עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by T-Flash,

א-ה-ל-ן!! אחשלי רוצה לקנות מעבד כפול ליבה... (INTEL :pissed:)... אכשיו יש לי כמה שאלות...שלא הייתי בטוח בהם...: איך ה DUAL CORE עובד? מחלק את העומס בין שני הליבות? או ששם כל פעולה לליבה נפרדת? איך המעבדים הכפולי הליבה של INTEL לעומת AMD?? חייבת להיות תוכנה שתומכת בDC? עוד מעט עוד שאלות!! תודה רבה :xyxthumbs:

• 11 תגובות
    • 948 צפיות
  2. Started by landmn,

במחיר של עד 500 ש"ח. עם כרטיס מסך, רשת, סאונד OnBoard. יציאת firewire ולא mATX. (עם יכולות הרחבה עתידיות). אגב - ראיתי שיש "מדרגת" מחיר בין Athlon XP 2400 ל-2500. יש לזה סיבה מיוחדת ?

• 10 תגובות
    • 948 צפיות
  3. תופעה מוזרה : כשאני מדליק את המחשב, לאחר כמה שניות הוא כבה מעצמו. ניסיתי מספר פעמים, על פני שבוע, התופעה חוזרת על עצמה - אני מדליק את המחשב, ולאחר מספר שניות הוא נכבה. הוצאתי את הזכרונות, כעת הוא לא נכבה (הוא גם לא עובד, כי אין זכרון, אבל לפחות לא נכבה...) הזכרונות תקינים (ניסיתי אותם על מחשב אחר), מה יכולה להיות הבעיה ??

4. Started by THELAD,

שלום, ברשותי מחשב עם לוח האם הזה: http://www.msi.com/product/mb/G41MP21.html#hero-specification מדובר בלוח אם ישן... כרגע מותקן לי 2GB זכרון, ואני מעוניין להוסיף זיכרון. חשוב לי לרכוש זיכרון שאוכל לחבר למערכת חדישה יותר בבוא העת כשאשדרג, כך שלא אצטרך לרכוש שוב פעם זכרון. הלוח מסוגל לקבל עד 8GB RAM. השאלה היא מה עדיף 2 סטיקים של 4 או אחד של 8 מבחינת הביצועים. כמו כן, הלוח תומך עד 1333MHz, אך אני מעוניין לרכוש זיכרון 1600 מהסיבות שציינתי למעלה, האם כל זכרון 1600 יצליח לעבוד בלוח בתדירות 1333? אשמח לקבל המלצות על זכרונות שיעבדו היטב בלוח הנ"ל. תודה

• 6 תגובות
    • 948 צפיות
  5. שלום רב, ברשותי מחשב המשמש בעיקר ליישמי משרד ואני מעוניין לשדרג לוח+מעבד+זכרון+SSD כדי לעשות איתו עיבודים סטטיסטיים (שימוש בתוכנת Stata), וגם קצת להתחדש. חשבתי להוציא כ-2000 ש"ח, אבל גמיש אם צריך להוציא יותר. מפרט נוכחי: 1. Corsair DDR 4 8G 3000 CL16 Vengeance LPX Black CMK8GX4M1D3000C16 X 2 (סה"כ 16 GB) 2. Western Digital 500GB WD Blue SN550 NVMe Internal SSD - Gen3 x4 PCIe 8Gb/s, M.2 2280, 3D NAND, Up to 2,400 MB/s - WDS500G2B0C 3. Asus PRIME B450M-A 4. AMD RYZEN5 3400G With RX VEGA אני רוצה לשדרג לוח ומעבד כדי לשפר ביצועים של עיבודי תוכנות סטטיסטיות (Stata) ולהשתמש בזיכרונות ובSSD- הקיים עם …

6. Started by LIDOR_13,

היי, רציתי לדעת כמה מתח וזרם מוציא USB מהלוח אם? והאם זה יכול להחליף את כניסת החשמל לכונן דיסקים??(קוראים לזה GND אם אני לא טועה) קניתי מתאם של IDE ל-USB,ואני רוצה להשתמש בכונן (שצובר אבק) כאחד חיצוני.... תודה....

• 7 תגובות
    • 948 צפיות
  7. Started by Paci,

אתמול החלפתי את המעבד E7400 במחשב שלי לQ8200. זאת פעם ראשונה שהחלפתי מעבד אבל מרחתי משחה טרמית (טיפה באמצע) בכמות מספקת והמאוורר מוצמד היטב למעבד. אבל עדיין שאני בודק בתוכנות מדידה (SpeedFan,Core Temp) אני מקבל במנוחה 40-50 במאמץ קל 60 ובמאמץ כבד 90+. שיחקתי BF3 והליבות הגיעו לטמפ' של 90 בערך אבל הוא לא קורס לי באמצע עבודה. אני די בטוח שזה לא טמפ' נורמלית למעבד לכן אני שואל אם יש סיכוי שמרחתי משחה לא כמו שצריך או שדווקא המאוורר שהוא פשוט, לא בנוי לקרר את המעבד הזה היטב מכיוון שקראתי שהE7400 פועל עד 65W והQ8200 עד 95W. תודה מראש. מפרט: Intel Core2 Quad Q8200(2.33Ghz) MSI G31M2 V1 קירור: Alpine 11 GT Rev. 2 (מלפני 3 שנים). ASUS GeForce GTS 450 Direct CU Silent FSP350-60…

• 6 תגובות
    • 948 צפיות
  8. Started by below_z,

אני מתכוון לקנות מחשב חדש המבוסס i5 2500K GTX570 או HD6850 CF דיון http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=504896.0 ואני קצת מתקשה בבחירת לוח אם. אני מעוניין בלוח אם שיאפשר OC לאזור ה4.5 וגם OC לכרטיס מסך בעתיד פונקצית ה הVURTU היא משהו שהייתי רוצה אך לא על חשבון יכולות OC. התקציב על 900 שח אבל מעדיף לחסוך. כנראה שהמחשב יקנה ב TMS וחשבתי על הלוח הזה http://tms.co.il/product/10247 מה דעתכם? יש לוח עדיף? לוח בלי VIRTU ויותר זול?

• 9 תגובות
    • 948 צפיות
  9. Started by michfir,

אהלן, אני עכשיו בונה לעצמי מפרט, ואני לא יודע איזה לוח אם לבחור... בעיקרון אני צריך כמה דברים: PCI-EX 4 סלוטים של זיכרון. כמה שיותר USBיים. חיבור רשת. הלוח אם צריך לתמוך במעבד E6600... ולצערי אני לא יודע איך לבחור לוח אם, אז אני פונה פה לעזרתכם. אם יש המלצות אני מאוד אשמח ( ואולי אזהרות מה לא לקנות ). [ עדיף שיהיה של ASUS או של GIGABTYE ] תודה רבה מראש.

• 14 תגובות
    • 948 צפיות
  10. Started by Dragongk,

הזכרונות יהיו אלה http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_6400_platinum_revision_2_dual_channel איזה מעבד + לוח כדאי לקנות בשביל OC גבוה (שמטרתו ביצועים גבוהים לא שיאים חדשים) חשבתי על e4300 או e6300 ולוח 965P DS3 משהו כזה... יש הצעות אחרות ? תודה

• 10 תגובות
    • 948 צפיות
  11. עסקת AMD-ATI אושרה ע"י רשויות ההגבלים העסקיים בארה"ב, קנדה וגרמניה. כך מסרה אמש AMD. על פי התכנון הרכישה תסתיים עד ה 30 בנובמבר השנה. מקור: http://www.macworld.com/news/2006/09/07/amdati/index.php

• 0 תגובות
    • 948 צפיות
  12. Started by kipi25,

שלום, האם גרסת הביוס 0614 ללוח P5B DLX המופיעה באתר שלהם (http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us) היא גרסא רישמית ומתאימה ל- WINXP?

• 6 תגובות
    • 948 צפיות
  13. מישהו יכול להגיד לי מה ההבדל בין Sempron 2800+ לבין Sempron2600+ בתושבת 754 ???? אני צריך לבחור בין השניים אז מה עדיף ולמה .. (תסבירו בבקשה...) תודה לעוזרים וחג שמח

• 17 תגובות
    • 948 צפיות
  14. ראיתי היום לוח של GigaByte בשם: GA-7VAX שהיה קרוב מידי בשם ללוח GA-7VAXP שאותו אני מתכנן לקנות. ההבדל במחיר קרוב ל 200 ש"ח שזה סכום חביב לכן החלטתי לבדוק מה ההבדלים. ב- GA-7VAXP כתוב: VIA 8X V-Link architecture (533MB/s) ואילו ב- GA-7VAX כתוב: VIA V-Link architecture (266MB/s) מעבר לכך ל- GA-7VAXP יש גם: Smart I/O : Winbond Smart@IO (שגם על זה אני אשמח אם יגידו לי מה זה) את ה- RAID וחיבור FireWire. מאחר ואני בור ועם הספר אני אודה למי שיוכל להסביר לי בקצרה על מה מדובר או אפילו להפנות אותי ללינק המתאים (ניסיתי למצוא בחיי..) ואיך זה משפיע עלי בסופו של דבר. המון תודה.

• 6 תגובות
    • 948 צפיות
  15. Started by FatherBoard,

יש לי 256MB DDR במהירות 333. אני רוצה להוסיף לו עוד 256MB אבל במהירות 400. האם זה אפשרי לשלב ביניהם (או בכלל בין מהירויות שונות) ולשים את שניהם יחד?

• 4 תגובות
    • 948 צפיות
  16. אני חייב לשדרג מחשב P2 350 עם 384 MB זיכרון PC100 ,כ.מסך ASUS V7100-LP-18010, לוח אם של SHUTTLE(דגם לא זוכר), CD של ASUS*52 ,צורב YAMAHA 2100es SCSI,שני כוננים קשיחים האחד של IBM 22GB והשני של MAXTOR 20GB ,מארז חדש המותאם לP4 ועוד כל מיני חלקים. המחשב הינו בן 4 שנים שבמהלכם הוחלפו כ.מסך ,מארז והוסף זכרון. המחשב פועל תקין וזריז אך מספר משחקים לא רצים(MAFIA,WARCRAFT3 וכו').המחשב שייך לגיסי הבן 15. החלקים שצריך להחליף - לוח אם , מעבד , זיכרון וכ.מסך סכום כסף המוקצה לשידרוג- 2500-3500 ש"ח כרגע מדובר ב- אשמך לקבל תגובות והמלצות תודה מראש VITAGORAS ;D

17. Started by EagleX2,

דרך אגב אם אני יקנה athlon64bit אני יבחין בשיפור? (היום/בעתיד הקרוב)

• 11 תגובות
    • 948 צפיות
  18. Started by ksn1981,

שלום לכולם, i5-2500k ASUS P8P67 GSkill RipJaws - 2X4GB / 1600MHz / CL9 / 1.5V 1. האם המעבד מגיע רק כ-BOX ?י 2. האם קירור ה-BOX באמת שונה מהמעבדים שלא K ?י 3. האם באמת הסדרה של הלוח בעייתית עם מעבדי ה- K ?י 4. אני מעוניין באוברקלוק 4.5GHz.. ושה- USB3 וה- SATA3 לא יחלקו את ה- PCIeX16 עם כרטיס המסך הבודד שאני אשתמש.. אז האם יש טעם לקחת את אחד הלוחות היותר מתקדמים בסדרה: PRO / EVO / DELUXE ?י 5. באותם נתוני זיכרון בדיוק, קיימת הסדרה X שכביכול מותאמת במיוחד ל- SB.. מה ההבדל מלבד במראה ? אין לי ניסיון קודם עם OC.. אז.. 6. האם זה נכון שלהגיע ל- 4.5GHz עם הרכיבים הנ"ל זה קלי-קלות ? 7. האם אפשר להישאר ב- OC הנ"ל כל הזמן ? או שרק בעת הצורך ? אפשר כמובן לענות על חלק מהשאלות. תודה ר…

• 5 תגובות
    • 948 צפיות
  19. Started by RDragon,

אני מחפש זיכרון ל I5 ,קונה מערכת בIQPC. שאלתי אותם לפני שבוע אבל לא ענו לי. הבעיה שהזיכרונות המתאימים אצלם יקרים באופן מזוויע ואני חייב משהו זול יותר... אולי יש משהו בKSP או אייבורי? או משהו באשדוד. חשבתי לקחת את G.Skill 4GB Kit DDR3 PC3-10600 1333MHZ 7-7-7-18 F3-10600CL7D-4GBPI מ http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_2236_2504&products_id=24663&PHPSESSID=c2b8cbdb7d37b8a4838ba30df2b61b9d ב400 אבל לא יכול לחכות 3+ שבועות וכו'

• 7 תגובות
    • 948 צפיות
  20. הבנתי שזה מקטין את הרוחב פס בין המעבד לשאר החלקים. השאלה היא אם הירידה בביצעיום היא משמעותית. תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 948 צפיות
  21. לאחר לבטים רבים החלטתי לבחור בכרטיס: ati radeon HD4850 1GB DDR3 (עדיין שוקל האם לקחת את ה4870) ההתלבטות שלי היא בין מעבד כפול ליבה לבין במעבד מרובע ליבה. הדגמים הנבחנים הם:E8500 ו Q6600 קראתי הרבה מאוד על שניהם וההתלבטות היא גדולה. הצורך שלי הוא בעיקר למשחקים ולרזולוציות גבוהות. וכמובן אם רפשר אז גם להתאים לי לוח אם. תודה רבה.

• 12 תגובות
    • 948 צפיות
  22. רציתי לדעת האם זה משתלם להשקיע במפרט למשחקים מבוסס 920 או ללכת עם פיתרון יותר זול ולקחת Q9550. החשיבה היא כמובן לטווח הארוך, איזה מעבד ישרוד יותר זמן בשוק ואם זה משלתלם להשקיע במערכת I7 על פני C2Q. תודה רבה לעוזרים!

• 11 תגובות
    • 948 צפיות
  23. Started by BENNY-L,

מישהו יכול להראות לי בתמונה איפה נמצא הציפסט תודה

• 9 תגובות
    • 947 צפיות
  24. Started by EgoManiac,

אני רוצה לעבור מהPHENOM שלי לINTEL כי הוא לא מספק את הסחורה בפוטושופ WINRAR וקידוד סרטים ועוד הרבה תוכנות אני חשבתי על P5Q-E+E8400 \Q9550 אבל השאלה האם הלוח טוב לOC? או שאפשר גם P5Q TURBO וכדומה רק לא לוחות GIGABYTE אוBIOSTAR וASROCK יש אפשרות לDFI ASUS MSI

• 12 תגובות
    • 947 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.