עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by mazoneli,

קראתי בסטיקי שההבדלים ב CL זניחים מה לגבי ה MHZ יש לי צורך ברכישת 2*1G למחשב חדש. ההתלבטות בין 2 סטיקים של 667 עם תזמונים טובים 4-4-4-12 או 800 עם תזמונים של 5-5-5-15 מה עדיף, המחירים אותו דבר בערך. בכל מקרה הם יעבדו ב DC תודה מראש

• 9 תגובות
    • 932 צפיות
  2. Started by Anas-Nanas,

שלום... אני מאוד אשמח אם מישהו יוכל לסמן לי בכל צורה את הרכיבים החשובים (כגון: צ'יפסט, הסוקט של המעבד, סלוטים של זכרונות וכו') על גבי תמונה של הלוח! הלוח הוא: DFI NT70-SC אני אשמח אם תוכלו גם להוסיף תגובות לגבי הלוח עצמו! בתודה! Anas-Nanas

• 11 תגובות
    • 932 צפיות
  3. האם ניתן לעבוד עם זכרונות בעלי מהירויות שונות - למשל DDR 300 ו - DDR400?

• 2 תגובות
    • 932 צפיות
  4. שלום לכם : רציתי לשאול את הדבר הבא: איך מחשבים את כמות הזיכרון המקסימלית של מעבד 386(16bit) ואת כמות הזיכרון של מעבד 64bit? איך מחשבים את כמות הזיכרון של מעבד 32bit אני יודע 32^2 וזה יוצא 4Gb ,אבל 64^2 ו16^2 נראה יותר מדי ופחות מדי (ממש לא הגיוני)??? ודרך הגב אם אני לא טועה אז כמות הזיכרון המקסימלית של מעבד386 היא 16mb. למישהו יש פתרון? תודה.

• 1 תגובה
    • 932 צפיות
  5. Started by eladbu,

שלום לכולם יש לי לוח של גיגהבייט GA-8IK1100 875 עם 512 דדר ומעבד 3.0 אבל משום מה נראה לי שהעבד ממש חם הוא נע בין 49 ל52 מעלות לא נגעתי oc או שום דבר שדומה לזה יש לי 2 מאווררים במחשב חוץ מהספק והם עובדים ב 2567 ר פי אם זה בסדר לדעתכם או שאין ממה להילחץ?

• 9 תגובות
    • 932 צפיות
  6. Started by 3p,

עשיתי כמה חיפושים באתר הזה ומצאתי לא מעט ת'רדים שמדברים עם הנושא, ומכולם לא הצלחתי להבין שני דברים: 1. האם P35-DS3 נותן תמיכה במעבדים החדשים שיצאו לאינטל? ואם לא אז איזה גרסא של P35 כן תומך? 2. האם שווה להוסיף את המחיר בשביל זה? (מ-965P-DS3) אני מתכנן לקנות מחשב עם מעבד E6400 (שכבר נקנה מזמן) למשחקים עם OC.

• 8 תגובות
    • 932 צפיות
  7. Started by babu,

של חברה טובה כמובן משו חזק ושאלה קטנה עד כמה באמת משפיע קירור של זכרונות על התפוקה שלהם ? איך החברה הזאת?PATRIOT מישו שמע עליה?

• 10 תגובות
    • 932 צפיות
  8. Started by michmoch,

מה דעתכם, שווה להשקיע עוד 100 ש"ח ? מה ההבדלים ? או בכלל אפשר להסתפק ב- EP45 DS3R שעולה כ 200 ש"ח פחות מהיקר. מה דעתכם?

• 8 תגובות
    • 932 צפיות
  9. אהלן אנשים, ברשותי כיום כפי שניתן לראות במפרט בצד - לוח אם DFI LANPARTY UT n4 Ultra-D ו-1GB של זכרונות: OCZ EL DDR 400MHZ PC3200 Dual Channel Platinum Rev 2 בשני מודולים של 512 כ"א. אני מעוניין להרחיב ל 2GB, ולהשאר באותם תזמונים ולהשאר ב DC. (אלא אם כן זה לא ממש קריטי? תגידו אתם, אין לי מושג..) השאלה שלי, היא האם במידה ואני קונה 2 מודולים נוספים זהים כאלה, האם כל ה 4 יעבדו ב DC, ובאותם תזמונים כמו המצב הנוכחי? (factory defaults) או שיש מגבלה כלשהי (באופן כללי או מגבלה של הלוח) שאני צריך להיות מודע אליה לפני שאני קונה את הסט התאום היחיד שמצאתי ב ebay? (זה) תודה,

• 8 תגובות
    • 932 צפיות
  10. Started by Conroe,

ה ASUS P5N-E או ה GA-965P-DS3P? המפרט שלי בחתימה.

• 10 תגובות
    • 932 צפיות
  11. Started by kopler,

אני יודע שנפתחים מלא דיונים על איזה צ'יפסט עדיף. אני רוצה עזרה ספציפית לגבי אני מתכנן לקנות מחשב לעבודה רגילה וקצת למשחקים. עכשיו אני כנראה אקנה את ה- 8800 GTS 320 והשיקול היחיד שלי כרגע בין שני הצ'יפסטים זה האפשרות בעתיד לבצע מערך SLI. בעיקרון אם ה P35 היה תומך ב SLI (אומרים שאולי בעתיד יצאו לוחות אם P35 עם תמיכה ב SLI אך כרגע זה לא קיים) לא הייתי מתלבט. השאלה היא האם זה צריך להיות הגורם המכריע כאן או יש גם שיקולים אחרים?

• 10 תגובות
    • 931 צפיות
  12. יש לי כבר שבועיים מחשב חדש עם לוח אם GA P35C DS3R (ver 1.1) ועליו Q6600 עם קירור של אינפיניטי. המארז הינו פוסידון עם 2 מאווררים (סה"כ יש לי 3 פרט לספק). גם לוח האם (מעודכן עם הגירסה האחרונה שיש באתר של גיגהבייט) מדווח טמפ. של 60-70 מעלות בהתחלה. שמעתי פה ושם שיש טבלאות כיול לטמפ. אך אחרים מדווחים על טמפ. הרבה יותר נמוכות. אז מה קורה אצלי ??? אגב גוף החימום אינו חם במיוחד ואין OC. נראה לי שיש מעבר חום טוב בין המעבד לגוף הקירור. את הבדיקה עשיתי ע"י ניתוק המאוורר של האינפיניטי והרגשתי תוך שניות לא רבות את החום עולה בצלעות הקירור של האינפיניטי. לאחר חידוש פעולת המאוורר (שאגב שקט מאוד) הטמפ. של גוף הקירור ירדה. אז מה קורה עם דיווחי הטמפ. שלי (פרט ללוח האם, אני משתמש ב TAT ו Co…

• 9 תגובות
    • 931 צפיות
  13. Started by erezMASTER,

המחשב החדש שאני מתכנן לקנות הוא במחיר של 6K. מה דעתכם על ערכת הזיכרון הזאת? OCZ 4Gb Kit DDR2 1066MHZ PC2-8500 PLATINUM 5-5-5-18 OCZ2P10664GK במחיר של 660 ש"ח? http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_900_2521&products_id=21607 לדעתי OCZ אחת החברות הכי אמינות. דעתכם? אם אינכם מסכימים איתי אשמח להצעות לערכות נוספות על למחיר הנ"ל. אני מחפש ערכה חזקה, איכותית ולא מתפשרת על כלום.

• 13 תגובות
    • 931 צפיות
  14. שמעתי שאינטל הורידה את המחירים כדי לחסל את אי אם די .הנה למשל כפול ליבה של אינטל.המחיר שלו ירד לאדמה .השאלה אם כל ההנחות האם שווא היום לעזוב את האי אם די ולעבור לאינטל ?

• 7 תגובות
    • 931 צפיות
  15. הלוח שמופיע בחתימה שלי למטה שבק חיים סופית . אני מצליח למצוא לוחות מבוססי via בלבד (כמו kv7vt4a pro מבית asrock ) שלא מאפשרים ככול הידוע לי את ה-overclock שאני רגיל מהלוח הישן שלי (ה-barton 2500xp עבד אצלי בצורה יציבה לחלוטין במהירות של barton xp 3200) חשבתי להזמין מ-ebay לוח זהה לשלי בעלות של 40$ אולם היבנתי שעד שזה יגיע לארץ זה עלול לקחת חודשיים ולכן אני מעדיף להוסיף כסף ולקנות בארץ ,אבל אני פשוט לא מוצא מקורות. עצות לינקים לרכישה והערות יתקבלו בברכה.

• 14 תגובות
    • 931 צפיות
  16. Started by neogod,

אינ מתכנן לקנות מחשב עם הרכיבים הבאים: 1 GB זכרון HD 250 GB 16MB 7600GS אני דיי לחוץ בכסף ולא רוצה להשקיע יותר מ3500שח גג4000 ואני מתלבט אם לקחת AMD 3800/AMD3800X2/E6300 עכשיו השאלה מה הכי כדאי? אני יודע שה 6300 יותר חזק מהשאר אבל אולי בכל זאת לחסוך ולקנות משוה יותר זול???? ובדרך תמליצו על לוח טוב לכל המעבדים

• 15 תגובות
    • 931 צפיות
  17. Started by PCBuster,

שלום! אם אני אחליף את ה FX שלי בכפול ליבה הזול 3800X2, אני ארגיש בהבדל? אני יודע של3800 יש יתרון פיזי ברור על ה FX. אבל הוא היה מעבד חזק מאוד בדורו והוא עדיין סוחב.(עם אוברקלוק ל2.6) חשבתי לבדוק אם הוא יכול להגביל את כרטיס-המסך שלי(1900XT). אבל אין לי מושג איך בודקים את זה בדיוק, אז הרצתי 3DMARK. 05: 10417 06: 4732 אין משחק מסויים שאני זוכר בו FPS נמוך מאוד. FEAR מקרטע קצת ברגעים עמוסים במיוחד. NFS CARBON קצת יותר. (אני לא יודע אם זה קשור דווקא למעבד) ברוב המשחקים אין לי בעיה לשחק עם אימיול ומסנג'ר ברקע (בNFS וPREY אני סוגר הכל) מה דעתכם, 3800 יהיה שיפור משמעותי? תודה, אוהד.

• 4 תגובות
    • 931 צפיות
  18. Started by zoharbe,

דנתי עם חברים שלי,ואחד מהם אמר שאמרו לו בפורומים שונים (Vgames,FXP) אמרו שהמעבדים של AMD נוטים לקרוס ולהוציא BSOD ולא תומכים במשחקים החדשים בשוק. אני לא מסכים איתו. האם יש איזשהוא ביסוס להערות האלה?

• 6 תגובות
    • 931 צפיות
  19. Started by elkaifa,

שלום רציתי לשאול לגבי אופן קריאה של המעבד מזכרון: ידוע שהמעבדים עד לא מזמן היו עם 64 רגליים ,ולזכרון יחיד היתה רוחב מילה של 128 BIT אז היה צריך לקרוא בכל מחזור שעון פעם מצד אחד ובמחזור הבא פעם מצד שני,קוראים לזה בשפה מקצועית שזירה.אני שואל זה לא אומר שקריאה כזאת,מעכבת פי 2 את הקריאה? ובכלל מה קורה שאנחנו משתמשים בטכניקה של DUAL CHANEL אז יוצא שיש 256 רגליים לזכרון ויש רק 64 BIT למעבד אז לקרוא את כל הזכרון יקח 4 מחזורי שעון? רציתי להבין תודה מראש!

20. Started by nitzanj,

אני מחפש משהו שיהיה זול אבל יחזיק מחשב אמיתי (לא איזה atom). המחשב יהווה HTPC, צריך לתמוך ב-FHD בצורה חלקה לחלוטין. ככל הנראה הוא גם יתפקד על תקן 'שרת אחסון' אז צריך 4 SATA אבל לא צריך ביצועי כתיבה/קריאה מרשימים אז SATA III זו לא דרישה. כרגע שמתי את העיניים שלי על שילוב בסגנון הזה: Intel Core i3 2100 MSI H61M-E23 מדובר על סדר גודל של 800 ש"ח (tray). ייתכן ואני אוכל להביא באותו מחיר (ואולי קצת פחות) i5 2500. האם יש חבילה זולה יותר שתיתן את אותם ביצועים (או חבילה במחיר זהה שתיתן ביצועים יותר טובים..)? תודה. * אני אשמח לקבל תשובות גם ביחס ל-i5 וגם ביחס ל-i3 כי אני עוד לא יודע אם אני אוכל באמת להשיג את ה-i5.

• 7 תגובות
    • 931 צפיות
  21. דגמי ה-Ryzen 3 הניידים החדשים יכוונו למחשבים במחירים של 700 דולר ומטה - ויש גם דגמי Pro ניידים ראשונים מסוגם לכתבה

22. Started by ZXY1,

זכרון KINGSTONE 4GB 1600MHS + דיסק קשיח 160GB (יש לי מהמחשב הישן) אני צריך מעבד - I3 4160 קירור - INTEL SLIM לוח - H87N-WIFI מארז - HEC 8K01 (יש מארז קומפקטי יותר מומלץ? צורב אני לא מתקין) יש מפרט יותר מומלץ לפי עלות / תועלת? בתקציב של 1200 ש"ח אפשר לקנות את החומרה? אין מבצעים של סוף שנה בחומרה?

• 1 תגובה
    • 931 צפיות
  23. הגרף אף פעם לא יציב, תמיד תמיד תמיד יש כאלה קפיצות ואי יציבות ולפי מה שהבנתי מגוגל זה סממן לוירוס, אז עשיתי VIRUS SCAN בNOD32 ועדיין זה לא יציב, יש לכם מושג למה?

• 5 תגובות
    • 931 צפיות
  24. ראיתי לפני כמה חודשים לוח אם יפה עם פיירוויר מובנה ועוד דברים, אני צריך לבדוק איזה לוח אם זה, ואני אבדוק את הסקירות על הלוחוות אם כאן. למישהו יש המלצה על לוח אם טוב לגיימר ? (אני רוצה לעשות איתו עוד דברים כמו להעביר סרטים בפיירוויר, לא זוכר עוד מה. אני אבדוק לוחות ואני אראה מה אני רוצה חוץ מגיימינג, אבל בינתיים למישהו יש המלצה?

• 5 תגובות
    • 931 צפיות
  25. Started by COca,

קראתי פעם שהוא היה צריך להגיע בתחילת נובמבר. מתי המעבד צריך להגיע לחנויות? למה בקושי שומעים עליו? האם הוספת קאש למעבד יתן תוספת ביצועים ניכרת? תודה.

• 8 תגובות
    • 931 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.