לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
אחד הדברים שאני באמת אוהב ב Desktop בשימוש ב Linux הוא Beryl. יש אנשים שחושבים שזה סתם eye-candy מיותר ונוצץ אבל אני באמת מאמין שהכלים של beryl עושים חיים כל כך קלים (ויפים). עשיתי מצגת קטנטנה על Beryl 0.2 והפונקציות שלו, כמובן שלא כללתי את כל השטויות שיש שם כי לא זכרתי להשתמש בכולם ואני גם לא מכיר את כולם. אחרי שימוש ב Beryl ה- Thread שבו אנשים משווים בין ה Desktop-ים שלהם ב Windows נראה כל כך עני. (מצאתי שזה דיי מגניב ש Beryl מכיל מקליט מסך בתוכו). עריכה - המכונה שלי : P4c 2.4mhz Asus P4P800d Geil 2x256Mhz GF4 4200Ti 64mhz
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה הבדל בין UNIX ל-LINUX אני שואל את זה ברמת תיכנות מישהו אמר לי ש-UNIX יותר גמיש מ-LINUX בתחום התיכנות בבקשה תסבירו לי מה ההבדל, וגם מה היא הצעתכם UNIX\LINUX (לתיכנות בסביבת מחשב)
-
- 4 תגובות
- 15.5k צפיות
-
-
בשעה טובה התקנתי אובנטו. ניסיתי להתקין את הדרייבר שמותאם ללינוקס מהאתר של ATI אבל הקבצים שאני מוריד נפתחים לי בכתבן! איך אני מתקין? וגם ניסיתי לשמוע מוזיקה אבל אני מקבל שגיאה שאין לי מקודדים מאיפה אני יכול להוריד?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
יכול להיות שיש לכם כבר רדיו , לאלו שלא הנה לכם רדיו כחול לבן http://sourceforge.net/project/downloading.php?group_id=157327&use_mirror=kent&filename=il-net-radio-0.2.tar.gz&9384545 הוראות : 1.תורידו את הקובץ 2.extract 3.תפעילו את הקובץ il net radio 02sh 4. תבחרו תחנה וזהו תהנו
-
- 4 תגובות
- 973 צפיות
-
-
כשאני פותח את התפריטים בחלק העליון של המסך ב hwzone.co.il הם 'מתחת' לפרסומת ה flash, האם זה רק אצלי או אצל כולם ? אני יודע שב windows זה לא קורה. ואיך ניתן בכל זאת לפתור את זה ? הבעיה חוזרת על עצמה גם בשימוש בדפדפנים שונים כמו Firefox ו Epiphany אני משתמש ב Ubuntu 6.10 http://img217.imageshack.us/img217/8946/flashproblemfh6.jpg
-
- 5 תגובות
- 946 צפיות
-
-
שלום, מהיכן אני יכול להוריד את הפצת הלינוקס שמצולמת: שווה להוריד? מה הדרישות מערכת? זה אפשרי להפעיל שם steam? האם דרייברים של כרטיס מסך \ קול עובדים? מצטער על כמות השאלות
-
- 7 תגובות
- 922 צפיות
-
-
מה ההבדל בין השחרורים הבאים: Microsoft.Windows.XP.Professional.Corporate.SP2.Integrated.January.2007.MULTI.IMAGE-ETH0 Microsoft.Windows.XP.Professional.OEM.SP2.Integrated.January.2007-ETH0 Microsoft.Windows.XP.Professional.N.Corporate.SP2.Integrated.January.2007.MULTI.IMAGE-ETH0 Corporate זה מה שיש לי וזה תמיד מה שהשתמשתי לאחרונה אני רואה גם N.Corporate ו- OEM אפשר לדעת מה ההבדל ביניהן ? ועוד שאלה, יש לי סידיקי מקורי שפועל לי עם הגירסא של ה-Corporate ... זה יעבוד לי גם עם ה-2 האחרות האלו ?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי מודם USB של הכבלים (Motorola sb 4200)והחיבור הוא ללא חייגן, בלינוקס לא הייתה בעיה להתחבר איתו,אני חושב שרק הפעלתי את החיבור וגלשתי,אני כבר לא זוכר. אבל בX צריך להתקין את הדרייורים של המודם לא? איך אוכל לגלוש? האם כבל רשת יקל עלי? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש באובונטו ורציתי לדעת אם יש תוכנה טובה כמו bsplayer לצפיה בסרטים האמת שאין לי בעיה עם התוכנות שבאות אבל אני לא יודע איך מוסיפים כתוביות בעברית אז אם מישהו יודע איך מוסיפים או על תוכנה אחרת שמוסיפים בה כתוביות בקלות אני אודה לו מאוד. עריכה: טוב תראו מצאתי איזה פתרון אבל אין לי מושג מה בדיוק עושים שמה? איך אני מגיעה לאותה תיקיה? הנה הפתרון פתח את התיקיה החבויה בספריית הבית שלך mplayer. בתוכה תמצא שני קבצי קונפיגורציה: config ו gui.conf. הראשון נועד לפקודה mplayer והשני ל gmplayer. דאג לכך שבשניהם תופיע השורה ao=alsa ולא ao=oss. כנ"ל לכל הנגנים האחרים. בעניין פלט (להבא) זהו הפלט הדרוש: mplayer http://213.8.138.13/glz-stream MPlayer 1.0rc1-SUSE Linux 10.2…
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מפרט מצויין בחתימה . זה כרטיס onboard של realtek
-
- 0 תגובות
- 770 צפיות
-
-
התקנתי לפני כמה שעות את אובונטו ואני עדיין שובר את הראש על זה.. אני יודע שבטח כבר שאלו את השאלה הזאתי ואפילו ראיתי אותה פה כמה ת'רדים מתחתי וגם חיפשתי באתרים אחרים אבל עדיין לא הבנתי כלום. איך אני יכול להתחבר לאינטרנט באובנטו? אם זה חשוב אני בבזק-בינלאומי והתשתית של בזק..
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני חדש ללינוקס ואני לא מכיר כל כך את סביבת העבודה, ואפילו את מבנה התיקיות (האבסורדי לחלוטין) אבל בעבר השתמשתי בגרסת ה-LIVE Knoppix, שם זה חיבר אותי לאינטרנט בעזרת כמה שאלות כמו ספק, שם משתמש וסיסמה סך הכל. התקנתי את Kubuntu ושם אין את האשף שהיה קיים בקנופיקס. יש הגדרת חייגן עם מודם אבל המודם שלי הוא מודם רשת (ECI 270). בדקתי והכרטיס רשת כן מזוהה ופעיל. ניסיתי ל"הוסיף" את האשף דרך packages, לאחר שזה סימן כמותקן, לא שינה דבר ועדיין לא מצאתי את האשף... חיפשתי באינטרנט ויש לאנשים את אותה הבעיה, הציעו פתרון אבסורדי... מספר שורות פקודה לטרמינל שאחת מהן כוללת *הורדת קובץ* מהאינטרנט! עד כמה אפשר להיות מטומטם???? איך אני אוריד קובץ אם אני לא יכול להתחבר לאינטרנט כלל וכלל... …
-
- 28 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום אנשים......אני רוצה להתקין אובנטו גירסת אדג'י.....אבל הפלא ופלא אני לא יכול ): ברגע שאני ניכנס באפשרות להתקנה תוך זמן קצר מופיע לי ההודעה הזאת failed to start the X server (your graphical interface) מה לעשות? ): תודה רבה לעוזרים...
-
- 35 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
רציתי לדעת אם כרטיס מסך וזכרונות של מקינטוש יכולים להתאים ל PC
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
חיפשתי באתר שלהם ולא ראיתי. תודה מראש לעונים ;D
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אז אני צריך אתר עם דרישות מערכת לכמה הפצות , יש לי מחשב ישן ששוכב בצד שבא לי להתקין עליו לינוקס, ניסיתי את אובונטו ובאמצע ההתקנה "OUT OF MEMORY" ועוד כמה מספרים אז כנראה אני צריך הפצה שלוקחת פחות זיכרון ..
-
- 31 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
שלום לכולם. כשאני נכנס ל gnome-system-monitor, ל FILE SYSTEMS, יש לי שם תמונת מצב לגבי הכוננים. אז במחיצת הלינוקס שלי, HDA7, רשום שיש לי FREE 2.9 גיגה. אבל AVAILABLE רק 2.4. להיכן נעלמו לי 500 מגה? ראה תמונה מצורפת.. תודה לעונים. [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בעצם כל שידור streaming שהוא לא Flash, ניסתי להתקין כל מיני דברים אבל ללא הצלחה. אם יש מדריך או משהו דומה זה יהיה מצויין.
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לאחר המלצות ממספר אנשים החלטתי ללכת ללמוד את מערכת הלינוקס המליצו לי ללמוד את הקורס "מהנדס מערכת לינוקס" בגון ברייס אני אישית אין לי נסיון עם לינוקס ורצתי לבקש את דעתכם על קורס ואם אתם ממליצים על קורס אחר (הלמידה היא למטרת עבודה) תודה תיאור הקורס http://www.johnbryce.co.il/internetcatalog/CourseSylabus.aspx?InternetDomainID=1&SearchBy=domain&CourseNumber=836&CompanyID=1&OldFileName=CourseDetails.aspx
-
- 8 תגובות
- 955 צפיות
-
-
אני רוצה מערכת הפעלה לינקס למערכת הבאה במקום הוינדוס 95 הדבילי: מעבד פנטיום סלרון 333mhz לוח אם אינטל 4gb hdd פלופי + cd drive המחשב הוא בעיקר לאינטרנט. גם צריך איפה לוריד אותו
-
- 8 תגובות
- 873 צפיות
-
-
בשורות טובות לכל בעלי כרטיסי ATI, AMD החליטה לקחת את התמיכה בלינוקס שלב קדימה ולהוציא גסאת לינוקס של Catalyst Control Center [מקור
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה ללמוד את עיניין שיתוף הקבצים במערכות הלינוקס ורציתי לדעת האם ישנו עקרון דומה בכל הפצות הלינוקס ? או שזה משתנה בין הפצה להפצה ? כלומר לא שתסבירו בדיוק מה לעשות , רק תתנו לי הנחיה איזה נושא ללמוד ד"א בלינוקס אי אפשר לזוז בלי הרשאת אדמיניסטרור , האם אפשר למשל לסדר שיתוף קבצים לכל filesystem ללא הגבלה כלשהי ?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם! לאחרונה התחלתי להתנסות בלינוקס (אובונטו 6.06), אך נתקלתי בבעיה שלא מצאתי לה פתרון עד כה: במחשב שבראשותי מותקן כרטיס טלויזיה מסוג LEADTEK PVR2000 (Chipset - Conexant 88x + Conexant 23416), אך לא הצלחתי למצוא דריוורים ו/או תוכנות מתאימות. הכרטיס אינו משמש אותי לצפיה בטלויזיה אלא ע"מ להעביר סרטים ביתיים ישנים מהווידאו הישן ל-DVD. מן הסתם אוכל לחיות גם ללא הפונקציה הזו בשלב הזה ע"י שימוש בכרטיס דרך WINXP, אך החשש הגדול שלי הוא גרימת נזק לכרטיס בעת השימוש באובונטו. כמו כן, המערכת אינה מזהה מרבית מרכיבי החומרה הבסיסיים (כגון מעבד AMD Sempron 2600 Socket A). היכן ניתן להשיג דריוורים לרכיבים כגון מעבד? תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב חדש בעתיד הלא רחוק מידי, ורציתי לדעת אם אני חייב ויסטה כדי לנצל את הDX10 או שיש תחליפים זולים ויציבים יותר שיעשו את העבודה (כולל להריץ משחקים בDX10...) תודה
-
- 21 תגובות
- 1.8k צפיות
-