עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אני לקראת בניית מחשב חדש לגיימינג הבעיה שנתקלתי בה היא איזה לוח אם לקנות מערכת עם ערכת השבבים Z790 .מנסיוני הרבה שנים אני הולך לכיוון חברת ASUS הוותיקה שאני רגיל אליה וההתלבטות שלי היא בין הלוחות הבאים Asus ROG Strix Z790-E Gaming WIFI II DDR5 , Asus ROG Maximus Z790 Dark Hero DDR5 ATX , Asus ROG MAXIMUS Z790 HERO DDR5 על תושבת 1700 תוך כדי הבירור לקראת הקנייה ברשת אני נתקל בהמון אנשים ביוטיוב ובפורומים שיש לאנשים בעיות עם הלוחות הללו בעיות בביוס,בעיות יציבות בזכרון ,מסכים כחולים,חוסר זיהוי של ציוד הקפי קיפאון של המסך וכו... מה עלי לעשות? האים אני לוקח סיכון בקנייה של אחד הלוחות הללו?האים הבעיות האלה למרות הבעיות שמציגים אנשים לא כאלה נפוצות?הכיוון שלי הוא הלוח Asus…

2. Started by Asot,

חבר'ה,שאלה לי אליכם,מה בשם ה' ההבדל בין המעבדים האלו חוץ ממהירות השעון (הדיי לא קריטית בהבדלה) שגורם לכזה הבדל מחירים קטסטרופלי??? http://p.zap.co.il/models.asp?Sog=C-CPU&DB205476=205478&DB301763=420112 ועוד שאלה,האם כדאי לי לקנות את ה Q6600 מבחינת ניצול משאבים? כלומר האם המערכת הפעלה יודעת לנצל 4 ליבות???

• 6 תגובות
    • 767 צפיות
  3. Started by roi777,

אני לא ממש מבין בזכרונות למחשב, אז פשוט אני יכתוב מה יש לי. יש לי שתי זיכרונות של "PDP SYSTEMS" כל אחד 256 מ"ב "PC3200". אני לא יודע אם זה משנה, אבל כתוב עליהם "M14667" וגם "VOID IF REMOVED". איזה זיכרון אני צריך לקנות כדי שיהיה מתאים? (איזה DDR? איזה מהירות? ואיזה CL? תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 767 צפיות
  4. יש לי מחשב שהלוח אם הלך והוא סוקט 939..לא הולך לקנות אחד כזה.. עכשיו אני מחפש מעבד לוח אם וזכרונות עד 1500 שקל.. יש לי כרטיס מסך PCI-E אז ככה שלא צריך כרטיס מסך מובנה ! תודה !

5. זיכרון OCZ DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-3-15 Platinum ¤356 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ2403K או זיכרון OCZ DDR2 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz CL 5-5-5-18 Platinum ¤388 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ2453K עד כמה משפיעים התיזמונים לעומת התדר? תודה!

• 6 תגובות
    • 767 צפיות
  6. Started by dani0147,

איזה מעבד יותר טוב לגיימינג Core i3-2100 CPU 3.10GHz או Core i5-2500 3.3GHz

• 3 תגובות
    • 767 צפיות
  7. שלום, הסתבכתי בטירוף (לאחר שקראתי הרבה מדריכים..!) בנושא של מהירויות העברת המידע בלוח אם. אז הנה כמה שאלות: 1) איך נקבעת מהירות העברת המידע של זכרון הRAM? הבנתי שזה התדר, לדוג' 1600Mhz, כפול הרוחב פס. אבל איך אני יודע מה הרוחב פס?? והאם לוחות אם שונים יגבילו אותי לרוחב פס מסויים, או שהזכרון עצמו הוא מה שמגביל לי את הרוחב פס? וכשאני אומר רוחב פס, אני מתכוון לכל הדרך שהמידע מהזכרון עובר עד למעבד. 2) כשהמעבד רוצה לכתוב מידע על זכרון הRAM, באיזו דרך הוא צריך לעבור? הבנתי שזה משהו כמו "הוא עולה על הבאס שלו (של הזכרון) עד לגשר הצפוני, ומהגשר הצפוני הוא עולה על הבאס של הזכרון RAM-עד שהוא מגיע לזכרון עצמו". האם זה נכון? 3) כתוב לי שזכרון הRAM של הכרטיס מסך שלי הוא בעל רוחב פס …

• 4 תגובות
    • 767 צפיות
  8. דבר ראשון בביוס העדכני ללוח שלי (k8n ultra9 - nforce4 ultra), נוספה אופציה של top preformance, או משהו בסגנון. יש enable או disable בלבד, על מה זה משפיע ומה זה משנה בעצם? בנוסף, בקשר למתחים ראיתי שתי אופציות, core pcie chipset voltage ht-link voltage על מה משתנה המתח באופציות האלה? רב תודות

• 8 תגובות
    • 767 צפיות
  9. Started by qwerty1987,

מפרט המחשב: amd3200 winchester,kingston 512x2 CL3,Asus a8n-sli deluxe,6600GT. המחשב משמש למשחקים(מעט ישנים מן הסתם), סרטים(לא HD) וכד'. מתכוון לקנות 1GBX2. האם תהיה בעיה כלשהי לעבוד עם 4 סטיקים? במידה ולא מה עדיף במחיר של 335 ש"ח: OCZ DDR 2048MB (1GBx2) DUAL CHANNEL 400MHZ CL3 OCZ4002048PFDC-K http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=394 או G.SKILL DDR 2048MB 400MHZ DUAL CHANNEL CL3 F1-3200PHU2-2GBNT http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=176 במידה ותהיה בעיה עם 4 סטיקים(ירידת מהירות ל-333 או משהו כזה, זה מורגש?), האם כדאי להשקיע עוד 50-60 ש"ח לזכרונות CL2? אם יהיה הבדל במה יתבטא? מה ההבדל בין הדגמים הבאים(הפרש מחיר של 10 ש"ח): http://www.noacomp.co.il/Pro…

• 8 תגובות
    • 767 צפיות
  10. Started by ROTFL,

יש לוחות חדשים מבוססי VIIV - תהרגו אותי אבל אחרי שקראתי 20 מאמרים וסקירות לא הבנתי מה יש בלוחות VIIV שאין בלוח אחר שיש בו כרטיס קול 7.1 וכרטיס מסך מובנה. הבנתי למה הם מייעדים את ה VIIV, למערכות קולנוע ביתיות/HTPC, אבל היו כבר לוחות שהציגו את כל מערך החומרה שמציג ה VIIV ללא הכיתוב "VIIV".

• 9 תגובות
    • 767 צפיות
  11. Started by redead,

בBIOS לגבי HPET-MODE כרגע הוא על 32ביט , לאחר קריאה באינטרנט ראיתי שמומלץ לשנות את זה ל64 ביט אם אני משתמש במערכת הפעלה מהסוג הזה, האם זה מה שצריך לעשות.? QUICK BOOT ? כרגע הוא על DISABLE , האם להעביר לENABLE ? מה בעצם המלכוד כאן? למה שמישהו לא ירצה בוט מהיר? BACKUO BIOS IMAGE TO HDD - גם כאן זה על DISABLE ואני לא מוצא שום סיבה למה לא להעביר את זה לENABLE ולמה זה לא ככה בדיפולט כבר? תודה על הסבלנות והתשובות..

12. העלתי דרך הביוס 10 אחוז זרם למעבד.. האם זה יכול לשרוף? שאלה שניה האם העלת זרם לכרטיס מסך דרך הביוס יכול לעזור בהמהרה? בהתחשב בעובדה שיש לי אסוס גי פורס 3 200 אם טמפרטורה די נמוכה?

• 2 תגובות
    • 767 צפיות
  13. שלום. יש לי לוח אם ABIT-nf7 עם 512 זכרון של סמסונג 4700\466 עכשיו, אישית הורדתי לו קצת את הtiming ל 5 3 3 3. עכשיו אני רוצה להוסיף עוד 512 שלA-DATA 4000\500 טאכלס הזכרונות הם טובים אבל השאלה שלי היא האם הלוח אם שלי יעמוד ב3 סלוטים ולא יעשה בעיות ואם אני צריך לשנות את הtiming שהצבתי לזכרונות, ואיך בידיוק הA-DATA ויעבדו עם הסמסונג..? תודה לכל העוזרים. ובבקשה לענות תשובות לעניין :

• 11 תגובות
    • 767 צפיות
  14. כרגע יש מעבדים ב65-ננומטר עוד מעט יוצאים 45 ננו ואיפשהו בעתיד גם 32ננו... שמעתי איפשהו ש32 זה המגבלה הסופית (בנתיים). אם עד אז לא יצליחו למזער עוד... מה יהייה אז? לא שזה ממש משנה לי אני סתם מתעניין..

• 7 תגובות
    • 767 צפיות
  15. Started by blabla2002,

ש לי שתי שאלות אל dual chanell ddr 1 האם זה סוג מיוחד של זכרון שצריך לקנות שתומך בזה כמו ht או פשוט 2 זכרונות רגילים וגם עוד שאלה האם אני קונה 2 זכרונות של 256 ddr 400 אני יקבל 512 mb אם באס של 800 או זכרון 1 של 256 אם באס של 800

• 6 תגובות
    • 767 צפיות
  16. לוח יחסית חדש של גיגאבייט שנמכר בישראל http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5512&CatCode=544 לא מופיע אצל היצרן כפריט מפורסם רשמית שימו לב שלוחצים על 890FX נפתחים רק 2 סוגי לוחות ולא הלוח הישראלי למה ? האם זה דגם למדינות עולם 3 ? http://gigabyte.com/products/list.aspx?s=42&jid=9&p=2&v=2

• 3 תגובות
    • 767 צפיות
  17. אני מעוניין לקנות מחשב חדש וכן גם לכלול בתוכו מעבד 4 ליבות כיום מעבד כזה הינו יקר האם אפשר לקנות לוח אם עם חיבור לשני מעבדים 2 ליבות פשוטים, האם הם יעבדו כמו מעבד 4 ליבות? האם יש לוח כזה?

• 4 תגובות
    • 767 צפיות
  18. לאחר קריאת הטבלה של : PRICE - PERFORMANCE RATIO ועמדת חברי הפורום אני שוקל שוב את רכישת ה -6600 במקום ה - 6700 . הלוח כמובן יהיה P5B DELUXE , את הזיכרון 1GB של CEON 667 אשר רכשתי לפני חודשים,ברצוני להעביר למחשב המשודרג. אחרי שקראתי שאפשר להגיע מ - 2.4 = > 3.5 GHZ , לדעתכם עם הזיכרון הנ"ל לאיזה רמת OC יהיה אפשר להגיע ? תודה.

• 14 תגובות
    • 767 צפיות
  19. חבר שלי כרגע עם פנטיום 4 1.8GHZ ישן, עם זכרונות SDRAM אבל העיקר יש לו 6800AGP חדש שהוא קנה בארה"ב, ועכשיו הוא רוצה לקנות שילוש חדש של מעבד-לוח-זכרונות, הבעייתיות היא שאי אפשר ללכת על NF4 כי יש לו AGP :\ האם כדי להשקיע את מלוא הכסף בAMD64 939 ולוח NF3 ULTRA? או אולי להשקיע קצת כסף במערכת חדשה אבל פחות חזקה? בקיצור מה עדיף?

• 7 תגובות
    • 767 צפיות
  20. ואםכן מה אני אמור לעשות ??? הטמפרטורה היא 60!!

• 6 תגובות
    • 767 צפיות
  21. היי הבנתי שהולכים לצאת מעבדי אינטל חדשים כמובן גם AMD יתנו בראש מתי לדעתכם יהיה השקה רשמית ומכירה בחניות +-? תודה מראאש לעוזרים. אשמח גם להמלצה ללחות חדשים

• 0 תגובות
    • 767 צפיות
  22. איזה מעבד יותר טוב amd athlon 64 3000 או 2.8 Intel Pentium D 820

• 5 תגובות
    • 767 צפיות
  23. Started by Liorde,

שלום לכולם, אני הייתי מעוניין לשמוע מכם אילו שקנו או גם אילו שהתלבטו ואח"כ קנו משהו אחר כמה עצות לגבי לוח זה כיוון שהוא מעניין אותי מאוד. אם אפשר גם להסביר על משמעות המושג Dual DDR Channel ואיך מיישמים אותו בפועל על הלוח... אם אפשר גם ךתת טיפ לגבי בחירת סוג זיכרון ויצרן... תודה מראש...!

• 2 תגובות
    • 767 צפיות
  24. לאור הדחיות בהוצאת מעבדים חדשים, האם משהוא קרא מידע בדבר ירידת מחיר ל i7 ב 2 3 חודשים הקרובים?

• 2 תגובות
    • 767 צפיות
  25. שאלה למומחים ואני מקווה שזה שייך לכאן ולא למדור כרטיסי מסך האם הכרטיס מסך המובנה של AMD נדמה לי שזה 4200HD טוב יותר מהכרטיס מסך שבא עם אינטל I3 530 ?

• 2 תגובות
    • 767 צפיות

דיונים חדשים בפורומים