מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
במספר הערות נכתב שהמעבדים המהירים ביותר עולים יקר להחריד בגלל סיבות תמחוריות, ולא בגלל סיבות טכנולוגיות. הדבר לא מדוייק, ואנסה להסביר. כאשר מעבד נכנס לייצור, לא יודעים מה תהיה מהירות פעולתו. המהירות בסופו של דבר נקבעת לפי חלקיקי אבק מיקרוסקופיים, לפי תהליכי דיפוזיה, וכו'. תהליך ייצור מסוים, ברמת בשלות נתונה, יכול לייצר מעבדים עם ממוצע מהירות מסויים וסטיית תקן מסויימת. בסוף שלב הייצור המעבדים נמדדים. חלק נפסלים ונזרקים. למשל, yiled של 95% משמעותו ש-5% מהמעבדים נזרקים. המעבדים שלא נזרקו מחולקים לקבוצות הנקראות bins. למשל, bin ראשון בקצב 2.0, bin שני בקצב של 2.2, ו-bin שלישי בקצב של 2.5. הסיכוי שמעבד יגיע ל-bin השלישי הוא למשל 10%. מעבדים אלו הם, בהגדרה, יקרים יותר. לא ניתן …
-
- 1 תגובה
- 708 צפיות
-
-
1) מישהו מכיר את הזיכרון: LD-T1024-6400 1GB DDR2 - PC-6400 800Mhz (2x512MB) Memory kit CL5 - OEM אני יכול להשיג אותו ב- 754 ש"ח. שווה? 2) מה ההבדל בין CL5 ל- CL4? האם עדיף לקנות זיכרון במהירות 533 ו- CL4 או 667 ו- CL5?
-
- 7 תגובות
- 708 צפיות
-
-
הלוח של MSI זכה מקום ראשון בלוחות ה 975. ואני יודע שהאסוס ב 965 גם מצויין אבל מה עדיף לי לקחת? על מעבד E6600??
-
- 2 תגובות
- 708 צפיות
-
-
היי לאחר חיפושים מצאתי מערכת מחשב שלדעתי טובה וכוללת את לוח האם הבא דגם: Intel® GRANT COUNTY 2 סוג ציפסט: ATI RADEON XPRESS 300 מהירות FSB: 800 MHz כ.מסך משולב: ATI X300 upto 128M PCI-Express השאלה היא כזאת : במידה ואני לא מעוניין במשחקים מהם חסרונות/בעיות שבהם אני אתקל בגלל הלוח הזה ? כמה שיותר תפרטו יותר טוב
-
- 1 תגובה
- 708 צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי לאחרונה 2 סטיקים ג'יגה כל אחד של זכרון ddr2 667mhz של קינגסטון לפי כל הבדיקות האפשריות קיבלתי באמת את הסטיקים שרציתי, אבל משום מה המהירות שלהם שאני רואה בBios או בתוכנות ניטור היא 533 ולא 667. אני רואה שהם בcpu-z שמהירות כל סטיק בנפרד היא 333, שלפי מה שרשם פה באתר שווה ערך ל667 ועדין בסך הכל אני מקבל מהירות קטנה יותר. יש סיבה הגיונית לזה? הלוח אם אגב, תואם 667 ומעבר לזה אני לא יודע מה עוד אפשר לבדוק..
-
- 12 תגובות
- 708 צפיות
-
-
במערכת שלי מותקנים כרגע 2*64 ו2*128 סטיקים של זכרונות RDRAM על לוח אם אינטל d850gb(אני חושב שזה הדגם) לאחרונה קניתי שני סטיקים של 256 וניסיתי להתקינם(יש לציין שהם משומשים), ניסיתי להשתמש בהם במקביל עם הסטיקים של 128 וגם עם הסטיקים של ה64. לאחר ניסוי וטעיה העברתי את הסטיקים בין הסלוטים בכל הקומבינציות שיכולתי לחשוב עליהם והמחשב סירב לעלות(ליתר דיוק לא הדליק את המסך, לא היו ציפצופים או שרצים אחרים) בשלב מסויים המחשב התחיל להריץ את ווינדוס(XP אם זה משנה) וביצע איתחול באמצע. הפעלתי במצב בטוח והכל עלה כרגיל. אחר כך העלתי שוב במצב רגיל והמחשב עלה מעולה(כאשר הוא מזהה את כל 768 המגה) אך לאחר 5-10 דקות של פעולה המחשב קרס ושוב לא הצליח לעלות(שוב עם הבעיה שלא הדליק מסך). השאלות: האם…
-
- 12 תגובות
- 708 צפיות
-
-
היי, קנו לאחותי מחשב חדש היום, ויש לה רק חצי ג'יגה, אנחנו מעוניינים לקנות ל-2GB ללוח אם- asus p5gz mx. התקציב הוא עד 600 שקל ( לפי מה שהבנתי התקציב אפילו גבוהה יחסית... ). על מה אתם ממליצים? ומה ההבדל בין CL5 ל-4? יש גם הבדל פיזי? אל תשכחו להתאים את הזכרונות ללוח. תודה וחג שמח ;D יובל.
-
- 10 תגובות
- 708 צפיות
-
-
פה בתמונה הזאת: http://hwzone.co.il/view-image/Computex2007/photo/IMG_8443.jpg זה לוח אם שתומך בשני מעבדים?? או שאני לא רואה אטוב?
-
- 8 תגובות
- 708 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, קראתי את המאמר על הזכרונות.. ועדיין יש לי כמה שאלות.. אם תוכלו לעזור בבקשה 1. האם מהירות הזיכרון צריכה או עדיפה להיות ב- FSB של הלוח?? אולי ב- FSB של המעבד ?? אולי ב- DUAL DDR זה צריך להיות חצי מה FSB ?? האם פה נכנס עניין המכפלות\השעון של הרכיבים ?? אם כן אז אני צריך להגדיר אותו ב- BIOS או שהמחשב ידע מה יותר מתאים ? 2. איך יודעים אם אפשר לחבר זיכרון מסויים לא בזוגות זהים? וכשכן מותר האם המס' האיזוגי חייב להיות של רכיבים זהים? וכמה זה משנה בכלל? 3. לפי מה שהבנתי.. 800MHZ עם CL4 יהיה זהה ל- 1600MHZ עם CL8 ! האם זה נכון גם כשהראשון הוא DDR2 והשני הוא DDR3 ?? האם אז לא תהיה שום משמעות לתדר המהיר ? ולא לתאימותו יותר ללוח\למעבד ?? מקווה שתענו לי בה…
-
- 7 תגובות
- 708 צפיות
-
-
בדקתי את זכרונות שלי באוורסט ויצא ככה ולעומת זאת שאני מסתכל על דגמים הרבה יותר חדשים וחזקים וכאלה יוצא להם ככה http://www.overclock3d.net/reviews.php?/memory/ocz_reaperx_pc2-6400_4gb_ddr2_kit/4 ומסתבר שככל שהדגם יקר יותר ואמור להיות טוב יותר יוצאות לו תוצאות פחות טובות. איך זה? או יש פה משהו שאני לא רואה?
-
- 0 תגובות
- 708 צפיות
-
-
טוב אז יש לי Pentium D 945+ 3.4GHz (ד"א מה אומר ה+ ב 945 ?) אני מריץ EVEREST וזה פשוט קופץ מ 2400 ל 3400 וחזרה .. ולרוב זה נמצא ב 2400 זה מעצבן אותי מאוד במיוחד מאז שהמחשב שלי הפך לתנור ומעלה את טמפ החדר ב איזה 5-6 מעלות ... אני נשרף פה !!! ואני בצפון !! לוח אם ASUS P5NSLI כל המערכת בת פחות משנה ואני לא יודע אם זה עשה לי את זה מהתחלה
-
- 7 תגובות
- 708 צפיות
-
-
need help finding optimal mobo for the hardcore overclocking of the singlecore AMD athlon 64 4000+ with 512Kb cache 90nm AM2 2600mhz necessary board equipment : 16x PCI Express slot preferrably 2 Parallel IDE connections but 1 will do preferably without integrated video/audio/network/SLI support but if necessary then ok high maximum selectable voltages in BIOS, high tested & known FSB frequency best version I know so far : Biostar TForce 570 U Deluxe but if you think it is better to go for socket 939 because it has better mobos for overclocking then what mobo is it ?
-
- 5 תגובות
- 708 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות זיכרון 512mb יש לי לוח אם asus p4s800 וזיכרון שבמפרט שקניתי את המחשב רשום ddr pc400 hynix-o 64 x 64 512mb לא ברור לי אם יש כזה דבר pc400 אבל זה מה שרשום שם, בsisoftware רשום 512mb ddr-sdram בקיצור אני רוצה לקנות או את ?DDR 400? - ?512MB A-DATA /VT? או את http://plonter.com/detail.tmpl?sku=DDR-16-512VT&cart=11161150261659687〈=heb עכשיו מה שרציתי לדעת זה אם הם יעבדו לי טוב עם הזיכרון שיש לי כבר כי אני לא יודע אם זה משנה שהם 400mhz ונדמה לי שהישן זה 333mhz ואם זה קריטי שזה לא אותה חברה ואם זה יעבוד שאחד זה ddr-sdram והשני זה ddram כי אני לא רוצה בסוף לשלם על זיכרון שלא יעבוד לי עם מה שיש לי כבר וגם מה זה ה cl 2.5 הזה?
-
- 1 תגובה
- 708 צפיות
-
-
היי לכולם, עלה בידיי להשיג לוח אם כזה, ובגלל שיש לי מחשב ישן למדי, אני בודק מהן אפשרויות השידרוג שלי. אני לא מבין בזה הרבה, אז אשמח אם מישו יוכל לסייע לי, כי אינני מבין מספיק מהמפרט הטכני שלו ( http://www.mainboard.cz/mb/gigabyte/GA-8S655FX.htm ) - מהו המעבד הכי זול (ומה מחירו) שאני יכול לרכוש עם הלוח הזה- יש לי מעבד פנטיום 3, 1 גיגהרץ , אבל אני די בטוח שהוא לא יתאים לכאן... הדרישות שלי מהמחשב אינן גבוהות, לכן גם 1.8 יספיק ביותר... - מהי כמות הזיכרון הפנימי המינימלית עבור לוח אם כזה שיפעל טוב, ומה מחירו בערך? תודה מראש על העזרה
-
- 1 תגובה
- 708 צפיות
-
-
איזה ליבה הכי כדאי בשבילי בשביל המעבד הזה? ווינצ'יסטר או ניוקסטל? ואני לא עושה OC
-
- 14 תגובות
- 708 צפיות
-
-
אני צריך לקנות מעבד חדש רק אינטל .. אני לא כל כך מבין במה שיצא לא מזמן אינטל קסאון או דואל קור אני צריך המלצה של סביבות ה2500 שקל פחות או יותר ותעזבו את הלוח אם בשקט הוא לא חשוב עכשיו ... תמליצו לי על המעבד של אינטל הכי טוב בסביבות ה-2500 שקל ... תודה לכולם ...
-
- 5 תגובות
- 708 צפיות
-
-
-
אני מחפש לוח שיתאים למעבד שלי - 64 3400+ ושיתאים לכ.מסך שלי - RADEON 9800PRO יש מצב ?
-
- 8 תגובות
- 708 צפיות
-
-
-
אינטל ביקשה לרשום על שמה (trademark) את השמות Intel VIIV ו Intel Inside VIIV שזה יכול להיות 2 דברים או שזה למעבדי ה64 כי vi זה 6 וiv זה 4 וביחד זה 64 אבל הסיכוי נמוך כי אם הם היו רוצים להגיד 64 הם היו כותבים LXIV או שזה מסמן dual core כיאלו שזה ביחד. http://www.tomshardware.com/hardnews/20050127_145603.html
-
- 5 תגובות
- 708 צפיות
-
-
שלום לכולם הבאתי מעבד 3.2 ואני לא יודע אם הלוח שלי יקבל אותו כי הוא די ישן...\ לוח של intel 845 אם אני אחבר את המעבד מה זה יראה לי? אני לא רוצה סתם לשרוף דברים אז אם יש למישהו מושג תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 708 צפיות
-
-
גרסה מוקדמת של דגם משושה אשר אמור להיות חלק מדור ה-Core האחד עשר של יצרנית השבבים נצפתה ברשת לכתבה
-
- 0 תגובות
- 708 צפיות
-
-
AMD ממשיקה בעדכון קווי המוצרים הקיימים שלה, לפני בואו של עידן ה-Zen 3 החדש לכתבה
-
- 0 תגובות
- 708 צפיות
-
-
השאלה בכותרת..
-
- 2 תגובות
- 708 צפיות
-