מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,808 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי רק שתי סלוטים של זיכרון על לוח האם ושלושה סטיקים של זיכרון. יש לי אפשרות לעבוד בדואל צאנל עם שתי סטיקים של 256 או לעבוד עם שתי סטיקים שונים אחד 256 והשני 512? תודה!
-
- 7 תגובות
- 613 צפיות
-
-
היי לכולם שוחחתי עם מרצה למדעי המחשב ומתמטיקה ונאמר לי שבמחשבים ביתיים מבוססי חלונות (גם שמונה אבל בטח פחות משבע) אין כל תועלת להתקין מעל 4 גיגה זכרון. למעשה המחשב אינו מסוגל לנצל זכרון זה. ככל הכזכור לי נכתב פה בפורומים אחרת. אשמח לשמוע את דעת המומחים לנושא, רצוי גם בליוי הסברים אולי אפלו לינקים כדי שאבין טוב יותר ואולי גם אמשיך את השיחה בנושא עם המרצה הנ"ל. תודה
-
- 18 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אחרי הורדת המחירים שהייתה לאינטל מה מחיר המעבד של הE6600 ושל המעבד בעל 4 MB זיכרון המוך ביותר במחיר למה אני מחפש אם אפשר ליד המחיר הנוכחי תוסיפו גם את המחיר שהיה
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי לוח אם חדש : gigabyte ds3p הלוח בא עם כריס קול של realtec acl 889a אחרי התקנה של xp אין זהוי של התקן הקול ניסיתי להוריד את ההתקן מדיסק ההתקנים שבא עם לוח האם הורדתי driver מהאתר של gigabyte אך ללא הועיל אין זהוי של כרטיס הקול אגב הכרטיס עובד עם מערכת הפעלה ויסטה אבל אני מעונין להפעיל אותו עם ה- xp אשמח לפתרון
-
- 8 תגובות
- 602 צפיות
-
-
שלום. אז ככה, עברתי לווינדוס 10 לפני חודשיים ומאז שעברתי היו המון קריסות למערכת המחשב או קופא או מסך כחול עם שגיאה בכל פעם שגיאה אחרת. כרגע אני עם הגרסה המלאה של ווינדוס 10 בינתיים זה בסדר. כשזה קרה החלטתי לבדוק את העניין שאולי זה לא הווינדוס והיום בדקתי בביוס ומסתבר שאחד הסלוטים של הזיכרון לא מזהה את הכרטיס זיכרון. יש לי 16GB והוא מזהה 12GB. נכנסתי בביוס של הלוח אם (ASROK EXTEME 4) יש שם אופציה לראות תמונה של מה שמחובר ומזוהה, ואכן סלוט אחד לא מזוהה. אז התחלתי בבסיס שזה להוציא הכל ולחבר אחד אחד הוא מזהה את כולם מלבד סלוט אחד. אז הוצאתי הכל וחיברתי כל פעם כרטיס זיכרון אחר לאותו סלוט שלא עובד ואף אחד מהם לא זוהה כך שאני מגיע להבנה שיש בעיה בלוח אולי נשרף הסלוט? כמובן ניסית…
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
איזה מעבד יותר טוב הamd 2500 barton או הamd 3000? תודה מראש ;D
-
- 9 תגובות
- 811 צפיות
-
-
אני מחפש לוח אם עם אפשרות ל CF תומך PCI-E2.0, חיבורי SATA רבים ככל האפשר. התקציב הוא עד 850 שקלים. חשבתי על הלוח X38-DS4. לא ראיתי לוח אחר יותר טוב ממנו בתקציב הזה. יש לכם הצעות אחרות שיאירו את עיני? או להשאר עם הלוח אם שבכותרת?
-
- 5 תגובות
- 706 צפיות
-
-
חלקכם כבר בטח מכיר אותי ויודע שאני מתכנן לקנות מחשב חדש עם לוח אם תומך קונרו. לפי התגובות שקיבלתי הבנתי שתיהיה זו החלטה נבונה להשקיע ברכיבים בעלי יכולת OC כיוון שהקונרו והלוחות התומכים בו מאוד מעודדים את האפשרויות הללו. אני חושש שאצטרך להסתפק בלוח BAD AXE התומך רק בזיכרון 667 על הנייר (אבל לפי דיווחים ניתן בBIOS לשנות ל-800). השאלה היא האם להשקיע עכשיו בזכרונות 533 שיעלו לי "גרושים" ועוד שנה לקנות 800 מעולים עם יכולות OC מצויינות, או לקנות היום זכרונות 667 במחיר סביר? או אולי לקנות היום זכרונות 667 מעולים עם יכולות OC מצויינות, ועוד חצי שנה\שנה להוסיף רק כמות (עם אותה מהירות)? על איזו חברת זכרונות ללכת?
-
- 22 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.anandtech.com/mb/showdoc.html?i=1831&p=1 http://www.tomshardware.com/motherboard/20030707/index.html 2 השוואות שבהם זוכים שונים?!?!? אך יכול להיות!! ואני נדפקתי עם ה ASUS שהוא לא הכי טוב!!! לך תאמין לשקרנים >
-
- 5 תגובות
- 632 צפיות
-
-
קודם כל מדובר בשילוב של CI7 יחד עם WIN ויסטה 64/32 ביט. אם לאחרונה קורה לכם שהמערכת מתפקדת באופן מחשיד שיש וירוס, הכוונה לאיטיות ולאגים בצורה רנדומלית. תנסו את הפיתרון הזה לפני שאתם נכנסים לסרט של וירוסים, שיחזור מערכת, התקנה ופירמוט... לאחר שחוויתי על בשרי את כל הנ"ל, גיליתי בעזרת כמה חברה מעבר לים שהמעבד I7 לא מתפקד טוב כאשר מופעלת האופציה HT (הייפר-תרד) בביוס, יחד עם השרות (super fetch), במערכת ויסטה בלבד! השרות הזה לא קיים ב-XP. מה שצריך לעשות זה להחליט מה יעיל לכם יותר, או HT מופעל ללא super-fetch, ואם כן רצוי אז לכבות את HT בביוס! יחד זה מתכון למריבות. מקוה מאוד שבעזרת המידע הזה תמנעו מלפרמט סתם את המחשב. run>msconfig ולבטל את ה-super fetch. [attachment deleted b…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עד היום היה לי מעבד XP 2400 AMD ולוח אם של חברת GIGABTE GA-7VAXP עכשיו מכיוון שהמחשב כרגע מושבת והלוח אם נשרף בפעם השנייה אני רוצה להחליף לאינטל למעבד 2.4 עם ה-800 ואני רוצה את הלוח אם הבא : GA-8KNXP שגם הוא של GIGABYTE . כמה כסף אתם חושבים שכדאי לי להשקיע בשני הרכיבים האלה... חוץ מזה שריפת הלוח אם בפעם השנייה נעשתה ע"י המקום שבו קניתי את המחשב !! כמובן שמדובר בטרייד אין ...!
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הבנתי ש-burst mode זו דרך של המעבד לפצות על הלייטנסי של ה-ram אבל לא הצלחתי להבין בדיוק איך זה עובד, כנ"ל לגבי pipelining שממש לא הבנתי מה זה ועוד יותר לא ברור לי איך זה עובד ???. וכמה שאלות בקשר לציטוט הזה (מהאתר המופלא howstuffworks.com העמוד השני בנושא איך עובד זיכרון מחשב): Burst mode depends on the expectation that data requested by the CPU will be stored in sequential memory cells. The memory controller anticipates that whatever the CPU is working on will conti to come from this same series of memory addresses, so it reads several consecutive bits of data together 1. מה זה "memory controller"? 2. memory adresses ? 3. ומה כוונת המשורר כשהוא כותב : "it reads…
-
- 1 תגובה
- 783 צפיות
-
-
יש לי מחשב 2.4 gh עם זיכרון DDR-SDRAM 256 mbyts memory speed: 166.7 Mhz pc 2700 עכשיו ככה אני לא סגור מה יש לי ddr או sdram שתיים : אני רוצה להוסיף זיכרון האם אני יכול להוסיף לעוד סלוט 526 מגה או שעדיף כבר לשים ג'יגה ולזרוק את 256 * שאלה אחרת יש לי שני כוננים (סי די רום) במחשב והארד דיסק אחד! האם אני יכול לשים עוד הראד דיסק? אני בטוח שאפשר כי נשאר רק קבל מתח אחד וקבל מידע אחד , השאלה האם זה אפשרי אודה מאוד לעונים שבוע טוב אנשים!
-
- 3 תגובות
- 487 צפיות
-
-
http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=14110&PHPSESSID=082e5f7d852ba24283b31dd3258776d2 its duel core?
-
- 10 תגובות
- 873 צפיות
-
-
המחשב שלי כיום הוא: i7 3770 gigabyte h77ds3h g skill ripjaws 1600 4GBx2 hd7870xt corsair 650w אני רוצה לשדרג את הזכרון כיוון שכל הדברים האחרים מספיקים כרגע. אני אהיה באילת בשבוע הבא ואני מתכנן לרכוש את אלה http://ksp.co.il/?uin=16277 אבל ראיתי את המהירות SPD ואחרי מחקר קצר הבנתי שזה בעצם התדר בו מגיעים הזכרונות וצריך לשנות את זה באופן ידני על מנת שזה יעבוד ב1600. כרגע יש לי את הזכרונות האלה: http://ksp.co.il/?uin=16722 השאלה היא בעצם מה צריך לעשות כדי שהם יעבדו ב1600, האם זה מסובך ומסוכן והאם זה מומלץ. האם עדיף לקנות זכרונות אחרים כבר?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני יודע שהיה לפני שבוע שאלה דומה אבל לא רציתי להקפיץ את הנושא הקודם וגם לא הצלחתי להבין את ההבדלים בין הלוחות. יש הפרש לא קטן בין הלוחות ורציתי לדעת מה ההבדל בנהם. (GA-965P-DS3 ) תודה מראש,
-
- 1 תגובה
- 664 צפיות
-
-
היי, יש לי זיכרון של kingston כשאני רואה בביוס את הזמנים שלו זה מראה 2.5 במצב auto ובמצב אגרסיב זה הופך ל2.0 אני רוצה לקנות זכרון חדש אבל אין לי מושג עם אילו cas צריך להיות לו בגלל זה? ומה באמת ה cas שלי?!
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני בהתלבטות בין די קשה בין לוחות אם... אני קונה מחשב לצפיה בHD, פוטושופ ועריכת וידאו, בלי OC ובלי משחקים. המעבד יהיה Q9300 (אלא אם ה 9450 ירד במחיר משמעותית בימים הקרובים) אני רוצה לוח אם שיסחוב כמה שיותר זמן, כי לא סביר שאני אקנה מחשב חדש ב4-5 שנים הקרובות. האם שווה להשקיע בלוח שיתמוך גם בDDR3, בנוסף ל2? כיום ידוע שה3 לא כדאיים אבל אני מניח שזה ישתנה בשלב כלשהו. השאלה היא האם כשזה ישתנה הלוחות שזמינים כיום יספקו באמת מענה, מאחר והם תומכים רק ב 4GB ומהירות עד 1333. בשביל לחדד את השאלה יש 2 לוחות P35 שאני מכיר שתומכים גם בDDR3. Asus P5K-c .1 http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=534&l4=0&model=1694&modelmenu=1 2. Gigabyte EP35C-D…
-
- 2 תגובות
- 673 צפיות
-
-
היי אני מתלבט בין שלושה לוחות אם: gigabye ga-k8n dfi lanparty ut nf-d msi k8n neo4 pltinum שלושתם בעקרון אותם מחיר אז רציתי לדעת איזה עדיף? המטרה זה בעקרון משחקים ואולי OC קטן לא משהו רציני תודה עוזרים
-
- 5 תגובות
- 585 צפיות
-
-
קניתי מעבד core 2 dou דגם 4600 זיכרון ג'יגה של kingston DDR2 לוח אם Asus P5GCMX וספק 500 ואט ומארז של atx הרגיל השחור עם יציאות usb קדמיות כל זה ב 1000 שקל זה שווה????
-
- 1 תגובה
- 406 צפיות
-
-
ידוע לי שהמומלצים הם intel asus אבל מה אתם אומרים על הדגם הבא שלהם ABIT IB9 s775 Conroe, Intel P965, DDRII 800, PCI-E שאלה שנייה מה אתם אומרים על זכרונות של TwinMOS ?
-
- 2 תגובות
- 589 צפיות
-
-
היי יש לי זיכוי בסה"כ 1400 ש"ח על לוח אם שנדפק אני צריך לוח חדש תומך OCZ SLI DDR2, מעבד Q6600 כרטיס מסך 8800 GTS יש לי לבחור לוחות של ASUS או GIGABYTE בלבד! אודה לכם אם תוכלי להמליץ לי
-
- 2 תגובות
- 604 צפיות
-
-
שלום! המיפרט שלי נמצא בצד קודם כל , עכשיו עם הלוח אם הגיע תוכנה שמחפשת אוטומטית עדכונים לדרייברים של הלוח ולביוס של הלוח והוא מצא לי עדכון לביוס , עכשיו הבנתי שזה טיפה מסוכן כל הקטע של העדכון של הביוס ואפשר לעשות את זה גם ידני. עכשיו מה עדיף לי לתת לתוכנה לעשות? זה בטוח בדר'כ?
-
- 5 תגובות
- 679 צפיות
-
-
שלום חשבתי לעצמי יום אחד 1 למה לא עושים ציפסט שיריץ זכרוונת בארבע ערוצים, הרי ברוב הלוחות יש ארבע סלוטים, אז למה רק דואל? 2 למה אין בדיסק קשיח בקר רייד שיריץ רייד בין הפלטות עצמם? אמנם יש לכולם מנוע משותף, אבל אפשר לכתוב סיבית אחת על ידי כל ראש קריאה על כל פלטה בו זמנית, ובכל עצירה לכתיבה או קריאה יפעלו כל הארבע ראשים ביחד כך שיתקבלו ארבע ביטים בכל פעם, כך שHD עם ארבע פלטות יהיה מהיר פי ארבע מאחד בעל פלטה אחת, אמנם זה מחייב דיוק טכני מאוד גדול שלאורך זמן תמיד יהיו כל הראשים ממוקמים בדיוק אחד מעל השני, אבל אפשר לפתח מנגנון תיקון, שיזיז את הראש סיב אחד או שנים ימינה או שמאלה... תחשבו על זה, זה יכול לפתור את צוואר הבקבוק הזה. 3 למערכת ההפעלה XP יש אפשרות ליצור רייד תוכנה לד…
-
- 9 תגובות
- 753 צפיות
-
-
http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=KSP03 MA78LM-S2H GIGABYTE 1. Realtek ALC888B codec 2. High Definition Audio 3. 2/4/5.1/7.1-channel (Note 4) 4. Support for S/PDIF In 5. Support for S/PDIF Out 6. Support for CD In זה הלוח אם שיש לי , ורשום שם שהכרטיס קול תומך ב7.1 ו 5.1 אני קניתי אוזניות 5.1 , שיש להן 4 חיבורים . שחור כתום ירוק ורוד ומאחורה במחשב יש לי רק 3 חיבורים רגילים ורוד ירוק כחול ומקדימה גם ירוק וורוד . איך אני עכשיו מחבר את האוזניות ומנצל את ה5.1 שלהן ? ועוד שאלה קטנה , מה זה S\PDIF ?
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-