לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
עכשיו סיימתי להתקין FEDORA CORE 9 אני רוצה להפעיל את האפקטים המיוחדים של ה דסקטופ אני לוחץ על ENABLE הוא חושב כמה שניות ואומר לי שהאפקטים לא הופעלו התקנתי את ה COMPIZ אני מנסה גם להתקין את הדרייבר של נווידיה אבל לא ממש הולך לי אני עוקב אחרי המדריך פה http://www.linuxforums.org/multimedia/installing_nvidia_3d_drivers.html בשורה הראשונה התקנתי את ה GCC אבל ה2 האחרים אני לא יודע איך מתקינים אותם ושאני מנסה להתקין את הדרייבר הוא אומר לי שאני צריך להתקין kernel-sources מישהו יודע למה אני לא יכול להפעיל את האפקטים? וגם איך אני מסיים את ההתקנה של הדרייבר תודה רבה על העזרה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, זאת הודעה שלי כאן ואני מקווה שאני לא שואל שאלות טחונות : אני במרתון השוואות,לאחרונה אני כל כך שונא את מיקרוסופט שאני מחפש כל אלטרנטיבה אחרת. כרגע מותקנות לי שתי מערכות 64 ביט ויסטה ו XP,כאשר הויסטה הותקנה ראשונה ה XP שניה. קצת משחקים...וטראח ה XP לא עולה יותר .נסיונות RECOVRY לא עולים יפה לכן אני חושב לפרמט את הפרטישן של ה XP ולהתקין לינוקס: אני מספר לכם את זה כי אם היה ואתם חושבים שכדאי לנסות,אני חושש שהמתצורה הקיימת אני שוב לא יוכל לבחור מערכת הפעלה ... מה בBOOT של הויסטה דופק מערכות אחרות. השימושים הם ALL AROUND עם חובת ידידותיות בכל מה שקשור ל USENET ,גלישה ,תמיכה בכרטיסים של NVIDIA וכרטיסי רשת . חשוב לי מאוד עבודה עם קבצי RAR ענקיים - אני סקרן לדעת איזו …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עד היום השתמשתי בחלונות. רציתי לעבוד ללינוקס, והורדתי את אובונטו גרסה אחרונה, וכל פעם שאני בוחר "לנסות" לפני התקנה. עולה לי מסך מטומטם עם הודעה מטומטמת. של BUSYBOX ?! וזאת תקרא בשם הפצה ידידותית ? מישהו יכול לעזור לי בזה ?! אני רק רוצה לנסות את לינוקס אבל כל פעם עולה לי הודעה מפגרת אחרת ? תודה לעוזרים ...
-
- 3 תגובות
- 883 צפיות
-
-
היי בעיקרון אני עובד עם ie7 אבל מידי פעם נכנס לפיירפוקס וגולש דרכו . גירסאת הפיירפוקס היא 2 והפונטים בו הם שונים מהאקספלורר יש אפשרות לקבל את אותם פונטים כמו בדפדפן ברירת המחדל? יצאה גם פיירפוקס 3 האם שווה לעדכן? ועוד משהו הבנתי שעל מחשבי מאק אין אפשרוץ להפעיל את ה ietab אז איך אפשר לראות סרטונים דרך האתרים השונים צריך איזה שהוא תוסף? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי אנשים, התקנתי את סוזה 11 על הנייד החדש שלי, והכל עובד סבבה עד עכשיו חוץ מכרטיס המסך מדגם ATI 3650 HD MOBILITY הורדתי דרייברים עם YAST אבל לא נראה לי שהתקין כי אני לא רואה את הדגם ולא יכולה לעלות יותר מ1042 על 768 בנוסף הורדתי את הדרייברים מהאתר של AMD אבל זה לא נפתח עם GEDIT אלא צריך לקמפל את זה. זה מעצבן כי זה מסך 16:10 אז אני לא רואה ממש טוב. התקנתי בנוסף עברית וגרמנית, אבל אני לא יודעת איך לעבור ביניהן. ז"א כמו בווינדוז עם ALT SHIFT ההבנה שלי בתחום היא כמעט אפסית, כי אני מתעסקת עם לינוקס רק מלפני כמה שעות, אבל מסקרן אותי לנסות משהו חדש. עריכה: התקנתי את הGNOME ולא את הKDE 4 מה כדאי יותר? תודה מראש, פרנסי.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני לא מצליח להתקין את UBUNTU 8 על המחשב שלי, הורדתי התקנה אלטרנטיבית אבל במסך של PARTIONING הוא לא מראה שום HD לבחור לאחר בירורים הבנתי שאולי זה קשור לעובדה שיש לי SATA HD (אני לא מדבר על ההתקנה הרגילה ששם היא נתקעת אחרי ה-SPLASH SCREEN והמחשב נתקע על מסך לבן ריק) שיניתי הגדרות בהתקנה אך עדיין זה לא עובד. למישהו יש רעיונות? תודה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כן כן אני כבר עם אובונטו אבל יש לי בעיה קטנה עם מציאת תיקייה בתיקיית הבית שלי הורדתי Amule והורדתי שיר והוא סיים להוריד. ראיתי שבהגדרות הוא שומר את זה פה /home/user/.aMule/Incoming וכשאני נכנס לתיקייה הזו אני רואה רק את התיקיות הבאות: examples, PDF, Public, וידאו, מוסיקה, מסמכים, שלוחן עבודה, תבניות, תמונות כשאני פותח את המיקום בפיירפוקס הוא מוצא לי שם את התיקיות הנ"ל וגם את התיקיות החסרות אבל כשאני נכנס דרך דפדפן הקבצים אני לא רואה אותן נראה שאלו תיקיות מוסתרות אבל לא הצלחתי לפתוח אותן כדי שאני אראה אותן. איך עושים זאת? תודה לעוזרים גל
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני משתמש חדש בלינוקס. התקנתי את המערכת והכל עובד(מחשב נייד של hp).הבעייה היחידה שניארה לי היא התקנת דרייבר לכרטיס מסך. הורדתי אותו מהאתר שלnvidia (זהו הקובץ:NVIDIA-Linux-x86_64-173.14.12-pkg2.run ) מה עושים עכשיו? איך מתקינים אותו?\ תודה
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי את הנייד של ACER מדגם ASPIRE ONE שהגיע עם הפצת לינוקס שנקראת LINPUS. מכיוון שלא רכשתי את הנייד בארץ, אין לו עברית. להוסיף עברית על המקשים זאת לא בעיה אבל להוסיף עברית למערכת ההפעלה זה כבר סיפור אחר ??? האם ישנה "חבילה" כלשהי שפשוט אפשר להוריד ולהתקין ? איך בכלל מבצעים התקנות בלינוקס ? אשמח לקבל עזרה בנושא זה. חשוב לציין שאני לא צריך ממשק עברי מלא ל GUI, רק תמיכה במקלדת עברית והצגה של מסמכים , מסנג'ר ושאר האפליקציות הידועות. תודה רבה לכל מי שינסה לעזור.
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, התקנתי אתמול אובונטו ויש לי מספר שאלות. 1.איך אני מחליף בין השפות כתיבה ( בוינדוס לדוגמא זה shift+alt)? 2.אני לא מצליח להתקין את הרשת האלחוטית, נכנסתי ל add/remive ועשיתי חיפוש ל wireless וכל מה שהוא מצא התקנתי, אבל לא עזר, מה הלאה? עריכה: בדקתי דרך אובונטו איזה כרטיס רשת יש לי וזה מה שהוא הראה: atheros Communications Inc. AR242x 802.11abg Wireless pci adapter (rev 01) 3.כל מידי תוכנות של הנייד שלי, באתר הבית יש שהתקנה רק לוינדוס יש איזה דרך לעקוף את זה?
-
- 3 תגובות
- 887 צפיות
-
-
יש לי ידע לא רע בלינוקס. אני משתמש באבונטו 8.1 בגירסא עברית והפונט העברי קצת מכוער באתר ובכללי אני לא מת עליו ואוהב את "אריאל" של ווינדוס, קיימת צורה להחליף את הפונטים או משהו? שתים, אני רוצה להתקין ברייל כדי שהממשק וכל המראה הויזואלי של המערכת יהיה מגניב ויהיה "MAC" או ויטסה שכזה עם אופציית הקוביה וכל מיני דברים גרפים נחמדים שכאלה. הבעיה היא שלא הבנתי לגמרי כיצד אני מוריד את זה ומתקין על המערכת לינוקס. ממה שהבנתי אני צריך לפנות למנהל ההורדות ושם לבצע מהו או דבר דומה. הרבה תודה רבה על כל העזרה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש תוכנה ללינוקס כמובן, אשר תאפשר לי לנהל פרוייקטים של פיתוח. לדוגמא: אני צריך משהוא שיהיה אפשר לעקוב אחרי התקדמות הפיתוח, נניח אני כמנהל פרוייקט קובע מטלות ומתי צריך לסיים אותן וזה אוטומטית מקדם כל יום ואז אני יודע שמטלה X נגיד צריכה להסתיים בעוד יומיים. כמו כן עדיף שיכלול TODO ליסט, ורשימה של באגים ומצבם. לא יודע אם כזה דבר קיים, ראיתי משהוא דומה בויסטה. תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 979 צפיות
-
-
שלום, יש לי מותקן את LINUX MINT XFCE בגלל שהוא כולל קודקים וכו' האם יש נגן מדיה מתאים שיציג כתוביות (LOAD SUBTITLES) בעברית לסרטים בפורמט AVI עם קובץ כתוביות בפומטים SRT או SUB כדוגמת BSPLAYER ??
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום !!! אני שוב מחפש את עזרתכם אני וחבר שלי מתחילים ללמוד בטכניון בתחילת נובמבר ושניינו נצטרך לקנות מחשבים ניידים ;D אבל הראשון בסכום של 8 אלף והשני 6 אלף (פלוס מינוס) כמובן !!! אז לדעתכם איזה שני מחשבים הכי כדי לקנות בשני הסכומים הנ"ל ?? שוב אני מדגיש שני המחשבים לסטודנטים !! רציתי לשמוע מה הם יתרונות/חסרונות המקבוק ? ותאימות לשפה העברית (סיכומים/כתבות/עבודות...) ואם אפשר בבקשה לפרט על כל דבר ודבר תודה יום טוב ותודה :
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש בפורום וקניתי מחשב חדש שיגיע בקרוב, הינה המפרט: מעבד core 2 quad q6600 2.4 Ghz 8Mb לוח אם Asus p5kpl - CM כונן דיוידי Lg GH22NS דיסק קשיח Samaung spinpoint T 320gb 7200rpm 16mb sata 2 זיכרונות Kingston valueram 4Gb DDR2 800 ספק ThermalTake TR2 430W אני אשמח לקבל תגובות על המפרט, יכול להיות שאני אוכל לשנות אם תמליצו כך. אני קניתי את המחשב הזה לעבודה עם קיובייס פלאגינים והמטרה הייתה מחשב שיריץ את התוכנות האלה בלי מאמץ,תקיעות ובעיות. אני מתלבט כרגע איזה מערכת הפעלה לשים עליו, XP היא סבבה אבל קצת נמאס, חשבתי לכיוון הVISTA ואז חשבתי שיהיה הכי מגניב להתקין עליו את הלפרד שתמיד התלהבתי מימנה ומאוד אהבתי אותה. אני אשמח לשמוע את דעתכם, לגבי האם זה אפשרי, האם המ…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם המק הכי מיקצועי שיש בו עריכה וידאו וגרפיקה ממוחשבת וכמובן גם משחקים תומכים במק? במק היום קיים בשפה מימשק באנגלית. האם אפשר ליכתוב מילים עברית? האם קיים במק אימיילים שתומכים למשל מעבד תמילים וורד - אקסל- חבילת אופיס בכל גירסות תומכים פורמטים? האם אימיילים שאני שולח לחברים יראו את המכתב שלי,וכמובן מצורפים מסמכים של חבילת אופיס מיקרוסופט? האם יש במערכת הפעלה במק יש הורדה עידכונים באתר של אפל או במערכת הפעלה אוטמטי,ואם לא האם מק מחשב מוגן בפני וירוס,והאם צריך תוכנה הגנה אנטי וירוס במק? הייתי בחנות רמת אביב בת"א ויש מחשב מק מסך מובנה כל חלקים חומרה בפנים,והמוכר סיפר לי שכל חלקים חומרה נמצאים מאחורי מסך ויש כל חיבורים שם,וראיתי מסך יפה.אבל האם חלקי חומרה שמאחורי מסך מתחמם,ו…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
במק מיני. יש לי את הנגן - iTunes. 1. חילוץ הקובץ ? 2. התקנת הקובץ ? בעיה רצינית... לעבור מפי סי למק !!! בכל אופן אני צריך עזרה, איך לחלץ קובץ ואיך להתקין. בתודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לבחור בקליינט של אזוארס שיפתח את הטורנט הזה אני בוחר OPEN WITH והוא לא מופיע ברשימה יש לי אפשרות של BROWSE במחשב אבל אני לא יודע איזה קובץ לבחור . יש לציין שדרך הפיירפוקס יש לי בעיה הזאת אבל אם אני מוריד את הטורננט למחשב , ועושה OPEN WITH אז האזוארס מופיע [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האם יש למישהו סיון עם הלוח הזה בלינוקס? זה לוח די חדש ואני חושש שיהיו בעיות בדריברים לכרטיס קול וגרפיקה - המחשב הוא לHTPC אז התמיכה בפענוח HD חשובה
-
- 3 תגובות
- 994 צפיות
-
-
אין לי יותר מה להרחיב לכם... אבל Idigital קצת בצרות. אני יודע ממקור ראשון(מישהו שהפך לנציג של אפל רשמי בארץ) שאפל הולכת לפתוח נציגות בארץ כולל חנויות תמיכה וכו'... לא ידוע בדיוק מתי זה יקרה אבל מדובר בשנה הקרובה. העניין הוא שאפל גילו סוף סוף שיש התעוררת במכירות והשיווק של מק בארץ. יכול להיות אפילו שהם אלו שישווקו את האייפון בארץ הקודש ולא Idigital.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש חיה כזאת? אפשר להתקין את לינוקס מינט מבלי להיכנס לשולחן עבודה בLive CD, פשוט המחשב הישן מאוד שלי לא מסתדר טוב עם Live CD או שאולי יש גירסאות שהם רק התקנה של Mint מבלי Live CD? אשמח לעזרה ולינקים גל
-
- 3 תגובות
- 885 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב כף יד Mio p550 ומערכת ההפעלה שלי היא מנדריבה 2009 עם KDE 4.1 כשאני מחבר את מחשב בכף יד למחשב המנדיבה לא קולט אותו. איך אני מסנכרן את המנדריבה והמחשב?
-
- 3 תגובות
- 895 צפיות
-
-
כמו תמיד, יש תקופות שויסטה מעצבנת יותר, ופחות. בזמן האחרון ויסטה גרמה לי להשתגע, ונזכרתי באותה הפצת לינוקס שניסיתי שקרצה אלי אך לא לשאר משתמשי הבית. יש לי כמה בעיות/ שאלות עם מנדריבה 1. אני לא מצליח להגדיר חיבור לאינטרנט כראוי, זאת אומרת אין את אפשרות הL2TP (או שאני לא יודע איפה היא) והיא לא נותנת לי להגדיר את כתובת ספקית האינטרנט שלי, יש למישהו מדריך מפורט? 2. אני צריך תוכנה לקידוד וידאו עם הגדרות נרחבות, שיכולה להוסיף כתוביות. 3. האם יש למנדריבה את הקודקים שנכללים בK LITE? 4. בהורדה שהורדתי לא נכללת עברית, היכן אני יכול למצוא? יש לציין שכל זה מהתרשמות בLIVE CD ללא התקנה, והיא עבדה כך מהר יותר מויסטה, התרשמתי.
-
- 3 תגובות
- 911 צפיות
-
-
שלום חברים. אני מתקין לינוקס על המחשב במעונות (אני עובד על לינוקס באונ' עצמה, כמה כיף שהאנשים ממחשוב פשוט עושים את כל העבודה השחורה ) אבל עכשיו אני מנסה להבין איך אני אמור להתחבר לאינטרנט. דרך הווינדוס אני משתמש בפקודת telnet ומזין אייפי שם משתמש וסיסמה, איך בדיוק אני עושה זאת בלינוקס? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני לומד על המיקרובקר 8051, ומה לעשות, יש לי לינוקס. לא בא לי להיכנס לוינדוס בשביל לעבוד על הקוד, אז אני מחפש סימולטור ללינוקס. אני עובד עם קוד C ל8051, ובוינדוס נאלץ להשתמש בתוכנה RIDE, שהיא דיי טובה, אבל... בלינוקס יש לי רק SDCC (קומפיילר לפי מה שהבנתי), ואני פחות או יותר הבנתי איך להסתדר איתו, אבל חסר לי סימולטור (שיראה מצב אוגרים, זכרון חיצוני/פנימי, פורטים וכו' וכו'). אני כבר הרבה זמן מחפש והחלטתי לשאול פה, אולי מישהו יודע...
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-