מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,821 דיונים בפורום זה
-
אז ככה, יש לי כרגע זיכרון 512 מגה בייט,ddr 400Mhz שמחולק ל-2 סלוטים של 256 שעובדים dual... ובתזמונים של: 2.5-4-4-8 לפי הסנדרה הלוח אם שלי (msi) הוא: http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=PT880_Neo-LSR ברצוני להגדיל את כמות הזיכרון. הבנתי שאני צריך זכרון ddr 400Mhz אותו דבר ויש לי כמה שאלות: 1. האם התזמונים של הכרטיס החדש חייבים ליהיות אותו דבר? 2. האם הזכרון של זוג כרטיסים נוספים שיעבדו ב dual חייב ליהיות 512? 3. האם בלוח האם שלי יש בכלל סלוטים פנויים לעוד 2 כרטיסים 400Mhz ddr ? 4. האם אני יכול שהכרטיסים הנוספים יהיו בכל נפח שאבחר? 5. האם בחירת כרטיסים בנפחים שונים, או תזמונים שונים תאלץ לעבוד בנפח/תזמונים של הישנים? אם חסר לכם פרטים או מידע אשמח להוסי…
-
- 4 תגובות
- 799 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב חדש שקניתי לפני 4 חודשים עם 2GB זכרון 667MHZ. אני רוצה לקנות עוד 2GB ורציתי לדעת אם אני יכול לקנות 800MHZ למרות שיש לי במחשב 667MHZ והאם אני ארגיש ביצועים יותר טובים אם אני אקנה 800MHZ ולא 667MHZ או שזה כמעט ולא מורגש? תודה לעוזרים!!
-
- 7 תגובות
- 799 צפיות
-
-
בכללי אני מתקשה בבחירת כל החלקים אבל אני דיי סגור על השאר. אפשר עד 500-510 שקל עדיף פחות. כרגע האפשרויות שאני רואה הן אלה: GIGABYTE P35-DS3L GIGABYTE P43-DS3L MSI P35 PLATINUM MSI P45 NEO-F (שלוח חרא אבל נכנס במחיר) ה P43 של GIGABYTE הכי חדיש (אין בחנות את ה NEO3-F של MSI) וה PLATINUM הכי מתקדם. המעבד יהיה E8400 והקירור יהיה AC פריזר 7 פרו. מה לדעתכם הכי כדאי?
-
- 6 תגובות
- 799 צפיות
-
-
שלום, תוכלו בבקשה להמליץ לי על זכרונות טובים ככל הניתן עד 500 ש"ח עבור Q6600 GIGABYTE GA-P35-DS3L (למיטב הבנתי כדאי זכרונות עם באס 800Mhz) ,תודה !
-
- 11 תגובות
- 799 צפיות
-
-
אני צריך המלצה ללוח שתומך בזכרונות של 1066. הבנתי שהשיפ של אינטל - 850E תומך ב533 אבל לא בזכרונות כאלה, לפחות לא רישמית. האם יש ציפים אחרים שתומחים בזכרונות אלו? רישמית? אילו זכרונות הכי כדאי לקנות?
-
- 1 תגובה
- 799 צפיות
-
-
http://www.steampowered.com/status/survey.html ידוע ש VALVE אוספת מידע ממשתמי STEAM על המחשב ומרכזת אותו לעמוד אחד. אפשר לבנות מעיין פרופיל של המשתמש הממוצע: חיבור אינטרנט מהיר של לפחות 1MBIT בין 256MB ל 512MB זכרון מעבד במהירות של בין 2 ל 2.3 GHZ כרטיס ATI 9800 (אם כי הרוב המכריע הוא של NVIDIA) מריץ WINDOWS XP SP2 מעבד INTEL כונן DVD דיסק של בין 70 ל 80GB האמת, הכי מעניין פה זה שיש 47% משתמשי AMD ו 52% משתמשי INTEL, לפחות בזירה הזו יש הרבה יותר מודעות ל AMD מאשר בשוק בכלליות.
-
- 1 תגובה
- 798 צפיות
-
-
המפרט הוא: INTEL G620 4GB RAM GIGABYTE H61M-DS2 NVIDIA GT520 תקציב עד כ-2000 שקלים, מטרת השדרוג היא לרינדור סרטוני וידאו וגיימינג, שניהם מחולקים לשימוש שווה. מדובר במשחקים מודרניים כיום. נדרש גם ספק חדש כחלק מהתקציב. רכיבים מ-TMS בבקשה.
-
- 2 תגובות
- 798 צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי, זכרון במהירות 666Mhz עם cl4, יהיה שווה לזכרון במהירות 1333Mhz עם cl8, מכיוון ששניהם ישלחו מידע באותו מהירות (לפי מה שהבנתי). כלומר, הם יגיבו באותה מהירות, והרי בכל פעם שהם מגיבים הם שולחים את אותה כמות של מידע-8 בתים. אז מה ההבדל? תודה לכולם, אני כבר קצת מבולבל, אז אשמח אם תסבירו לי בהרחבה
-
- 5 תגובות
- 798 צפיות
-
-
Gigabyte GA-7VAXP VIA KT400 או LEADTEK NFORCE 2 WinFast K7NCR18D-Pro ??? אני לא מתכוון לעשות OC....... תודה לכל העוזרים......
-
- 2 תגובות
- 798 צפיות
-
-
ברשותי לוח אם של גיגהבייט GA-7VRXP שמבוסס על ערכת השבבים של VIA KT333. כרגע יש לי Athlon xp 2100 ו שני סטיקים של זכרונות 2700 DDR, המחשב אינו נמצא באוברקלוק ולא היה גם במצב זה. לאחרונה החלטתי לשדרג את המעבד וחשבתי בהתחלה על XP 3000 בתור פתרון טוב ויעיל במחיר ממוצע (כאלף ש"ח)אך לאחרונה חשבתי לעצמי למה לא לקנות Mobile xp 2500 שכולם מפארים את יכולת האוברקלוק שלו וכך אני אוכל לעשות לו אוברקלוק (בתקוה) עד למהירויות של לפחות Athlon 3200. השאלה שלי היא מה יותר כדאי בשבילי, ואם בכלל לוח האם הזה יוכל לספק את האוברקלוק שאני מייחל לו, ואם הזכרונות הם לא גורם מגביל במערכת שלי.
-
- 14 תגובות
- 798 צפיות
-
-
שלום. יש לאחי מחשב עם לוח אם GigaByte 8iK1100. הלוח אם תומך בDDR1 עד 400MHZ. כרגע יש במחשב 512 זיכרון ב2 סטיקים. אחי רוצה להוסיף זיכרון, הוא עוד לא החליט אם הוא רוצה להוסיף עוד 512 או עוד ג'יגה. אני צריך המלצה למה לקנות בכל אחד מהמקרים. הזיכרון לא צריך להיות High end או משהו יקר מדי, זיכרון סביר במחיר סביר. הקניה תעשה מlogic, אז תתנו בבקשה הצעות מ http://logicpc.co.il/heb/colist.aspx?type=A00028 תודה
-
- 1 תגובה
- 798 צפיות
-
-
ברשותי מעבד Intel Pentium 4 2.4Ghrz התומך ב- Hyper Threading (אם זה קשור). לפי מה שהבנתי מהתוכנה AIDA32, הדגם של מעבד הוא Northwood. קראתי כאן בכמה מדריכים והודעות על פנטיום 4 2.4C - האם זה מעבד כמו שלי? מה אומרת ה - C? כמו כן אני רוצה להתחיל לעשות אוברקלוקינג והבנתי שצריך לדעת אם המעבד שלך פתוח (או משהו), איך אני יכול לברר את זה? תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 798 צפיות
-
-
לקח למפתחים של Ashes of the Singularity בערך חודש להוציא עדכון למשחק כדי לתמוך בצורה טובה יותר במעבדים החדשים של AMD. מציגים שיפור של כשלושים אחוזים בביצועים במשחק. בנצ'מרק מחודש למשחק Ashes of Singularity
-
- 0 תגובות
- 798 צפיות
-
-
קניתי זיכרון טייוס ddr2 667 והלוח אם זה אסטרוק 775 dual vsta עכשיו שהמחשב עולה הוא מזהה רק 533 האם זה הגיוני ? memory bus proporties: bus type:ddr sdram real clock:267mhz(ddr) effective clock:533mhz זה מeverest האם אכלתי אותה והלוח אם תומך רק עד 533 ? ולא 667 כמו שחשבתי ?
-
- 13 תגובות
- 798 צפיות
-
-
אז ככה הגיע הזמן לשדרג את המחשב.. ויש לי הרגשה שהמצב יותר בעיתי משחשבתי - כיום המערכת שלי היא כזו - AMD 1800+ EPOX 8RDA+ 512 DDR GEIL ATI READON 9600XT עכשיו אני מתחיל להבין שאם אשדרג לוח ומעבד אצטרך לשדרג גם זכרונות ואולי דברים נוספים ולכן אשמח לשמוע את המלצתכם.. חשוב לצין שהצרכים שלי הם קצת משחקים והרבה עבודה שותפת של אינטרנט והמון תוכנות שרצות ברקע ולכן חשוב לי מעבד מהיר ויציב. תקציב? עד ה1000 ככה ללוח ומעבד אפשר לחרוג מעט... המעבד בו אני מעונין הוא ?Athlon64 3600+ (Socket AM2) X2 DualCore?, מה אתם חושבים עליו? יעשה את העבודה במשחקים? מהיר? יש צורך אולי להשקיע עוד טיפה ולעבור ל3800? בכל מקרה זה בענין המעבד. לוח - חשוב לי לוח שתהיה בו תמיכה לכל ההתקנים החדשים [PCI-X SA…
-
- 8 תגובות
- 798 צפיות
-
-
שלום, יש לי לוח אם GA-EP31-DS3L של Gigabyte. יש לי שני סטיקים של זכרונות, 1GB כל אחד מהם. באחד מהסטיקים יש את השבבים של הזיכרון רק על צד אחד שלו ובשני יש על שני הצדדים. רציתי לקנות 2GB נוספים של זיכרון ואז יהיו לי 4 סטיקים 1GB כל אחד. רציתי לבדוק האם זה תואם אז הוצאתי מאחד המחשבים בבית סטיק אחד של 2GB והכנסתי למחשב שלי. הביוס מזהה 3GB זיכרון בלבד. בניסיון לעלות על הבעיה התחלתי להוציא את הסטיקים כל פעם אחד אחר, בסוף מסתבר שמה שלא מזוהה זה הסטיק של 1GB שיש לו שבבים של זיכרון בשני הצדדים. לא ידעתי אז שזו הבעיה אבל גיליתי את זה בעיון בחוברת של לוח האם. ראיתי את זה: האם זה באמת אומר שאם אני משתמש ב4 סטיקים חובה שלכולם יהיו שבבים בצד אחד בלבד? נ.ב. הוינדוס 7 כותב ככה: "…
-
- 5 תגובות
- 798 צפיות
-
-
מישהו שמע על המעבדים האלו? ה2140 מגיע בתדר של 1.6Ghz וניתן למצוא אותו ב434 ש"ח. http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=E2140-t http://tms.co.il/product_info.php?products_id=3738 רק לי זה נשמע כמו E6700 ב400 שקל? החסרון הגדול במעבדים אלו הוא כמות הCache הנמוכה. למרות שייתכן והקיצוץ למגה קאש בלבד לא יהיה כל כך מורגש, בדומה לקיצוץ בE4X00
-
- 2 תגובות
- 798 צפיות
-
-
עד כמה זה נכון, האם לא רואים הבדל רציני גם ב-נגיד בין 667MHZ ל DDR3 ב2000MHZ ? או שהכל קשור ברמת האובר קלוק הכללית שעושים למחשב? אשמח להסבר מפורט יותר או הדגמות מקישור..
-
- 5 תגובות
- 798 צפיות
-
-
אני בקרוב קונה מחשב אני סגור על הכל חוץ מהלוח אם... אני לוקח מעבד E6300 ואני לא יודע איזה לוח הכי יתאים לו... אמרו לי שעם לוחות של יצרנים אחרים שהם לא INTEL יש הרבה בעיות ב BIOS ובגלל זה אני מבולבל לקחת לוח של ABIT? של ASUS? של GIGABYTE? לא מתעסק עם OC
-
- 10 תגובות
- 798 צפיות
-
-
שלום, כבר כמה זמן אני מתלבט אם כדאי להגדיל את כמות הזכרון שיש לי. כרגע המפרט שלי הוא AMD 2500 BARTON ABIT NF7-S, TWINMOS 512 MB DDR 400. הסיבה שבגללה אני מתלבט כבר כמה זמן היא האם הוספת עוד סטיק אחד של 512 או 1024 תגרום לשיפור משמעותי של המערכת או שהתוספת לביצועים תהיה קטנה ולא תצדיק את המחיר? בנוסף לזה יש לי כמה שאלות טכניות בנושא: 1. אם יש לי זכרון של TWINMOS אני חייב לקנות את השני של אותה החברה? 2. נניח שאני מוסיף עוד זכרון, הסטיק שאני אקנה צריך להיות גם 512 מגה כדי להיות תואם למה שיש לי או ש1024 יהיה גם בסדר? 3. כאשר מוסיפים זכרונות שהם לא שווים במהירותם הם יעבדו במהירות ובתיזמונים של הזכרון האיטי יותר? תודה.
-
- 12 תגובות
- 798 צפיות
-
-
שלום עד לא מזמן היה לי במחשב 4GB של חברת G.SKILL רציתי לשדרג ולהוסיף למחשב עוד קצת הלכתי וקניתי עוד (8GB (2X4GBֹ של חברת KINGSTONE . היה קצת בעיות עם המחשב נכנס לתיקון ונמצא שכרטיסי ה-G.SKILL לא טובים והם נשלחו ליצרן להחלפה אחרי שעבר זמן החנות הבינה שהם לא יוכלו לספק לי את הכרטיסים בחזרה והציאו לי להחזיר להם את מה שרכשתי (KINGSTONE 8GB) ולקבל במקום KIT של 16GB של crucial ballistix sport רציתי לדעת על החברה הזאת כי אף פעם לא שמעתי עלייה איך הסדרה של SPORT ובכללי מזה?! זה הKIT שקיבלתי http://www.crucial.com/store/partspecs.aspx?IMODULE=BLS4KIT4G3D1609DS1S00 תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 798 צפיות
-
-
בין שיחותי עם המשתמש Playaz הלוהוא אחיה הדפוק! חחח עלתה השאלה מי מהחברות יותר טובה , מי יותר מתקדמת , יותר מצליחה , ויותר כדאית .. אני אמרתי שאינטל יותר טובים מכול הבחינות ואיך שלא נסתכל אינטל היא המובילה בשוק ואילו אחיה אמר שAMD היא החברה שמשתווה לאינטל ואף בחלק מהמעבדים באותה קטגוריה אף טובה ממנה מבחינה כספית והן מבחינת ביצועים. אנא ממכם חברי הפורום היקרים האירו את ענינו לגבי הסוגיה הזאת מי יותר טובה? אינטל או AMD
-
- 5 תגובות
- 798 צפיות
-
-
ההודעה קצת באיחור אבל היוזמה מעניינת למדי. חברת VIA הודיעה (באוקטובר 2006) על מעבד מתוצרתה בשם C7®-D (מריץ X86) שצורך 20W בלבד. הם אמנם לא מתחרים ישירים של AMD ו INTEL אבל ישנם מוצרים רבים שמעבדים קטנים ודלי הספק נחוצים בהם. היוזמה המענינת היא ש VIA מחשבת את ההספק שהמעבד צורך במשך 3 שנות עבודה ומתחייבת לטעת עצים שיצרכו כמות דו-תחמוצת הפחמן זהה לכמות שנוצרה בעת יצירת האנרגיה למעבד, כך שלא תהיה פגיעה באיכות הסביבה. מעבד ה C7®-D שקול ל 4 עצים רחבי עלה. אם כן יש לנו מדד חדש להערכת מעבדים. מעתה אמור מעבד ה INTEL שלי שקול ל 26 עצים כמה עצים המעבד שלך? לעמוד המוצר
-
- 8 תגובות
- 798 צפיות
-
-
http://www.fx57.net/?page_id=718
-
- 6 תגובות
- 798 צפיות
-
-
בשעה טובה אני משדרג את הענתיקה שיושבת לי בבית. המחשב הישן יושמש כנראה לצרכי HTPC סלוני והחדש יתפוס את מקומו - לצרכים כלליים ובדגש על משחקים. ההתלבטות הראשונה היא לגבי המעבד. אלו המחירים שאני רואה בIQPC 3470 - 855 ש"ח (מבצע לקוני מחשב חדש) 3570 - 1014 וה-3570K ב-1098 ש"ח השאלה הראשונה שלי היא כמובן האם הפרש המחירים מוצדק? בהנחה שאני לא מעוניין לעשות OC זה הפרש של מעל 150 ש"ח ל-3570 וכמעט 250 ש"ח ל-K (שאין בו טעם במקרה הזה). במידה ואני כן מעוניין לעשות OC ל-K, איזו תוספת ביצועים אני צפוי לקבל על בסיס קירור סטוק סטדנרטי ובלי להתחיל להתפרע על לוחות אם עמידים ויקרים יותר? האם זה יצדיק את המחיר? ההתלבטות השניה היא לגבי לוח האם ופה כבר יש כל כך הרבה אופציות שנהיה לי בלגן... אני …
-
- 6 תגובות
- 798 צפיות
-