מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,823 דיונים בפורום זה
-
מה כדאי לקחת? אני עוד שבוע רוצה לקנות מחשב חדש ועדיין לא נסגרתי על הלוח. אני רוצה לעשות אוברקלוק ל-e6600 שאני יקנה ולהמהיר אותו ל-3 גיגה.
-
- 7 תגובות
- 866 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב חדש וחזק מאוד, ברגע שאני משחק במשחקים חזקים המחשב מתכבה בפתאומיות. הטמפרטורה של הכרטיס גראפי והמעבד לא עוברים את ה62. רציתי לדעת איפה נמצאת ההגדרה שבה המחשב מתכבה בזמן שמגיע לטמפרטורה מסויימת. אני חושב שנמצאת שם הגדרה שפשוט מכבה לי את המחשב שאני מגיע לטמפרטורה הזאת. במידה ועברתי על החוקים אודה למנהלים שיערכו את האשכול ולא ינעלו בכדי שאלמד להבא, אני משתמש חדש. תודה מראש. אליאור.
-
- 3 תגובות
- 866 צפיות
-
-
אני צריך שתביאו לי כמה שיותר נתונים וחוות דעת(אפילו שלכם) בין שני המעבדים האלה פשוט אני צריך לשכנע את סבא שלי שהאביזר הכי טוב לפרסקוט הוא תבית אפייה כלומר שהאתלון יותר טוב אפשר גם נתונים יבשים
-
- 14 תגובות
- 866 צפיות
-
-
מעוניין לרכוש זכרונות DDR3 4GB 1- G.SKILL DDR3 DUAL CHANNEL 4096MB 1600M HZ CL7 מחיר 1350 ש"ח 2-MUSHKIN 4096MB (2048MBx2) 1600Mhz CL7-7-6-18 XP מחיר 1400 ש"ח או משהו שאתם חושבים בתקציב הנ"ל !!! תודה .
-
- 3 תגובות
- 866 צפיות
-
-
שלום לכולם.... כבר הרבה זמן אני מתלבט איזה מחשב לקנות אם לאוברקלוק (התחלתי להתעניין בנושא מאז שנכנסתי לאתר שלכם לפני כמה חודשים) או לא OC בכל מצב המחשב צריך לשמש למשחקים... בכל מקרה יש לי כמה שאלות ... 1.אם אני לא עושה אוברקלוק ואפילו הקטן ביותר יש הבדל כלשהו בין DDR400 ל-266? ??? המחיר של ה-266 הוא כמעט חצי מחיר ככה שבכסף של DDR400 אני יכול לקנות 512. 2. קראתי כמה ביקורות על הלוחות נפורס2 וראיתי שההבדל במשחקים בין הלוחות הוא זניח או שאולי לא הבנתי טוב. אז בלי OC הלדטק פחות טוב בצורה משמעותית מהאפוקס? 3. הבנתי שמן הסתם אין אחריות על אוברקלוק ואתם כל הזמן מחליפים חלקים שנשרפו לכם. מה אתם אומרים בחנות???אני פשוט מפחד לעשות OC ולא לקבל החזר מהחנות. 4.למה אתם כל כך ממ…
-
- 6 תגובות
- 866 צפיות
-
-
בזכרונות DDR-2 ? מהו ההבדל בין PC2-5400 ל - PC2-5300 שניהם 667Mhz ??? מה עדיף תודה
-
- 8 תגובות
- 866 צפיות
-
-
אנשים אני הולך לקנות מחשב חדש ואני קונה ראדון 9700 פרו ! אבל אין כיום לוח נורמלי שיהיה איתו ! אז השאלה מה עדיף ? לוח של מבוסס ציפ של סיס שתומך ב AGP X8 ! או לוח שמבוסס ציפ אינטל(8PE) שתומך רק ב X4 !!! :AR15: אני הולך להיות עם זיכרון 333 ומעבד אינטל ! מה לעשות ? איזה לוח לקחת ? :\ (מי שרוצה לראות את כל המפרט שילך לראות בפורום מפרטים)
-
- 3 תגובות
- 866 צפיות
-
-
יש לי מעבד 4770k ולוח Asus Maximus Gene ולאור הכתבה: http://www.anandtech.com/show/7364/memory-scaling-on-haswell אני רוצה זיכרון בנפח כולל של 16GB עם תיזמוני C9 במהירות 2133. והאופציות הן: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10588 או http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10409 + OC כמובן מתוכנן OC למעבד עד ל 4.7GHz עם קירור מים. מה דעתכם?
-
- 0 תגובות
- 866 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש.. המחשב מיועד לשימוש יומיומי פשוט ולעבודה עם תוכנות חישוב כמו matlab.. אשמח אם מישהו יסביר לי את העניין של הלוחות אם - h61, h67, p67, z68.. קיבלתי המלצה ש-h61 מספיק לי, אבל בכל אופן אני מאוד רוצה להבין בעצמי מה השוני העיקרי בין כל הלוחות האלה, אשמח אם מישהו יפרט ויסביר לי קצת (גם במחשבה על שדרוג עתידי).. וחשוב לי מאוד לדעת אם לוח אם "פחות טוב" אומר שהמחשב יהיה איטי יותר? תודה..
-
- 6 תגובות
- 866 צפיות
-
-
יש לי בבית מחשב ששימש אותי לא מעט זמן לצפייה בסרטים (כשהוא חובר לטלוויזיה).. המחשב הוא פנטיום 3 800MHZ עם 512 זכרון על 3 סטיקים..מותקן XP נקי בלי זבלה. אני רוצה להריץ עליו MKV של 720P(גיגה בערך לפרק של נמלטים), אני משתמש בMPC ויש לי את הקודקים המתאימים,הסרט מתנגן בערך בסלו מושן בערך.. יש איזושהי דרך אפשרית (הסרת פילטרים,תוכנות וכו') להריץ את זה בצורה סבירה על המחשב הזה? ואם לא אז מה תוקע את הסרט, חוסר זכרון או המעבד? תודה
-
- 7 תגובות
- 866 צפיות
-
-
אני יוצא מתוך נק' הנחה, שכל עוד ממשיכים לייצר מעבדים, מתקדמים משמעותית, מהדור הקודם להם, לאותה התושבת - התושבת נמצאת בגדר חיה ובועטת. לכן, למרות ההשקה האחרונה של ה Q9500, אני מגדיר את 775 כתושבת שעבר זמנה; מהסיבה הפשוטה שאדם שהיום ברשותו מעבד דוגמת E8400 או מרובע ליבה כלשהו, לא יוכל להשתדרג משמעותית לשום מקום על אותה מערכת. שלא כמו שהיה בעבר כשיכולת להשתדרג מ Dual-Core ל Core2Duo ובהמשך ל Core2Quad -עם אותו לוח זכרונות וכו'. היום, כידוע, ריבוי התושבות של אינטל, יצר בלבול. אנשים שמחפשים "מחשב שיחזיק הרבה שנים" (דרישה נפוצה בקרב המון אנשים במעמד רכישה), כבר לא יכולים לבחור באופציה הקלה של לקחת משהו מהדור האחרון, שהרי בו זמנית מושקים מעבדים שונים לתושבות שונות. מה שכן ידו…
-
- 2 תגובות
- 866 צפיות
-
-
בשעה טובה ומוצלחת המחשב הגיע(מבוסס E6300, ראו מפרט), אך כאשר הדלקתי את הCPU-Z יש בעיה עם המעבד(יותר נכון עם המכפלה שלו). קודם לא שמתי לב שהייתה לי גרסה ישנה של CPU-Z ואז הכל היה בסדר, אבל כשהורדתי את הגרסה האחרונה(1.35) והדלקתי, אני לא מבין מה הולך... תראו בעצמכם... המעבד כמעט תמיד עם מכפלה X6, ופעם באיזה דקה קופץ לחצי שניה למכפלה 7... לא מצאתי בלוח אם אפשרות שינוי מכפלה... מישהו יכול להסביר מה הבעיה? [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 866 צפיות
-
-
האים מעבר בן מעבד E8400 ל QX9650 יתן שיפור משמעותי בביצועים למשל במשחקים ובאופן כללי? האים השידרוג משתלם? תודה.
-
- 2 תגובות
- 866 צפיות
-
-
שלום, היה לי לוח לפנטיום 4 של גיגהבייט, מדגם 8SRX. http://www.gigabyte.com.tw/products/8srx.htm הוא קצת התקלקל לי אז הלכתי לחנות שממנה קניתי אותו, והם שלחו לי אותו חזרה לחברה. היום באתי לאסוף את הלוח מהחנות, ולתדהמתי קבלתי לוח אחר - 8SR533. זהו לוח חדש שלהם, אפילו בדקתי ב GOOLE ולא מצאתי עליו כלום. אם זאת, באתר שלהם יש את מפרט שלו : http://www.gigabyte.com.tw/products/8sr533.htm ההבדלים העקרוניים שמצאתי בינו לבין הלוח הישן שלי הם: תמיכה ב ATA133 (למרות שלא מצאתי לזה איזכור בביוס, זה רשום במפרט..) תמיכה בבאס 533 מה"צ - תמיד דבר טוב, ואפילו מעולה למי שעושה אוברקלוקינג. 5 חריצי PCI במקום 6 בקודם.. אין לי CNR יותר... (ממש שביזות). כרטיס קול אונבורד של realtek עם 6…
-
- 0 תגובות
- 866 צפיות
-
-
זה המעבד שאני יקנה השבוע כנראה בגרסא ללא מאוורר מקורי ועדיין לא סגור איזה קירור תלוי כמה יצא לי המפרט . הקירור יהיה או הפרייזר 7 באיזור ה120+- או המוגן 2 באיזור ה200+ . כאמור המעבד דיי חזק אבל בא בתדר של 2.8 לא שזה נמוך פשוט הבנתי שהצריכת חשמל שלו נמוכה ויחד עם זאת גם הוא לא מעבד חם ולכן יש בו פוטנציאל נחמד לOC טוב . השאלות שלי הם כאלו : 1. איזה לוח הכי זול שתומך בתושבת 1156 של ג'יגה בייט יתאים מבחינת אופציה לOC ? 2. לא יודע אם זה הכי מתאים לשאול כאן אבל במידה ואני עושה OC האחריות יורדת ? אם כן יש דרך להחזיר את הOC למצב ראשוני וככה לא יראה שהמחשב עבר OC ? 3. איזה קירור הכי עדיף מבחינת התקציב ומה השוני בין הקירור ההוא לבין הקירור סטוק ? 4. מה ההבדל בערכות השבבים של הלוחו…
-
- 0 תגובות
- 866 צפיות
-
-
אני בטוח שכבר הנושא הזה עלה אבל אני לא מוצא בחיפוש כשרוצים לקנות זכרונות איך יודעים אם הזכרונות תומכים ב t1
-
- 11 תגובות
- 866 צפיות
-
-
לXbitLabs יש גרסאות ES של שלושת המעבדים החדשים של אינטל שצפויים לצאת ב22 באפריל:E4400, E6320, E6420. הדברים המעניינים מבחינתי בביקורת: 1. השוואה בין הE4400 (תדר 2.0GHz ו2MB קאש) לבין הE6320 (תדר 1.86GHz ו4MB קאש). למרות מהירות שעון גבוהה יותר, הE4400 מציג ביצועים פחות טובים במשחקים וביישומי אופיס, בגלל הקאש הקטן יותר. 2. יכולות OC חלשות למדי של הE4400: רק 293MHz FSB (מהירות שעון 2.93GHz) ללא העלאת מתח, ו 325MHz FSB (מהירות שעון 3.25GHz) עם העלאת מתח ל1.6V. זאת גרסת ES אז אולי התוצאות יהיו קצת שונות בגירסה הרגילה. לינק: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core2duo-e6420.html
-
- 1 תגובה
- 866 צפיות
-
-
http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2524 מעניין מתי הלוח יגכיע ארצה וכמה הוא יעלה.לפחות לפי הכתבה הזאת ניראה לוח מצויין ועדיף במיוחד לבעלי כרטיסי AGP .
-
- 2 תגובות
- 866 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב Pentium D עם כרטיס מסך 9800GT. המחשב מספק אותי בכל מלבד משחקים. אני לא גיימר כל כך, אבל משחק בסופ"ש כמה שעות וזה מפריע לי, אבל לא הכי דחוף. חשבתי על לוח אם מבוסס X58 דגם DX58SO של אינטל מעבד i7 920 ו-3 ג'יגה זיכרון(3 DIMMs שיהיה triple channel) מבחינת ביצועי משחקים, גם מערכת המבוססת על צ'יפס הקודם עם Q9650 ודומיו תספק אותם ביצועים בעצם מקריאה קצרה שעשיתי, עם זאת המערכת המבוססת על X58 יקרה יותר בכ-500 ש"ח בגלל לוח אם. בסה"כ - האם יש סיבה לחכות עוד קצת למשהו(מבחינת תקציב אני דווקא לא ממש מתכוון לחרוג) או לשדרג? ואם כן אז למה?
-
- 8 תגובות
- 866 צפיות
-
-
שבוע טוב לכולם שאלה לגבי תאימות לוח אם למעבד הנ"ל לאחר שהלוח הקודם של חבר נשרף. האם לוחות כדוגמת EP41-UD3L או G41M-ES2L יוכלו להוות פתרון כלוחות למעבד? ממה שנאמר לו הוא צריך לוח עם צי'פסט 965 על מנת שתיהיה תאימות בין הרכיבים.. האם הדבר נכון או שכל לוח עם סוקט 775 (כדוגמת הנ"ל) יכולים להתאים כיום? תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 866 צפיות
-
-
היו לי זכרונות של ELIXIR או משהו כזה על הלוח 256*2 ועשיתי בדיקה עם MEMTEST והיו שגיאות בבדיקה 7 קניתי זכרונות חדשים של קינגסטון 512*2 וגם בהם היו שגיאות בבדיקה הזאת והזכרונות הם 400MHZ DDR איפה הבעיה שלי בדקתי כול אחד בנפרד בכול סלוט בנפרד וכולם אותה שגיאה בדיקה 7 יכול להיות שזה לא מהזיכרונות ? אולי מהסלוטים או מהבקר זכרונות או כול דבר אחר? ואם כן איך אפשר לבדוק ממה?
-
- 4 תגובות
- 866 צפיות
-
-
אני לפני שידרוג ורציתי לדעת אם עדיף לחכות לסוקט m2 החדש או שאין טעם כי רצות שמועות שהתמיכה בבאס יותר רחב לא כזה משמעותי אם בכלל מה שגם זכרונות dd2 לא יורדים בתזמונים השאלה האם עדיף לבנות מערכת עכשיו ולעשות oc רצחני או לחכות ל m2? הצעות בעיות המלצות יתקבלו בברכה
-
- 11 תגובות
- 866 צפיות
-
-
שלום בעקבות מותו של לוח האם הנוכחי וכיוון שלא מצאתי לוח אם אחר להחליף אותו, אני מחפש שילוש חדש שיריץ שרת קבצים ומדיה מסוג unraid. מס' דגשים ודרישות נוספות: 1. השרת הישן היה מבוסס על לוח Asus m2n-e מעבד 5200 של amd ו 2 ג'יגה ram מסוג ddr2. כאמור הלוח מת אז אני מניח שאהיה חייב להחליף את כל השילוש. 2. הלוח החדש צריך להיות עם כמה שיותר חיבורי sata כיוון שכיום יש לי 6 דיסקים והשרת עתיד לגדול עם הזמן.כאשר יתווספו דיסקים נוספים אז אקנה כרטיסי הרחבה sata pcie להוספת חיבורים נוספים. 3. השרת נמצא בנישה בפינת אוכל ולא בחדר יעודי ולכן ארצה לשמור על מערת שקטה ככל שניתן. 4. השרת עובד 24/7 ולכן ארצה לעבור למערכת לחסכונית ככל שניתן. 5. אין לי העדפה לחברה או ארכיטקטורה מסוימת. המגבלה היחי…
-
- 0 תגובות
- 866 צפיות
-
-
האם התקנת זכרונות מסוג pc 2700 בלוח אם אשר עובד בתדירות של 266 hz אפשרית? האם מישהו שמע על בעיות הנובעות מזה?? בתודה ניסן.
-
- 9 תגובות
- 866 צפיות
-
-
בימים האחרונים אני מתענין בקנית DFI NF4 ULTRA כמה שבועות אחרי שהוא יצא שמעתי שהיה מוד להפיכתו ל SLI אבל לא ממש נכנסתי לעומקו כי לא ממש חשבתי שאני יקנו אחד כזה אבל הנה הגיע הזמן (ובבקשה אל תשאלו למה אני קונה עכשיו לוח כזה אני יודע שיש קונרו וAM2 וכבר חשבתי על כל זה זה פשוט שיקולים אישיים) ואכן מצאתי באנדטק את המוד וזה נראה לי ממש ממש ממש פשוט מה שמוביל לשאלה הראשונה שלי: בסה"כ ע"י חיבור של 2 נקודות מסוימות בקצת עפרון וזהו?? זה באמת כזה פשוט? ומה זה היה ה conductive paint שהם השתמשו שם? ומה יותר טוב זה או עפרון? או שיש שיטה יותר טובה? השאלה שניה שלי היא: בבאנצים הם מתיחסית בגראפים ל2 מצבי SLI אחד זה X8/X8 והשני זה X16/X2 מה ההבדלים? והשאלה האחרונה היא: האם כל זה עדיין נ…
-
- 8 תגובות
- 866 צפיות
-