עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by yonir,

עכשיו קניתי מחשב חדש (עוד לא קיבלתי אותו) אז קצת התעניינתי בנושא הזה של התדר של מעבד, זכרון, FSB... והסתכלתי ב-Sisoft Sandra על איך שהם במחשב הנוכחי שלי (שעדיין יהיה בשימוש גם כשנקבל את המחשב החדש) ראיתי את הדברים הבאים: לגבי המעבד Pentium III 1GHz - רשום: Rated Speed/FSB : 1330MHz / 1x 133MHz Multiplier : 10/1x Name : P6C (Coppermine) Pentium IIIE 180nm 500MHz-1.13GHz 1.3-1.75V מצד שני לגבי הלוח-אם, תחת chipset, רשום: Front Side Bus Speed : 1x 100MHz (100MHz data rate) Maximum FSB Speed / Max Memory Speed : 1x 100MHz / 1x 100MHz לגבי הזכרונות (SDRAM) רשום תחת Speed את: PC133U האם זה אומר שהמעבד והזכרונות תומכים אצלי בתדר של 133MHz ובעצם רק הלוח אם מגביל את הכל ל-100MHz, …

• 5 תגובות
    • 828 צפיות
  2. היי, אפשרות רכישה מ - EBAY, 2X1GB STICKS PC3200 Samsung... כמובן כמובן - חדש. המחיר 682 ש"ח - אצלי בבית . הכי זול בזאפ של חברה מוכרת ב500 שקל יותר .... מחיר הוגן ? ואיך הזכרון ... ? תודה

• 11 תגובות
    • 828 צפיות
  3. Started by SteelCat,

אלה הדברים שאני מתכנן לקנות: Motherboard: Gigabyte GA-965-PDS3 CPU: Intel C2D E6420 VGA Card: GeForce 8600GT 256MB Memory: Kingston DDR2 1GB כרגע זה יוצא לי קצת פחות מ2600 ש"ח כשכל חלק מחנות אחרת. האם יש חנויות שבהן אפשר למצוא את החלקים האלה יותר בזול ממה שזאפ מציע? לדוגמה ב IQPC המעבד יותר זול והוא לא מופיע בזאפ. תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 828 צפיות
  4. Started by PC-Freak,

מה אתם חושבים על המעבדים של AMD

• 9 תגובות
    • 827 צפיות
  5. Started by mxL,

חברה יש לי שאלה לגבי זכרון זה. עוד מלפני כמה ימים המחיר שלהם היה 1500 ש"ח. עכשיו בדקתי ואני רואה 1117 ש"ח בסקאיי פי סי http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=2264 ובלוגיק ב 1275 ש"ח http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=9820 ובנועה המחיר עדיין 1500 ש"ח http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5849 למה יש כל כך הרבה הבדלים בין המחירים? תודה

• 5 תגובות
    • 827 צפיות
  6. Started by AtR,

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=108083 מהירות סטוק- 2.4GHZ 266X9 המעבד הינו E6600 מסורס ל-2 מגה קאש, ראינו כבר שההפרשים בין סוגי הקאשים לא מתפרסים על שטח גדול מאוד ותג מחירו של מעבד זה צפוי להיות נמוך יותר מה-E6600, (מן הסתם...) אני בהחלט מריח פה מעבד מצוין ומשתלם

• 4 תגובות
    • 827 צפיות
  7. Started by idanm19,

שלום לכולם ! אני רוצה לשדרג את השילוש שלי.. למטרות משחקים ועבודה משרדית, חשבתי על: CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 593.96 ] 1 Motherboards for AMD : ABIT NF7 v2.0 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 552.43 ] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 256MB 3200 Memory [ ¤ 281.61 ] 2 CPU Cooling : CoolerMaster Aero 7+ CPU Cooler for AMD [ ¤ 199.94 ] 1 יש לי כמה שאלות לגבי זה: 1. האם אוברקלוק למערכת משתלם מבחינה ככלית, כלומר כדי לעשות אוברקלוק אני צריך מאוורר יקר יותר וזכרונות יקרים יותר (כמו הארו7 לדוגמה), לא שווה לי יותר לקנות מעבד מהיר יותר, זכרונות VALUE ומאוורר פשוט ושקט ? 2. אם שאני לא רוצה לעשות אוברקלוק, הא…

• 8 תגובות
    • 827 צפיות
  8. Started by MoRtZkInG,

יש לי לוח עם ערכת שבבים של SIS id: 9/28/1999-sis-530-2a5imb09c-00 הבעיה היא שהמחשב התחיל להתקע לאחרונה (מה שעשיתי זה החלפתי את הזכרונות SDRAM בזכרונות אחרים באותו הגודל ובאותה המהירות 100MHZ) ואז שמתי לב שכשאני מדליק את המחשב ובביוס כתוב שהמעבד ממש חם (בסביבות 60 מעלות) ושהמאורר לא מסתובב. במאורר של המעבד לא מחובר ללוח אלה למולקס אז סביר שבגלל זה הלוח מראה 0 RPM. אבל למה החום של המעבד כל כך גבוהה? יש על הלוח סנסור? הלוח הזה ידוע בבעיה כזו? ניסיתי להרית speedfan וMBM5 אבל שניהם עושים בעיות. בspeedfan כתוב שהמאוררים לא מסתובבים (כולם על 0) ושהחום של המעבד הוא מינוס 17 מעלות (!!!). בMBM5 הגדרתי את אחד הטמפרטורות כסנסור של sis5535 ואז הוא מראה בערך 40 מעלות. אבל כשאני עושה רי…

• 3 תגובות
    • 827 צפיות
  9. תראו אני רוצה לעדכן את הביוס שלי בכדי שאני יוכל לעשות OC מדוייק יותר אז לפי זה האם אתם יכולים למצוא לי בבקשה

• 6 תגובות
    • 827 צפיות
  10. לאח שלי יש פנטיום 533 על לוח אם של אינטל VC820 יש לו סטיק אחד של 128 מגה PC800 RDRAM (בסלוט השני יש משהו שבחוברת של הלוח נקרא CRIMM, חצי מגודל הסטיק הרגיל, בלי צ'יפים). הוא מריץ על המחשב XP ונראה שהמערכת כל הזמן משתמשת בזכרון הוירטואלי (ההארדיסק רוב הזמן טוען, במיוחד במשחקים כשהוא מדי פעם מודיע על חוסר זיכרון וירטואלי... כן כן אפילו ג'נרלס עובד ). חשבתי להוסיף לו עוד זכרון, השאלות הן האם זה כדאי? כמה להוסיף 64/128? והאם זה לא יעשה בעיות, כי בכל מקום ראיתי שצריך לשים RDRAM בזוגות ולי יש רק סטיק אחד?

• 8 תגובות
    • 827 צפיות
  11. רשום בכתבה מה זה אומר לי שהליבה הוגדלה והזיכרון הוקטן? מה זה נותן ?

• 14 תגובות
    • 827 צפיות
  12. Started by bartes,

שלום רב! לאחרונה קניתי מחשב חדש ובביוס אין לי תאפשרות של לעשות אוברקוק, אפילו לא מופיע לי שורה עם ה CPU FREQUENCY. לוח אם: GIGA-BYTE 81945GME מעבד: INTEL PENTIUM D820 2.8. הביוס שלי מעודכן לשנת 2006 וניסיתי ללחוץ CTRL+F1 וזה לא עשה כלום. אולי אתם תדעו. הינה הלוח באינטרנט: http://www.gigabyte.com.tw/Products/motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=2178

• 7 תגובות
    • 827 צפיות
  13. חשבתי על gigavbyte k8n nf4 u... מישהו מציע יותר טוב? אגב, פתחתי אשכול חדש כי לא הייתה היענות לאשכול הישן...

• 10 תגובות
    • 827 צפיות
  14. Started by alias,

יש איזו תוכנה או משהו???

• 14 תגובות
    • 827 צפיות
  15. Started by ilanb0,

לפי תכנת EVEREST, אלו נתוני המעבד: AMD Athlon XP, 1533 MHz (11.5 x 133) 1800+. אז זה 1533 או 1800? וכן, מהו CPU ALIAS ? (במקרה שלי זה palomino).

• 8 תגובות
    • 827 צפיות
  16. שלום חברה , אני צריך המלצה ללוח אם הכי טוב שיש בשביל מעבד AMD Phenom II X4 955 , התקציב הוא עד 500 - 550 . תודה רבה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 827 צפיות
  17. Started by d.k.,

שמתי לב לתופעה די מעניינת, מתחילים להופיע יותר לוחות אם של AM3, אבל בחנויות בארץ משום חסרים מעבדים בשביל AM3, שהמרכזיים שבהם זה: phenom 2 x4 925/945 ויש עוד כמה ( http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=3096) מישהו נתקל במעבדים האלו באחת החנויות?

• 4 תגובות
    • 827 צפיות
  18. Started by ofer40,

היי יש לי כרגע מעבד AMD 4800X2 וזכרון 2GB DDR2. פתיחת קבצי RAR של סרט בלוריי לוקחת הרבה זמן יחסית לקבצים רגילים. שאלה ראשונה-איזה מעבדים הולכים חזק בשוק כיום? שאלה שניה-האם החלפת מעבד תזרז את פתיחת קבצי הבלוריי באופן משמעותי? תודה

• 6 תגובות
    • 827 צפיות
  19. Started by abarbotel,

TJMax: ישנו קבוע במעבדים, משנק, שלפיו בטמפ' גבוהה מוגדרת מראש (טמפ' שאינטל לא שחררה לציבור) המעבד מוריד תדר/מתח על מנת לחזור לטווח של טמפרטורות נורמליות. המטרה של קבוע זה היא מניעת פגיעה במעבד שנגמרת כתוצאה מטמפ' עבודה גבוהה מידי. ככל שהטמפ' מופרזת יותר, הוא מאט יותר. מילה נוספת שמתארת את מנגנון זה היא Thershold. ערך/קבוע זה (בעצם הטמפ') שבו המעבד יבצע Throttle אינו ידוע ובלתי ניתן לשנותו. זה ציטוט ממאמר שקראתי באתר לפי מה שרשום אז המחשב מעל חום מסום מוריד מהירות ותדר כדי להתקרר אם ככה זה עובד אז לפי ההגיון לא אמורה להיות כל סכנה בעשייה של אובקלוקינג נכון או שזה טעות?

• 6 תגובות
    • 827 צפיות
  20. Started by yoc1983,

לקחת אסוס P5QPL-AM או ששווה להשקיע עוד 210 ש"ח ללוח ג'יגה בייט GA-EP45-UD3L על הלוח יחוברו מעבד E6500 כרטיס מסך HD5770 ו2GBRAM

• 1 תגובה
    • 827 צפיות
  21. תגידו אני קונה מחשב חדש ואני רוצה לדעת מי יותר מומלץ ומה ההבדלים העיקריים ביניהם (קירור, Pci, וכו'..) (המחיר מאוד דומה לכן אל תתיחסו..) אני רוצה גם לדעת אם לאחד מהם או לשניהם יש בעיות אופייניות.. תודה!

• 14 תגובות
    • 827 צפיות
  22. אחרי חצי עשור של היעדרות כמעט מוחלטת, AMD מוכיחה כי היא בשלה לחזור לנסות ולהקסים את יצרניות המחשבים בעזרת מעבדיה המודרניים לכתבה

23. שלום לפני שאני קונה ssd חדש רציתי לדעת כמה ssd וכמה דיסקים אפשר לחבר ללוח הזה. ? אנגלית שפה קשה. תודה

• 2 תגובות
    • 827 צפיות
  24. Started by Borat,

שלום אני מרכיב לעצמי מחשב, רוצה לקנות לוח אם של Asus P8H67ורציתי לשאול אך אני מחבר אליו את המסך (אני רוצה להשתמש בכרטיס הגרפי של המעבד) אין לו לא DVI ולאVGA לינק ללוח אם המדובר; http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8H67/ תודה

• 3 תגובות
    • 827 צפיות
  25. קראתי עכשיו כתבה על העניין וזה לא נשמע טוב, חייבים תחרות בשוק !! אני מקווה שזאת רק שמועה כמו רבות אחרות רשת. http://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3553582,00.html

• 5 תגובות
    • 827 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.