עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אני שלב אחד לפני הקנייה של אחד מהמעבדים הנ"ל. אני תוהה האם להשקיע 1800 או 3,000. מה לדעתכם עדיף?

• 11 תגובות
    • 801 צפיות
  2. Started by YoniG,

אני משתמש בתוכנה MEMTEST 86 לבדיקת הזיכרון. אני רוצה לדעת האם יש בעית חמרה לזיכרון. הבדיקה רצה שעות רבות ונותנת מספר שגיאות רב. איך אני יודע אילו מהשגיאות מעידה על בעיה פיזית בזיכרון?

• 12 תגובות
    • 801 צפיות
  3. חשבתי על אחד מהלוחות של אלבטרון - אבל אין לי מושג לגבי היציבות והאמינות שלהם. יש כמובן את הלוחות של גיגהבייט ואביט, אבל עם אביט דיי "אכלתי קש" בפעם האחרונה שקניתי לוח (גם תואם AMD) שלהם. הייתי צריך לעשות RMA אל היצרן, וכשקיבלתי לוח חדש (לא בדיוק חדש גם) - גם הוא היה תקול. אגב, נאלצתי לעשות RMA בגלל קבלים שהתנפחו והתפוצצו. בקיצור, על מה אתם ממליצים? בעיקר מבחינת אמינות וביצועים. אני מדבר על מחיר בסביבות 400 ש"ח. לא צריך כרטיס מסך אונבורד, וגם כרטיס קול לא חובה (אלא אם כן זה מימוש של SOUNDSTORM שהוא לא AC97) אשמח להמלצות ותובנות! תודה!

• 13 תגובות
    • 801 צפיות
  4. היי. אני רוצה לקנות לוח אם מעבד וזכרונות חדשים. אני חשבתי לכיוון ה AMD 3500+ ווינצ'ינסר וזכרונות pdp patriyot 512*2 3200pc הבעיה שלי היא הלוח אם... יש לי כרטיס מסך 9800XT AGP אני יודע שיש את כל הקטע של ה PCI-e ואני לא רוצה שאם אני אחליט לעבור לPCI-e אז אני לא אוכל כי יהיה לי לוח רק עם AGP השאלה שלי היא: איזה לוח הכי כדאי לי לקנות? בלהתחשב בכרטיס מסך שלי וזה שאני לא מעוניין לעשות OC! ללא הגבלה של מחיר ללוח אם... יש הצעות ? :s05:

• 14 תגובות
    • 801 צפיות
  5. שלום לכם, לאחר בדיקות שערכתי ב- Windows Memory Diagnostics הבנתי שיש בעיה בזכרונות (2X256mb ddr1 400mhz). בדקתי כל אחד בנפרד כחצי שעה ולא אירעה שגיאה בודדת. לאחר שהחזרתי את שני הזכרונות לבדיקה ביחד התגלו שגיאות. ניסיתי להעביר את הזכרונות לסלוטים אחרים וגם לנקות אותם מאבק ולבדוק שהם יציבים והרצתי שוב- עדיין דווחו שגיאות. מה ניתן לעשות במצב כזה?

• 9 תגובות
    • 801 צפיות
  6. Started by Firm,

שבוע טוב, ברשותי לוח אם של אינטל מדגם DH67BL. האם מודול זיכרון DDR3 במהירות של 1600Mhz יתאים? כמו"כ, האם טוב יותר לפצל 4gb *2 או אחד של 8gb. כפי שזכור לי, עליי לבדוק תאימות כרטיס זיכרון רק מול לוח האם ובמפרט שבאתר אינטל מופיעה תמיכה במהירות של רק עד 1333 ואלה המוצעים הינם 1600. מבחינת המעבד Intel i7-3770 נראה שהוא תומך גם במהירות 1600, אך לא לוח האם כנ"ל. תודה! *ראיתי מחירים טובים באיביי, אבל אני תמיד חושש מזיופים 🤨

• 4 תגובות
    • 801 צפיות
  7. Started by moranhoresh,

בספר של לוח האם של האסוס p4p800 רשום הדבר הבא: If installing the ATI 9500 or 9700 Pro Series VGA Cards, use only the card version PN xxx-xxxxx-30 or later, for optimum performance and overclocking stability. האם עלי לחשוש לגבי שמוש בכרטיסים 9700 פרו או 9500 פרו שלא מסדרה זאת? תגובות מאנשים עם נסיון יתקבלו בשמחה.

• 5 תגובות
    • 801 צפיות
  8. Started by ccc,

שלום סוףסוף מכרתי את המחשב שלי ועכשיו אני רוצה לשדרג לוח+מעבד אבל יש לי כמה בעיות... נתחיל, יש לי בערך 1600 שח 1500-1600... לקניית מעבד+לוח+אולי זכרון למה אני אומר אולי זכרון? בהתחלה חשבתי לעצמי שאני לא צריך... כי יש לי כבר קינגסטון 512 מגה אבל PC2100 אבל אם אני ארצה לקנות את הבארטון שעובדים ב333 מהץ אני חייב להחליף זכרון כדי שהוא יפעל נכון? בכל מקרה אני לא יודע מה לקחת... במידה והזכרון יעבוד אז לוח+מעבד תמליצו לי בבקשה בהנחה והוא לא יעבוד מה הייתם עושים? קונים ברטון וזכרון או רגיל ולשים את שלי? בכל מקרה אני רוצה דעות, המלצות בקשר לשילוש הזה אני מבולבל לגמרי... לא יודע מה לקחת.....

• 14 תגובות
    • 801 צפיות
  9. Started by Guarding angel,

היי מישהו מכיר את החברה הזאת? איך היא בלוחות אם?

• 8 תגובות
    • 801 צפיות
  10. Started by sahargt,

2 מה מיוחד במעבדים של אינטל מסוג Centrino במה המעבד הזה יותר טוב מהפנטיום 4 עם בכלל

• 8 תגובות
    • 801 צפיות
  11. Started by expi,

התקציב הוא 1200ש"ח... מה שאני צריך הוא לוח אם וזכרונות מתאימים.. אגב יש אפשרות שזכרון DDR יעבוד עם המעבד הזה?

• 6 תגובות
    • 801 צפיות
  12. Started by Morfix,

שלום, אני רוצה לבנות מחשב לסלון בשביל סרטים/HD/אינטרנט/טלויזיה. אני צריך שתמליצו לי בבקשה על לוחות אם שנועדו למטרה הזאת, כמו כן אני צריך שהלוח אם יהיה בתצורת micro-atx כדי שהוא יכול להכנס למארז הבא: THERMALTAKE LANBOX LITE VF6000BWS כמו-כן אני מעדיף שהחיבור לטלויזיה יתבצע בחיבור hdmi, שיתמוך ב1080p. תודה

• 0 תגובות
    • 801 צפיות
  13. Started by lmlm,

אינטל מספרת על המשך דרכה במשך חמש שנים הבאות: http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=2649

• 4 תגובות
    • 801 צפיות
  14. Started by Booobb,

אני קונה מחשב לעבודה משרדית בלבד ומתלבט בין שני לוחות אם; (ההבדל ביניהם הוא 15 ש"ח) MSI KT4AV: http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=456 ABIT NF7 http://www.abit-usa.com/products/mb/products.php?categories=1&model=8 המעבד הוא Sempron 2400 or 220. מה לדעתכם עדיף ? תודה.

• 5 תגובות
    • 801 צפיות
  15. Started by Vatos-Locos,

אז ככה שאלתי איך מבדילים ו amiram אמר לי "ה2400 שלך נורט'ווד וה-1200 טואלטין" עכשיו.... אני לא אומר שהוא טעה או צדק (וגם אם טעה, אז חפיף..) הייתי רוצה לדעת בעצם מה ההבדל כי הבנתי שבטכנולוגיית 0.13 מיקרון זה הנורט'ווד במפרטים של INTEL באתר שלהם כתוב לי ככה על שתי המעבדים הנ"ל: מעבד 2400 עובד ב 0.13 מיקרון "סוג חבילה FC-PGA2" עובד ב400 מגהרץ, על סוקט 478 עם 128קילובייט של קאץ מעבד 1200 עובד ב 0.13 מיקרון "סוג חבילה FC-PGA2" עובד ב100 מגהרץ, על סוקט 370 עם 256קילובייט של קאץ מה מעיד על זה שה1200 שלי טואלטין ?! ולמה ל1200 שלי יש יותר זיכרון פנימי מאשר ל 2400 ?!

• 4 תגובות
    • 801 צפיות
  16. Started by מאפיונר,

asus p5ld2 se אני יכול לחבר לו שתי כרטיסי מסך ואיך הלוח אם הזה הוא טוב?

• 9 תגובות
    • 801 צפיות
  17. Started by N.S,

איך אני בודק איזה לוח אם יש לי ?

• 5 תגובות
    • 801 צפיות
  18. לוח Asus m2n-e מעבד AMD 630 אם אתם זוכרים לא מזמן היה לי לאן לזרוק את המעבד 7750 הישן ועשיתי שדרוג. אחרי עצה ועזרה מעולה בפורום שדרגתי למעבד הנ"ל (שלא נמצא ברשימת מעבדים שבהם הלוח תומך) והכל עובד מעולה והמחשב עבר בדיקות מאמץ. כעת החלפתי גם את הזכרון באותו אופן. מDDR2 667 עברתי לזכרון במהירות 1066 של mushkin 2x2gb xp2-8500 הלוח בעיקרון במקור לא תומך בזכרונות 1066 אבל לפי דיווחים בפורומים של אסוס אחרי שדרוג ביוס הוא אמור לתמוך. יש בביוס אפשרות לבחור מהירות זכרון. כרגע זה מוגדר על auto, המחשב מזהה את הזכרונות כזכרונות במהירות 800 והכל עובד טוב והמחשב עבר בדיקות מאמץ. כשאני משנה בביוס ל1066 אני מקבל מסך כחול והוינדוס לא עובד אפילו. כששיניתי למהירות ידנית של 800 או 667 המחשב ה…

• 3 תגובות
    • 801 צפיות
  19. אני מתכוון לרכוש מחשב חדש ונראה שצריכת החשמל של המעבד היא פקטור שכדאי לשקול. אני מתלבט בין AMD FX-8350 ו-I5-4670K. האינטל יקר יותר ב-200 ש"ח, אבל נראה שההבדל בעלות החשמל גדול בהרבה. לפי הנתונים בביקורת הזו ההבדל במנוחה הוא 10 וואט ובעומס 150 וואט. אם אני מחשב הבדל ממוצע של 70 וואט, אז במשך 3 שנים שבהן אני מתכוון להשתמש במחשב מדובר ב-1300 ש"ח (לפי חישוב של 5 אגורות לשעה * 24 שעות * 365 ימים * 3 שנים). האמנם? אם כן, זה הבדל עצום שהופך את ה-AMD ללא רלוונטי.

• 3 תגובות
    • 801 צפיות
  20. Started by OFIRLEVY66,

שלום יש לי 4GB של OCZ REAPER CL3 משום מה הם עובדים בCL5 איך אני משנה ל3? מפרט בצד

• 10 תגובות
    • 801 צפיות
  21. Started by Vortex,

אין לי מושג מה הלוח, אבל בתקופה ההיא זה היה סטנדרטי? ???

• 3 תגובות
    • 801 צפיות
  22. לי יש מחשב פנטיום 3 עם כל החלקים החיצוניים (דיסק קשיח ,זכרונות וכו) אני מעונין לקנות מעבד ולוח אם חדשים. אבל אני רוצה להמשיך להשתמש ברכיבים מן המחשב הישן. לכן אני זקוק ללוח אם התומך בשני יציאות תקשורת (שני מחברים על הלוח אם) לדיסק קשיח וCDROM (קבל 24 פינים אם אני לא טועה) מחבר נוסף לדיסקטים בנוסף מחבר לכרטיס מסך מסוג AGP והאם ניתן להשיג כרטיסי מסך טובים בעלי חיבור כזה. יותר מ3 מחברים לבנים על הלוח אם (כאלה שמחברים אליהם כרטיסי הרחבה) יותר משני מחברי זכרונות (RAM) ואם אפשר תמיכה בזכרונות מסוג SDRAM (כי זה מה שיש לי מהמחשב הישן) ובנוסף מעבד טוב שיוכל לעקל את דרישות לוח האם וכל זאת במחיר שלא ירושש אותי (חייל אשר חוסך משכורות) כל דגם של לוח אם / מעבד אשר יענה על הדרישות או י…

• 7 תגובות
    • 801 צפיות
  23. Started by NI4NI,

שלום האם יש בעיה כלשהיא ב"ערבוב" זיכרונות מיצרנים שונים ? נגיד, יש לי במחשב 8GB של זיכרון DDR3 1600MHZ CL9 מתוצרת gskill ואני רוצה להוסיף עוד 8GB של זיכרון עם אותן ספסיפיקציות, רק שהוא מתוצרת, נגיד patriot. האם יש איזושהי בעיה עם זה ? תודה

24. Started by yonni,

אני מתכוון לקנות מחשב חדש בקרוב, ורציתי לדעת האם לבסס אותו על זכרון DDR או RDRAM? כמו כן איזה לוח אם מומלץ לקנות לכל אחד מהם גם ל AMD וגם ל PENTIUM? עדיין לא החלטתי.... תודה

• 3 תגובות
    • 801 צפיות
  25. Started by A.Iniesta,

אם למשל עושים לe2180 אוברקלוק לתדר של e7200 (לדוגמא, אני לא מתכוון למעבד הזה ספציפית..) אז ה2180 יהיה שווה בביצועיו ל7200? תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 800 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.