מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,790 דיונים בפורום זה
-
מה, לדעתכם, יותר טוב מבחינת ביצועים? Pentium Dual Core E6300 2.8GHZ או AMD ATHLON X2 DUAL CORE 7750 BLACK EDITION AM2+ (2.7GHz) - 95W - BOX תודה
-
- 1 תגובה
- 739 צפיות
-
-
אני בקרוב מאוד קונה מחשב של AMD . ורציתי לדעת באתרים של הלוחות אם של AMD תמיד מצויין שהם תומכים ב CROSSFIRE ובלי שום קשר ל SLI של NVIDIA על המחשב שאני קונה יהיו מותקנים 2 כרטיסי מסך של NVIDIA ה 460 GTX , יש סיכוי שהם לא יעבדו כי הלוח תומך בCROSSFIRE ? ככה זה רשום גם באתר של GIGABYTE וגם באתר של ASUS מה הולך פה ? כרטיסי מסך של NVIDIA יותר לא עובדים עם AMD? רק ATI? הלוח שיהיה מורכב אצלי הוא של GIGABYTE דגם AMD GIGABYTE 890XA-UD3 AM3 בבקשה בלי המלצות ללוחות אחרים וכדומה , רק רוצה לדעת עם כרטיסי NVIDIA עדיין פועלים על לוחות של AMD כ SLI תודה רבה .
-
- 1 תגובה
- 739 צפיות
-
-
כרגע יש לי 2X2 של GSKILL 1600HZ DDR3 על לוח אסוס P6T מעבד I7 920 שימוש עיקרי במחשב זה לגיימינג אני מעוניין להגיד את הזכרון ל6GB השאלות שעלו לי הן: 1. ראיתי שזכרון של 4 GB עולה בערך אותו דבר אז האם כדאי כבר 8? 2.האם צריך שזה יהיה אותו חברה שאין לזה השפעה? 3. לגבי HZ צריך שזה יהיה תואם למה שיש לי כרגע או שאני יכול לשים גבוה יותר? 4. אני מרכיב לבד , מעבר לזה שאני מכניס אותו לסלוט יש איזה משהו שאני צריך לעשות?(בביוס או משהו כזה) תודה.
-
- 3 תגובות
- 739 צפיות
-
-
חלקכם זוכרים אותי מפורום מפרטי מחשב, ולאלו שלא טרחו לעקוב הנה תקציר: אני בונה מחשב חדש עם מעבד אינטל I7 860 ו 8gb זכרון. בקשתי מאבא שיקנה לי את המעבד והזכרון בארה"ב (הוא נמצא שם עכשיו) והיום קיבלתי הודעה משמחת. הוא קנה את המעבד והזכרון אבל לא היה להם בדיוק את הזיכרון שרציתי אז הוא קנה אחד זהה רק מהיר יותר (2000 במקום 1600). כמובן שהיה בטוח שעשה לי טובה גדולה אך עכשיו אני ממש מבולבל - לוח האם שתכננתי לקנות לא תומך בזיכרון במהירות 2000mhz (ב1600 וב2200 כן) האם הזיכרון במהירות 2000 יכול להתאים ללוח האם? אפשר לגרום לו לעבוד במהירות 1600? זה יהיה יציב ואמין? ואם כבר 2000, אולי בכלל יש לוח אם יותר מומלץ שיפיק את המקסימום מהזיכרון? חיפשתי קצת ברשת והגעתי ללוח אם נוסף של חברת msi…
-
- 3 תגובות
- 739 צפיות
-
-
מה טוב יותר מביניהם להרצת Win 7 , משחקים דיי חדישים , ובעיקר לשידרוג ומכירה עתידיים ? ראוי לציין גם שהמעבד שייבחר (בנוסף לרכיבים נוספים שלא ציינתי) ייקנה מיד שניה, תודה מראש לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 739 צפיות
-
-
האם קירור פאסיבי יכול להזיק למעבד בשעת עומס? המחשב הוא לצרכי אודיו ווידיאו בעיקר אודיו...
-
- 2 תגובות
- 739 צפיות
-
-
שלום לכם, קניתי מחשב שאמור להגיע אלי בימים הקרובים אם מעבד Q6600 ו - 4GB זכרון. גיליתי שמערכת ההפעלה שתכננתי להתקין לא תוציא את מירב הביצועים מהמחשב שלי מכיוון שהוינדוס ויסטה 32BIT תומך עד 3.2GB זכרון מה שנכון גם לגבי האקספי 32BIT. עכשיו אני מטלבת האם לקחת ויסטה 64BIT , אקספי 64BIT או את אחד מהם ב32BIT, השימוש העיקרי שלי יהיו משחקים ולכן חשוב לי לנצל את כל כוחו של המחשב אם זה בDX10 ואם זה בזכרון. שמעתי גם על אופציה נוספת, לקחת אקספי ולהתקין עליו DX10. אני מטלבת ולא יודע מה יהיה יותר טוב בשבילי, אשמח לעזרה. ואם כבר אני כותב פה אז גם לחבר שלי יש הטלבתות יש לו 2GB ראם בשני סטיקים, הוא רוצה לקנות 2 סטיקים של 2GB שיהיה לו 4GB. עכשיו הוא מטלבת בין ה 800Mhz לבין ה1066, הוא לא יו…
-
- 4 תגובות
- 739 צפיות
-
-
מה דעתכם על: http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_6400_vista_upgrade_2gb_module_4gb_kit הצעות נוספות יתקבלו בברכה. מה אני צריך: 4GB עד 350 ש"ח CL - ארבע או חמש פועל בלוחות אם שם תמיכה במתח של עד 1.8 בלי ירידות בביצועים. תודה
-
- 10 תגובות
- 739 צפיות
-
-
היי. תקשיבו אני רוצה לשדרג את הלוח אם שלי לגמרי אבל אני רוצה להשאיר את הספק, הכונן הקשיח והכונן האופטי [כל השאר ביניהם זיכרונות ומעבד אני משדרג] אני רוצה לקנות את הלוח הזה: Gigabye GA-G31M-ES2L לפני שאני קונה אותו אני חייב לוודא שאני אוכל לחבר עליו את מה שציינתי למעלה.. שמעתי שיש ספקי כוח עם 24 פינים וכאלה עם 21 או משהו... וכוננים קשיחים עם SATA או SATA X2 אני אשמח אם תעזרו לי לזההות ולבדוק אם הכל מתאים לי..
-
- 6 תגובות
- 739 צפיות
-
-
איזה מבין המעבדים: http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE6300ay ו http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1114 יש ביניהם הבדל מחיר לא קטן האם שווה את הביצועים או אפשר להתפשר? אם נוסיף גם קירור למעבד ועם OC האם ההבדל יצומצם?
-
- 7 תגובות
- 739 צפיות
-
-
התלבטתי אם כאן המקום... הנה הבעיה: מדובר במערכת XP , על E2180 . הכוונה לשדרג לWIN7 בעתיד הקרוב. לטובת יישומים שאולי לא ירוצו על 7 - פורסם כי $M מציעה "מוד" תואם XP - http://www.tomshardware.com/news/windows-xp-mode-virtualization-intel,7709.html לי קורצת העובדה שמאמץ השדרוג - אולי קטן יותר. אממה... המכונה הווירטואלית שלהם דורשת מעבד תומך VT! מה דעתכם, שווה/נדרש לשדרג מעבד ? ואם כן - לאיזה ? הבנתי שבקרוב יציעו 5300 עם VT, האם זה הפתרון המועדף ? או שכל העסק הזה הוא גימיק, ופשוט - יש להתקין כל מה שאפשר מחדש, ולזרוק את הישן לפח... הנה עוד כתבה שמצאתי כרגע בנושא: http://www.withinwindows.com/2009/04/25/windows-xp-mode-internals-part-1-overview/
-
- 0 תגובות
- 739 צפיות
-
-
לאחרונה יצא לי לעבוד\לסדר שני מחשבים מדור הCore2Duo, עם ערכות שבבים P35 וP43. היו לי גם 6 סטיקים של זכרונות DRR2 1066 כביכול, של החברות kingston, corsiar, g.skill. מתוך כל ששת הזכרונות, רק אחד הצליח לעבור memtest86+ 4.20 בלי להוציא אף שגיאה במהירות 1066 (זה היה סטיק של corsiar, אחד מתוך dual kit. הסטיק השני לא הצליח לעמוד במשימה). הזכרונות כן הריצו בדיקה חלקה כשסורסו למהירות 800 בתזמונים 5-5-5-18 (בטח היה אפשר למתוח עוד ל15, לא בדקתי). לדעתי הממצאים מוכיחים שאף יצרנית לא באמת עשתה פס יצור מיוחד לPC8500 אלא פשוט כולם בחרו PC6400 שנראו להם 'מובחרים' מספיק כדי לעמוד באוברקלוק הכפוי (מה גם שהוולטים 2.1-2.3 שצויינו עליהם די מאששים את זה). מילא אם זה היה עובד, אבל רובם לא מספקי…
-
- 7 תגובות
- 739 צפיות
-
-
שלום. בלוחות אם מסוימים בתושבת 2011, כבר ידוע שאפשר להגיע ל 64GB של DDR3. השאלה הזאת גורמת לי לשאול (וזאת ללא היכרות של ממש עם RamDisk), האם - לפחות תאורתית - אי אפשר "להעמיס" על ה RAM את מערכת ההפעלה (ובעצם לייצר מהירויות על שללא ספק משמידות כל SSD בן זמנינו)? או שבעצם זכרון ה RAM מטבעו לעולם לא יכול לחזיק מידע לאחר שכובה? הסיבה שגרמה לי לשאול את השאלה, היא שראיתי ווידאו שבו הושוו הביצועים של SSD דור 3 מהיר במיוחד, לביצועים שמספק ה RAMDISK. הנה התוצאות (שהם לא פחות ממטריפות את הדעת - אין דרך אחרת לבטא את זה מצד ימין, כמובן, ה RamDisk, ומצד שמאל SSD מהיר בעל ממשק ה Sata6: כדי להאדיר עוד יותר את התוצאות, הזכרון RAM שבו נעשה שימוש כאן הוא 1333MHz בלבד (!) תו…
-
- 4 תגובות
- 739 צפיות
-
-
היי, אני מתכנן לקנות מחשב חדש, אתם יכולים לראות את המפרט שלו בפורופ מפרטים : http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=520446.msg4447077#msg4447077 בקצרה, I5 + מוגן 3, 6GB RAM/8 GB RAM רציתי לשאול אותכם לגבי הלוח אם והזיכרון. אמרו לי שבזיכרון DDR3 עובד הרבה יותר טוב עם כפולות של 3 ולא של 2. אז יוצא יותר טוב לקחת 6 גיגה ( 3 סטיקים של 2) מאשר לקחת 8 (2 סטיקים של 4) זה נכון ? מה העיניין מאחורי זה ? כי אני מעדיף 8 גיגה כי זה בערך אותו מחיר... בעיקרון חשבתי על זה : http://tms.co.il/product/6239 אבל יש כל מיני זיכרונות... http://tms.co.il/cat/57/sort:1/page:2 http://tms.co.il/cat/57/sort:1 תעזרו לי בבקשה לבחור זיכרון טוב במחירים של -300-400 בערך אבל אם יש משהו שממש שווה את…
-
- 3 תגובות
- 739 צפיות
-
-
תיעוד חדש מספק לנו תשעה דגמים חדשים לצפות להם בחודשים הקרובים לכתבה
-
- 1 תגובה
- 739 צפיות
- 1 follower
-
-
Intel Core 2 Duo E6300, 1.8Ghz ( OC 2.333 GHz) Gigabyte GA-945P-S3 v1 (Intel Lakeport i945P) G Skill 2 GB DDR2-800 DDR2 Kingston 1 GB DDR2-800 DDR2 NVIDIA GeForce GTS 250 (512 MB) Dell 2209WA (Digital) [22" LCD] ST3500418AS ATA Device (500 GB, 7200 RPM, SATA-II) WDC WD1600JS-55NCB1 כמו שאתם רואים מחשב ישן שקיבל קצת שדרוגים... אני רוצה לשדרג את המעבד כדי שיוכל להריץ משחקים חדשים על 1680X1050 ברמה סבירה לשנה הקרובה (עד שאשתחרר מהצבא ואקנה מחשב חדש). איזה מעבד לדעתכם יתאים בלי צורך להחליף לוח אם או להחליף ללוח אם לא יקר...?
-
- 4 תגובות
- 739 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי מחשב שקיבלתי מבן דודי, יש לו כרטיס מסך און בורד, ובמחשב השני שלי יש כרטיס מסך יחסית סבבה... רציתי לדעת האם אפשר לחבר ביניהם. לוח האם: intel G31 ICH7 כרטיס מסך: geforce 6600GT תודה רבה (:
-
- 2 תגובות
- 739 צפיות
-
-
התקלקל הלוח הקודם, האם גם לוח mATX יכול להתאים? והאם מישהו יכול להמליץ לי על לוח? תודה
-
- 3 תגובות
- 739 צפיות
-
-
מחפש לוח למחשב HTPC עלות/תועלת 500 ומטה לוח ATX / MICRO ATX לוח עדיף מהחברות האלו Gigabyte / Asus / Asrock מאפיינים בלוח: כרטיס מסך מובנה במעבד (HDMI 1.4a 1920 x 1200)+(SATA3)+(USB3) יציאות טלויזיה HDMIx2 + DVI + VGA
-
- 4 תגובות
- 739 צפיות
-
-
מה מעבד עושה כשהוא מתחמם יותר מדי? המחשב כבה? הוא מוריד תדר? מן הסתם יש למעבד מן סוג של הגנה עצמית, אז הרי אי אפשר לשרוף את המעבד, לא? אז אין סכנה ממשית של שריפת המעבד, נכון?
-
- 3 תגובות
- 739 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש זכרון M.2 וראיתי בין היתר זכרון של samsung 990 pro וראיתי שיש סוגי מודלים שונים - MZ-V9P1T0B/AM MZ-V9P1T0BW וכו' השאלה האם יש הבדל בדגמים הללו? מה משמעות האותיות? אני מחפש משהו שיכול להתאים ללוח אם של גיגהבייט Z790 AERO G שאני שוקל לקנות ובאתר שלהם, בתאימות, לא מופיעים כל המודלים , האם יש לזה משמעות ? בנוסף, האם הייתם קונים זכרון מאלי אקפסרס או אמזון (בתקווה שזה מקורי וכו') תודה רבה !
-
- 2 תגובות
- 739 צפיות
- 1 follower
-
-
אני מתלבט בין קניה של מעבד i5-4670K תומך-OC + לוח MSI Z87-GD65 שאמור להיות טוב ל-OC, לבין מעבד i5-4670 שאינו תומך בכך ולוח MSI Z87-G45 שמלבד נושא ה-OC חסר כמה פיצ'רים נחמדים אחרים שיש בלוח היותר יקר. עד היום לא ביצעתי OC קבוע באף אחד מהמחשבים שלי, גם באלה שתמכו בכך, ואני לא ממש רוצה להשקיע בקירור. יציבות תמיד הייתה לי חשובה יותר. השאלה אם יש טעם בכל זאת ללכת על השילוב הראשון ולהשאיר את האופציה ל-OC פתוחה, או שמבלי להשקיע בקירור בוודאות אין סיכוי לקבל יציבות ולכן מיותר להשקיע יותר בלוח ובמעבד. אגב, ביצועי מעבד גבוהים חשובים לי מאוד כדי אני משתמש בתוכנת עיבוד תמונה שבה המרה של כל תמונה לוקחת במצבים מסויימים כמה דקות, לכן אני בכל זאת שוקל את האופציה של OC. אולי עדיף …
-
- 1 תגובה
- 739 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש במחשבי הנוכחי 2 זכרונות DUAL DDR3 של קינגסטון, 2 ג'יגה כל אחד. כשפתחתי את המחשב ראיתי שיש 4 סלוטים להכנסת זכרונות, ושני כרטיסי הזכרון הנוכחיים נמצאים על 2 סלוטים לבנים, כאשר 2 כחולים פנויים. אני רוצה לשדרג את הזכרון במחשב שלי, ורציתי לשאול באיזה אופן לבצע זאת (אני רוצה לקנות עצמאית). האם אפשרי לקנות פשוט עוד 2 כרטיסים של קינסטון עם נפח גדול יותר, ולהוסיף אותם לסלוטים הכחולים (אני זוכר שניסיתי לשחק במיקום הכרטיסים והמחשב החל לצפצף)? האם יהיה עליי להחליף את הכרטיסים הנוכחיים? תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 738 צפיות
-
-
אחרי כחודשיים שבהם רק נייד אחד מבית HP היה זמין בשוק עם מעבדי הדור החדש הניידים של AMD - המבחר עומד להשתדרג לכתבה
-
- 2 תגובות
- 738 צפיות
- 1 follower
-
-
אינטל מאשרת את הדיווחים על באג במעבדי הסקיילייק שלה הגורמים לקריסה בעת עומסים כבדים ספציפיים, ומנגד MSI כבר הוציאה עדכון BIOS מתקן בשבוע שעבר, עלה האתר hardwareluxx על קיומו של באג במעבדי הסקיילייק החדשים של אינטל. הבאג, כפי שהתבטא בממצאים שנבחנו לעומק על ידי קבוצת GIMPS, הינו קיפאון מוחלט של המערכת וקריסה בעת הרצה של התוכנה Prime95 תחת הגדרות ספציפיות – כלומר בעת עומסים כבדים למדי שתוכנה מסוג זו יוצרת במסגרת מציאתם של מספרים ראשוניים. הדיווחים הועברו לחברת אינטל, שמיהרה לבדוק את העניין וכעת מאשרת את קיומו של הבאג במעבדים שלה. החברה הודתה, בטון חצי מנחם, שהבאג עשוי להשפיע על כמה ממעבדיה, ועשוי להופיע אך ורק במצבים של עומס קיצוני הנוצר כתוצאה מתוכנה כזו, תוכנה המ…
-
- 3 תגובות
- 738 צפיות
-