עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. חברים יקרים שלום! אני מחזיק עסק מחשבים ובתור מוכר אמין אני משתדל להשיג תשובות אמינות. אני צריך דעה לגבי זמן תגובה של מעבדי AMD אל מול האינטלים. לצערי לא פעם שמעתי תלונות ובעצמי נוכחתי לגלות שאיטלים מגיבים לאט יותר ולא ממש נותנים לך תחושה של מחשב חזק. לאחרונה הייתי אצל לקוחה שהמפרט שלה עלה לא פחות מ 10,000 ש"ח. הערכה כללה 2GB RAM 800MHZ המחולק ל-4 סלוטים (כל זוג דואלי) לוח מקורי של INTEL ומעבד E6600. לצערי נוכחתי לראות שבזמן תגובה בחלונות שהותקן מחדש עם כל הדרייברים העדכניים המחשב מגיב נורא לאט. המשמעות של מגיב לאט זה למשל חלון של אקספלורר נפת לאט יותר ותוכנות אופיס עולות "בכיף" שלהן. זה לא פעם ראשונה שאני רואה את זה. ולא סוד שאינטל מחזיקים בכתר הביצועים. דרך אגב, הרבה משו…

• 8 תגובות
    • 906 צפיות
  2. ערב טוב לכולם! קודם כל שנה טובה ומזל טוב לעצמי (לפני 4 ימים היתה לי בר מיצווה לפי התאריך הלועזי ;D) אז ככה: זכרונות: ראיתי באחת החנויות באינטרנט זכרונות ddr 266 של מושקין ב444 שקל ושל קורסאיר ב500 ש"ח איזה כדאי לקחת (לא שאני קונה...)? מה התוספת של האות H בדגם של קורסאיר שמעלה את המחיר ב129 שקלים? ולמה של קרושל עולים 590 שקל? ועכשיו השאלה הגדולה: pc3200 vs. pc1066 במידה ואני קונה יחידה אחת של rdram? וPC2700 vs. pc800? אפשר להשוות לפי כמה עדיפויות: אוברקלוקינג/לא, משחקים/עבודה ויחידה אחת של rdram/שתיים ומעלה. האם rdram יכול לעבוד עם שלוש יחידות? לוחות אם: האם לוחות אם בבאס של 533 נועדו בשביל rdram pc1066? איזה לוח אם יתאים למשחקים לא הכי כבדים בעולם (gta3, renegate…

• 4 תגובות
    • 906 צפיות
  3. Started by jcdenton1,

• 10 תגובות
    • 906 צפיות
  4. כן כן ידידי מדובר על אותו לוח שפעם הבאתי את תלונותי. P4c800 DELUXE http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=19;action=display;threadid=44595;start=msg404415#msg404415 נכנסתי לאתר אסוס איטליה וראיתי את התמונה שם: http://www.asus.it/products/mb/socket478/p4c800-d/overview.htm נכנסתי לאתר אסוס הרגיל(גלובל) וראיתי את התמונה שם: http://www.asus.com/products/mb/socket478/p4c800-d/overview.htm נדמה לי שגם בטומז ארדוור יש תמונה של הלח אבל לא דומה לשתי התמונות שלפי מה שאני זוכר טוב, אז מה יש לכם להגיד?? אני קיבלתי כמו זה שבאיטלה. AaaBb

• 8 תגובות
    • 906 צפיות
  5. האם שווה לשלם 300 שקל בשביל לקחת 2.6 ולא 2.4 גיגה הרץ ?

• 10 תגובות
    • 906 צפיות
  6. Started by lir@n,

שלום כולם !!! יש לי את המפרט הבא... AXP2100- 200*9.5 Giel ultra platinum 256*2 Abit AN7 Redon 9700 אני מקבל ב3די מארק 2K4 ציון של 4000, שאני חושב שהוא סבבה למפרט אבל תאחלס במשחקים הזמני טעינה שלי ארוכים בממוצע, יש תמיד לאגונים כאלה קטנים של חצי שניה בתחילת המשחק, אני חובב סימולטורי טיסה וכל עצירה של שניה יכולה להיות קטלנית. המערכת עצמה דיי סבבה לא HIGH END אבל בהחלט מערכת חזקה, אך בכל זאת אני לא הכי מרוצה האם הסיבה היא המעבד? אם כן מה לדעתכם יתן ביצועים טובים יותר? או האם אני סתם חשדן ובכלל מדובר בבעיות שנובעות מרכיב זה או אחר? בתודה מראש, לירן

• 5 תגובות
    • 906 צפיות
  7. Started by phantomII,

ברשותי כעת מעבד XP1800 ולוח ASUS A7V333. אני בונה מחשב שני לבית ורציתי לדעת איזה מעבד להביא במקום האם להביא XP1800 או מעבד 2500 או 2600 BARTON האם יהיה הבדל משמעותי בביצועי המחשב ? המעבד החדש יורכב על הלוח של האסוס. תודה לעונים.

• 12 תגובות
    • 906 צפיות
  8. אני רוכש מחשב.יעד:משחקים (igi2,cryses,gta4 וכו'),אופציה ל oc. מעבד - E8400 לוח אם - GA-EP43-DS3L אני מנסה להיסגר על עצמי מה לקחת בזיכרונות. קודם כל ההתלבטות היא בין 800 ל 1066 - הפרשי המחיר משמעותיים! ההתלבטות השנייה היא האם באמת יש צורך להרחיק לכת ל 4gb או ש 2gb בהחלט יספיקו? (תוך כדי התחשובות במשחקים שאני מעוניין לשחק בהם בכיף).לא יודע אם זה רלוונטי אבל אני מתכוון לנסות oc במחשב הזה למרות שאין לי נסיון אבל אני רוצה לנסות לנצל את המירב. עוד משהו חשוב, איך לקחת ת'זיכרון? ב 2 סטיקים? סטיק אחד? מה עדיף ולמה? יש עוד שיקול חוץ מלחסוך מקום על הלוח?יש עדיפות ל2 סטיקים? התחבטות עצמית שבא לי לשתף אותכם בה: שמתי לב שאנשים משום מה לא אוהבים/לא מתלהבים יותר מדי מזכרונות בתדר 1066, …

• 13 תגובות
    • 906 צפיות
  9. Started by natan805,

יש לי לוח של gigabyte p55‎ ud3‎ ‎750‎ ‎‏ ויש לו שני סוגי חיבר של סאטה2 יש שתים לבנים וכתוב על כל אחדgsata2‎ ‎‏ ויש 6 כחולים שכתוב על כל אחד sata2‎ ‎‏ בלבד בל g‏ השאלה מה הבדל? ואיפה אני אמור לחבר את הקשיחים שלי? יש לי שני קשיחים אחד של סמסונג ישן מהירות 7200 ואחד חדש של wd‏ הגירסה השחורה ועליו מותקן הוינדוס .אז איפה לחבר אותם?. ‎‏

• 6 תגובות
    • 906 צפיות
  10. נראה לי שזה כן רלוונטי לפורום, אך במישה ואני טועה... סורי ;D רכשתי לא מזמן P55M-UD2 הוא מגיע עם תוכנות כמו Dynamic Energy Saver™ 2 Smart 6- A Smarter way for PC system Management אתם משתמשים בתוכנות הללו או שמיותר בכלל להתקין אותם? דבר נוסף בנושא, מישהו הבים מה עושה התוכנה הזו (גם מגיע עם הלוח)? AutoGreen- Greening your PC via Bluetooth cellphone תודה!

• 4 תגובות
    • 906 צפיות
  11. יש לי מעבד AMD Phenom X4 9550 Socket AM2-plus ואני רוצה לרכוש עכשיו לוח אם חדש בתקציב של כ- 1000 ש"ח וכמה שפחות יותר טוב אלא אם כן יש סיבה טובה להשקיע אז יכול להיות גם יותר. עיקר סיבת השדרוג כי אני רוצה הרבה (6?) יציאות של SATA לצורך שימוש ב-RAID. אבל אם אני כבר קונה לוח, אני רוצה שיהיה לוח מתקדם בעל ביצועים טובים ותכונות חדשות ומתקדמות. ולכן חשוב לי צ'יפסט טוב. אני לא משתמש בכרטיס מסך מתקדם ואין לי בעיה שיהיה כרטיס מסך על הלוח. מה שחשוב לי שיהיה חזק כי אני מריץ עליו כוננים וירטואליים לצורך מעבדת בדיקות. על מה עלי לשים לב כשקונים לוח? שם חברה, סוג צ'יפסט ומה עוד? יש למישהו משהו ספציפי להמליץ לי? ואגב, אם יש עוד היום כרטיסי SCSI לחבר אליו כמה כוננים קשיחים אני גם מעונין לק…

• 3 תגובות
    • 906 צפיות
  12. זקוק לקיט של 2X2G מ-IQPC כי יש לי שם זיכוי.. http://www.iqpc.co.il/Home/HPScreens.asp?id=195 מיועד לפלטפורמת 775 (לוח X38 עם E8500) המיועדת לעבור OC לסביבות ה-4GHZ בערך (ואולי יותר). ניתן לחרוג מעט אם יש הבדל של ממש אבל רצוי דווקא לחסוך אם אין צורך. יש לי MUGEN במארז אז יתכן שתהיה בעיה עם היטסינקים גדולים... לא בטוח. תודה מראש, גונן.

• 7 תגובות
    • 906 צפיות
  13. Started by noam1979,

שלום לחברי הפורום בקרוב אני יקנה מחשב חדש(בינואר) המחשב יהיה בנוי למישחקים כבדים ועבודה עם סרטים סוג המעבד יהיה Q9550 וסוג הזיכרון הוא mushkin DDR2 4096 (2048X2) 1000Mhz cl5-5-5-15 xp redline סוג הקירור למעבד הוא thermalright ultra-120 extreme השאלה שלי אליכם היא איך הלוח אם הזה מבחינת oc עם המעבד הזיכרון והקירור שרשמתי למעלה בתודה מראש לכל המשיבים

• 14 תגובות
    • 906 צפיות
  14. Started by Lupin,

זיכרון זה נושא די מורכב ומסועף. יש את נפח הזיכרון, מהירות הזיכרון, והDDR שאני לא יודע מה זה ??? לדוגמה:זיכרון בנפח של 4GB, במהירות 800Mhz וDDR II מישהו יכול לעשות קצת בסדר בדברים ולהסביר לי איך בוחרים את הזיכרון המתאים?

• 4 תגובות
    • 906 צפיות
  15. Started by YoTaMi,

מה איך הוא טוב למשחקים סרטים זה רץ טוב ? תודה רבה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 905 צפיות
  16. Started by LalA09,

בקרוב אני עומד לקנות מחשב חדש,חשבתי על המעבד הזה ב KSP הוא עולה 15 ש"ח יותר מ E8400 שווה? שימושים:משחקים,ועבודה יומיומית על המחשב (אינטרנט,תוכנות,אופיס וכו'). הקטע הוא שאני מפעיל הרבה תוכנות במקביל אז חשבתי לקחת כבר מעבד 4 ליבות.. מה דעתכם?,טוב לא טוב? וכו'. תודה על העזרה.

• 12 תגובות
    • 905 צפיות
  17. Started by ronbubl,

איזה זכרונות כדאי לי לקנות (למטרות משחק) באיזה מהירות ושיתאימו ללוח GA p55 usb 3 (מחיר סביב 600 שקל, רצוי 2X2 גי'גה). אשמח אם מישהו הרכיב מפרט דומה לזה שאני מציין ושם קירור מוגן 2 - האם יש מספיק מרווח בין הזכרונות לצלעות הקירור? האם ככל שהמתח נמוך יותר כך זה טוב יותר??? לדוגמא מה עדיף: http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=6468 או http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=5757 תודה לעונים

• 5 תגובות
    • 905 צפיות
  18. Started by moshel7,

שלום לכולם מחפש לוח אם של GIGABYTE SOCKET AM3 ומעבד AMD כפול ליבה שמתאים ל-SOCKET AM3 והאים זיכרונות DDR2 667 MHZ מתאימים ללוח-אם SOCKET AM3 ובמידה ולא אבקש המלצה לזיכרונות שכן מתאימים תודה משה

• 3 תגובות
    • 905 צפיות
  19. רכשתי לאבא שלי מערכת קולנוע ביתית ב-KSP, המעבד PHENOM X3 720 ולוח ‏M4A785D-M PRO. הרכבתי הכל בבית, הפעלתי את המחשב ומופיע לי מסך: Bad BIOS Checksum. Starting recovery..." ועוד כמה פסים אדומים די מחוקים כאלה בשורות המסך. ניסיתי להוציא סוללה וג'אמפר כדי לאפס ביוס אבל כלום לא קרה, הכנסתי דיסק של לוח אם והחלה התקנה(כנראה של הביוס) ובסופה כתוב לי שצריך לכבות את המחשב ולהפעיל מחדש. עשיתי כמו שהיה כתוב והמסך היה ריק, לא משנה מה שעשיתי המסך היה ריק. לקחתי את המחשב ל-KSP ואמרתי להם שהלוח תקול, הם ישר התחילו לבדוק ואכן כך, הלוח לא עובד. הם ניסו להחליף מעבד, זכרונות וכו... ועדיין לא עובד. ממה שאני ראיתי מהצד הם החליפו כמה לוחות(וגם מעבדים) ואותה התקלה קרתה לכולם. בסוף אמרו לי שאני …

• 1 תגובה
    • 905 צפיות
  20. Started by nir1471,

אהלן, אני מתכנן לקנות מחשב מבוסס AMD, עכשיו ראיתי באתר של ASUS בלוחות אם שהם FM2, שהם לא תומכים בווינדוס 7, האם הדבר נכון? להלן הקישור: http://www.asus.com/Static_WebPage/OS_Compatibi בברכת חג שמח, ניר

• 6 תגובות
    • 905 צפיות
  21. שלום לכולם, אני רוצה לוודא כי אכן ניתן לבצע OC עם ה3470 CORE I5 ו GIGABYTE B75-D3H

• 3 תגובות
    • 905 צפיות
  22. שלום.. כבר הזמנתי את רכיבי המחשב אבל אני מתלבט אם לשנות את לוח האם. מה שהוזמן במפרט זה P8H61-M LE/USB3 http://www.asus.com/Motherboards/Int...P8H61M_LEUSB3/ אבל אני מתלבט אם להחליף ל GA-H61M-D2H-USB3 (rev. 1.0) http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=4004#ov . מה אומרים מה יותר טוב? שניהם usb3 בגיגבייט יש 4 מקומות לזיכרון, באסוס רק 2 . בגיגבייט יש גם hdmi באסוס לא. אני חייב עזרה ממקצוענים. בבקשה אם אפשר עד הבוקר כי אני חושש שהלוח אם שהזמנתי כבר יגיע ואז יעשו לי בעיות. מעבד : i5 DDR : 4gb ddr3 מחיר : 350-400 ש"ח שימושים : מוסיקה ,סרטי full hd אינטרנט וכו' מארז: coolermaster elite 334 black

• 8 תגובות
    • 905 צפיות
  23. הכירו את דגמי ה-Celeron וה-Pentium המוזלים שימתינו לכם במחשבים ניידים ונייחים בקרוב מאוד לכתבה

24. דגמים חדשים מבית אסוס ואייסר צצים ברשת - עם מעבדי אינטל ניידים בעלי שש ליבות עיבוד לכתבה

25. 1. כמה הוא שווה? 2. האם הוא יכול להתאים למחשב שלי?

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.