עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. תגידו לי תתחדש, קניתי לוח ומעבד חדשים... לוח Asus P5K מעבד E8400 הכל עובד סבבה, רק שאני קצת לא מבין למה יש 3 חיישנים בשביל המעבד... וגם הטמפרטורה שונה בין הליבות ויש הבדל גדול בין הטמפרטורה של "המעבד" לליבות עצמן, הנה תמונה: מישהו יכול להסביר? וגם האם זה נכון מה שסימנתי שם... כי לא סגור על הדברים.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by mr_gray,

אז ישנם הפרמטרים במוכרים - HZ למהירות זיכרון, DD2 - לסיווג שלו ומסתבר שישנו גם הפרמטר של CL - מה הוא אומר ? אם לחדד אז ראיתי שהכוונה היא לתיזמון זיכרון ? השאלה היא לאיזה תיזמון כוונת המשורר ? ועוד שאלה קצת יותר כללית: יצא לי לראות בכמה וכמה הודאות שעדיף ולא לקנות לרשות כמו אייבורי וכו, למה זה ? אם קניתי את המחשב מהם ורוצה לשדרג למה צריך לשים לב ואיפה כדאי לעשות את זה ?

• 1 תגובה
    • 486 צפיות
  3. Started by XpHunTeR,

Kingstone 1GB value - שני סטיקים או סט שני סטיקים של גי'גה של Mushkin .. מדובר על 800MHZ פרטים על MUSHKIN http://skypc.co.il/pl_product~996529~15~0.htm ומה זה VALUE? THANKS

• 6 תגובות
    • 634 צפיות
  4. Started by אלבר,

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=1944 אני יודע שקצת ישן.. אבל רציתי לשאול איזה מעבד כדאי לרכוש ללוח ביחס טוב של עלות/תועלת?

• 2 תגובות
    • 503 צפיות
  5. שימו לב! זה לא התמונה של המעבד שלי אבל הרעיון אותו הדבר. איפה שיש 2 ברגים באמצע יש תופסן (וו) שכזה שתופס את צלעות הקירור של המעבד. אחד הווים נשבר והמעבד לא עובד קשורה בגלל זה. חבל לי לקנות מעבד חדש בגלל חתיכת פלסטיק קטנה. צריך עזרה דחופה מה לעשות עכשיו? המעבד שלי הוא: AMD3500 קניתי אותו בערך לפני קצת פחות מ-3 שנים. עוד תקלה שאולי תוכלו לעזור בא היא: הכרטיס מסך שלי GEFORCE 6800GT. הפסיק לעבוד בדיוק אתמול (איזה מזל יש לי) גם כן קניתי אותו באותו זמן עם המעבד. לפני כמה שבועות הוא התחיל לעשות לי פליקרים כאלה במסך בממוצע כל 5 יום , ומתי שזה קרה זה תמיד התרחש בעת ההרצת משחק על המחשב (COMPANY OF HEROES). אין לי עוד משחקים אז... בזמן הפליקרים האלה המחשב לא מגיב וצריך לכבות א…

• 0 תגובות
    • 733 צפיות
  6. Started by The computer,

מה יותר טוב Intel Core 2 Quad Q6600 Box או Intel Core 2 Duo E8500 Box.??

• 2 תגובות
    • 487 צפיות
  7. Started by carman6,

חיפשתץי במאמרים אבל אני עדיין לא מוצא משהו שיעזור לי להבין מהם תזמונים, מהירויות של זיכרון.. יש מצב למדריך?

• 2 תגובות
    • 443 צפיות
  8. מה יותר טוב GigaByte GA-EP35-DS3P או GigaByte GA-P35-DS3P??

• 1 תגובה
    • 546 צפיות
  9. Started by cohenha,

שלום לכולם האם מישהו יכול לתת לי רשימה של כל המעבדים של אינטל וAMD עם פירוט על כל מעבד (כל חברה בניפרד) ומחיר בארץ תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. איפה יכולה להיות הבעיה בדקתי בתוכנת CPU-Z וגם בתוכנה של הלוח גיגבייט ומראה על 1600 MHZ GA 73PVM-S2H

• 1 תגובה
    • 421 צפיות
  11. שלום. יש לי שאלה. האם החלפת מעבד Q9300 ב-Q9450 על אותו לוח-אם בעל צ'יפסט X48, מצריך פרימוט והתקנה מחדש של מערכת ההפעלה (מערכת ההפעלה VISTA UNLIMITED X32BIT) ואיפוס הביוס? תודה ***ה-Q9450 מוצא לי חינם בלי קירור שלו - מבן משפחה. הוא רוצה את ה-Q9300 שלי - תאמינו לי לא יודעת למה.. אבל אם המעבד תקין נחמד. אבל אני חושבת שלא כדאי לי, זה לא ישנה כלום - המהירויות ביניהם זניחות מאוד.

• 1 תגובה
    • 839 צפיות
  12. Started by babu,

למערך SLI של 98GX2 לבנתים אני שם אחד בעתיד עוד אחד מעבד Q9550 ספק 800 רמקולים 5.1 LOGITECH X540 500GB זיכרון 4GB זיכרום RAM אני רוצה משהו טוב שיחזיק לי לזמן טוב אם אפשרויות OC רציניות לא משהו יקר חשבתי על ASUS P5ND או משהו אבל אני לא מבין בזה ממש

• 13 תגובות
    • 890 צפיות
  13. האם ההבדלים, מבחינת הכל גדולים בין הסלרון 2.4GHZ לפנטיום 2.4GHZ

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. שלום רב לכולם ברצוני לקנות בקרוב מחשב חדש ואני צריך המלצה ללוח אם תומך SLI. אציין שהמעבד שאני מעוניין בו הוא Q6600 (למטרות עבודה בתלת מימד). וכרטיס מסך Geforce 8800gt (בודד), הרעיון הוא שאני רוצה לוח אם שתומך בSLI, כרגע לא לבצע בו שימוש של כרטיס כפול אלא בעתיד כאשר כרטיס המסך לא יספק אותי לרכוש כרטיס נוסף. הבנאדם שממנו אני מבצע הזמנה מעדיף לעבוד עם לוחות אם מתוצרת Intel, Abit ובעדיפות אחרי Gigabyte. אשמח אם תוכלו להמליץ לי על לוחות אם חדשים תומכי SLI מהחברות הנ"ל שיספקו את צרכי במסגרת תקציב הגיוני של בסביבות ה500-800 נגיד (אם אתם מאמינים שיש צורך ביותר אז תציינו זאת). תודה מראש

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by Ido.G,

שלום, כידוע, לכל מעבד יש מתח עבודה אשר נקבע ע"י היצרן. המתח משפיע על טמפ' המעבד ועל ההספק שלו. כידוע, כאשר מבצעים המהרה למעבד, ניתן להעלות את המתח (VCORE) ולשפר את יציבות המעבד. הייתי שמח אם מישהו היה מסביר לי כיצד המתח משפיע על המעבד וכיצד בעצם הגברת המתח תורמת ליציבותו. כמו כן, מדוע בעצם העלאת המתח מקצרת את חיי המעבד? (אני לומד פיזיקה 2, אם זה משנה לצורך התשובה...למרות שלא נראה לי) כיצד ניתן לדעת מהו המתח המקסימלי הסביר שניתן להגדיר? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 953 צפיות
  16. האם יש סיבה שאני לא אקנה את אלה ב515 ש"ח וגם החזר של המע"מ? או שאולי כדאי להוסיף כסף ולהשקיע במשהו אחר?

• 2 תגובות
    • 508 צפיות
  17. Started by joniar,

אני קונה עכשיו כניראה לפחות 2GB אני יכול להביא של KINGSTONE 2GB 1066MHZ או של PQI מה עדיף בכללי ומה ל-OC וכמה ה-OC מוסיף -שווה לא שווה מה הסיכונים

• 0 תגובות
    • 412 צפיות
  18. Started by guynagdai,

הייתה לי בעיה במחשב שהייתי בטוח שהיא כשל בלוח אם. (המחשב נקנה לפני חודש ותמיד הייתה הבעיה). הלכתי למקום שממנו קניתי את המחשב והמחשב היה שם כמה ימים, אחרי כמה ימים המוכר אמר לי שכנראה הספק כוח לא מספיק חזק בשביל הכרטיס מסך וכל החלקים אז אני צריך לשלם לו עוד 300 שקל והוא יחליף לי ספק כוח. אני לא הסכמתי להוסיף לו כסף, אז הוא החליט שהוא ינסה להחליף לי את הלוח אם שבאחריות ואולי הבעיה תסתדר. המחשב נשאר אצלו עוד יום, והיום הלכתי לקחת ממנו את המחשב. הבעיה באמת הסתדרה אבל עכשיו אני פתחתי את המחשב ואני רואה שיש לוח אם שונה לגמרי. הלוח שהיה לי לפני הוא: GigaByte GA-MA69G-S3H והלוח שיש לי עכשיו הוא: Gigabyte GAM68SMS2L בדקתי מחירים בזאפ ויש הבדל של 70 שקל בערך לטובת הלוח הקודם. וגם…

• 33 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. המחשב הוא לוח אם: ASUS P5E ומעבד Q9300. מחר אני קונה כרטיס מסך, וצריך גם זיכרון לבחור בין הדגמים שיש באייבורי או KSP: אני קונה זיכרון 2*2 במהירות של 800 או 1066: זיכרון תוצרת GEIL BLACK DRAGON נפח זכרון 2048MB KIT http://ivory.co.il/product.asp?productid=1167&CatCode=410 או זכרון Corsair DDR2 4GB Kit 800MHz CL4 צלעות קירור http://ivory.co.il/product.asp?productid=1585&CatCode=410 או PLATINUM 2G KIT DDR2 800MHz http://ivory.co.il/product.asp?productid=375&CatCode=410 או טיפה יותר השקעה אבל במהירות 1066: ‏2x2GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel‎ http://ksp.co.il/hmain.php?uin=5639 איזה זיכרון עדיף לקנות? ואם אפשר הסבר מה ההבדל בין בין דגם פלטינום ולבלאק דרגו…

• 2 תגובות
    • 630 צפיות
  20. Started by Inzagi,

האם הלוח אם הזה http://www.intel.com/products/motherboard/DP35DP/index.htm יתאים למפרט הבא: core 2 quad q9300 8800gts 512mb 320gb WD 3200aaks 2gb ddr2 800 antec sonata iii + 500w earthwatts psu תודה.

• 9 תגובות
    • 623 צפיות
  21. Started by Eluha,

קניתי היום זיכרונות של OCZ Reaper HPC Edition‎ ולפעמים מחשב עושה מסך כחול והפעלה מחדש מפרט: לוח אם: GA-P31-DS3L מעבד: PENTIUM D 820 כ. מסך: 8600GTS לפי המפרט של הלוח הוא תומך בזיכרונות של 800MHZ מבקש עזרה תודה!

• 0 תגובות
    • 415 צפיות
  22. שלום לכם יש לי מעבד amd 62 4440 dualcore עכשיו משום מה כל משחק שאני משחק אני חייב לסמן בalt+ctrl+del להשתמש במעבד אחד בלבד כי אם אני משאיר את זה על שתיים כל המשחקים רצים מהר מידי או לאט מידי.. אף משחק בנתיים לא עבד לי טוב על הדיואל קור בלי הטריק הזה של ביטול אחד המעבדים... יש לכם רעיון אולי אם יש דרך יותר טובה לתקן את זה? תודה

• 4 תגובות
    • 854 צפיות
  23. Started by PrefaceAlumni,

בוקר טוב לכולם! אני מתכוון לקנות מחשב למשחקים, לוח אם ABIT IP35P INTEL P35 FSB1333 DDR2 1066, כרטיס מסך Nvidia 8800GT ZOTAC. חשבתי לקחת את המעבד E7200, אולם נאמר לי ע"י חבר כי הE6750 יתן ביצועים הרבה יותר טובים במשחקים. ההפרש במחיר בינהם הוא כ250 שקל (כמעט 40 אחוז). האם שווה להשקיע ב"שדרוג" הזה? תודה אורי

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by aml,

הזכרתי בטעות לאבא שלי, שנמצא בטייואן, את העובדה שמחירי המעבדים שם נמוכים למדי (20-40%), ובמיוחד הפנום (50%+). אז הוא קנה את ה8450. (להבנתי, אבל לא לשכוח שזה רחוק, אז לא שומעים טוב) כמו כן, הוא קנה שם גם כרטיס מסך (asus hd3870). אז נכון, לא ככה בונים מחשב, אבל בהתחשב בנסיבות אבקש מעט עזרה: עכשיו, הסתכלתי באתר של AMD כדי לברר איזה צ'יפסט כדאי לקנות במסגרת התקציב, ונראה לי ה770. דבר ראשון, לא מוזכרת שם סדרת 780 שמומלצת פה. זה לא התחום שלי, מישהו יכול להסביר לי במה מדובר? ב. מה עדיף? ג. התעקשות על לוח ללא כרטיס מסך מובנה, היא נכונה? או שיכול להיות שלוח פשוט, זול יותר, עם כרטיס מובנה, יתאים למחשב בינוני מינוס? במידה והוא לא קנה מעבד: למחשב המיועד גם למשחקים, אבל בעיקר…

• 0 תגובות
    • 449 צפיות
  25. Started by bluenote,

שלום לכולם, יש ברשותי מחשב ישן פנטיום 4, 1.6GHZ שהפכתי למעין מדיה סנטר קטן. הכל עבד אחלה עד שהתחלתי להוריד סרטים עם סיומת mkv. מדובר בקידוד HD באיכות מדהימה עם איכות סאונד DTS מלאה, אבל הבעייה היא שהנגינה של קבצים כאלו דורשת הרבה כוח עיבוד, והמחשב פשוט לא עומד בזה. מצאתי ביד שניה מישהו שמוכר לוח של ASUS (אני עדין לא יודע איזה דגם) עם מעבד AMD Athlon XP 2Ghz. אני ממש לא מכיר את עולם ה-AMD ואין לי מושג לגבי המעבד הזה ולמה להשוות אותו מעולם האינטל. האם תדעו לומר לי אם עקרונית נראה לכם שזה יספיק עבור טיפול בקבצים כאלו? אשמח לתשובה מהירה, כיוון שמדובר במוצר יד שניה שבטח ימכר מהר... תודה!

• 10 תגובות
    • 802 צפיות

דיונים חדשים בפורומים