לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
root@Ja01:~/downloads/nrpe-2.12# apt-get install libssl-dev Reading package lists... Done Building dependency tree... Done Some packages could not be installed. This may mean that you have requested an impossible situation or if you are using the unstable distribution that some required packages have not yet been created or been moved out of Incoming. Since you only requested a single operation it is extremely likely that the package is simply not installable and a bug report against that package should be filed. The following information may help to resolve the situation: The following packages have unmet dependencies: libssl-dev: Depends: libssl0.9.8 (= 0.9.8g-10.1ub…
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם.. אני צריך עזרה קטנה.. התקנתי מערכת redhat5 על vmware שיושב על PC אל תשאלו למה.. זה המצב... חח בנוסף יש לי mac בבית. אני מנסה להגיע ב-SSH מה-mac ל-redhat כך: " ssh root@ipaddress " אך אני מקבל connection refused להלן ההגדרות שערכתי: הmac מחובר בWIFI לאייפון באמצעות מה שנקרא "נקודת גישה" - אין לי מושג מה לגבי FIREWALL באייפון לדעתי הוא אינו קיים או לא פעיל. ה-redhat מחובר לראוטר עם כתובת סטטית מחוץ לפול הכתובות בVMWARE אך כשאני מקליד IFCONFIG אני מקבל כתובת אחרת מתוך הפול כתובות והגדרתי את שתי הכתובות ב-dmz כדי שכל הפורטים יהיו פתוחים. ה-VMWARE מוגדר מבחינת NIC כ-BRIDGE. בקובץ known hosts הגדרתי את הכתובת הסטטית של redhat. גם כשמחקתי את כל מה שהיה כתוב שם וניסית…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי UBUNTU וXP, שיחקתי (כנראה יותר מדי) עם התקנות של XP כי משהו נדפק לי בו, ועכשיו נעלם לי הGRUB (התפריט שאני בוחר איזו מערכת להשתמש) ורק הXP עולה. מה לעשות?
-
- 3 תגובות
- 731 צפיות
-
-
אני חדש לגמרי בעניני לינוקס ולא יודע איך להתקין חייגן כבלים ב UBUNTU. אם הדבר כרוך בהתקנת תוכנה - אנא הפנו אותח=י למקום בו ניתן ללמוד להתקין תוכנות בלינוקס.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לפני מספר שעות התקנתי RedHat 8.0. זו אינה גרסאת הלינוקס הראשונה שמותקנת אצלי, קדמו לה גרסאות ישנות של סוסה ושל מנדרייק, אבל אם אף אחת מהן לא הסתדרתי יותר מדי.... היות והכל נראה יפה, עשיתי לוגין למערכת (גנום, זה היה הדיפולט) והתחלתי לנסות להתקין את כרטיס ה ISDN שלי. (Asuscom ISDNLink). ההתקנה נעשתה דרך כלי התקנת רשת של רד הט, בו נתבשתי לבחור את סוג המודם, שם משתמש, טלפון וסיסמא וזהו... לא עבד.... התוכנה שבה השתמשתי היא Network Configuration וקיבלתי את הודעת השגיאה: Cannot activate netowrk devise ippp0 מה אני יכול לעשות בנידון (הכרטיס היה ברשימת האפשרויות של התוכנה, והוא אמור להיות נתמך על ידי לינוקס) בתודה, רונן. הדיווחים של מספר לוגים מאותו הזמן (בתקווה שיש שם מידע שיאפש…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, כבר די הרבה זמן אני שובר את הראש בנסיון להתחבר לנטויז'ן בכבלים על FreeBSD 4.5, מה שאולי לא נשמע מי-יודע-מה קשה (בלינוקס זה עבד בקלילות...) אבל אני כבר על סף ייאוש . מה שקורה זה שההתחברות נעשית ב-PPtP, והצלחתי להגיע לשלב שאני פותח session מול השרת של נטויז'ן ומקבל ממנו כתובת IP (גם עם קליינט PPtP שבא עם FreeBSD וגם עם אחד אחר... - http://sourceforge.net/projects/pptpclient) , אבל אני עדיין לא מצליח להגיע עם פינגים לכתובות באינטרנט (לכתובות IP - אם מישהו חשב לכיוון DNS... וכן, הגדרתי Default Gateway). כלומר, משהו עדיין חסר לי בהתחברות.... אם למישהו יש איזה כיוון מחשבה, השערה, ניחוש או סתם הערה - אני אשמח לשמוע. תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, יש לי מחשב נייד ישן עם הנתונים הבאים: IBM ThinkPad 1 GB זיכרון מעבד Intel Pentium 1.7 GHZ הארד דיסק 50 GB איזה גרסאת לינוקס הכי מומלצת למחשב ? האם תהיה לי בעיה עם דרייברים ? הוא ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט ותפעול בסיסי.
-
- 3 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אני צריך עזרה בכתיבה של תוכנית: המשתמש מכניס 3 מחרוזות\משתנים (שם הקובץ, ושתי מספרים) באמצעות איזו פקודת גזירת אני יכול לגזור את השורות ה 2-4 מהקובץ שמכיל: 20 14 6 100 3 אני צריך לגזור את שלושת המספרים 2-4 ולחבר בניהם כך שהסכום הכולל יהיה 120. אשמח לעזרה, תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אין גרוע מבעיה "מושלכת" כוונתי לכזו שנוצרת עקב פיתרון של בעיה מקבילה; המחשב הוא P4 שמריץ שתי מערכות על HD אחד (win XP & Linux mandraek 8.2). לפני יומיים זרק לי החייגן של XP הודעה עם המספר 720 מה שגרר (לאחר ניסיונות מגוונים) פירמוט של המחיצה ובאיתחול הראשוני כמובן שGRUB נעלם וXP זינק למסך הכנסתי את דיסק הRESCUE של לינוקס וניסיתי (כמו בעבר) להתקין את הBOOT LOADER שנית רק שהפעם נראה כי יש בעיה אם הMOUNT כיוון שהדיאלוג זורק לי בסוף כל ניסיון שכזה הערה "Fatal error unable to load dev\hda1" גם ניסיון להתקין שנית את לינוקס לא צלח מאותה הסיבה רק שבהתקנה ההערה היתה שונה בזו הלשון - Unable to install boot loader your partition table is to corrupt ועלתה שאלה האם אני מעוניין ל…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתכוון בלי להתקין סיפריות של IA32 וכל הסיבוך?
-
- 3 תגובות
- 947 צפיות
-
-
אני צריך לינק להורדת הגירסה הנ"ל אני מודה מראש לכל העונים.
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה להתקין לינוקס במחשב הישן שלי שרכיביו: מעבד:פנטיום 2 350 זיכרון:64 הרדיסק :20 גיגה של מקסטור כרטיס מסך:RAGE IIC וכרטיס רשת של ריילטק האם החומרה מספיקה? נ.ב :זה נכון שנטוויזן נותנת תמיכה ללינוקס?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתקין את מנדרייק 9.1 ואני צריך עזרה... אתם יכולים לכתוב, מה לעשות לפני ההתקנה, איזה מחיצות ליצור, באיזה גודל, איך לאפשר בוט מבוט מג'יק? אפשר לבגדיר את הלינוקס בפרטישן מג'יק? בעצם כל דבר חשוב שתריך לעשות... תודה!
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1: רשום לי באיזה הוראות לרשום את הפקודה edit ושאני רושם אותה זה אומר שהיא לא קיימת יכול להיות בגלל שזה קונסול חדש אם מישהו יודע את התחליף של זה או מה אני יכול לעשות שיגיד לי בבקשה 2: איך אני עושה ויזואלית במנדרייק 9 הרשאה להעביר קבצים בתיקיות שמורשות רק על ידי הרות? 3: אולי מישהו מכיר את הקוד של האיי די אס אל שבזק מספקת באתר שלה למערכת הפעלה לינוקס? כי אני מסתבך שם נורא ואני חייב עזרה תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש סיכוי שזה לא קשור לפה, אם לא אז אודה אם יהיה ניתן להעביר לפורום המתאים.. פירסמתי פה בגלל הקשר למע' ההפעלה. יש לי שאלה מאוד מוזרה שאני מאמין שהיו אנשים שחשבו על זה, אבל לא מצאתי שום דבר על ד"ר גוגל... יש לי מכשיר GPS יחסית ישן, דגם NQ503 שאין בו כבר צורך - עם עידן הסמארטפונים גם אין ממש שוק יד2 למכשירי GPS יעודיים.. לכן חשבתי אולי להסב אותו לבערך מכשיר PDA יש לו מעבד יחסית חדש (500Mhz מבוסס ARM11 ) וזיכרון flash של 2GB והרחבה לMICRO SD ונכון להיום הוא מריץ את Windows CE .NET 6 חיפשתי אולי דרך כלשהו לגשת לקבצים של המכשיר על מנת להתקין עליו מע' לינוקס שתוכל לעבוד עם הממשק מגע (חשבתי של Debian בגלל שהמע' בעלת דרישות נורא נמוכות) אבל לא הצלחתי למצוא שום אפשרות …
-
- 3 תגובות
- 994 צפיות
-
-
ובכן אני התקנתי FEDORA 2 ועכשיו אני מעוניין למחוק אותה.. אין לי מושג איך עושים את זה, פעם שעברה שאחי ניסה הוא הרס את מערכת הקבצים והלכה לי גם המחיצה של הווינדוס והחזרתי את המחשב למצב האחרון שלו דרך הארד דיסק אחר עם גוסט שהיה במעבדה של אחי. אז אם אתם יכולים להסביר לי בשלבים את תהליך הפירמוט של הFEDORA והחזרתו לNTFS אני אודה לכם מקרב לב
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש את המחשב הנ"ל האם הוא יוכל להריץ RH9 או MANDRAKE 9.1 http://www.p1000.co.il/p1000/default.asp?came=10&UrlAdd=hot%5Fsale%5Fproduct%2Easp%3Fg%5Fid%3D1086609
-
- 3 תגובות
- 903 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של apple, דגם macbook 1.1 . התוכנה שלו קצת מסובכת ולא מובן לי מה הולך שם, השאלה שלי היא האם אני יכול להתקין וינדוס אקספי במקום ? אם כן, איך ? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברצוני להדר תכניות c++ בלינוקס א. איזה סיומת לתת לקובץ הקוד (cpp) ב. מה ה syntax להרצת המהדר עם קובץ הקוד ? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מנסה עכשיו את מערכת ההפעלה ubuntu והגעתי למקום בו אני צריך ליצור מחיצה בשביל מערכת ההפעלה אבל נתקלתי שם בבעיה והיא: http://img299.imageshack.us/img299/6351/screenshotpy7.png 1. מה צריך לכתוב ב "use as 2.מה אומר המושג Mount point ? ומה צריך לכתוב בו? תודה.
-
- 3 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
שלום, אשמח אם תוכלו לעזור לי, אני יודע שרוב ההודעות כאן הם רק על התקנות וכמה יפה לינוקס אבל אני יותר מתעניין בפקודות של הshell אז אם יש צדיק...בבקשה לדוגמה הקוד הנ"ל , שאלתי היא מה בדיוק הביטוי בתוך ה while אומר , אני יודע שזה ביטוי בוליאני ששואל האם מספר השורות במשתנה line שונה מ0 אבל מזה הסוגריים המסולסלות ומתי משתמשים ואיך מספר השורות קטן בדיוק, כך שהלולאה תעצור? set line = ($<) set i = 0 while (${#line} !=0) @i = $i + $line[3] echo $line set line = ($<) end תודה אוקי די הבנתי את את הביטוי בלולאה אבל עדיין לא איך המשתנה LINE קטן...?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חברים!ֿֿֿ אני משתמש טרי טרי במק. מה הוא קיצור המקשים במקלדת להחליף את השפה מעברית לאנגלית ומאנגלית לעברית?
-
- 3 תגובות
- 37.3k צפיות
-
-
שלום, (מי שלא רוצה לקרוא קצת מחווית השימוש שלי באבונטו שימשיך וירד ל-3 פיסקות האחרונות, שם מתוארת הבעיה) כבר מלפני שרכשתי את המחשב שלי תכננתי על התקנת אבונטו ולעבור "לצד האפל". בלי ידע לפני וכו' וקריאה נון-סטופ למדתי "מספיק" בשביל להתחיל את המסע הארוך שלי לעבר הצד האפל שנשמע כמקום מבטחים למחצה מנפגעי וינדוס ואי שימחה מהמערכת. ההתקנה הייתה פשוטה, קלה, מצויד בדיסק לייב CD ודיסק התקנה ניסיתי קודם ת'מערכת- היתאהבתי בה מייד ונהנתי- הרגשתי את הכוח שמערכת ומאז כל פעם שאני טוען ת'מערכת אני אומר שיום אחד אני עובר לתמיד! עברו כמה חודשים אחרי של שימוש בווינדוס לצד אבונטו ואני כל הזמן הישתמשתי בווינדוס כי הייתי צריך לדאוג לסידור האינרנט בווינדוס וסידור הקטע של החוקיות שדרש אינטרנט וה…
-
- 3 תגובות
- 950 צפיות
-
-
אני מחפש דרך לפתוח login ל - Xserver מרוחק בלי תוכנות חיצוניות. משהו שמובנה ב-X מנסה לבצע פעולה דומה למה שתוכנות כמו exeed עושות מ- WINDOS. אני עוד על RH 9.0 והשרת X המרוחק שלי הוא HPUX
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני משתמש בגרסה של לינוקס, אותה אני מפעיל דרך dok. אני מעוניין להגדיל את המחיצה של מה"ה, כיוון שהיא מבקשת עדכונים וכבר אין מקום במחיצה. ניסיתי להתקין gparted ללא הצלחה. מישהו יכול בבקשה לעזור לי עם זה?
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-