מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,823 דיונים בפורום זה
-
היי איך אפשר לבדוק איזה דגם של מעבד מסוג Q6600 יש לי, מבלי להוריד את הקירור שנמצא פיזית על המעבד ? הבנתי שיש כמה דגמים למעבד הספציפי הזה - איזה מהם הוא יותר טוב ? תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 780 צפיות
-
-
שלום לכולם, קראתי את המאמר על הזכרונות.. ועדיין יש לי כמה שאלות.. אם תוכלו לעזור בבקשה 1. האם מהירות הזיכרון צריכה או עדיפה להיות ב- FSB של הלוח?? אולי ב- FSB של המעבד ?? אולי ב- DUAL DDR זה צריך להיות חצי מה FSB ?? האם פה נכנס עניין המכפלות\השעון של הרכיבים ?? אם כן אז אני צריך להגדיר אותו ב- BIOS או שהמחשב ידע מה יותר מתאים ? 2. איך יודעים אם אפשר לחבר זיכרון מסויים לא בזוגות זהים? וכשכן מותר האם המס' האיזוגי חייב להיות של רכיבים זהים? וכמה זה משנה בכלל? 3. לפי מה שהבנתי.. 800MHZ עם CL4 יהיה זהה ל- 1600MHZ עם CL8 ! האם זה נכון גם כשהראשון הוא DDR2 והשני הוא DDR3 ?? האם אז לא תהיה שום משמעות לתדר המהיר ? ולא לתאימותו יותר ללוח\למעבד ?? מקווה שתענו לי בה…
-
- 7 תגובות
- 780 צפיות
-
-
ככה, 2 דברים האחד זה שסתם ככה כיוון שאני לא מתכוון להשתמש בגרוטאה שלי זמן רב התחלתי לעשות ניסויים נכנסתי ל ביוס הקפצתי את ה CPU SPEED מ 100 ל 120 זה שיפר לי את המגהרז (לא יודע אם חל שינוי של ממש) מ 856 ל 1020 העיניין הוא שבתוכנה CPU Z זה טוען שיש לי מאבד של CELRON 560 בכלל!!! ושהכפילות זה 8.5 יכול ליהיות ש"עבדו" עלי בחנות ומכרו לי מעבד בזמנון שעבר OC קטן מ 560 ל 850? העיניין השני יש לי כרטיס מסך GeForce MX 400 64 MB זה AGP x4 נכון? ויש לי לוח אם VIA's Apollo Pro 133A, VT82C694X שאמור לתמוך בזה ונראה לי זה גם מאז ולתמיד תמך, אבל קיום יש לי בעיות רבות משחקי של 3D לא פועלים אצלי פשוט ויש קפיצות נוראיות והאטות רבות גם בסרטים ובשולחן העבודה בכללי להפתעתי רשו…
-
- 10 תגובות
- 780 צפיות
-
-
אם לא שווה, למה?? תודה לכל העוזרים..
-
- 4 תגובות
- 780 צפיות
-
-
אני שואל את השאלה כי אני מחכה ל 2500 כבר הרבה זמן שיגיע למלאי ואני תקוע בלי מחשב. עכשיו השאלה שלי אם כדאי להמשיך לחכות ל 2500? כי יש לו 512 זיכרון מטמון ול 2600 יש 256 אך מהירות (לא משמעותית) גבוהה יותר. ההבדל במחירים הוא 50 שקל(ה 2600 כמובן עולה יותר). האם ה 512 זיכרון מטמון כל כך ישפיע על הביצועים?
-
- 8 תגובות
- 780 צפיות
-
-
שלום,אני מריץ את התוכנה על זכרון ddr 400 מה שמוזר: כשהדיסק הקשיח מחובר ב ide התוכנה מוצאת errors תוך זמן קצר. כשהדיסק מנותק אין errors ?? התוכנה של מיקרוסופט לא מוצאת בעייה, מה דעתכם?
-
- 5 תגובות
- 780 צפיות
-
-
אוקיי...אז יש לנו את ה-SDRAM ויש לנו את ה-DDR, שעובד במהירות מכופלת מאשר ה-SDRAM. עד כאן הכל ברור. עכשיו, מה הם ה-Single Channel DDR וה-Dual Channel DDR, ואיפה נכנס ה-DDR2 בכל הסיפור? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 780 צפיות
-
-
שלום, רכשתי זוג זיכרונות של Corsair DDR2 1024MB 800MHz 6400 CL4. בלוח אם יש מקום ל - 4 זיכרונות, ורציתי לדעת מה זה אומר שהזיכרונות עובדים ב - Dual Channel. האם אני צריך להרכיב אותם פיזית על הלוח אם בצורה מסויימת או שאני לא עושה כלום ומערכת ההפעלה מבצעת את מה שנדרש. בנוסף ארבעת הסלוטים שעל לוח האם מורכבים בזוגות, האם אני צריך להתקין את הזיכרונות בכל זוג בנפרד על מנת לקבל Dual Channel, או שאני יכול להתקין כל זיכרון היכן שבא לי. תודה,
-
- 6 תגובות
- 780 צפיות
-
-
שאלה האם לוח אם P5VD2MX Asus מתאים לקונרו והאם הוא כולל כרטיס קול חיבורי USB וכו' והאם הלוח האם הזה טוב בשביל קונרו 6600 והאם לוחות האם שעולים 1,400 שקל של אינטל לקונרו ירדו בצורה משמעותית עד סוף חודש ה 8
-
- 8 תגובות
- 780 צפיות
-
-
האם יש הבדל משמעותי בין זיכרון של מגה512 ישן מאוד שמצאתי לא ממזמן בעל מהירות של 266 MHZ לבין כרטיס זיכרון חדש של 512 מגה אך עם 533 MHZ
-
- 11 תגובות
- 780 צפיות
-
-
אני צריך המלצה ללוח תומך sb ללא oc על מה אתם ממליצים מפרט : sb 2600 זיכרון אני רוצה 1600 אבל h לא תומך ב1600 gtx 570 corsair 750tx sst raven 2 scythe yasaya vertex 3 wd 1 tb אני לא מתכנן oc אז כנראה אני לא צריך p67 יש רעיונות ?
-
- 2 תגובות
- 780 צפיות
-
-
יש לי DFI LANPARY T2RS PLUS, חוץ מהחיבור 24 פין יש לו חיבור 6 פין נוסף, בספק שלי יש חיבור 4 פין והוא מתחבר והכל עובד, השאלה מה נותן ה 2 פינים הנוספים, יכולות אוברקלוק יכולות להשתפר ? זה כמו חיבור 6 פין של כרטיס מסך ?
-
- 5 תגובות
- 780 צפיות
-
-
שלום בימים האחרונים נתקלתי בדילמה, אני מקווה שתוכלו לעזור לי אז ככה, כבר כמה חודשים אני מתכנן לקנות מחשב... בהתחלה חשבתי פשוט לקחת Pentium 4 2.8C עם איזה Asus P4P800 Deluxe או ABit IC7 שיאפשרו לי איזה אוברקלוק נחמד ל3.2 וזהו... (אני לא צריך כרטיס מסך, רק זכרונות, מעבד, לוח אם, מארז וספק) אבל אז התחלתי לראות בנצ'מארקים של A64 3000+ וראיתי שהוא עוקף את ה3.2c... ועולה 215 דולר! עכשיו הקטע הכספי לא משנה כרגע. הדילמה שלי היא: מצד אחד, הNorthwood C מבוססת טוב, יש לוחות אם יציבים וטובים, אין בעיות תאימות ובכלל, ליבה טובה. בביצועים של 32 ביט אפשר אפילו לעקוף את הA64 3000+... מצד שני, יש את הA64, שזו מין השקעה לעתיד והמעבד מראה יכולות מצוינות גם ב32 ביט! החיסרון שלו הוא שה…
-
- 9 תגובות
- 780 צפיות
-
-
כמו שידוע לנו, אינטל מתכננת כל שנתיים ארכיטקטורה חדשה, והארכיטקטורה הבאה אחריי Core היא כמובן Nehalem שתושק ב2008 (לפי מפת הדרכים) המעבד הראשון (לפחות שנחשף) יהיה Bloomfield אשר יהיה מעבד עם ארבע ליבות ימבוסס הארכיטקטורה החדשה Nehalem וכמובן 45 NM. Bloomfield יהיה ארבע ליבות כמו שציינת אך יוכל לעשות 8 דברים/נושאים בו זמנית כדומה לטכנולוגית Hyper-Threading אך יותר מתקדמת. Bloomfieild יכלול בקר זיכרון מתקדם משולב אשר ידרוש כמובן סוקט חדש אשר יקרא: Socket B ועם 1366 פינים. המעבד והסוקט החדש ישוקו באמצע 2008. להזכירכם: Yorkfield אשר יהיה גם מרובע ליבה ו45NM יהיה בארכיטקטורת Core ומרובע "אמיתי" ולא כמו קנטפילד שני קונרוים ביחד. יושק ברבען השלישי של 2007 (Yorkfield כ) h…
-
- 7 תגובות
- 780 צפיות
-
-
תראו Mainboard: Gigabyte Technology Co., Ltd. 7VRXP עכשיו: System Chipset: VIA Technologies Inc VT8366 Apollo KT266 CPU to PCI Bridge למה KT266?! עוד משהו: Memory Bus Speed: 2x 134MHz (268MHz data rate) קניתי 333MHZ... Front Side Bus Speed: 2x 134MHz (268MHz data rate) זה הREV של הלוח?! Version: 1.x ?! אשמח אם מישהו ירגיע אותי. תודה.
-
- 4 תגובות
- 780 צפיות
-
-
לפי מה שראיתי בכל מיני אתרי חומרה, זה הלוח הכי טוב שמבוסס על KT400, והוא מגיע לביצועים הכי גבוהים. מישהו יודע כמה הוא אמור לעלות? (אבל שיהיה עליו גם SATA), ודרך אגב מה שמיוחד בו זה שהוא מגיע עם המתאם מחיבור IDE רגיל ל-SATA, וכולל 2 כבלים של SATA, ועוד. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 780 צפיות
-
-
<------ (פרטי המחשב שלי כאן) לפי מה שהבנתי, אם וכאשר אשים 4 סטיקים של זכרון DDR-400 הם יעבדו בדואל צ'אנל ב333mhz במקום במהירות המקסימלית (כרגע יש לי 2 שעובדים כמו שצריך ב400). האם זה נכון? האם עדכון הביוס שלי יתקן את העניין? מדובר על לוח K8NS-939 של ג'יגה בייט. הנה קישור לאתר של היצרן http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=1858&ModelName=GA-K8NS-939
-
- 10 תגובות
- 780 צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש מבוסס I5 2500K P8Z68 ASUS GTX560TI ומה תגידו על הזכרון הזה ערכתי... [table][tr][td][table][tr][td]4 GB Hynix DDR3 1333Mhz Orig. Bulk (HMT351U6CFR8C-H9N0)הוא לא יגביל אותי ב OC???הוא בסדר?[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]
-
- 1 תגובה
- 780 צפיות
-
-
ברשותי 2 מחשבי IBM Lenovo 9637. אחד מהם עבד מצויין עם כרטיס מסך Pci-e Gforce 9500 1G. בשבוע שעבר התקלקל הכרטיס ובאיבורי שלחו אותו לתיקון/החלפה במסגרת האחריות והחליפו אותו לכרטיס חדש Gforce 9600GT 512M. אולם, בשני המחשבים הכרטיס כלל לא מזוהה. בדקתי באינטרטנט וגיליתי שהמחשב עובד על 800MHZ תדר זיכרון. ה-9500 עובד על 800 או 500 ו-128BIT ה-9600GT עובד על 900MHZ ו-256BIT מהי הסיבה שזה לא עובד ואיזה כרטיס אני צריך לדרוש כהחלפה/שידרוג ? לאיזה נתון צריך לשים לב ?
-
- 4 תגובות
- 780 צפיות
-
-
בלי קשר למחיר . וחוץ מזה יש עוד הבדלים בין הליבות ?
-
- 10 תגובות
- 780 צפיות
-
-
שלום, לפני כמה זמן הוספתי 2 סטיקים של 512 (400MHz) מסוג DDR. לאחר הפעלת המחשב, וידאתי כי אכן הזכרונות זוהו כמו שצריך ע"י המחשב והכל תקין אך לאחר מספר דקות של עבודה עם המחשב, הופיעו לי כתמים על המסך (מעין קשקושים צבעוניים לא ברורים) והמחשב פשוט נתקע. לאחר ריסט זה נפתר אך לדעתי עלול לחזור לאחר זמן מה של עבודה עם המחשב. מישהו מכיר את הבעיה/תופעה הזאת? מישהו יודע כיצד לתקנה? תודה רבה לעוזרים! חג שמח!
-
- 1 תגובה
- 780 צפיות
-
-
חשבתי לקנות זכרונות למחשב ואני לא יודע כלכך באיזה זכרונות הלוח אם תומך..אשמח לעזרה בנושא
-
- 2 תגובות
- 780 צפיות
-
-
לאחר דיווח כלכלי משובח שלקח את שווי השוק שלה לשיא ענקי חדש - מפתחת השבבים האדומה מבטיחה שהטוב ביותר עדיין לפנינו (וגם לפניה) לכתבה
-
- 0 תגובות
- 780 צפיות
-
-
לקחתי מחשב של לקוח הרצתי עליו את תוכנת האברסט ורשום כך : זאת אומרת שהבקר של הזכרון שנמצא על הלוח תומך במעבר של עד גי'גה נתונים לשניה ? ועוד שאלה בצבא לימדו אותי שאם לוקחים לוח דואלי של באס 800 ושמים לו 2 זכרונות DDR 400 אז הלוח מנצל את כל ה 800 MHZ והזכרונות עובדים בתדר של 800 זה נכון ? ואם שמים זכרון אחד אז הלוח עובד במהירות של 400. עכשיו עוד משהו הבנתי שכדי לקבל מהירות לשניה צריך לחלק ב 8 זה כולל גם את מהירות הבקר של הדיסקים הקשיחים ? 133 , 150 וכו'... דרך אגב בהנחה וזה נכון וחיבור של שני DDR 400 בלוח דואלי של 800 גורם ללוח לעבוד בתדר מלא של 800 MHZ אז גם מהירות הבקר עולה ב 10 - 15 אחוז ? למשל מ 4 גי'גה ( 4000 MB ) - ל 4.6 ? [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 780 צפיות
-
-
שבת שלום, כרגע אני מעוניין לרכוש את הX1950PRO (שאלה משנית,האם משתלם 512MB או 256MB למשחקים?) בהמשך ארצה לצרף על הלוח אם כרטיס נוסף של ATI תומך DX10 למישהו יש המלצות ללוח אם מתאים? קצת פרטים, לא מתוכנן OC, המעבד הינו 6600 תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 780 צפיות
-