מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,821 דיונים בפורום זה
-
שלום, לאחרונה רכשתי כרטיס מסך מסוג GTX260 אבל בגלל המעבד החלש יחסית שיש לי אני לא מקבל את מלוא הביצועים ממנו לכן חשבתי להחליף מעבד(לא מתעסק עם אוברקלוק-לא מבין בזה 100% אז אני לא מעדיף להתעסק). לוח האם שלי הוא מסוג P5GCMX וזה אחד מלוחות האם הזולים והפשוטים שקיימים היום בשוק ובחוברת שלו ראיתי שהוא תומך במעבדים מסוג core 2 duo וכל מיני חד ליבתיים אבל לא ראיתי ברשימה מעבדים בעלי 4 ליבות או אקסטרים. אז חשבתי לשים לו את המעבד הדו ליבתי החזק ביותר לפי מסגרת התקציב-(900 ש"ח) וראיתי בקטלוג של סקייפיסי את E8400 BOX עם מהירות של 3GHZ. אין סיבה שהוא לא יתאים נכון? חוץ מזה חשבתי על אופציה אחרת- לחכות שהמחירים של לוחות האם ומעבדי ה-CORE I7 יירדו ואז להחליף את כל העסק(כמובן שאז מסגרת ה…
-
- 7 תגובות
- 751 צפיות
-
-
איזה מהם עדיף? שניהם באזור ה 1200 שקל. המטרה היא OC . אביט: http://www2.abit.com.tw/page/en/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=AW9D&fMTYPE=LGA775 אסוס: http://www.asus.com/products4.aspx?modelmenu=2&model=1295&l1=3&l2=11&l3=0 שניהם משתמשים בצ'יפ סט שונה. לפי המפרט נטו האסוס עדיף בגלל הפיטצ'רים, יותר יציאות וחיבורים אך השאלה מה עדיף ל OC? כי יציאת IEEE1394a אני לא צריך וגם SATA חיצוני לא צריך. מה משניהם עדיף? תודה.
-
- 2 תגובות
- 751 צפיות
-
-
שלום רב! מחשב עם לוח אם של MSI MS7222 היה איטי ורועש, פתחתי, ניקיתי טונות אבק מהמאוורר על המעבד, החזרתי כמו שצריך, הדלקתי והמחשב נכבה תוך 3 שניות, לא משנה מה אני מנסה לעשות. יש רק שני מקרים בהם המחשב לא נכבה: א. ללא זכרונות (ניסיתי גם עם סטיק אחר שבטוח תקין) ב. ללא הכבל בעל ארבעת הפינים המחובר ללוח אם. ניסיתי להחליף ספק, לא עזר. פניתי למעבדה ולאחר בדיקה הראו לי קבל נפוח בין המעבד לזכרונות. במעבדה טענו שהם כבר לא עובדים עם לוחות אם בעלי AGP הבנתי שאני צריך להחליף לוח אם אך קשה למצוא לוח אם עם חיבור AGP כולל DDR2 כמו ה MSI הנ"ל. אני לא רוצה לוותר על הכרטיס מסך אשמח מאד אם יש למישהו פיתרון תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 751 צפיות
-
-
כתבה לא רעה של Tomshardware ! כל מיני טיפים פלוס הרחבה על משחק עם הגדרות זיכרון. http://www.tomshardware.com/2006/01/04/bios_from_a_to_z/ תקראו ותהנו
-
- 5 תגובות
- 751 צפיות
-
-
אהלן, אני מרגיש בזמן האחרון שהמעבד שלי לא סוחב יותר, אני יודע שהוא מעבד טוב והכול, אבל עדיין אני מצפה ליותר, אני צריך המלצה למעבד חדש בקטגורית ה775 או למעבד אחר ולוח אם חדש, התקציב שלי הוא עד 800 ש"ח...
-
- 2 תגובות
- 751 צפיות
-
-
-
ואם יש לי כרטיס מסך לא משהו, ולוח אם גם כן לא משהו, מה כדאי יותר להחליף בשביל ביצועים יותר טובים בגיימינג? נ.ב בבקשה בלי התגובה (המתבקשת :-[ ) "תחליף את שניהם... נכון לעכשיו אני יכול להחליף רק אחד משני החלקים.
-
- 1 תגובה
- 751 צפיות
-
-
האם אני ירגיש הבדל בביצועים ממעבד 3.0ghz ל805d בבקשה תענו לי זה חשוב!!
-
- 8 תגובות
- 751 צפיות
-
-
שלום לכולם, בזמן האחרון חשבתי לשדרג את המחשב לי או יותר נכון חשבתי יותר לכיוון של החלפת המעבד (ראו מפרט נכחי בצד..) לאחר חיפושים ברשת המחיר הכי זול שמצאתי למעבד 3800X2 ,שמתאים לי יחסית מבחינת יחס מחיר/ביצועים, הוא סביב ה 950 ש"ח.. כבר כמעט החלטתי סופית שיום ראשון הזה אני אלך לקנות.. לפתע, ראיתי באתר של חנות מאד מוכרת שהם מוכרים את ה 3800X2 בסוקט AM2 במחיר נמוך בהרבה = 670 ש"ח!! אז חשבתי לעצמי למה שאני לא אחליף כבר את הלוח שלי על הדרך כי בכל מקרה לא סבלתי אותו SINCE DAY ONE !! ואז חפשתי גם לוחות שיתאימו לו כשאחד הלוחות שמצאו חן בעיני הוא ABIT KN9-S .. שמביא את סה"כ הקנייה שלי לאזור ה 1200ש"ח. עכשיו כאן אתם נכנסים לתמונה: 1- האם נראה לכם שזה צעד חכם בכלל להחליף את הלוח ובכך…
-
- 8 תגובות
- 751 צפיות
-
-
ראיתי במדריכים של האוברקלוקינג שרשום > המונח "ליבה" מתייחס לסוג ספציפי של מעבד, כאשר מעבדים בעלי ליבות שונות יכולים להיות שייכים לאותה משפחה, גם אם לשניהם תכונות שונות לחלוטין (לדוגמא, מעבדים המבוססים על ליבת Conroe שייכים למשפחת Core 2 Duo, כמו גם מעבדים המבוססים על ליבת Allendale). השאלה היא מה ההבדל בין Core 2 Duo ל- Allendale כי יש לי מעבד קונרו ואני לא מבין למה רשום לי בתוכנה CPU-Z ניים קוד Allendale. לא הבנתי כל כך מה שהסבירו במדריך אם תוכלו לענות לי תודה..
-
- 11 תגובות
- 751 צפיות
-
-
הבקשה בכותרת, מתנה לאחי. תודה, אשמח לעזרה. עריכה: כולל OC
-
- 6 תגובות
- 751 צפיות
-
-
מעבד אתלון 64 3500+, גרסת E6, "קריר ושקט מופעל", המחשב במנוחה. מארז אנטק סונטה 2, במערכת כרטיס 6800GS. טמפרטורת החדר נימדדת על ידי מד טמפרטורה פשוט, טמפרטורת המעבד נילקחת מתוכנת ה Easy Tune של גיגה בייט. איכות, זאת לא מילה גסה.
-
- 2 תגובות
- 751 צפיות
-
-
מה זו בדיוק טכנולוגיית ה64 ביט של amd?
-
- 4 תגובות
- 751 צפיות
-
-
שלום אני עדיין מתלבט בין הABit IC7 והAsus P4P800 deluxe אז שאלה: באסוס יש PAT או שהם ויתרו?
-
- 8 תגובות
- 751 צפיות
-
-
אני רוצה ליקנות לוח חדש ואני די מצומצם במזומנים ואני רוצה לדעת אם יש ביכלל טעם לעשות את השינוי הבא שאני מתכנן : יש לי : P3 800 MB SDR 256 G4 4200 128 MB DDR ASUS CUV4X אני חשבתי על ליקנות מעבד AMD 2000 + או AMD 2400+ כי ההבדל הוא ממש לא גדול (בערך 200) ביחד עם לוח שיתמוך בזיכרונות הSDR שיש לי על מנת לחסוך קצת וליקנות בעתיד הקרוב משהו רציני יותר אני חושב שיש איזה לוח של BIOSTAR שתומך אבל אני לא שמעתי על החברה אני לא מתכנן על OC לפחות לא בשנה הקרובה אז נא להיתיחסו ,אני צריך גם מארז חדש לא רציני רק אחד שיסחוב תחלקים וספק 400 נורמלי שיפעל בלי להיתרסק אני פתוח להצעות/רעיונות/תגובות הכל יתכבל בברכה וילקח לצומת ליבי בתודה THE GYVER
-
- 5 תגובות
- 751 צפיות
-
-
השימוש יהיה רגיל + משחקים חדשים וכבדים. OC לא מתוכנן כרגע, אלא כשאני אשדרג לבארטון עם באס 200 (כשהמחירים ירדו). או ל 2500+, נראה. אולי אנסה OC על הפאלומינו הלוהט שלי (1800+). ההפרש הוא 50~ ש"ח הלוח שלי מת (פירוט ב"מפרט מחשב") , ויש לי אפשרות להחליפו. אז מה כדאי\עדיף לי ? תודה HF
-
- 2 תגובות
- 751 צפיות
-
-
האם אפשר להרכיב איזשהו מחשב HTPC קטן או שבגלל הצריכה היחסית גדולה שלו של חשמל זה בעייתי? אם מישהו מכיר לוח אם MINI-ITX מתאים זה יכול להיות מעניין אולי לעשות פרוייקט קטן במינימום כסף (יש את רוב החלקים כבר בעיקרון). המעבד הוא תושבת AM2+ ואני לא הכי בקיא במעבדים שלהם וגם זה די מבלבל אותי כל הסוגי תושבות. האם המעבד יוכל לשבת בלוח אם עם תושבת AM3? אם יש למישהו הצעות , תכתבו!
-
- 1 תגובה
- 751 צפיות
-
-
שלום, היו לי במחשב 4X1GB של RAM קניתי סט של 2X2GB כדי שיהיה לי 6GB. לוח האם שלי הוא gigabyte ga p35-s3. קניתי 2X2GB OCZ 800mhz 5-5-5 gold edition מכיוון שכבר יש לי זוג זהה רק 2X1GB. בקיצור התקנתי את הזכרונות על פניו הכל נראה טוב ויפה זיהה 6GB. הבעיה היא שהוא התחיל לעבוד על מהירות 667mhz. כאשר הסרתי את הזוג זכרונות החדש הוא חזר לעבוד על 800. אבל הדבר המוזר הוא שהחזרתי את הזוג החדש והסרתי את הזוג הישן הוא גם הראה לי 800, רק ביחד הוא נתן לי 667. אני יודע שאני יכול לעשות (ועשיתי) כאילו "אוברקלוקינג" ולשנות את זה ל800 אבל אני רוצה שהמערכת תזהה אותו כ800. בנוסף לבעיה הזאת (כנראה יש קשר) התזמונים של הזכרונות החדשים אינם מה שהם אמורים להיות, המחשב מראה לי שהם 5-6-6 במקום 5-5-5. …
-
- 2 תגובות
- 751 צפיות
-
-
מעוניין לקנות את המעבד הנ"ל ולהתאים לו לוח אם טוב במחיר שפוי... תודה לעוזרים. [=
-
- 9 תגובות
- 751 צפיות
-
-
מישהו יכול לתת חוות דעת על הזכרונות האלה? משום מה הם יותר זולים מKINGSTONE... http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_6400_vista_upgrade_2gb_module_4gb_kit
-
- 3 תגובות
- 751 צפיות
-
-
או שזה רק יאפשר מהירויות שעון גבוהות יותר? זאת אומרת, מעבד 2.8GHz E שלהם כרגע לעומת אותו מעבד עם הסוקט החדש (שיצא ביוני), יהיו הבדלים בביצועים? או שהשינוי הוא רק תאימות עתידית וזהו?
-
- 7 תגובות
- 751 צפיות
-
-
שלום יש בתקציבי 500 שח ואני רוצה לקנות זיכרון שיהיה על המחשב הזה: Intel Pentium 4 2.4 Gigabyte GA-8SQ800 AGP *8 אז מה יותר עדיף 256 של חברה טובה ו 333 MHZ או 512 של סתם חברה ו 266 MHZ תודה
-
- 7 תגובות
- 751 צפיות
-
-
ליבת ה-Penryn באה להחליף את ליבת ה Conroe עליה מבוססים מעבדי ה Core2Duo המצליחים. השיפור שהליבה החדשה תביא זה היכולת להגדיר תדר מעבד גבוה יותר ללא בעיות שנגררות כתוצאה מכך כגון חום או קריסות. כל זאת ניתן מפני שליבה מיוצרת בתהליך ייצור חדשני של 45nm לעומת תהליך ייצור של 65nm בליבת הדור הנוכחי. ההבדל הוא גדול, תהליך הייצור מסמל גודל של טרנזיסטור יחיד, לדוגמא תהליך ייצור של 65nm אומר שהטרנזיסטורים ברכיב שווים בערך לגודל של 65 ננומטר (אלפית המיקרון) וכדומה. ככל שהטרנזיסטור קטן יותר הוא יצטרך למעט יותר חשמל על מנת לבצע את עבודתו וכתוצאה מכך גם פליטת החום של הטרנזיסטור יורדת בהתאמה. צריכת החשמל של המעבד היא כלל שחשוב לשים לב אליו בעיקר במחשבים הניידים, מכיוון ששם זמן אספקת הח…
-
- 2 תגובות
- 750 צפיות
-
-
איך הלוח GA-EG43M-S2H ? ומה עדיף הלוח הזה או GA-EP43-DS3L בתוספת - nVIDIA GeForce 9400GT 512MB
-
- 6 תגובות
- 750 צפיות
-
-