עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Gigabyte GA-G41M-ES2L Asus P5QPL-AM הלוח ישמש למחשב מינימלי + משחקים (כרטיס מסך כבר יש) מחיר דומה, אותו שבב . מי יותר מומלץ בכללי? ומי יהיה יותר טוב ב OC ? (למרות שהציפיות שלי מהלוחות האלו לא גבוהות)

• 8 תגובות
    • 947 צפיות
  2. יש הרבה לוחות X58 : http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-motherboard&keyword=x58&orderby=price כנראה שלוח X58 הזול ביותר בארץ שגם תומך באופן מלא ב- SATA3 USB3 הוא Gigabyte GAX58AUD3R http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=751560 בסדרה הזאת ישנם לוחות נוספים עם סיומות כגון UD4 , UD5 , UD7 מקריאת המפרטים בעין לא מקצועית לא הבחנתי בהבדלים כלשהם. האם לצורך OC מתון של כ-25 אחוז יש טעם להשקיע בלוחות היקרים יותר? האם יש תכונות והבדלים משמעותיים שפספסתי ??? (דלת המארז הצדדית אצלי ממילא פתוחה כך שהמארז מאורר היטב , ולכן רכיבי קירור משופרים בלוחות היקרים יותר ,ממילא לא ישנו מהותית את הטמפרטורה של לוח האם\הזיכרונות\המעבד )

• 10 תגובות
    • 947 צפיות
  3. Started by ATk,

מישהו מוכן לסביר לי מזה מכפלה במעבד? האם המכפלה משפיעה על הביצועים? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 947 צפיות
  4. Started by Griffin,

היי. כבר מעל שנה שאני לא עוכב אחרי התפתחויות של חומרה וזה יתווכח בשאלה הבאה; אני מתכנן לקנות בקרוב לוח אם חדש. שמתי עיין על ה-GA-MA785GM-US2H של ג'יגבייט. בצד שמאל של הסוקט קיים חיבור של 8 פין. החיבור לא קיים בספק הנוכחי שלי לכן אני חייב לשאול - מה מטרת החיבור והאם נחוץ לחבר אליו את הספק? עיינתי בסטיקי הסברים על חיבורים אבל זה לא עזר לי. אשמח לתשובה בהקדם.

• 6 תגובות
    • 947 צפיות
  5. שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים כבר לא בעניינים כמה שנים טובות ויש ברשותי 3 מערכות מחשב, רוצה להרכיב מחשב לבן שלי לטובת אינטרנט ומשחקי אינטרנט קלילים ברשותי שלושה מעבדים ואני רוצה לדעת מי מהם החזק ביותר? תודה

• 1 תגובה
    • 947 צפיות
  6. Started by yakirsh4,

שלום, פתחתי נושא בפורום מפרטי מחשב להמלצה על מפרט והציעו לי את המפרט הבא: מעבד: Intel Ivy Bridge Dual-Core Pentium G2020 2.9Ghz 3MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪263 קירור למעבד: Intel Original 1155 - עד 65W כמות: 1 - מחיר: ₪29 לוח אם: MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 כמות: 1 - מחיר: ₪295 מארז: באנדל תקציבי - Gigabyte Luxo X10 USB3 + FSP 400W HCN - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪399 זיכרון: Corsair 8Gb CMX8GX3M1A1600C11 CL11 כמות: 1 - מחיר: ₪278 קשיח למחשב שולחני: Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14 כמות: 1 - מחיר: ₪371 כרטיס מסך: Sapphire 5670 1GB GDDR5 HDMI כמות: 1 - מחיר: ₪280 כונן אופטי: LG DVD-RW x…

• 1 תגובה
    • 947 צפיות
  7. שלום לכולם, אני מתכנן לבנות מחשב חדש בחודש הקרוב, אז אני אוסף מידע על רכיבים. הדבר הראשון הוא כמובן המעבד ולוח-האם. אני מתכנן לבנות את המחשב בעיקר למטרות גיימינג כבד (שיתבסס על gtx 670), והבנתי שבשביל זה מספיק ה-2500k או ה-3570k. עכשיו אני מתלבט ביניהם כי מצד אחד, הפרש המחיר לא מאד גדול אז לכאורה עדיף את החדש יותר, מצד שני, זה באמת משנה משהו לגיימינג? מה גם שאני שוקל להתחיל להתנסות בהמהרה ואני שוקל להמהיר את המעבד כשהמחשב יתחיל להיות קצת חלש כדי לסחוט ממנו עוד זמן חיים, והבנתי שדווקא בקטע הזה ה-3570k מתחמם יותר מדי ולכן פחות טוב לזה, אבל אני לא יודע אם מדובר בהמהרה קיצונית או משהו קטן. על מה מבין אלה אתם ממליצים (או איזה עוד שיקולים אני צריך לקחת בחשבון?) לגבי הלוח-אם, כא…

• 2 תגובות
    • 947 צפיות
  8. Started by SHOOTER8,

חברים אני זקוק ללוח אם עם כמה שיותר מחברי SATA בלוח הזה לדוגמה http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=5495#sp מופיעה הערה ב-Storage Interface * Refer to "1-7 Internal Connectors," for the supported configurations with the M.2, SATA Express, and SATA connectors. האם הערה מתייחסת רק ל RAID (שלא מעניין אותי בכלל), או שההערה מתייחסת לכמות המחברים שאני יכול להשתמש בהם בו זמנית. בדוגמה שהבאתי - האם אוכל להשתמש בו זמנית רק בשבעה מתוך עשרת המחברים שעל הלוח ? תודה

• 2 תגובות
    • 947 צפיות
  9. Started by Night,

אני כרגע עם פנטיום 4 3 ג'יגהרץ ולוח של GB שלצערי לא תומך במעבדי CORE של אינטל. קיצור אני רוצה לשדרג: מעבד- רק של אינטל, חשבתי על E8400 או על Q6600 או על המרובעים החדשים שצריכים לצאת? לוח אם- איזה ערכת שבבים? P35 או X38? שימו לב שאני לא מתכוון לעשות OC... את הזכרונות DDR2 שלי, הכרטיס מסך וההארדיסקים אני משאיר מן הסתם, זה רק שדרוג. חשוב לי שהלוח אם יתמוך בכל הטכנולוגיות שצריך וכ'ו... שיהיה עם כרטיס רשת וקול מובנים, FIREWIRE וכל מה שצריך. התקצבי שלי הוא 2000-2500 ש"ח. תודה

• 10 תגובות
    • 947 צפיות
  10. Started by T-Flash,

שלום Sempron 3000+: 1.6GHZ 256K CACHE L2 Sempron 3200+: 1.8GHZ 128K CACHE L2 Sempron 3400+ 1.8GHZ 256K CACHE Sempron 3500+ 2GHZ 128K CACHE Sempron 3600+ 2GHZ 256K CACHE Sempron 3800+ 2.2GHZ 256K CACHE לנתונים מעמיקים יותר: http://www.hkepc.com/bbs/viewthread.php?tid=550663

• 4 תגובות
    • 947 צפיות
  11. Started by tal1987,

המעבד שיש לי מעבד: CPU Type Intel Pentium 4HT, 2400 MHz (3 x 800) ואני מעדיף כרטיס עם PCI-E תקציב עד 600 שקל... תודה רבה

• 15 תגובות
    • 947 צפיות
  12. יש לי עכשיו 256*2 במהירות 400mhz ועוד 128*2 במהירות 266mhz או 300mhz(לא זוכר בדיוק) עכשיו השאלה היא האם חיבור של שתיהם ביחד מאט את מהירות הזיכרון והמחשב בכלל? ואם כן עד כמה זה משפיע על ביצועי המחשב?

• 15 תגובות
    • 947 צפיות
  13. Started by Ghosthunter,

מה יותתר טוב?(זכרונות)

• 5 תגובות
    • 947 צפיות
  14. Started by Inertia,

דבר ראשון שלום לכולם, אני כאן בתור צופה כבר המון זמן אבל אף פעם לא יצא לי לכתוב בפורומים... בכל מקרה יש לי לוח אם של Asus שאין לי מושג מה השם שלו מכל מה שכתוב אז אני פשוט אכתוב את כל מה שאני יודע P4T Socket 423 p4 motherboard Intel 850 Chipset E864 (כמו שאמתי, אין לי מושג זה אומר, אז אם תוכלו להגיד לי מה מפה קריטי ומה לא משנה אני אשמח...) 1)יש לי כרגע 256 MB זיכרון RDram והשאלה העיקרית שלי היא האם הלוח שלי תומך בזכרונות DDR ואם כן, באילו מהירויות? הבעיה היא שהגעתי למצב שהזיכרון לא מספיק לי, אבל ראיתי שלהחליף אותו בדי.די.אר יהיה פשוט זול יותר מאשר להוסיף עוד אר.די :-\ 2)בחוברת של הלוח אם כתוב : "SIS 305 based AGP cards will cause permanent damage" על איזה כרטיסים מדובר שם…

• 10 תגובות
    • 947 צפיות
  15. אני אומר בדחיפות כי מחרתיים דוד שלי צריך לבוא אלי ואני צריך להרכיב לו מחשב (שידרוג +שילוש קדוש) יש לי הגבלה ל 2000 ש"ח + - רוצה AMD כי הם לא יקרים, רק מה XP1600 זה מתחיל להיות יקר המחשב הוא להכול(מחשב ביתי) איזה מפרט הכי טוב אתם יכולים לתת לי במחיר הנל? תודה רבה

• 11 תגובות
    • 947 צפיות
  16. לא קבלתי חוברת על הלוח של המחשב שלי משהוא יכול לעזור? יש לי לוח של אינטל Intel gribaldi 845g

• 11 תגובות
    • 947 צפיות
  17. Started by lmlm,

כן כן, אינטל חושפת באנצים רשמיים על המעבדים העתידיים שלה Penryn+ Yorkfield מהפורום IDF הבאנצים: מקור: http://www.anandtech.com/cpuchipsets/intel/showdoc.aspx?i=2972&p=3 תמונה אחת שווה אלף מילים

• 8 תגובות
    • 947 צפיות
  18. Started by levke,

http://www.pandas.co.il/default.php?cPath=609_269_75_2136_2308 ה5600 ממש משתלם למחשבים המיועדים למשחקים מה דעתכם?

• 3 תגובות
    • 946 צפיות
  19. כמו בכותרת, מה עדיף? ASUS STRIKER EXTREME במחיר של 1768 ש"ח? http://www.gibornet.co.il/?page=shop/flypage&product_id=1092&category_id=b713ec2e0c785f846e5d4a132bda53cc& או ASUS P5N32-E SLI במחיר של 1105 ש"ח? http://www.gibornet.co.il/?page=shop/flypage&product_id=1325&category_id=b713ec2e0c785f846e5d4a132bda53cc& אם בחרתם באחד מהלוחות, "נמקו" מדוע. בתודה רבה, אור כהן. ;D[br]פורסם בתאריך: 23.04.2007 בשעה 19:30:22 תגובות? ???

• 13 תגובות
    • 946 צפיות
  20. Started by dor_ozz,

אני קונה מחשב חדש, אני לא ישים פה את המפרט אבל השאלה שלי היא האם הלוח ASUS P5B הוא לוח טוב? כי ראיתי באתר של ASUS שעל גירסת ה DELUXE רשום Array Mic / Noise Filter ועל הרגילה לא רשום מה זה אומר שיהיה לי רעשים? מה זה ה Array Mic / Noise Filter הזה? ועדיין איזה לוח עדיף לקנות נב: אני קונה זיכרונות 800MHZ 2 GB אם זה משנה.

• 26 תגובות
    • 946 צפיות
  21. אם יש לכם לוח-אם בעל צ'יפסט מהסדרה החדשה של אנוידיה (750i/780i/790i וכו') אתם בוודאי מודעים לבעייה בניגון סרטים, אם אתם לא מודעים, סביר להניח שלא הרצתם מספיק קבצי וידאו בזמן האחרון... בזמן ניגון הוידאו, בכל תוכנה שהיא, רנדומאלית (תוך כמה דקות או שעות) פתאום יופיעו פסים שמנים אנכיים בצבעי הקשת על גבי התמונה, מהר מאוד יופיעו נקודות מסביב לסמן העכבר, ולקינוח, תקיעה מוחלטת של המחשב (HALT). * הבעייה תקפה לגבי וידאו בלבד (כל השאר - משחקים \ תוכנות מאמץ וכו' עובדים מצויין) לאחר קריאה מתמשכת על הבעייה, נתקלתי בפיתרון זמני (עד שיצא תיקון רשמי לדריברים או whatever). * מורידים את נגן המדייה: VideoLAN (ידוע כ-VLC) * Settings / preferences / Video / Output Modules יש לסמן Adv…

• 3 תגובות
    • 946 צפיות
  22. Started by Horus,

ASUS BLITZ EXTREME & ASUS BLITZ FORMULA DDR3 DDR2 היורשים לקומנדו על צ'יפסט P35 בROG כנראה שיש למה לחכות... תתחדשו... http://www.tweaktown.com/popImg.php?img=news_blitz_extreme_large.jpg

• 3 תגובות
    • 946 צפיות
  23. Started by Charlie17,

כפי שהכותרת אומרת..לצורכי גרפיקה דו מימד וגם תלת מימד...דרש על ה-דו- האם יש טעם לקנות TRI CHANNEL שתי חבילות שלהם ככה שיווצר 12 או לקנות משהו אחר? שיעשה את ה8... אם יש המלצה ל8...בבקשה תמליצו תודה מראש צ'ארלי17

• 9 תגובות
    • 946 צפיות
  24. Started by catsmonster,

אני רוצה לקנות לוח אם ומעבד חדשים, אחרי הרבה התלבטות בחרתי ב- I5. נשאר רק לבחור לוח אם, ראיתי באתר של GIGABYTE שני לוחות אם שלא הבנתי מה ההבדלים ביניהם. האחד: P55-USB3 והשני: P55A-UD3 אני ממש לא מבין מה ההבדל ביניהם ואני כרגע מחכה עם הקנייה בגלל תערכות CES ששחררו בה הרבה לוחות אם חדשים ל- 1156. מישהו יודע מה ההבדלים בין הלוחות שכתבתי או שעדיף בכלל לחכות עם הקנייה?

• 3 תגובות
    • 946 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.