עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by gman_il,

שלום ידידי המלומדים. אני מתכנן לקנות מחשב בקרוב (כמובן מאחד המפרטים המעולים שמפורסמים כאן באתר) אך לאחרונה אני נתקל בהרבה דיעות של אנשי סיסטם שמעידים כי מוקדם מידי לקנות 64bit וכי יש צורך בתוכנות התאמה לתוכנות / משחקים שלא מותאמים ל-64bit (האטה ל- 32 ביט). אני מעוניין במחשב למשחקים וצורכי פיתוח? האם באמת מוקדם מידי ל-64 ביט או שאין בעיה? תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 974 צפיות
  2. Started by Night,

אני כרגע עם פנטיום 4 3 ג'יגהרץ ולוח של GB שלצערי לא תומך במעבדי CORE של אינטל. קיצור אני רוצה לשדרג: מעבד- רק של אינטל, חשבתי על E8400 או על Q6600 או על המרובעים החדשים שצריכים לצאת? לוח אם- איזה ערכת שבבים? P35 או X38? שימו לב שאני לא מתכוון לעשות OC... את הזכרונות DDR2 שלי, הכרטיס מסך וההארדיסקים אני משאיר מן הסתם, זה רק שדרוג. חשוב לי שהלוח אם יתמוך בכל הטכנולוגיות שצריך וכ'ו... שיהיה עם כרטיס רשת וקול מובנים, FIREWIRE וכל מה שצריך. התקצבי שלי הוא 2000-2500 ש"ח. תודה

• 10 תגובות
    • 974 צפיות
  3. Started by raam1234,

שלום , אפתח בכך שזהו פורום מעולה ! ברצוני לקנות את הרכיבים שכתבתי בנושא ההודעה. המעבד בחרתי Intel Pentium 4 2.4C Ghz 800Mhz 512K Box שמחירו סביב 1100 ש"ח. לגבי הלוח-אם והמארז אצטרך עזרה , מה מתאים ? מהמחשב הישן אני לוקח. כרטיס קול LIVE 5.1 כרטיס GF4 MSI TI4600 ואת הזכרונות 2X - SAMSUNG 256/800 RDRAM . האם זה מתאים ? סכום השקעה: 2500 ש"ח .

• 10 תגובות
    • 974 צפיות
  4. מהו לדעתכם השלוב המשתלם ביותר - המבוסס אינטל (!!!) - של לוח, מעבד וזכרונות. הנ"ל מתיחס למחשב הדורש יכולת עיבוד טובה (של ישומי אודיו/וידאו).

• 3 תגובות
    • 974 צפיות
  5. קשה מאוד למצוא את מעבדי שמונת הליבות העדכניים מבית אינטל בחנויות - אבל ביצרנית עשויים להיות כבר עכשיו בשלבי פיתוח לדור חדש וגדול עוד יותר לכתבה

6. Started by Access Denied,

איזה שילוב ייתן את הביצועים הכי טובים לגיימר? מעבד יקר יחסית כמו AMD 3500 וכרטיס מסך כמו ג'יפה 6600GT או מעבד סטייל AMD3000 וכרטיס מסך x800XL ... (בהתחשב בכך ששאר המערכת בנויה אותו דבר..)

• 4 תגובות
    • 973 צפיות
  7. Started by TeaTime,

איפה אפשר לבדוק עד כמה תומך הלוח שלי? אני לא מוצא אותו בשום אתר הוא של PCPARTNER או משהו כזה (זה מה שכתוב בBIOS) יש לו גם SLOT 370 וגם SLOT1 מיהו מיכיר את זה?

• 2 תגובות
    • 973 צפיות
  8. אהי רוצה לנסות הלחליף את ה 7VRXP שלי ב MSI KT3 Ultra-ARU ראיתי שיש בו בולל אותם פ'יצרים ולא אמורה להיות לו בעיה עם הכרטיס מסך שלי מחירו בולל כמו של הלוח שלי ולא תהיה בעיה להחליפו!! השאלה האם זה שווה? http://www.viahardware.com/kt3ultra_1.shtm

• 1 תגובה
    • 973 צפיות
  9. Started by mahatef,

Intel Pentium D 805 AMD Athlon 64 3000 754-pin בפורום מפרטים הרכיבו לי מפרט שכולל את המעבד הראשון של אינטל, למשחקים. התכוונתי להזמין בעוד זמן קצר את המחשב מזיגזג/פנדה, אבל נתקלתי בביקורת הזאת, שקובעת שהמעבד השני של AMD חזק יותר משל אינטל במשחקים! שני המעבדים באותו טווח המחירים, אם כך למה המליצו לי על המעבד של אינטל במקום של AMD אם של AMD עוקף בביצועים?

• 12 תגובות
    • 973 צפיות
  10. האם זה מצדיק?

• 6 תגובות
    • 973 צפיות
  11. Started by catsmonster,

אני רוצה לקנות לוח אם ומעבד חדשים, אחרי הרבה התלבטות בחרתי ב- I5. נשאר רק לבחור לוח אם, ראיתי באתר של GIGABYTE שני לוחות אם שלא הבנתי מה ההבדלים ביניהם. האחד: P55-USB3 והשני: P55A-UD3 אני ממש לא מבין מה ההבדל ביניהם ואני כרגע מחכה עם הקנייה בגלל תערכות CES ששחררו בה הרבה לוחות אם חדשים ל- 1156. מישהו יודע מה ההבדלים בין הלוחות שכתבתי או שעדיף בכלל לחכות עם הקנייה?

• 3 תגובות
    • 973 צפיות
  12. היי, יש לי מערכת עם לוח אם INTEL DZ68BC והבעיה היא כזאת: לאחר כיבוי/ריסטרט לוח האם רנדומלית לא עושה BOOT למרות שכל הרכיבים מקבלים כוח וקוד השגיאה שמופיע על לוח האם הוא 20 (מצורפת תמונה). מה שיותר מוזר זה שעד שלא מעבירים את כרטיס הזיכרון מסלוט אחד לשני (יש ארבעה סלוטים, ובכולם אותה הבעיה, זה לא סלוט ספציפי) ניתנת אותה השגיאה בהדלקה, אבל ברגע שמחליפים סלוט המחשב עושה BOOT כרגיל. הבעיה רנדומלית ולא חוזרת על עצמה בכל הדלקה, כיביתי והדלקתי את המחשב 10 פעמים ברציפות ללא בעיה למשל ופתאום חזרה התקלה. דברים שניסיתי כדי לפתור את הבעיה: חיפוש בגוגל של מקרים דומים - מצאתי כמה אנשים שהתלוננו על הבעיה, אך לא היה באמת פיתרון באף אחד מהם, חוץ מאדם אחד שהי…

13. אז ככה הזמנתי מחשב חדש : intel core i7 920 2.66 MSI X58 Platinum readon hd 4870 Geil 2048MB (2GB) DDR 3 1333MHz LG X22 LightScribe DVD 500GB Seagate sata II 7200rm 32M OCZ StealthXStream 600w מחר הוא צריך להגיע היום התקשרו אליי מהמעבדה והטכנאי שלהם אמר שיש בעי עם הI7 והזכרון שהוא יפעל בתדר 1333 רק עם אוברקלוק מישהו יכול להסביר לי את זהטוב כי לא הבנתי אותו בידיוק

• 3 תגובות
    • 973 צפיות
  14. Started by RoverBoy,

האם המעבד הזה טוב לצורך לימודים וכמה משחקים קטנים? ומה ההבדל בינו לבין ה E2160 בציעו לי להוסיף 100 שקל ולקבל את ה 2160 האם כדאי? והמחשב כבר הוזמן ככה שלשנות מעבד כבר לא יכול להיות .. רק לברר אם המעבד הזה נחשב לחדיש .. תודה

• 15 תגובות
    • 973 צפיות
  15. שלום. אני חושב על מעבר מ E6400 ולוח של אסוס P5WDH. ל AMD X2 5200 עם לוח של MSI K9N DIAMOND. הזכרונות ישארו אותן זכרונות GSKILL 2X1GB DDR2 6400. האם אני יראה שיפור כלשהוא בביצועים במערכת מבוססת 64 ביט, העיסוק העיקרי הוא רינדור סרטים, והמשני הוא משחקים. האם יהיה שיפור כלשהוא וכדאי להחליף/"לשדרג"? תודה.

• 11 תגובות
    • 973 צפיות
  16. תופעה מוזרה : כשאני מדליק את המחשב, לאחר כמה שניות הוא כבה מעצמו. ניסיתי מספר פעמים, על פני שבוע, התופעה חוזרת על עצמה - אני מדליק את המחשב, ולאחר מספר שניות הוא נכבה. הוצאתי את הזכרונות, כעת הוא לא נכבה (הוא גם לא עובד, כי אין זכרון, אבל לפחות לא נכבה...) הזכרונות תקינים (ניסיתי אותם על מחשב אחר), מה יכולה להיות הבעיה ??

17. Started by asafm,

אני מאוד שמח לדעת מה זה HTT ומה בדיוק הכוונה ששברו אותו עכשיו חשבתי שמעבדים נמדדים בFSB

• 3 תגובות
    • 973 צפיות
  18. יש הרבה לוחות X58 : http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-motherboard&keyword=x58&orderby=price כנראה שלוח X58 הזול ביותר בארץ שגם תומך באופן מלא ב- SATA3 USB3 הוא Gigabyte GAX58AUD3R http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=751560 בסדרה הזאת ישנם לוחות נוספים עם סיומות כגון UD4 , UD5 , UD7 מקריאת המפרטים בעין לא מקצועית לא הבחנתי בהבדלים כלשהם. האם לצורך OC מתון של כ-25 אחוז יש טעם להשקיע בלוחות היקרים יותר? האם יש תכונות והבדלים משמעותיים שפספסתי ??? (דלת המארז הצדדית אצלי ממילא פתוחה כך שהמארז מאורר היטב , ולכן רכיבי קירור משופרים בלוחות היקרים יותר ,ממילא לא ישנו מהותית את הטמפרטורה של לוח האם\הזיכרונות\המעבד )

• 10 תגובות
    • 973 צפיות
  19. קניתי את הזכרונות האלה ב-200$ (בארצות הברית), שווים את המחיר? (רק בסוף החודש הם יגיעו אלי) הזכרונות אמורים להשתלב עם החלקים הבאים : Amd Athlon 64 X2 Dual Core 4200 AM2 Gigabyte GA-M57SLI-S4 nForce 570 AM2 Zalman CNPS9500 AM2 92mm eVGA GeForce 7600GT CO 256MB PCI-E Western Digital 250GB SATA II 16MB 7200RPM WD2500KS A-top Gladiator 450Watt Silver (עדיין לא קניתי את החלקים האלה אבל אני מתכוון לקנות אותם עד סוף החודש)

• 17 תגובות
    • 973 צפיות
  20. Started by ALTRIPYA,

אני רוצה לקנות מעבד 64 BIT אבל יודע לי שזה כרגע רק לשרתים אני יודע שצריך לצת למחשבים ביתים אבל מתי אולי כבר יצא ולא יודע לי אבל שהיה לשימוש ביתי לא לתעשיה

• 7 תגובות
    • 973 צפיות
  21. מספר הדלפות מקבילות מוצאות את דרכן אלינו ומאירות את התוכניות של ענקית השבבים לשנתיים הקרובות לכתבה

22. רציתי לדעת האם זה משתלם להשקיע במפרט למשחקים מבוסס 920 או ללכת עם פיתרון יותר זול ולקחת Q9550. החשיבה היא כמובן לטווח הארוך, איזה מעבד ישרוד יותר זמן בשוק ואם זה משלתלם להשקיע במערכת I7 על פני C2Q. תודה רבה לעוזרים!

• 11 תגובות
    • 973 צפיות
  23. Started by iem,

ברשותי הנתונים המצורפים בתמונות. האם ניתן להוסיף לקיים פס זיכרון נוסף אבל של SDRAM בניגוד ל- DDR שקיים כבר כעת ? , או שעלי לשמור על סוג אחד של זיכרון ללוח ? והאם זה משנה אם זה CL-ים שונים על אותו הלוח ? תודה ! [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 973 צפיות
  24. יש לי כבל אודיו והכרטיס קול שלי על הלוח אם כאילו לא מחובר לחריץ ויש כזה כבל אוודיו על הכונן והלוח אם שלי זה k8nf-9 של gigabyte לאן אני אמור לחבר בבקשה זה מחשב חדש אני מת כבר לחבר עוד לא הפעלתי את המחשב ....אם אפשר ורצוי מאוד תמונה של שלוח עם החיבור מסומן תודדדדדדדדה :D

• 15 תגובות
    • 973 צפיות
  25. שלום רציתי לדעת אם אני יכול להתקין על המחשב שלי 3 סטיקים של זיכרון?? אם זה אפשרי אני כנראה רוצה לשים 3 סטיקים של 512 אני לא יודע אם צריך אבל אני יציין את המפרט שאני הולך לקנות.. amd 64 3000+ epox kda3j leadtec 6800 compucase 6a19 (משהו כזה) נראה לי אלה הפרטים הרלוונטים.. תודה מראש

• 18 תגובות
    • 973 צפיות