לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
איך אני אמור להתקין אינטרנט על אובנטו יש לי אינטרנט אלחוטי כרטיס של האינטרנט נמצא על הלוח Asus P5B Deluxe ואין לי מושג איך להתקין את האינטרנט
-
- 5 תגובות
- 907 צפיות
-
-
ערב טוב, התקנתי על דיסק קשיח נוסף אובונטו ואין לי מושג איך להתקין שם אינטרנט, התקשרתי לנטויז'ן שזה הספקית שלי,הם אמרו לי שהם יחזרו אליי מחר בערב(היום - התקשרתי אתמול),הם חזרו אליי היום בבוקר אבל לא הייתי זמין וכשהתקשרתי אליהם בערב הם אמרו לי שאין להם נציג שמטפל בלינוקס עכשיו ויהיה רק מחר בערב, אולי אתם יודעים איך להתקין אינטרנט באובונטו? (אגב הורדתי את החייגן מהאתר של נטויז'ן ללינוקס אבל אני לא יודע מה לעשות איתו) תודה מראש. נ.ב איך מתקינים דרייבר של כרטיס קול? יש לי על דיסק אבל זה תואם לווינדווס.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
אני עד היום היה לי במחשב ווינדוס ואובנטו למה עד היום ? הווינדוס היה לתקופת זמן מוגבלת ופג תוקפו היום יש לי כ.קול אודיופיל 192 (כרטיס חזק - מומלץ) באובנטו משום מה הוא נשמע מחורבש ,(אם למשהו יש דרך לקנפג אותו אשמח) למזלי כ.קול האונבורד עובד מצוין אני הייתי מאושר עם האודיופיל בווינדוס - הייתה איכות גבוהה עם בסים חזקים כמו שאני אוהב ובאובנטו עם האונבורד האיכות על הפנים וגם הבס חלש אז השאלה שלי איך אתם וותיקי הלינוקס שמן הסתם גם שומעים מוזיקה לא מעט , מקמפלים את הסאונד שיהיה מצוין . ומה טומן בחובו העתיד בנושא זה - כי לכל דבר יש פתרון כי לי נראה שהדריברים לכ.קול פשוט על הפנים ,(אבל אשמח להיות טועה )
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
של מי זה ?? http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/d/j/m/a/a/l/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200503111314498247/200701112259554027/12.jpg שלח לי את תמונה!!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אם מישהו יודע אם יש משהו חדש ש אפל מתכננת לשחרר בחצי השנה הקרובה?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איך אני מגדיר mount אוטומטי לתיקיות משותפות ברשת שנמצאות במחשבי ווינדוס?
-
- 1 תגובה
- 988 צפיות
-
-
חברה.. חייב עזרה. אני רוצה לנסות להפוך את אחד המחשבים שלי ל-domain controller... ב-WIN זה דיי קל.. כל מה שצריך לעשות זה WIN2003... בעעעעעעעעעעעעעע... קיצר. התקנתי אובונטו 6.10.. ויחד איתו עוד קמת חבילות (packages). הבנתי שמן הסתם צריך LDAP בשביל הדבר הזה אז התקנתי גם openldap, openssl וכו'.. מישהו יודע איך אני ממשיך מכאן והלאה?! אין לי מושג איך ליצור משתמשים.. המחשב הזה עובד סבבה והוא linux dedicated. כל עזרה תתקבל בברכה. תודה!
-
- 1 תגובה
- 833 צפיות
-
-
יש Desktop, Server ו-Alternate Install. אני רוצה את הגרסא שאני יכול להתקין על המחשב (לא LiveCD) ולעבוד איתה כמערכת הפעלה משנית. איזה מהן להוריד? או שאני מחמיץ עוד אחת.
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, יש לי קובונטו, וכשאני עושה mount למחיצה אחרת על המחשב שלי (דרך מנהל המחיצות שם בהגדרות), זה אמנם עושה מאונט איפה שהגדרתי, אבל רק ל-root יש גישה לספריה. הצלחתי להגדיר שכל משתמש יוכל לעשות את ה-mount עצמו, אבל אני לא מצליח לגרום לזה להיות נגיש לכולם. ניסיתי לעשות chmod +r על הספריה למשל, בתור רוט, וזה לא נתן לי, הוא אמר שהוא לא יכול לשנות השראות של read only filesystem. אז איך עושים את זה נכון? תודה.
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה המצב אנשים ?! אז ככה מהי הגרסא הכי טובה של לינוקס ? יענו שאין בה באגים והאם היא תומכת בכל המשחקים ?.. יש משהו שזה לא תומך בו ?.. האם תהיה לי בעיה אחר כך למחוק אותו מהמחשב ולעבור חזרה ל - Windows ?.. תודה מראש, משה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי אובונטו אדג'י 6.10 אני מנסה לראות וידאו באתר של וואלה אבל אני מקבל הודעה ש : "totem לא יכול להראות את הסרט בגלל שאין לו plugins " מה להתקין כדי לפתור את זה ? ומה להתקין בשביל להפעיל כל וידאו (ושישמעו את הסאונד ) ?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, התקנתי kubuntu על מחשב נייד. ויש לי 2 בעיות... 1. הרזולוציה הטבעית של המסך שלי היא 1280x800. לאחר ההתקנה המע' קבעה את הרזולוציה ל- 1024x768, ולא הייתה אפשרות לשנות למשהו גבוה יותר, רק לרזולוציות נמוכות מזה, ולא ראו טוב ברזולוציה הזו. חיפשתי קצת ברשת והיה כתוב איפשהו לשנות את בקובץ xorg.conf את הרזולוציות שכתובות שם למה שצריך. עשיתי את זה, כתבתי שם 1280x800 בצורה שזה אמור להיות רשום... אבל משום מה הרזולוציה שזה הגדיר במקום היא רזולוציה מוזרה מאוד של 1280x768. בפועל זה נראה בדיוק אותו דבר כמו קודם... כלומר כתוב רזולוציה אחרת אבל זה אותו דבר וזה נראה רע כאמור.... איך אפשר לעבוד עם הרזולוציה של המסך שלי? נראה לי שהדרייוור לכרטיס מסך שזה התקין לא מתאים, מכיוון שיש עוד כ…
-
- 0 תגובות
- 944 צפיות
-
-
עדכנתי את הקרנל ועכשיו אני מקבל שגיאה למשהו יש מושג איך לסדר את זה?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקנתי Fedora Core 6 והגדרתי את שרת ה FTP כפי שמופיע במדריך הזה: http://www.linuxhomenetworking.com/wiki/index.php/Quick_HOWTO_:_Ch15_:_Linux_FTP_Server_Setup הסרביס עובד ואני יכל להתחבר כמשתמש אנונימי. כאשר אני מנסה להיכנס עם יוזר שיצרתי לפי המדריך אני מקבל את השגיאה הבאה בהתחברות: 500 OOPS: cannot change direcory:/bla/bla מה לא עשיתי טוב ? תודה. --- הבעיה הייתה ב Firewall
-
- 0 תגובות
- 917 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר הרבה זמן שאני מת לעבור ללינוקס אבל אין זמן\ידע\איפה להתקין, מצאתי כונן קשיח ישן שחיברתי למחשב והתקנתי עליו אובונטו 6.10. לאחר יום שלם של נסיונות להתקיו דרייברים לכ.מסך הצלחתי סוףסוף. אבל כמו בכותרת אני לא מצליח לעשות mount לכונן SATA שעליו יש סרטים, XP, מוזיקה. מפרט בצד... יכול להיות שאני צריך להתקין דרייבר לSATA? אם כן איך? בנוסף הורדתי licq\xmule ואני לא יודע איך להתקין ולהפעיל.. חיפשתי חומר ויש לי חוברת לידע בסיסי ולא מצאתי עדיין (עברו 3 ימים) אשמח לעזרה... תודה, יוסי. עריכה: אני כותב: mount dev/sda5 ומקבל:mount: can't find dev/sda5 in /etc/fstab or /etc/mtab ואני רואה אותם בdev/ עריכה 2: הצלחתי להתקין xmule/licq/aMSN אבל לא הצלחתי להעביר לעברית מימין …
-
- 3 תגובות
- 839 צפיות
-
-
מישהו יכול להפנות אותי למדריך בנושא? אני לא רוצה לפרמט אף אחד מההארדיסקים שלי בשביל זה... יש דרך להמנע מזה?
-
- 11 תגובות
- 9.3k צפיות
-
-
לפי הוויקי אני צריך להוסיף את הקוד הזה ל menu.lst # (1) Other OS title My Other OS rootnoverify (hd0,1) makeactive chainloader +1 איך אני בודק מה לשים אצלי במקום ה"hd0" וה "1"?
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לפני שנתיים בערך התקנתי את הגרסא של אובונטו שהייתה בשוק כי רציתי ללמוד קצת מה זה לינוקס. אחרי שבוע של התעסקויות נמאס לי קצת והורדתי אותו. אני רוצה עכשיו להוריד את אובונטו עוד פעם ולהתקין אותו על מחיצה כמערכת הפעלה שניה. אני רואה שנוספו כל מיני גרסאות. איזו מהן הכי מומלץ להוריד?
-
- 4 תגובות
- 804 צפיות
-
-
אני ניוב לגמרי... אז בבקשה תשתדלו לא לצחוק עלי יותר מדי 1. אני לא מצליח לנגן mp3. בתוכנה שמגיע עם ההפצה רשום שחסר לי קודק מסויים (GTStreamer לדעתי), אבל לפי מה שאני רואה ב package manager הוא כן מותקן... מה אני עושה? הנגן הוא rythmbox 2. אני לא יכול להריץ קבצי EXE על המערכת אני מניח. מה הפעולה של הורדת תוכנות מהאינטרנט וההרצה וההתקנה שלהם. 3. אובונטו עובדת עם הממשק של גנום. אני רוצה שתהיה לי האפשרות להחליף בינו לבין ה KDE מתי שאני רוצה. הורדתי מה package manager את מה שנראה לי שצריך בשביל הממשק של ה KDE אבל אין לי מושג איך מפעילים אותו כמו שצריך... זהו לעכשיו [br]פורסם בתאריך: 2.01.2007 בשעה 12:16:52 טוב. הבנתי איך להחליף בין KDE ל gnome. עכשיו השאלה היא אם אפשר לע…
-
- 6 תגובות
- 863 צפיות
-
-
טוב, המצב הפך להיות בלתי נסבל... מישהו צריך לתפוס יוזמה ולנהל את הפורום הזה! *מישהו עם ידע ונסיון בנושא. *מישהו שמתבטא בצורה טובה. *מישהו שיבקר פה לפחות פעם בחצי שנה( ). אם ששלושת הסעיפים האלה חלים עליך ואתה מוכן להתנדב למען הקהילה, שלח הודעה פרטית לliiight, אחראי הפורומים הכללי של הזון ותציע את עצמך לתפקיד! http://hwzone.co.il/community/index.php?action=profile;u=10714 קרפד האיום, מסיים את השידור.
-
- 35 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
ואם כן , איך ? שמעתי מחבר לפורום שאפשר. אבל תהיה לי בעיה עם האינטרנט (סינכרון המודם) יש לי מודם אלקטל ספיד טאץ'
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כמו שהבנתם נמאס לי ממנו ואין לי יותר כוח אליו אז אם תוכלו לעזור לי למחוק אותו ולבטל את המחיצה שלו ...
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אז הציעו לי לנסות לינוקס... הבעיה העיקרית שלי היא שאין לי מחשב להתקין עליו לינוקס. כמובן יש לי את המחשב הזה, אך מכיוון והמודם מחובר ישירות למחשב הזה, כיבוי של המחשב הזה = אין אינטרנט לשאר המחשבים בבית. מחשבים אחרים שייכים לאחרים ואי אפשר להתקין עליהם. אז הציעו לי לנסות להתקין WMware, אבל שאלתי חבר והוא אמר לי שממש לא כדאי וכשהוא התקין היה לו בעיות עם זה. אז החלטתי לבוא לשאול אותכם, ולראות מה אנשים באמת חושבים על התוכנה. בעיקרון, אני צריך משהו שאני אוכל גם לשמור על הרשת הביתית תקינה ופועלת עם אינטרנט פועל רוב הזמן, וגם את הדברים שאני יכול לעשות בווינדוס (לא כולל משחקים ממש). האפשרות השניה היא להתקין מחיצה חדשה, אבל לא נראה לי הקטע של לקחת שטח 'ריק' ממחיצה קיימת ולעשות מחיצ…
-
- 3 תגובות
- 992 צפיות
-
-
שלום, יש לי כמה כוננים עם מחיצות NTFS כרגע, ואני זוכר מלפני זמן מה כשעבדתי על לינוקס, שלא ניתן לכתוב למחיצות כאלה ממנו (רק לקרוא אותן). כעת אני עומד להתקין על המחשב שלי את Kubuntu. אז אני תוהה אם יש איזו התקדמות בנושא, והאם ניתן לקרוא את המחיצות? או שאני צריך להמיר אותן? הכוונה היא לא בשביל להתקין את הלינוקס, כי אין לי בעיה ליצור מחיצה חדשה עם מע' הקבצים המתאימה, העניין הוא שיש לי כמה כוננים ואני צריך להיות מסוגל לכתוב על כולם. כמובן שאני לא רוצה לאבד את המידע, אז אני מקווה שניתן להמיר בלי לאבד, עם פרטישן מג'יק או משהו.. אני צודק? מישהו עשה את זה? לאיזו מע' קבצים להמיר אגב (ex2/3)? תודה.
-
- 5 תגובות
- 948 צפיות
-