עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Y/O1977,

היי! האם ניתן להסיר משחה טרמית מעל המעבד ומעל הגוף קירור בעזרת סקרייפר (סכין גילוף) או שקיים חשש לפגיעה במעבד? תודה!

• 11 תגובות
    • 885 צפיות
  2. Started by Tzach_n,

היי, קיבלתי את ה UD3P ואני רוצה להרכיב אותו, אמרו לי שאני יכול לעשות הסרה של הדרייבר הקיים לצ'יפסט, להחליף את הלוח ולהתקין מייד את הדרייבר החדש. מישהו יכול לעזור לי? איך מסירים את הדרייבר? אני לא מוצא אפשרות בלוח הבקרה... תודה

• 2 תגובות
    • 660 צפיות
  3. אני מחפש מעבד, לוח אם וזיכרון עד 2.2K למשחקים בלבד. אני לא מתכנן לעשות OC וחשוב לי שיהיה USB3. פלטפורמה אין לי עדיפות. העיקר שיהיה תכלס בשביל משחקים. אני מתכנן לשחק עם כרטיס מסך GTX 570 וספק כוח CORSAIR 520W ראיתי שמערכות AMD יוצאות זול יותר ויעיל יותר למשחקים לעומת INTEL תודה חברים

• 26 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. התעסקתי קצת עם הדרייברים של הלוח אם , ושל הביוס .. בקיצור, כל פעם שאני מפעיל עכשיו את המחשב, הוא עושה במשך 20 שניות "Detecting .." , ולאחר מכן הוא כותב: "Mbultra133 is not installed because there are no drivers attached". מה לעשות כדי לפתור את הבעיה ולהעלים את התהליך המעצבן הזה?

• 3 תגובות
    • 744 צפיות
  5. Started by YAYA24,

-------------------------------------------------------------------------------- ברשותי נייח חדש e5400 לוח אם אסרוק גי 31.אני מעוניין לחבר את הכרטיס מסך מהמשחב הישן(9600) לצפות בסרטים וכו בטלויזיה (מכיוון שבמחשב החדש אין יציאות מלבד vga).משום מה כשאני מחבר את הכרטיס מסך (יש לו יציאת אס וידאו)ומחבר את המסך לא קורה כלום.ניסיתי בביוס לשנות ולא עוזר.פליז תעזרו לי!

• 1 תגובה
    • 580 צפיות
  6. אני מחפש למערכת חדשה שילוב טוב של לוח אם, מעבד וזיכרונות. הדרישות: מהמחשב האופן כללי - שירוץ בלי תקיעות, עם הרבה חלונות פתוחים (אופיס, אינטרנט) או הקרנת 1080P (לא במקביל לחלונות הפתוחים). לא משמש למשחקים בכלל (למעט סוליטייר, בבלס...). מהמעבד - לא משהו ספציפי, לא משנה לי AMD או INTEL. עדיף TRAY עם קירור זול (50-60שקל) שעדיף על הסטוק מבחינת שקט\קירור. זכרונות - 4GB (לא יודע אם יש יתרון לזכרונות שיש עליהם צלע קרור או לא) לוח אם - פה מתחילות הבעיות והסתבכתי עם כל הדגמים: אני לוקח 4GB אז מאוד רצוי תמיכה עד 8GB (עם 4 חריצים). יציאה קואקסיאלית (של האודיו) שני PCI רצוי תמיכה ב-PCI-EX.2 לפי מה שחיפשתי ראיתי שלוחות שמתאימים לAMD מגיעים עם יותר פיצ'רים וכמו שאמרתי לא משנה לי המעבד …

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by davidbr,

האם ניתן להעביר לוח אם של מארז בגודל micro ATX למארז מידי? תודה.

• 11 תגובות
    • 908 צפיות
  8. Started by Oray Lola,

שלום , יש לי את המחשב הנ"ל , ורציתי לשאול האם כדאי להעביר לו את הGTX 275 הישן שלי ? האם זה בכלל אפשרי חומרתית? תודה מראש =) , אחלה פורום. הספק שלי הוא : Ci Power 450W CPU Intel Pentium E2180 @ 2.00GHz 36 °C Conroe 65nm Technology RAM 2.00GB Dual-Channel DDR2 @ 333MHz (5-5-5-15) Motherboard ASUSTeK Computer INC. P5GC-MX/1333 (LGA 775) 43 °C Graphics ASUS MB19SE (1280x1024@60Hz) Intel 82945G Express Chipset Family (ASUStek Computer Inc) Storage 55GB SAMSUNG SP0612N ATA Device (ATA) 18 °C 298GB Western Digital WDC WD3200AAKS-00UU3A0 ATA Device (SATA

9. Started by 00Amir,

ברשותי גוף קירור Mugen2 שאני ממש אוהב , כרגע יושב על מעבד i7 דור ראשון (860) , בלוח אם gigabyte p55-ud3 אם אני רוצה להעביר אותו ללוח אם חדש Z170 ומעבד 6700k , ההתקנה שלו תהיה זהה ?

10. שלום לכולם , ברשותי שלושה סטיקים (סט של G.SKILL ) של DDR3 שעבדו ב-TRIPLE CHANNEL בלוח X58 ישן ואני מעוניין להעביר אותם ללוח חדש עם צ'יפסט X79, אבל ראיתי שבלוחות החדשים כבר אין אפשרות ל-TRIPLE CHANNEL אלא רק ל-DUAL. רציתי לשאול האם הזכרונות יעבדו טוב בלוח החדש (שניים ב-DUAL CHANNEL ואחד לבד) או שעדיף לרכוש זכרונות חדשים שיעבדו ישירות ב-DUAL ? תודה על העזרה...

• 5 תגובות
    • 753 צפיות
  11. אני קונה מארז ומתכוון לתת את המחשב הישן שלי (לוח אם+מעבד+זכרון+דיסק) לקרוב משפחה. אבל אני רוצה לקחת לעצמי את המארז החדש כי יש בו פתחי איוורור ויש לי ספק עם אור אז חשבתי שזה יהיה נחמד. אני פשוט צריך להוציא את הברגים שמחברים את הלוח למארז וזהו? זה משהו מסובך או שכל אדם פשוט יכול להעביר לוח אם למארז חדש? ומה עושים עם הספק? הכל עובר ביחד או שצריך לפרק ולהרכיב הכל מחדש? אל תשביזו אותייייי :-[

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by n00kie,

בהנחה ואני רוצה להעביר רכיבי מחשב ממארז אחד לשני ולהקל על חיי, האם אפשר להוציא רק את הלוח אם כשהמעבד והכ.מ עדיין עליו ופשוט להעביר אותו למארז אחר? בנוסף, אם למישהו יש סרטון הדרכה טוב להרכבת מחשב, אשמח ללינק. תודה.

• 2 תגובות
    • 913 צפיות
  13. Started by amni2,

שלום לכולם, יש לי מחשב שבניתי בעצמי לפני 4 שנים. יש לי לוח אם P4P800 של Asus ומעבד Pentium 4 2.4 Mhz מתאים. בזמן האחרון יש לי כל מיני בעיות, ואני בטוח שהבעיה היא בלוח-אם. אני חושב לקנות מארז ולוח אם חדש, ולהעביר את כל שאר הרכיבים (כוננים, זכרונות, מעבד) ללוח אם החדש. השאלה שלי - האם זה מסוכן להוציא מעבד מלוח אם אחד ולהעביר אותו ללוח אם אחר? למשל, האם יש סכנה שהקירור של המעבד לא יעבוד כמו שצריך אחרי המעבר? שמעתי משהו על דבק תרמי - זה קשור? האם יש דברים מיוחדים שצריך לעשות כשמעבירים מעבד ללוח אם חדש? תודה רבה לעונים.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by 00Amir,

במחשב שלי היום יש מערך של 2 כוננים ברייד1 שיושבים על הבקר של הלוח אם, אני רוצה לשדרג את המערכת שלי ולהחליף לוח אם ומעבד, אם אני שומר על המערך רייד 1 בלוח אם החדש? בדר"כ צריך למחוק את הכוננים בהגדרת מערך חדש.. מה עושים?

• 0 תגובות
    • 868 צפיות
  15. שלום... העברתי בביוס מ2T ל1T הצלחתי גם כתוב באוורסט... עכשיו הבדל בביצועי המחשב ממש לא מורגש למרות שכולם כותבים פה שאם תעבירו ל1T יהיה שיפור ניכר בביצועים.... 1. האם השיפור יהיה מורגש במשהו ספציפי או בזרימה הכללית של המחשב בווינדוס? 2. יהיה שיפור בבנצ'מרקים למשל? בלילה אני יעשה בדיקת ממטסט לבדוק שאם שום בעיות ... בכללי אני לא רואה שום דבר(לא בעיות ולא עליה בביצועים)

• 36 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. שמעתי ש AMD יותר מהיר מ INTEL אבל גם מתחמם יותר. מה באמת יותר טוב?

• 23 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. המעבדים החדשים של אינטל ממשפחת Kaby Lake כבר נחתו במחשבים ניידים, ועכשיו מגיע תורו של השוק הנייח להתכונן להגעתם לכתבה

18. בוקר טוב לכולם. יש לי אופציה לבחור בין 2 מעבדים לטובת מחשב שישמש כ HTPC לגיימינג לא כבד במיוחד. האופציות הן: i3 4160 i5 2310 ההבדלים ידועים, 4 ליבות מול 2 ליבות לטובת האחד והבדל משמעותי במהירות שעון וטכנולוגיה עדיפה יותר לטובת השני. המעבדים יצוותו ל8 ג'יגה זיכרון, לוח אם בסיסי ביותר מבוסס צ'יפסט H81/H61 בהתאמה וכרטיס מסך HD7850 של AMD. מה עדיף לגיימינג? חיפשתי השוואות בכל מיני אתרים ולא ממש מצאתי. המשחקים שישוחקו עליו יהיו: NBA 2k19. FIFA 19/PES 19. Mortal Kombat street fighter בקיצור משחקים עם דרישות לא רצחניות במיוחד. מה דעתכם?

19. שוב כתבי HWZONE לא מראים מקצועיות לצערי הרב. ראו כאן: http://hwzone.co.il/news/135551 א. SuperPi היא תכנית ארכאית, עובדת על ליבה אחת בלבד, משתמשת בקופרוססור i387 שמזמן עבר וחלף מן העולם. הוראות אלה נשמרו כדי לתמוך לאחור בתוכניות שעדיין משתמשות בסט הפקודות הנ"ל. AMD ממשת אותן ע"י אמולציה. בבולדוזר תהיה יחידת נקודה צפה משוכללת ביותר, עובדת ב256 ביטים, עם ביצועים מצויינים ומה אתם בוחרים להראות.... סופר פאי שנשאר פופולרי רק בזכות היותם של מעבדי אינטל עדיפים ספציפית איתו. כשלעצמו המבחן הזה לא מייצג שום עומס עבודה טיפוסי - הוא אלגוריתם מיושן ולא יעיל, הוא מקומפל לסט הוראות שעבר מן העולם. שנית לעניין הליבות. זה לא שמונה של בולדוזר לעמות 4 של i7 אלא שמונה ת'רדים של אינטל לעומת 8 …

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by alex125,

תעזור לי בבקשה האם זיכרון זה : זכרון פנימי קינגסטון למחשב נייח . נפח : 512Mb מהירות : PC 3200 400MHZ זיכרון מסוג 184 Pin DIMM DDR טוב למחשב זה: P5GD1-VM - Intel 915G chipset -Intel LGA775 Pentium 4 CPU -Dual-Channel DDR 400 -PCI Express Architecture -Powerful Integrated Graphics -Max. 8 USB 2.0 ports supports -ASUS Q-Fan Technology -ASUS CrashFree BIOS2 P4 3.0GHZ 775

21. Started by alex125,

שלום לכולם וסליחה על זה שאני מזין לכם את מוח שאני שואל עוד פעם אני רוצה לקנות זיכרון למחשב יש לי עכשיו במחשב זיכרון digma ddr 400 256mb 32n8 עכשיו אני רוצה לקנות 2*512 מגה יש לי כמה שאולות אז תעזור לי בבקשה הזיכרון שאני קונה יהיה DDR400 1. אם יש לי CL2.5 ואני קונה זיכרון עם CL3 זה יעשה לי בעיות? 2. אם אני קונה חברה אחרת לא DIGMA זה יעשה לי בעיות? 3.האם גודל של זיכרון שונה יעשה לי בעיות, לדוגמה יש לי 256 ואני קונה 512 זה יעשה בעיות??? תודה הרבה על עזרה שלכם ועוד פעם סליחה על זה שאני מזין לכם את מוח!!!!!

• 4 תגובות
    • 451 צפיות
  22. היתה כתבה כאן, במדור חדשות, שדיווחה על עיכוב במועד ההשקה של מעבדי בולדוזר, הכותב הוסיף עוד מעבר לאייטם החדשותי את הפסקה הבאה: להלן תגובתו של מנהל שיווק של מעבדי השרתים ב-AMD (לקוחה מהודעה בפורום אחר) ע"פ מילותיו "client" הכוונה למעבדי דסקטופ.

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by -==BarDuGo==-,

שלום אני רוצה לקנות לוח אם חדש של חברת DFI דגם DFI AD77Infinity אני רוצה לדעת עים הוא שווה לקנייה ועים אפשר לעשות עליו אובר קלוקינג טוב עים amd 2500 המפרט: Chipset:VIA KT400 and VT8235CD, CPU Supported:AMD Athlon XP 266MHz FSB (1500+ to 2600+)AMD Athlon 200/266MHz FSB (up to 1.4GHz) AMD Duron 200MHz FSB (500MHz to 1.3GHz),Memory: up to 4GB memory ), PC1600 (DDR200), PC2100 (DDR266), PC2700 (DDR333) or PC3200 (DDR400) DDR SDRAM DIMM, 2.5V type,Supports ATA/33, ATA/66, ATA/100 and ATA/133 , Supports one SATA (Serial ATA) 4 USB 2.0/1.1 ports,1 AGP slot that supports 8x/4x AGP,5 PCI slots (1 shared with CNR slot),1 CNR slot,Audio Onboard AC97 S/PDIF extension compliant code…

24. Started by SpiritKnight,

שתי שאלות: א. האם הלוח בא עם כרטיס מסך מובנה? במקרה הזה אני צריך לנטרלו בביוס? ב.האם העלאת הFSB ל133 תתן לי תמיכה בPC2700 בלי להתעסק ברטיו וכו'? :hat:תודה.

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by shai11,

ערב טוב. לאחרונה ראיתי שהטמפ' של המעבד מסוגלת לעלות מעל 80 במאמץ עכשיו בניתי מוד די חמוד על הסטוק של אינטל שמוריד אותו ל30 ואפילו פחות אבל הבעייה שהמאוורר של אינטל החליט להוריד לעצמו ת RPM ל 1000 ואז הטמפ' עולה עוד פעם. האם אני יכול להגדיר למאוורר להשאר על 1500 RPM קבוע? הוא מתחבר ללוח אם תודה מראש! עריכה: זה פנטיום D 3.4

• 4 תגובות
    • 754 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.