מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,808 דיונים בפורום זה
-
שלום! עלה לי ולחבר רעיון ליקנות מעבד בחו"ל כיוון שזה הפרשים מאוד גדולים בכסף. עכשיו החבר שלי אמר שאין אחריות ויכול להיותש יהרס ואני אמרתי לו שמעבדים זה חלק נדיר שיתקלקל במחשב !!! רציתי לדעת אם זה נכון ואם יש הרבה מיקרים של תקלות עם מעבדים וכנראה מדובר על מעבד ATHLON X2 או OPTERON X2 תודה רבה... אגב יש מצב שיעשו לי בעיה כשאני יבוא איתו לארץ ?
-
- 6 תגובות
- 605 צפיות
-
-
כרגע יש לי מעבד Intel 6600K , זיכרון 32GB וכרטיס מסך 1080Ti. המחשב משמש מעיקר לגיימינג ב 4K, אבל גם לצפייה ברימקסים של 4K HDR (דרך MPC-HT ו MADVR) שזו בעיקר עבודה של המעבד. בנוסף, קורה הרבה שאני צריך לפתוח קבצים מקווצים של עשרות או מאות GB. התקציב הוא גמיש בין 1500 ל3000 בהתאם לעלות-רווח. מסורתית תמיד קניתי אינטל אבל השנה אני מתחיל לחשוב שאולי הגיע הזמן לשינוי בגלל היעדר ה PCI-Express 4 הכול פתוח. מה כדאי לקנות? זיכרון כבר יש לי בבקשה תעזרו להרכיב מעבד+לוח+קירור(אם נדרש)
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בקרוב אני מרכיב מערכת חדשה וחשוב לי להצטייד במעבד זה היות ואלו יהיו מעבדי ה-quad הראשונים שיוכלו לעבוד עם קירור פסיבי גיליתי ברשת דיווחים סותרים ,בחלק מהאתרים מדווחים שהם יצאו החודש ובאתרים אחרים בינואר השנה הבאה . מה לכול הרוחות נכון כאן ?
-
- 4 תגובות
- 568 צפיות
-
-
זאת פניה למי שמעדכן את מדור מפרטים ולכל מי שיודע גם הלוח שלמעלה נמצא במדור מפרטים תחת קטגוריה קולנוע ביתי השאלה שלי היא האם ללוח הזה יש יציאה לטלוויזיה כי במפרט שהוא נתן אין כרטיס מסך ובדקתי את המידע על הלוח ולא ראיתי שם S VIDEO אז איך בדיוק הוא מתחבר לטלוויזיה?
-
- 0 תגובות
- 571 צפיות
-
-
המחשב שלי תומך ב DDR 2 עכשיו יש לי שתי זיכרונות אחד 2 GB ואחד 1 GB מה הכי טוב לשים לשים את שנהם במקביל (DULE CHENEL) לשים את שנהם אחד לא CHENEL של השני או עדייף לשים סטוק 1 של 2 GB שלא יהיה בתיזמון בעיות תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 775 צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה לרכוש מעבד q9450 עם לוח האם של gigabyte GA-EP43-DS3L ויש לי זכרונות במהירות 667MHz. לפי אתר היצרן הלוח עובד עם זכרונות במהירות 800MHz מינימום. האם הוא יוכל לעבוד גם עם זכרונות במהירות 667MHz ? תודה
-
- 5 תגובות
- 625 צפיות
-
-
שלום אנשים , לאחרונה אני שם לב שהמחשב נורא איטי, ניסיתי הכל , להתקין WIN חדש, לפרמט..שום דבר לא פתר את הבעיה. במקרה, שמתי לב באיזו תוכנה שמהירות המעבד היא 1005MHZ... והוא אמור לעבוד על 2GHZ, בכל אופן נכנסתי לביוס וראיתי שהמכפלה היא על X5, והבאס על 200MHZ... הבנתי שהמכפלה אמורה להיות X10...אין לי מושג איך זה ירד ל5, ניסיתי לעלות את המכפלה, אבל אי אפשר...5 זה המקסימום.. מה עושים? ???
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
Pentium 4 2.53Ghz Pentium 4 2.53Ghz - 4144 ש"ח Kingstone 256mb PC1066 X 2 - 1960 ש"ח Asus P4T-533c - 1019 ש"ח Antec TruePower 380 - 473 ש"ח Grand Total: 7596 ש"ח ------------------- Dual Athlon MP 2000+ Athlon MP 2000+ X 2 - 3042 ש"ח ASUS A7M266-D - ש"ח 1537 CMX512 - 512Mb 2700 CAS 2 X 2 - 2328 ש"ח Antec TruePower 470watt - 714 ש"ח Grand Total: 7621 ש"ח
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
חיפשתי לוח אם בעל צ'יפסט 45 עם ממשקי RAID, eSATA,FireWire ותמיכה ב CF לזוג 4850 (נאמר לי שיתקיים ניצול מלא של המערך עם הכרטיס הנ"ל במצב של x8 link לכל סלוט) ומצאתי את זה נראה שהכחול הוא PCIe x16_1, השחור הוא PCIe x16_2 (או בעצם x8) והבא אחריו הוא PCIe x4 הייתי מעוניין לדעת מהם שימושיו של ה x4?
-
- 3 תגובות
- 638 צפיות
-
-
מצורף לוח אם B550 AORUS MASTER ולא מובנים לי מונחים שרשום מודה מראש למסבירים , למה , איך ומדוע שאני יבין . 1. מה ההבדל בין ציפסט B550 או X570 קצב ההעברה ? תאימות ? בגדול אני רואה שציפסט חלש וחדש נותן אפשרויות יותר חדשות כמו מהירות זכרון , חיבורים ועוד ... 2. מה זה Onboard Graphics האם הרי אני קונה מעבד 5900 האם זה קשור אלי ? 2.1 איך הכרטיס מסך בלוח תומך Support for HDMI 2.1 version, HDCP 2.3, and HDR שאין בלוח כרטיס מסך ואין כרטיס מסך Onboard Graphics שנותן HDMI 2.1 ? 3. באודיו רשום Support for DTS:X® Ultra זה פורמט ל- HDMI לא מובן איך אני מקבל פורמט זה ? אני במחשב יהיה כרטיס מס…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
במפרט הזה, האם יש העדפה ללוח GIGABYTE מסיבה כלשהי? האם להוסיף ~30 ש"ח לזכרונות OCZ VALUE? המחשב מיועד לאופיס ואינטרנט בעיקר. Intel® Pentium® Dual-Core E5300 GLACIALTECH 5062 P5QPL-AM asus MEM-2Giga- HYNIX ST0320 Seagate Sony/NEC Black GZ-X6 + PSU 370W gigabyte סה"כ 1440 ש"ח
-
- 1 תגובה
- 696 צפיות
-
-
אני מעונין לקנות את הלוח אם של asus p4t 533 ראיתי שיש 2 דגמים אחד עם "C"ואחד בלי שמתי לב שזה שבלי יש 256 זיכרון rdram שהוא מגיע איתו רציתי לדעת מה ההבדל בינהם??? אם למישהו יש סיקור עליהם זה יעזור לי ועוד דבר זה מגיע עם כרטיס זיכרון אחד או 2? כי הזיכרונות האלו חייסים לעבוד בזוגות! אז האם מקבלים מין כרטיס דמה כמן שיש לי היום שהמחשב יעבוד? ומה אתם אומרים על הלוח זהז הוא טוב? יש לי הצעה של הלוח עם הזיכרון ב 1900 שקל שווה????
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
מעבדים : http://www.techpowerup.com/cpudb/ זכרונות (כל חברה וסוג הצ'יפ) http://www.techpowerup.com/memdb/ תהנו
-
- 1 תגובה
- 616 צפיות
-
-
לא ניכנס כרגע לאם זה יתן שיפור או לא, אני פשוט רוצה להחליף את ה-4 ג'יגה שלי ב-8. מכיוון שבעת קניית המחשב (לפני שנתיים) הייתי לחוץ בכסף, התפשרתי על זכרונות במהירות של 800 MHZ, בהתחלה קניתי רק 2 ג'יגה ורק לאחר כמה חודשים הוספתי עוד 2. כרגע אני מעוניין לקנות 8 ג'יגה, השאלה מה כדאי ב-2 סטיקים של 4 או ב-4 של 2...? הלוח שלי הוא של ג'יגהבייט P35C-DS3R.. אני מעוניין לדעת עד איזה מהירות אני יכול להשתמש... 1066 או 1333 ? תודה לעונים.
-
- 6 תגובות
- 828 צפיות
-
-
שלום אני הולך לבנות שרת אכסון אתרי אינטרנט במארז RACKMOUNT בגודל U1 כעיקרון אני הולך להפעיל מערך של RAID 1 בחיבור SATA אני גם יתקין שני סטיקים של זיכרון 400 MHZ כאשר כל סטיק יהיה בגודל 512 MB ואני רוצה שהם יעבדו ב DUAL CHANNEL אין לי שום מטרה להפעיל משחקים כלשהם על השרת הזה אני הולך להריץ מערכת הפעלה WINDOWS 2003 SERVER ואני רוצה שהיא תעבוד כמה שיותר מהר ללא כל נפילות עקב בעיות חומרה. אני מתלבט בין קניית שני מעבדים וכאן אתם נכנסים לתמונה Intel Pentium 4 2.8GHz LGA775 1MB 800MHz HT 520 BOX לבין AMD Athlon 64 2800 CPU Box השאלה שלי מה יותר טוב ה AMD או INTEL ? האם יש הבדל בביצועים בין 1MB Cache לבין 512K Cache ? האם WIN 2003 SERVER בכלל תומך ב 64 BIT ? והאם ה 64…
-
- 2 תגובות
- 529 צפיות
-
-
האם ישנם יתרונות נוספים ל-P35 על ה-P31
-
- 9 תגובות
- 677 צפיות
-
-
קיימים שני דיסקים במחשב: WD160GB , WD 300G , בביוס הדיסקים מזוהים בגודל הנכון. עם התחלת ההתקנה של WIN XP ה- WINDOWS מזהה את שני הדיסקים כ- 131GB בלבד. מצב ה- RAID בביוס הוא DISABLE , האם מישהו מכיר את הבעייה ויודע את הפתרון? תודה.
-
- 4 תגובות
- 508 צפיות
-
-
-
שלום, יש ברשותי את המחשב הבא: Pentium 4 1.4 socket 423 Intel 850E Motherboard 384MB RDRAM במשחקים חדשים הוא מקרטע (עם R9800PRO), ולדעתי זה בגלל שאין מספיק זכרון ואולי גם המעבד חלש. קניית עוד זכרון RDRAM היא חסרת טעם, אם כבר זורקים כסף עדיף על משהו שיהיה שימושי לשנתיים הקרובות לפחות. אז לצורך העניין אני מוכן להשקיע כ-2000 ש"ח, חשבתי על הרכיבים הבאים: CPU AMD AMD Athlon64 2800 (Box) 901 Mainboard for AMD Gigabyte GA-K8NS 501 Memory Geil DDR 512 MB PC3200 400 MHz with cooling 546 Sum 1948 יש איזה הצעות לשיפור ? אני אולי יהיה מוכן למתוח את התקציב בעוד 200 ש"ח אבל רק אם התמורה תהיה משמעותית תודה
-
- 6 תגובות
- 720 צפיות
-
-
לאיזה מעבד מבין משפחת המעבדים החדשה (Penryn) הכי כדאי לשדרג כאשר הלוח הוא ASUS COMMANDO (המעבד הנוכחי E6600)??.....הלוח תומך במעבדים שיוצרו בטכנולוגיית 45nm ולפי היצרן ברוחב פס נתונים של עד 1333mhz (אפילו שאני הגעתי כמעט ל1900 באוברקלוק). או שמה כדאי להמתין לסדרה חדשה יותר של מעבדים שיתאימו ללוח?
-
- 5 תגובות
- 552 צפיות
-
-
אשמח אם תעזרו לי לעשות קצת סדר. אני מתכנן מחשב לשימוש בתוכנות כבדות יחסית (גרפיקה ועיבוד תמונה). במחשב יהיה זכרון 4G. לא אמורים לרוץ בו משחקים, אולי סרטים מידי פעם. ההגיון שלי אומר לקחת מה שיותר מהר, וזה אומר מעבד כפול ליבה במהירות (תדירות אם לדייק) של לפחות 3Ghz אבל אני רואה שהמחירים מקבילים למעבד מרובע באזור ה2.6 ואין לי מושג מה עדיף... תודה על ההסברים העתידיים Schaap
-
- 7 תגובות
- 691 צפיות
-
-
אהלן חברה. אז השאלה שלי עכשיו היא לגבי לוחות אם. זה נושא מאוד רחב ויש המון חומר לחפור בו לכן אני שואל כאן רק על רגל אחת. מישהו יכול לתת לי רקע על התפתחות האחרונה של לוחות האם מהבחינות הבאות: מה התפקיד של הגשר הצפוני הגשר הדרומי והכותל המערבי. מה השתנה בעצם בארכיטקטורה בתחום הזה, מה ההבדל בין AMD ל INTEL בתחום. ומי מהם יושב על הצ'יפסט? תודה רבה וחג שמח ( אני מדבר על עידן הפנטיום ומעלה, לא פריטים מוזיאונים) תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 573 צפיות
-
-
בפתח עידן חדש של זכרונות DDR5 שיכולים להגיע עד 7.2 gigabits אנשים רבים שילמו מחירים בשמיים על זכרונות DDR4 4800MHZ ולא זכרו לקבל הרבה ביכולת מחשב שלהם . הסיפור יחזור עליו גם עם DDR5 ? מה מבטיח לי איכות DDR5 יקר מאוד שיתן לי 5000MHZ או 6000 MHZ ? שרואים את התזמונים של זכרונות DDR5 הם גבוהים מאוד ולא מובן לי איפה אנחנו מרוויחים ?
-
- 7 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
קניתי אציטון ואני עומד כרגע לפרק את כל המחשב, ולמרוח משחה מחדש. רק לפני שאני אעשה את זה, אני שוב אשאל ליתר ביטחון (שלא ילך לי המעבד!) אם אציטון בטוח לניקוי המשחה שעליו? אם ניסיתם ולא קרה כלום, אז תגידו [=. אין לי אפשרות, או בעצם כוח, ללכת ולקנות אלכוהול 100%.
-
- 6 תגובות
- 819 צפיות
-
-
האם יש משהו אחר עדיף על ה- ASUS P5Q Pro בסביבות אותו מחיר (700 ש"ח). 2xPCIex16 חובה.
-
- 6 תגובות
- 668 צפיות
-