עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. שלום לכולם יש לי את הנייד של ACER מדגם ASPIRE ONE שהגיע עם הפצת לינוקס שנקראת LINPUS. מכיוון שלא רכשתי את הנייד בארץ, אין לו עברית. להוסיף עברית על המקשים זאת לא בעיה אבל להוסיף עברית למערכת ההפעלה זה כבר סיפור אחר ??? האם ישנה "חבילה" כלשהי שפשוט אפשר להוריד ולהתקין ? איך בכלל מבצעים התקנות בלינוקס ? אשמח לקבל עזרה בנושא זה. חשוב לציין שאני לא צריך ממשק עברי מלא ל GUI, רק תמיכה במקלדת עברית והצגה של מסמכים , מסנג'ר ושאר האפליקציות הידועות. תודה רבה לכל מי שינסה לעזור.

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by frozen_sun3,

אני מצטער, אם השאלה נשמעת לכם טיפשית או משהו. אני ממש משתמש טרי (מלפני יומיים). אם אפשר לעזור לי ע"י כך שתגידו לי איפה אני יכול את הדבר הנ"ל. אם כבר מדברים על זה יש גם תמיכה לכול סט התוכנות של MICROMIDEA? FLASH and stuff? תודה רבה על העזרה!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. אז לפני כמה זמן חזרתי ללוע הלינוקס, והתקנתי אובונטו 11.04. מערכת נחמדה, אבל יש לי כמה בעיות שם: 1. Banshee פשוט לא משמיע מוזיקה. כבר טענתי את הכל ולפעמים זה כן עובד, אבל בדרך כלל לא. זה פשוט נמתקע במצב המתנה וזהו. גם Rhythmbox לא עובד כמו שצריך, אני צריך כל הפעלה להעלות את ספריית המוזיקה מחדש וזה לא מזהה את תמונות האלבומים וזה מעצבן. אני מעדיף להשתמש בבאנשי, אבל רק אם זה עדיין לא יעבוד אני אשתמש בריימבוקס. 2. ממשק הUnity פשוט לא תואם עברית. הרבה ממשקים הפוכים בשפה העברית, ובסרגל בצד פשוט אין טקסט. איך אפשר לסדר את זה- או אפילו לשנות שפת ממשק לאנגלית? תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by PsyDream86,

יש לי כמה שאלות לפני ההתקנה 1. יש לי כרטיס מסך Nvidia Geforce 105M האם הוא יתמוך בזה? 2. הכרטיס קול שלי הוא חיצוני Creative X-Fi 5.1 surround האם קיים דרייבר? 3. יש לי כמה תוכנות שאני בטוח יודע שלא ירוצו בלינוקס האם יש דרך להריץ אותן? (Autocad ו Revit)? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by tropit2009,

שלום =] קניתי מחשב נייד של ACER וקיבלתי אותו מותקן בלינוקס LINPUS האמת שאני לא ממש מצליח להסתדר איתו ניראלי שמשהו בהתקנה לא בסדר אני אפילו לא מצליח להגיע לממשק גרפי (startx[?]) אז אני רוצה לפרמט ולהתקין במחיצה אחת ווינדוס ובמחיצה השניה לינוקס-שזה פחות דחוף. אז הכנסתי את הדיסק של הווינדוס , הוא טען לי דרייברים בהתחלה (השלב שלפני הENTER וF8) וממש שניה לפני שהוא הגיע לשלב הזה ^ - קפץ מסך כחול " A problem has been detcted and windows has been shut down to prevent damage to your computer. if this is first time you've seen this Stop error screen, restart your computer. If this screen appers again, follow these steps: Check for viruses on your computer. Remove any newly insalle…

• 3 תגובות
    • 3.8k צפיות
  6. Started by macosx,

שלום אני מחפש קידוד למק לתוכנות ואתרי אינרנט ככה שאני לא רארה את זה בשפה אחרת כמו סיניית כזאת תודה

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by matteo,

שלום, אני מתכנת הרבה בפרל perl ואציתי לשאול איזה גירסאת לינוקס המומלצץ ביותר למתכנתי פרל שמציעה את מיטב הכלים. אני מבקש בלי תגובות כמו - כל המערכות תומכות בפרל. מי הכי תומכת למי אני אשיג יותר תמיכה וכו'...

8. Started by @ALeX.NeT,

איך אני מעדכן את OPENGL? תודה על העזרה

• 3 תגובות
    • 2.8k צפיות
  9. Started by _uri,

שלום, אני קונה בקרוב מחשב חדש וראיתי בכך הזדמנות טובה לעבור ללינוקס אחרי שימוש ארוך ב windows (חשבתי לעבור ל ubuntu). חיפשתי בזמן האחרון תחליפים ופתרונות לכל הדברים בהם אני משתמש אבל משהו שעוד לא מצאתי זה איך לעדכן את האייפוד שלי. על האייפוד מותקנת התמיכה בעיברית וכדי לעדכן אותו אני חייב ש iPodHe (התוכנה של iDigital) תפעל. כששלחתי מייל ל iDigital הם אמרו לי שהם תומכים רק ב windows ו- mac. האם מישהו כאן ניתקל בבעיה ומצא פתרון? האם זה מסוג הדברים שאני אוכל להריץ בעזרת wine? (זה פועל ב tray ולכן אני בספק...) תודה לעוזרים אורי

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by NJorl,

מה עושים ? יש איזה פקודה ב- shell שיכולה לעזור למער. לעלות את הממשק הגרפי ?

11. Started by izhark,

האם יש למישהו סיון עם הלוח הזה בלינוקס? זה לוח די חדש ואני חושש שיהיו בעיות בדריברים לכרטיס קול וגרפיקה - המחשב הוא לHTPC אז התמיכה בפענוח HD חשובה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  12. שלום לכם, קניתי שרת לא מזמן התקנתי עליו לינוקס ואיכסנתי אותו בחוות השרתים התקנתי אפצ'י עם תמיכה ב PHP כדי לאכסן אתר קטן שלי ושאני מנסה לגלוש עליו אני מקבל את השגיאה הבאה: Forbidden You don't have permission to access on this server. הנה הכתובת: http://cz.melonportal.co.il/ אני לא יודע מה אני צריך לעשות כדי שזה יעבוד עשיתי CHMOD 775 לקבצים וזה עדיין לא עוזר.. השמח לקבל פתרון לבעיה... תודה מראש מוטי.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by Devil Servant,

שתפו אותנו בדסקים שלכם שלי,פשוט: http://img403.imageshack.us/img403/8610/15141510150014931501150xh0.png

• 3 תגובות
    • 825 צפיות
  14. היי, יש לי אובונטו בגרסה האחרונה, אני מעוניין לשנות את צבע הרקע ב-emacs ומשום מה נתקל בבעיה למצוא את האופציה. בנוסף אם אפשר לדעת איזה צירוף כפתורים מעביר בין השפות? ואיך לשנות את זה? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום לכם יש לי מחיצה שמותקנת בא ubuntu ופתאום אני לא מצליח לעשות BOOT זה נותן לי גם שאני מנסה לעשות למחיצה mount מlivecd כדי לגבות את הנתונים זה נותן לי שגיאה יש לי על אותו הרדיסק גם מחיצה של Windows והייתה אין בעיה לעשות boot או mount אשמח לקבל עזרה או רעיונות תודה מראש zoan

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. מחר באים להתקין לי את האינטרנט בכבלים, וביקשתי את המודם הזה. איך הוא מבחינת תמיכה בלינוקס? אני כבר יודע שהוא מודם טוב, אבל רציתי לדעת אם ההתקנה שלו בלינוקס תלך חלק? ועוד משהו: אולי יביאו לי במקומו SB4100 או SB4200. זה משנה משהו?

• 3 תגובות
    • 930 צפיות
  17. יש למישהו מושג איך אני עושה את זה? תודה.

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. מוריד וידאו 1 אבל לא מסוגל להוריד מספר קבצים... אם אין תוכנה שעושה זאות אז תוסף פירפוקס גם טוב תודה

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by coloreye,

היי לכולם, ניסיתי להתקין ווינדוס על המק שלי (מקבוק פרו 2012 עם התוכנה הכי חדשה) משום מה הוא אמר לי שאני צריך לעשות תיקון דיסק... בעת התיקון הוא שלח לי כמה שגיאות וכרגע אני לא מצליח לעלות את המחשב. האופציה היחידה שלי זה לפרמט ולהתקין מחדש... אבל יש לי מלא קבצים ואני חייב להעביר אותם לדיסק און קי... יש לציין שאני רואה אותם בדיסק יוליטי אבל לא יכול להעביר אותם ידנית לדיסק און קי. מהם האפשרויות שלי במצב כזה??? אשמח לעזרה!!!!!!!!!

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. שלום, בטח הכותרת שלי לא כל כך ברורה, אז אני אפרט: אני רוצה להריץ שרת פרוקסי על ubuntu. אני לא רוצה שרת פרוקסי רגיל שדורש שכל מי שרוצה להשתמש בו צריך להגדיר אותו בדפדפן שלו. אני רוצה שהמשתמשים יגלשו אל הכתובת של הפרוקסי ושם יוכלו להכניס את כתובת האתר המבוקש. יש דברים כאלה, למשל האתרים הבאים מספקים בדיוק את זה: http://proxy.org/ או http://www.youhide.com/ נכנסים לאתר, ממלאים בתיבה את האתר שרוצים להגיע אליו ואז מגיעים. איך עושים זאת? תודה וחג שמח!

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by sabosal,

החלטתי להתנסות במערכת הפעלה שונה.. לשנות אווירה, ולהכיר דברים חדשים. אך עושה רושם שהמעבר לא חלק.. וההתקנה עושה בעיות. ביצעתי הרבה נסיונות התקנה שונות, וכלום לא עבד. ניסיתי דרך הממשק לווינדוס של אובונטו, שם הוא סיים את ההתקנה, אך כתב הודעת שגיאה. כשניסיתי לעלות בדואל בוט לאובונטו, הוא נתקע, ובמקום מסך טעינה ראיתי קווים מוזרים. ניסיתי דרך CD. הוא העלה את המסך טעינה, ונתקע כעבור מספר שניות באותו מסך.. ניסיתי דרך USB (הפעם עם ISO חדש) והוא השאיר לי הודעה (במסך DOS) ERROR: No configuration file found !No DEFAULT or UI configuration directive found :boot (אותו כנ"ל לגבי גירסא 11.04) ניסיתי את אותו USB על שני מחשבים אחרים (ניידים), ושם הכל עבד פיקס. למה אני לא מצליח להתקין את הל…

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by CoronaLover,

טוב אז יש לי שתי בעיות ואני ישצח אם מישהו יוכל לעזור לי,נתחיל מהקל אל הכבד. 1.איך אני מפעיל את הקול ב licq גרסת cvs ?? (יש לי alsa) 2.אני משתמש במודם ADSL משודרג וכדאי להתחבר לאינטרנט אני כותב את שתי אפקודות הבאות: ifconfig eth1 10.0.0.1 netmask 255.255.255.0 mtu 1500 route add -net default gw 10.0.0.138 netmask 0.0.0.0 metric 1 הבעיה היא שכאשר אני נכנס לאתר בערך 3-10 שניות שום דבר לא קורה והדף לא ניטען ואחרי זה הדף מתחיל להיטען זה לא קורה בXP. ניסיתי עם mtu 1500 ובלי אין הבדל. תודה אלכס.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. שלום, יש לי שלושה דיסקים במחשב. הראשון - SSD שעליו מותקן WINDOWS 7 השני - SSD שאני מנסה להתקין עליו אובונטו השלישי - HDD לאיחסון מה שאני רוצה להשיג זה התקנה של אובונטו על הSSD השני, בלי לגעת בדיסק עם הWINDOWS בכלל, כולל בבוט לואדר שלו, כך שאני יכול בכל רגע נתון לנתק את הדיסק השני עם האובונטו והמחשב יחזור לעלות מהדיסק של חלונות כאילו אין דואלבוט במערכת. על פניו לא נראה שאמורה להיות בעיה, אבל משום מה אחרי ההתקנה של האובונטו אני לא מצליח לעשות בוט למערכת החדשה, ומקבל אוטומטית את הWINDOWS, גם אחרי משחקים של סדר טעינה בBIOS וכו'.. אם אני מנתק את הSSD של הWINDOWS אני מקבל הודעה שאין כונן לעשות ממנו BOOT. הבעיה חוזרת על עצמה גם כאשר את ההתקנה אני מבצע כשהכונן של הWINDOWS מנותק מ…

• 3 תגובות
    • 2.8k צפיות
  24. Started by mcern,

שלום לכולם, אני חדש בעולם הלינוקס. תודה על העזרה. יש לי מקבוק פרו ואני רוצה להתקין עליו בסופו של דבר מערכת לינוקס שתחליף את מערכת ההפעלה של אפל. לשם כך יש לי כעת מכונה וירטואלית עם פדורה 18 ו Opensuse. על מנת שאוכל להפוך אחת מהן למערכת ההפעלה הראשית אני זקוק לאפשרויות כתיבת עברית בדפדפנים ובמעבד תמלילים. אחרי חצי יום של חיפוש פתרונות, הורדת והתקנת קבצים ללא תועלת אני פונה לעזרה. מישהו יכול להדריך אותי צעד אחר צעד מה לעשות, אם בכלל יש מה לעשות? תודה לכולם.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.