עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Asafalfa,

היי חברה אני עכשיו הולך לקנות לי מחשב חדש ואני מרכיב את כל המחשב מחלקים בחול ... הבעיה היא שאני לא ממש יודע עדיין מה אני רוצה . המחשב אמור לשמש אותי לאפליקציות של יצור גרפי וכמובן איך לא משחקים וסרטים. את האמת אני לא יודע עד כמה כדאי לרכוש את כל המוצרים האלה בחול אבל את זה אתם תגידו לי , אז בתיכנון היה לקנות מוצרים שבארץ עולים הכי הרבה . אז חשבתי בהתחלה לקנות מעבד לוח זיכרון וכרטיס מסך. לעכשיו אני סגור רק על הכרטיס מסך. בנוגע לכל שאר הדברים אני לא ממש סגור ???. Intel LGA 775 Pentium 4 530 3.0 GHz, 800MHz FSB, 1MB L2 Cache, Hyper Threading Technology 1.זה המעבד שחשבתי לקנות מהסיבה שהוא מהיר ו Cache: L1/12K+16K; L2/1MB גם כן מהיר. הבעיה היא שאמרו לי ש Core: Prescott זה לא…

• 5 תגובות
    • 773 צפיות
  2. Started by midnight-web,

אני קונה מחשב שבוע הבא מחלקים חדשים הכל..., אחרי שאני מחבר את כל החלקים למקומות שלהם האם יש דברים ספציפיים שאני צריך לעשות שלא נתקלים אחרי פירמוט נגיד? האם יש מדריך להרכבת מחדש קומפלט מחלקים ועד השימוש בו? תודה

3. Started by yuvalm2,

אני רוצה להרכיב מחשב שיכלול כונן קשיח NVME. מה אני צריך לעשות חוץ מלדאוג ללוח עם עם יציאת PCI-E?

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות
  4. Started by dorish,

שלום אני הזמנתי מחשב חדש בחלקים INTEL I920 GIGABYTE GA-EX58-EXTREME OCZ Platinum 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) Triple Channel CORSAIR CMPSU-750TX 750W ATX12V EVGA 896-P3-1257-AR GeForce GTX 260 Core 216 Superclocked Edition 896MB 448-bit GDDR3 PCI Express 2.0 x16 HDCP Seagate Barracuda 7200.10 ST3250410AS 250GB 7200 RPM SATA 3.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive SAMSUNG 22X DVD Burner Black SATA Model SH-S223F - OEM ומארז פשוט שהוא זמני... רציתי לדעת את כול הדברים שאני צריך כדי להכין כדי שאני יוכל להתקין את המחשב (אני מתכוון מי כבלים נוספים שאני צריך לקנות משחות מה שלא נראה לי שאני צריך מברגים וכו") בקשר לתוכנות גם מה אני צריך אני הורדתי את ווינדוס …

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by Pumpkin,

פירקתי את המעבד כדי להרכיב לו קירור חדש... וגיליתי שעל המעבד יש מדבקה של האחריות (מעבד אינטל) שטח המדבקה תפס משהו כמו 25 אחוז מהשטח של המעבד, הסרתי את המדבקה כי לדעתי הפלסטיק שהיא עשויה ממנו יפריע להעברת החום להיטסינק, ויש לי כמה שאלות... גם לכם יש את מדבקת האחריות על המעבד? השארתם אותה שם? היא מפריעה להולכת החום? ומה יהיה עכשיו עם האחריות שלי? (אמורה להיות לכל החיים אז למה צריך את המדבקה?) תודה

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by itaysk,

מישהו יכול לתת לי אתר שבו יש מדריך וידאו על איך להרכיב מעבד AMD? (או סתם אתר עם מדריכי וידאו)

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by nesber,

אמרו לי שכשמרכיבים מעבד AMD צריך למרוח משחה תרמית. מה זה אומר, והאם כל החנויות אמורות לדעת לעשות את זה.....? :

• 1 תגובה
    • 586 צפיות
  8. עשיתי חיפוש ולא כל כך מצאתי משהו מועיל.. למישהו יש עצות/הדרכה/טענות או משהו בסגנון להתקנה? פעם ראשונה שאני מתעסק עם AMD ככה שאני לא רוצה שום בעיות. זה AMD Athlon 64 3000+ S939 Gigabyte K8NS Ultra-939

• 6 תגובות
    • 625 צפיות
  9. Started by koby100,

אני עומד להזמין מחשב חדש מזיגזג. יש לי נסיון בחיבור כוננים זיכרונות ושאר דברים שמתחברים ללוח אם, אבל מעולם לא הרכבתי לוח אם ומעבד. האם כדאי לנסות להרכיב את המערכת לבד, או שזה מסובך ואני עלול להרוס? הבעיה שלי היא עם החלקים: AMD Athlon XP 1800+ Tray CPU Spire FridgeRock CPU Cooler for AMD Gigabyte GA-7VT600 אשמח לחוות דעתכם.

• 3 תגובות
    • 581 צפיות
  10. Started by brum,

שלום יש לי מחשב עם מעבד סלרון 850 ולוח אם :BioStar M6VCF יש לי גם מעבד P3 בנפרד ואני רוצה לדעת אם אפשר להתקין את הפנטיום 3 על הלוח הזה. חיפשתי ברשת ומצאתי את הנתונים האלו על הלוח אבל לא הצלחתי להבין האם זה אפשרי: http://www.fujitsu-siemens.co.uk/rl/servicesupport/techsupport/Boards/Motherboards/BioStar/M6vcf/m6vcf.htm תודה.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by The-Q,

ברשותי מחשב פנטיום 1 133 MHZ אני חושב ולוח אם תואם. אז ככה, לפני כמה זמן חשבתי שלא אצטרך את המחשב הזה והתחלתי להתעסק איתו. תוך כדי - הרסתי את הספק. כבר יש לי מידע - הספק היה 200W. אני כנראה אקנה ספק חדש אבל לא כאן השאלה. אז ככה, לוח האם הזה הוא ישן בטירוף ולצערי לא כתוב עליו דגם. רוב החיוטים כבר בחוץ ואת חלקם אין לי מושג לאן להחזיר - הלוח ממש ישן. איך לעזאזל אני מוצא חומר על הדגם הזה? איך אני מגלה איזה דגם זה אם לא כתוב את זה אפילו על הלוח??

• 25 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. שלום - כשקראתי את המדריך של ה 8RGA+ שלי שמתי לב שכתוב שאם יש לי זכרון 64-bit DIMM אז הם צריכים להיות ב DIMM2 ו DIMM3 ואם יש לי זכרון 128bit DIMM אז הם צריכים להיות ב DIMM1 ו DIMM3 או DIMM1 ו DUMM2 מה לעזאזל אומר 128bit DIMM ??? יש לי 265MB 3200 סמסונג X 2 אז איך הם אמורים לשבת ??? - אני מניח שזה קשור ל Dual DDR ? תודה :jump:

• 7 תגובות
    • 680 צפיות
  13. החלפתי את שתי כרטיסי הזיכרון שלי של 2X1GB של סמסונג DDR2 667MHZ בשני כרטיסים חדשים של corsair 2X2GB 1066MHZ הלוח אם שלי תומך ב1066MHZ וחיברתי את שני הכרטיסים לאותכם מקודמות שניתקתי את הקודמים (2 צהובים) אבל כשאני מפעיל את המחשב הוא מנסה לעלות ואז אחי חצי דקה נכבה ומנסה לעלות שוב ואין שום צג במסך (אם זה עוזר אז המאוורר שעל הלוח אם מסתובב ומספיק להסתובב לסירוגין) חייב עזרה דחוף

• 29 תגובות
    • 3k צפיות
  14. [Asus P4C800-E Deluxe (Intel 875P),800 MHz FSB,Dual-Channel ,Multi-RAID for ATA133 & Serial ATA Intel Pentium 4 Prescott 2.8E Ghz Socket 478 1M Cache BOX/Tray+Cooler 800 FSB Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD GeIL Value Dual Channel 1GB (2x512MB) PC3200 400MHz DDR Antec Sonata Piano 380 WATT PSU מארז LG DVD±RW Writer 8x/4x/12x DVD+RW, 8x/4x/12x DVD-RW, 24x/16x/32x CD-RW) תודה מראש

• 29 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. יש לי 2 של ג'יגה זה בסדר: Field Value North Bridge Properties North Bridge AMD Hammer IMC Supported Memory Types DDR-200 SDRAM, DDR-266 SDRAM, DDR-333 SDRAM, DDR-400 SDRAM Revision 00 In-Order Queue Depth 8 Memory Controller Type Dual Channel (128-bit) Active Mode Dual Channel (128-bit) Memory Timings CAS Latency (CL) 3T RAS To CAS Delay (tRCD) 3T RAS Precharge (tRP) 3T RAS Active Time (tRAS) 8T Row Cycle Time (tRC) 7T Row Refresh Cycle Time (tRFC) 14T Command Rate (CR) 1T RAS To RAS Delay (tRRD) 2T Write Recovery Time (tWR) 2T Read To Write Delay (tRTW) 3T Write To Read Delay (tWTR) 2T Write CAS Latency (tWCL) 1T Refresh Period (tREF) 200 MHz 15.6 us DQS Skew Contro…

• 3 תגובות
    • 493 צפיות
  16. היי חבר'ה.. נמאס לי מהמחשב שלי הסלרון 800 ואני רוצה להחליף: (למרות שהוא עבר OC ל1000 ועובד טוב אבל הוא כבר איטי בשבילי ומעצבן!) המחשב הבא הולך להיות מורכב מ: מה שכבר יש לי: יש לי הארד דיסק W.D 20G ATA100 7200RPM - חדש (קיבלתי חינם מהעבודה של אמא שלי) שעובד טוב מאוד ואני לא צריך חדש בנתיים צורב Teac x40 סי.די מארז צ'יפקט FULL TOWER כונן דיסקטים (חחחחחח) HardCano (לא ממש חשוב אבל כתבתי בכל זאת) וכרטיס מסך חרא ! (GeForce 2mx 400 64mb - אני לא ממש משחק במחשב יותר יוצר ועורך מוזיקה וכמובן מוריד לכן אני בנתיים לא צריך יותר מזה) אני צריך רק זכורנות, מעבד, לוח (לבנתיים): אני חשבתי ללכת על INTEL כי AMD חם מידי בשבילי. זה מה שהרכבתי ותגידו מה אתם חושבים (אין לי תקציב גדול 2500 מקסי…

• 7 תגובות
    • 976 צפיות
  17. שלום לכולם יש לי לוח של גי'גה בייט 945GCMX-S2 ועד היום היה לי מעבד E2200 והיום הביאו לי מעבד E5300 הרכבתי הכול טוב ויפה והוא הוא עובד לי עעל מהירות 1.2 והאוורסט מזהה אותו כE5300 2.6 ולפי היצרן הלוח תומך מה עליי לעשות שהוא יעבוד כמו שצריך?

• 6 תגובות
    • 985 צפיות
  18. יש לי הרבה סרטים של בלו-ריי ואני רוצה להמיר אותם לראות במחשב אני רוצה להמיר אותם לאיכות H264 האודיו על ערכי הנורמל והתמונה על הכי גבוה עם כך אז איזו מערכת תעשה את זה הכי מהר ואיזה רכיבים יהיו הכי אחראים למהירות סיום העבודה תודה מראש. אלכס

• 5 תגובות
    • 699 צפיות
  19. כיום רוב התוכנות משתמשות בליבה אחת אבל עקב המעבר לליבה כפולה יגרום שתוכנות החדשות ישתמשו בשתי הליבות אז איך נוכל להריץ שתי תוכנות בו זמנית ? אולי עדיף שלא יתכנתו תוכנות שמשתמשות בשתי הליבות ? תודה לעונים יהודה.

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. תקנו אותי אם אני טועה אבל הרעיון של הקונור זה כפול ליבה שבעצם משתמש במלוא הליבה השניה למשל הדול קור ישתמש רק ב40 אחוז ושיפר רק ב40 אחוז מליבה אחת והקונרו משפר ב100 אחוז כי הוא משתמש במלוא הליבה השניה.. ולכן 1.86GHZ של קונרו שווה בעצם לGHZ3.72 של מעבד רגיל(לא כפול ליבה) ולכן גם בOC אם אני מעלה את המהירות של הקונרו ל2.5 זה בעצם 5 במעבד רגיל.. האם אני צודק?? או שאני ממש מבולבול ולא מבין מה הרעיון של הקונרו.. אם אני טועה אשמח אם תעזרו לי להגיע לרעיון האמיתי שלו..

• 4 תגובות
    • 486 צפיות
  21. אהלן רציתי לשתף אתכם בקשיים שנתקלתי בהם בזמן שדרוג זכרון לצ'יפסט האמור. מה שמיוחד בצ'יפסט הזה הוא היכולת והייעוד שלו ושל מעבדי הi7 שהתאימו לו לעבוד עם זכרון ב-triple channel כלומר מקבלים את הביצועים הטובים ביותר כשמתקינים את הזכרון בסטים של שלוש. הלוח שלי הינו ה gigabyte x58a-ud3r הוא מגיע עם 6 סלוטים של זכרונות ומוצהר במפרט שלו כי הוא יודע לשאת עד 24 גיגה של זכרון - 6x4gb לי היו 3 סטיקים של 2 גיגה והלחטתי עקב שימוש בתוכנות כבדות לשדרג זכרון. בהתחשב בכך שהזכרונות היום די זולים חשבתי להוסיף 3 סטיקים של 4 גיגה להרחבת נפח ל18 גיגה. עקב כך שסטים של 12GB כבר מזמן לא נמכרים קניתי סט של 4x4GB - התזמונים של הסט החדש פחות הדוקים. - מתח עבודה של הזכרונות הישנים וחדשים הוא 1.5 - ת…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by shkup,

רכשתי לאחרונה SETUP חדש ויש בו זכרונות 3600Mhz C18. יש פרופיל XMP אחד שממהיר את הזכרון מ-2133 ל- 3600. תחת 3600MHZ המחשב קורס. פשוט לא מחזיק יותר מכמה שניות. בתדר בסיס זה נראה יציב. שאלתי היא, לפני שאני פונה להחלפה (כמובן שהזכרון באחריות), האם אני יכול להריץ אותם ב- 3200Mhz (אני לא לחוץ על 3600Mhz) ואם כן תחת אלו הגדרות?

23. Started by stingeR-,

שלום, יש לי את המפרט הבא : AMD Sempron 2800+ @ 2.56GHZ ששווה ערך בביצועים לAMD ATHLON 3800+ לפחות... Gigabyte K8NS Samsung DDR400 1GB Gigabyte GeForce FX5500 256MB האם המפרט הבא בשילוב מתאם DVI לHDMI יהיה מסוגל להתמודד עם סרטי HD 720P? ואם כן? האם גם 1080P אפשרי? ואם לא - מה הכי זקוק כאן לשדרוג.. האמתי שכרגע נבדק 720P על המפרט רק עם כרטיס 7600GT והכל נראה סבבה... רק שה7600GT עובר למחשב אחר ולכאן אני מעביר FX5500... דרך אגב לא ידעתי איפה לפתוח את הנושא מכיוון שבפורום אודיו וקולנוע ביתי אני לא חושב שמבינים כלכך בעוצמה של מחשבים ועיקר הכוח לעיבוד של סרטי HD במיוחד במפרט הנ"ל נופל על המעבד.. ככה שנראה לי שזה הכי מתאים. אם לא - מנהלים, נא להעביר...

• 8 תגובות
    • 876 צפיות
  24. אני בונה מחדש מחשב שהתקלקל לי. בגדול יש לי הכל חוץ מלוח אם. המחשב הולך להיות מחשב שיחובר לטלוויזיה בסלון כ- HTPC, החיבור יהיה דרך HDMI. יש לי מעבד INTEL PENTIUM D הישן המתאים לסוקט 775. נתקלתי בלוח אם הזה: http://www.grandadvance.co.il/?g=products&a=view&pid=16788 הוא עולה 280 ש"ח ויש בו יציאת HDMI וכן SPDIF שבה אני אולי ישתמש בעתיד לסאונד. העניין הוא שאני לא בטוח האם הכ.מסך המובנה בלוח זה יספיק כדי להריץ סרטים ב FULL HD?? מדובר על ציפסט G43 מה דעתכם יש לו יכולת להריץ סרטים ב- 1080P בלי בעייה? ושאלה אולי יותר קודמת: האם יכולה להיות בעיה למעבד PENTIUM D להריץ סרטים ב FULL HD? בכל זאת הוא כפול ליבה! לפי מה שאני זוכר יצא לי להריץ במחשב לפני שהוא התקלקל סרטים ב- HD ל…

• 35 תגובות
    • 4k צפיות
  25. Started by NI4NI,

סתם שאלה. האם כדי להריץ OPTERON כפול ליבה צריך לוח מיוחד או שכל לוח עם תושבת 940 יודע לעשות את זה (אני יודע שהם צריכים להיות מהסדרה של 2xx) ? אם אני שם שני כאלו על לוח אם בעל שני מעבדים אני בעצם מקבל מערכת עם 4 מעבדים ? נו טוב, זה היה שתי שאלות...

• 11 תגובות
    • 784 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.