מק וכן על תוכנות האופיס. תודה רבה כושה

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  23. בזמן גלישה או העתקת קבצים המערכת קופאת. בפעם האחרונה לא היית לי אפילו גישה ל cli יש דרך למצוא את היסבה לקפיאה?

• 3 תגובות
    • 964 צפיות
  24. אוקיי... אז אני שם אותו להתקנה והוא רושם: installing driver for hand driver controller nVidia corporation|CK804 serial ATA controller ואז בא ERROR insmoding module sata_nv failed/usr/lib/libdarkX/modules.pm line 340 וזה נותן לי אפשרות לבחור כונן אחר (אבל אין לי) מה לעשות? ועוד כמה שאלות... עם עכבר USB יהיו בעיות? יש הפצות אחרות שהINTERFACE הוא באנגלית ופשוט יש תמיכה בעברים? אם אפשר להוסיף את התמיכה אז איזה הפצה הכי כדאית : גלישה PHOTOSHOP MUSIC ET, AA ועוד תווווווודה

• 3 תגובות
    • 862 צפיות
  25. היי. השאלה זה די מה שיש בכותרת. אני רוצה להתחיל ללמוד את זה, ובינתיים מעדיף גרסה ניידת של לינוקס. האם אני אוכל לתרגל scripting על התקנה שכזאת ? או שהדבר מחייב התקנה פיזית על דיסק קשיח ? תודה מראש.

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.