עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. חברי פורום יקרים, אני בונה לאח מחשב שישמש בעיקר למשחקים! מנקודת הנחה שיש לנו תקציב ממש מוגבל ולקחתי חלקים לא הכי חזקים (חוץ מכרטיס מסך שלקחתי TI4200) עכשיו החלטתי ללכת על הAMD ATHLON XP1800 (בגלל המחיר שלו..ובגלל שהוא עדיין סוחב את כל המשחקים הקיימים) וזכרונות DDR 266 (הריי עם XP1800 לא אוחל לנצל את ה333 ושיהיה הבדל מורגש ..) אני גם צריך לוח שיהיה בו כריס קול מובנה שזה גם יחסוך לי מקניית כרטיס קול. ראיתי את הלוח של אפוקס: EPOX 8KHAL+ KT 266A שהוא ממש זול ואני חושב שהוא מתאים לי בכל התחומים! חשוב לציין שאנחנו לא מחפשים שום פיצרים בלוח רק שהוא לא יהיה איטי בהרבה משאר הלוחות היקרים.. אחי גם לא מתעניין בכלל בOC . השאלה שלי היא - האם הלוח הנ"ל כולל כרטיס קול O\B ? ומה …

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  2. שלום. אני מתכוון לקנות מחשב חדש בקרוב. המחשב מיועד לשמש כמחשב פרטי וגם כמחשב עבודה. אין לי ממש צורך במעבד מרובע ליבה מכיוון שבעבודה אני לא עובד עם תוכנות שיודעות לנצל ריבוי ליבות (לא עוסק בקידודי מדיה, עובד בעיקר עם תוכנות לעיבוד טקסט, כתיבת קוד וקצת גרפיקה Photoshop, IndDesign וכו'. בשימוש אישי אני משתמש לעיתים בוירטיאוליזציה, אני לא משחק על המחשב ולא מתכנן OC. במהלך שלושת השבועות האחרונים קראתי ביקורות, עברתי על בנצ'מארקס ובאופן כללי ניסיתי להשלים את פערי הידע שלי בנוגע למעבדים מהדור החדש, אך חייב להודות שלא הצלחתי לגמרי. באופן עקרוני מצאתי שהמעבד Dual Core E6300 הוא הטוב ביותר עבורי מבחינת עלות-תועלת. הבנתי שכיום הוא (ולמעשה גם ה-E5200) עדיפים על כל המעבדים כפולי הליבה…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by רז יחזקאל,

איזה מעבד יותר טוב? מעבד Amd Athlon 5000 Dual Core 64 Socket AM2 Tray או INTEL CORE 2 DUO E6400 תודה רז יחזקאל

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  4. מצאתי את זה ב-KSP במחיר סביר למי שצריך הרבה זיכרון ויש לו מעט סלוטים: http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ashkelon&uin=14038

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  5. למעבד Q6600 תכננתי ללכת על הGigabyte GA P35S3 אבל אני ממש ממש ממששש שונא את הכרטיס קול ONBOARD של ג'יגהבייט.. (realtek משהו) יש איזה לוח עם כרטיס אחר, משהו יותר טוב בתקציב עד 700 ש"ח (עם אפשרות לחרוג אם זה מצדיק את הכסף) צריך שהלוח קודם כל יהיה טוב בOC, שיהיה טוב במולטי טאסקינג (עד כמה שזה קשור ללוח אם, אני לא יודע), למשחקים וכו'.. תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by cganir,

שלום ! לכל מי שמכיר את הלוחות של VIA (הלוחות המיניאטורים ) כמו זה בתמונה הבאה : הסבר קצר - לוח אם מושלם הכולל מחשב שלם , מצויד במעבדי ה C3 של VIA או סלרון עד מהירות של 1000MHZ , מאפשר עבודה שקטה ביותר ללא מאורר אלא רק על ידי שימוש בבלוק קירור מסיבי. כולל כרטיס קול, כרטיס מסך, כרטיס רשת, USB, עם כל הטכנולוגיות החדשות, מאפשר חיבור דיסקים קשיחים וסידירומים/צורבים/דיוידי - בקיצור, מחשב מושלם. הלוח נועד בעיקר לכל אותם אנשים שמחפשים פתרון קצת שונה מהרגיל למחשב או מוצר אחר מבוסס מחשב. הפתרונות השונים המוצעים הם הכל ממחשב לרכב, דרך מערכת סטראו מבוססת מחשב, ועד למחשב במארז מצחיק ומשעשע. השמיים הם הגבול. לדעתי כבר נראה באתר לינק לאתר מדהים שמאגד אנשים מטורפים שמשקיעים זמן בבניי…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  7. מעבד: E8400 לוח: אסוס ‏P5KPL-CM ,הבנתי שהוא לא הכי טוב...איזה מומלץ במחיר דומה?(300+-) הוא כולל בקר RAID? זכרון: ‏2GB OCZ Vista Upgrade Edition XTC 800MHZ‎

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by Tzion,

בטח רובכם קראתם את הייעה שהלוחות שמבוססים על הציפסטים KT333 ו-KT400 של VIA, תומכים באופן רשמי במעבדים החדשים של AMD עם הבאס של 333. אבל כנראה שלא (לפחות לא הרוב) קראו את מה שרשום בידיעה עצמה מה שחשוב: למי שאין כוח לפרש לעברית אז בקצרה: זה אומר שרוב הלוחות (שמבוססים KT333) משתמשים בגשר דרומי VT8235. אבל לחלק מהלוחות יש גשר דרומי ישן יותר (כנראה שהם מתכוונים לVIA 8233A-CE?) עם פחות "capabilities" (שזה נדמה לי- תמיכה) אז ככה, זה אומר שרק לוחות מבוססי גשר דרומי VT8235 (כמו אפוקס EP-8K5A2) תומכים במעבדים החדשים?? או שגם לוחות עם גשר דרומי ישן יותר (כמו גיגהבייט GA-7VRXP) תומכים במעבדים האלה??? וגם חייבים להפעיל אותם עם זכרונות PC2700 כדי שיתמכו? ??? תודה לכל העונים

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by TC2B,

ה NF4UK8AA-8EKRS של Foxcoon סקירות: http://www.ocworkbench.com/2005/foxconn/winfast%20nf4uk8aa/g1.htm http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=756 הערות: עיצוב הלוח מאוד דומה לעיצוב לדוגמא/המומלץ של NVIDIA: http://www.hardwareluxx.de/andreas/Artikel/nForce4/nForce4_Board01.jpg היצרן וותיק ודי גדול, מייצר מוצרים לחברות כמו IBM ו DELL עלפי חוזים. הופעת הלוח הזה היא עוד סימן להגדלת הזמינות של ה NF4 U בשוק, זאת הסיבה העיקרית לפתיחת האשכול בעצם. קשור לדף המוצר: http://www.foxconnchannel.com/redesign/products_motherboard_2.cfm?pName=NF4UK8AA-8EKRS קשור לחנות לדוגמא: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=23_314_330&products_id=3021

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  10. מה ההבדלים בין הלוחות GA-P55-US3L לבין GA-P55-USB3 ??? של גיגבטייט.

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  11. שלום, יש לי מעבד AMD Athlon 64*2 dual core 4200+ 2.21 GHz וכאשר אני במשחק "who has the biggest brain" שמתי לב שהמעבד מתאמץ עד מאוד יותר ממשחק אפילו כמו FALLOUT2 ומגיע ל90% ואף ל100%. זו לא הייתה בעיה מבחינתי אלא שאני חש באיטיות תוך כדי המשחק שבאה לידי ביטוי בלאגים בשלבים מסוימים ויש תחושה שהוא לא סוחב. האם זה הגיוני שמשחק כזה ישפיע כך על המעבד שלי? אני מריץ אותו בגוגל כרום ואת הנתונים לקחתי מSpeedfan ומאחד הגאדג'טים שמודדים מאמץ המעבד. ברגע שמזערתי או סגרתי את המשחק המעבד חוזר ל1-6 אחוזים. שום אפליקציה אחרת לא פעלה ברקע. אם צריך עוד נתונים שלא חשבתי עליהם תעדכנו אותי בבקשה... תודה מראש! זאב.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  12. שלום בבנית מחשב משרדי 80% סרטים 20% מבוסס אינטל E7300. מחפש לוח ללא RAID ללא OC או משחקים. שיתן תמורה מלאה ביחס לשקל . כדי להוזיל עלויות הבנתי שלמטרתי, לוח עם עם כרטיס גרפי יתן יחס נאות של עלות לתועלת. המטרה למצוא לוח אם כדוגמת ה 780G המהולל. שיתן את המירב בסכום 300-800 ש"ח. האופציות 1. GA 73PVM-SH2- פיצרים אידיאליים בשבילי, שאלה של ציפ מיושן? עשה את שלו? או עדיין כוחו במותניו? 2. P5N7AVM - לא חושב שהיגיע לארץ. 3. DG45ID - כאמור OC לא מעניין! גרפי של אינטל יחסית חדש, לא התבלט בסרטים, אך אמינות של אינטל. 4. G45/(43)/MS2H - כרטיס של GF תוצאות טובות יותר בסרטים. מהאינטל. אולי כדי לחכות לGF9300 שקיבל ביקורת טובות בלדוגמא ב ANANDATECH בבדיקה אומנם יש שיפור בפ…

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by lmlm,

http://www.theinquirer.net/?article=30252 האם זה הקלף ש AMD החביאה?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by ^Z^,

היי בלוח האם שלי יש שני סלוטים לDDR1 ושני סלוטים לDDR2. מצאתי 512 מגה DDR1 [זוג סטיקים של 256] במחיר מעולה, ואני רוצה לדעת האם אני יכול להשתמש בהם ובזיכרון הנוכחי שלי בו זמנית. תודה, un|que

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  15. יש לי כרגע מערכת מבוססת i5 750 2.4 מואצת ל 3.7 עם 12 ג'יגה של זיכרון בלוח P7P55D של אסוס. רציתי לשדרג את לוח האם שיתמוך ב SATA3 ולהשאר עם המעבד והזיכרון קיימים. בדקתי מספר לוחות ועלו לי מספר שאלות: -האם חוץ ממספר ערוצי ה SATA3 יש הבדל נוסף בצ'יפסטים Z77 וZ87? אני חייב שני ערוצי SATA3 התומכים ב RAID0 (לשימוש עם שני SSD זהים 840 PRO של SAMSUNG) אך אני לא חושב שיש לי שימוש בערוצי SATA3 נוספים. הדיסק הכי מהיר שלי הוא ST3000DM001-1CH166 שלא נראה כי ינצל את רוחב הפס של SATA3. -לא הבנתי מדוע כל הלוחות החדשים כוללים בקר גרפי מובנה (VGA, DVI, HDMI), האם הוא עדיף על כרטיס המסך הישן שלי (GeForce 9600 GT)? בכל מקרה אשמח להמלצה ללוח עם צ'יפסט Z77 או Z87 שניתן להאיץ איתו בצורה יציבה, ר…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  16. בס"ד שלום לכולם רציתי לדעת עד כמה ההבדל משמעותי בין סוגי זכרונות 800MHZ אוו 1333MHZ יש לי מעבד INTEL E8400 שתומך עד 1333MHZ וגם הלוח תומך במהירות הזו אני לא עושה O.C המטרה שלי במחשב היא בעיקר למשחקים כבדים ורציתי לדעת עד כמה זה ישפיע יש לי מישהו שמוכר לי זכרונות 4GB 800MHZ במחיר של 200 ש"ח אוו4GB 1333MHZ במחיר של 620 ש"ח מחכה לתגובתכם תודה רבה!

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by MC Misha,

אני צריך למצוא לוח אם שיתאים למעבד Athlon 64 X2 3800+ Socket AM2 Box של AMD במחיר סביר (400-500) תודה לעוזרים!

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by Cooler-Master,

שלום לכולם עשיתי בדיקה ב SISOFT SANDRA 2003 וקיבלתי 2522MB/s INT 2371MB/s FLOAT האם זה נורמלי או שזה נמוך ואם כן אז מה יכולה להיות הסיבה תודה מראש לעוזרים

19. Started by gilka,

שנה טובה. בקיצור מה ההבדל בינהם?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  20. שלום חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש ביימים הקרובים הכל יש רק המעבד נישאר בסימן שאלה. המחשב בעיקר למשחקים מה יותר עדיף? E8400 או Q9300 מה יותר חזק ומה ירזיק יותר זמן? המפרט הוא כזה... Core 2 Quad Q9300 Cpu: intel - כנראה... Mather board: gigabyte ga-p35-ds4 Memory: G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL5-5-5-15 4GBPQ Twintech nVidia GeForce 9800GTX 512MB Gpu: OCZ GameXStream 600W PSU SLI Certified Silent 120 mm fan Pcu: Case: nzxt tempest Thermalright ultra 120 extreme cpu cooler cpu cooler: Fan: noctua 120mm case fan silent Hard drive: WD3200 AAKS 16mb SATA2 Mouse: Logitech G5 ‏DVD±RW GH20NS x20 Black SATA LG

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by ariebel,

מה יותר טוב? ה LL של GEIL או הLL של CORSAIR, עזבו OC, אני מדבר ביצועים נטו. GeIL DDR-RAM 1GB (2x512MB) 3200 ULD Ultra Low Latency Dual Channel Memory Kit או CORSAIR DDR-RAM TWINX 1024MB (2x512) 3200 Low Latency Memory Kit בעיקרון התזמונים של CORSAIR טובים יותר, אבל האם יש משהו מעבר לזה? הם יש הפרש ביצועים גדול מאוד שמאפשר לCORSAIR לגבות 500 שקלים יותר מלבד תיזמונים? ה GEIL עולה 1300 ה CORSAIR 1800.

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  22. הבנתי שהאולטרה די של DFI חובב ספקי ATX 2 יתר על המידה ולא מוכן להתפשר על ATX 1, זה נכון? במה זה מתבטא? הניסיון שלכם היה עם יותר מספק ATX 1 בודד? (הכוונה שלא הוא ספציפית בעייתי על ה DFI). רב תודות.

• 18 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by speed42,

שלום לכולם, המחשב נייד שלי נורא איטי (מבחינת פעולות ב HD). יש בו HD W.D 5400 RPM . ssd די יקר, לכן חשבתי על כונן sshd נגיד : [h=1]Seagate Thin SSHD 500GB MLC/8GB Sata III ST500LM000[/h] האם הוא באמת נותן שיפור משמעותי בביצועים? אשמח להצעות נוספות. תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  24. Started by Stroller,

אני בתהליך בחירת מפרט למחשב חדש שצריך לשמש גם למשחקים. לוח האם שאקח כנראה יתמוך רק ב PC2700 וכנראה אקח 256MB (נראה לי שזה מספיק לאפליקציות ביתיות, ומשחקים, דעתכם?) זכרון Mushkin 256 PC2700 עולה 550 שח זכרון Corsair CM256 2700 C2 עולה 690 שח האם יש סיבה טובה ללכת דווקא על הזיכרון היקר? לזכרון Corsair יש עוד דגם במחיר זהה עם סיומת האותיות PT, מה ההבדל מהדגם ללא הסיומת?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  25. מה שיש לי כרגע זה דגם המעבד:AMD Athlon 64 X2 4000+ דגם לוח-אם:gigabyte ga-m56s-s3 דגם זכרונות:G.Skill 2gb 800mhz pc2-64000 F2-6400CL5S-2GBPQ כרטיס מסך : hd4770אני יכל להחליף למעבד Intel Dual Core E6500 וללוח שתכף אעדכן פה את הדגם הדבר הזה יגרום לבעיה במחשב ? או שלהפך והמחשב ירוץ יותר מהר בלי צוואר בקבוק

• 10 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים