מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
טוב אנשים אז ככה, יש לי מעבד e6750 הטמפרטורה שלי במנוחה היא 18 מעלות, וכאשר הוא מגיע למאמץ הוא עולה לטמפרטורה של 26 מעלות, תוך 15 שניות. זה הגיוני שהמעבד מגיע במאמץ לטמפרטורה הזו? אם כן אז בבקשה תעזרו לי, יש לי דרופים גבוהים מאוד מבחינת fps בבקשה אם מישהו יכול לעזור לי
-
- 1 תגובה
- 501 צפיות
-
-
שלום שלום חבר'ה... אז אני אגש ישר לעניין ומקווה שתעזרו בנושא... קודם כל יש לי מחשב ישן (פנטיום 3) והלוח אם של Procomp B680/B683... (שנת 99' אם אני לא טועה :) וכפי הידוע אחת הבעיות העיקריות של לוח אם זה הינה אי תמיכה של דיסקים שגודלם יותר מ33.8 גיגה... מה שעושה הביוס הוא פשוט מזהה רק 33.8 גיגה מתוך הגודל בפועל... למשל יש לי 40 גיגה אז המחשב מראה רק 33.8 מתוכם ככה שאין אפשרות להשתמש ב7 גיגה הנותרים... חיפשתי הרבה מידע בנושא ברשת ומצאתי תשובות לאותה בעייה ואחת התשובות הפופולאריות הייתה: UPGRADE BIOS.... וזה מה שעשיתי (כמובן בעזרת המדריך שהכנתם - מדריך מצויין ד''א... תודה רבה לאסף שהכינו ) - טוב כל העדכון עבר בהצלחה וביוס עודכן לגרסא הגבוהה ביותר שיכולתי לעדכנו... הענ…
-
- 3 תגובות
- 486 צפיות
-
-
לפני: P4 3.2 PRESSCOT Original Intel Presscot FAN & COOLING BLOCK radeon 9800XT 256 2X 512MB ADATA מארז ב150ש"ח ARORA (לא מוכר משהו, סתם יפה) ספק 300W גנרי לחלוטין (לא יציב, בטוח לא מוציא 300W , בא עם המארז ב150ש"ח) ספק 300W חיצוני (מג'ומפר) מחובר ל4 מאווררים 80מ"מ (2 מקדימה, 2 מאחורה) (כל מערכת קירור המארז הייתה על הספק החיצוני.(גנרי גם כן). טמ"פ מארז 40 מעלות במאמץ (מערכת קירור פועלת) (25 במנוחה) טמ"פ מעבד 65 " " (מאוורר צועק בטרוף) (50 במנוחה). אחרי: מעבד - לא השתנה מאוורר ו COLING BLOCK - ZALMAN 7000BCU 80MM 2X 512MB 400 MHz OCZ PLA מארז - TERMALTAKE SHARK ALUMINUM 2X 120MM ספק - TT 560 PUREPOWER טמ"פ מארז במאמץ 24 מעלות (במנוחה 20) טמ"פ מעבד במאמץ לא עו…
-
- 2 תגובות
- 521 צפיות
-
-
קניתי מnewegg זכרון OCZ OCZ2G8002GK 2GB PC2-6400 Dual Channel Memory. המחיר שלו היה מעולה - 160 דולר אחרי החזר. הזמנתי כבר חלקי מחשב, שכוללים לוח של Gigabyte:DS3. לא מזמן מצאתי בפורום של Anandtech ת'רד ענק על בעיות תאימות של הזכרון והלוח אם. גם עם לוחות של ASUS לזכרון הזה יש בעיות. לא מצאתי בפורומים כאן אזכור כלשהו לבעיה, ולכן רציתי לבדוק אם מישהו מכיר את הבעיה מקרוב, ואם יש דרכים לפתור את זה(עדכון הביוס למשל שאמור לעזור). גם חלופות ללוח האם יתקבלו בברכה שכן עם הזכרון כבר נתקעתי... מצורפים לינקים לפורומים העוסקים בבעיה http://forumz.tomshardware.com/hardware/OCZ-Memory-P5B-screwed-ftopict196516.html http://forums.anandtech.com/messageview.cfm?catid=29&threadid=1908390
-
- 5 תגובות
- 445 צפיות
-
-
היי, אני לא בטוח אם זה הפורום המתאים (או תמיכה טכנית), מתנצל מראש. המפרט שלי בפרופיל אבל מה שרלוונטי לשאלה הוא: DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D PQI 400MHZ PC3200 Dual Channel 1024MB 2-3-3-6 הכל עובד תקין רק שקיבלתי היום עוד שני זכרונות (משומשים אבל אמורים להיות טובים): A-Data Vitesta DDR500 2x512mb הבעיה שאני לא בטוח במאה אחוז מה הזכרונות האלו, זה בדיוק כמו הסטיק בתמונה הבאה: http://www.hardware.info/en-US/productdb/bGlkapiWmA/viewproduct/AData_Vitesta_DDR_500_1_GB (רק 512MB כל אחד) כשאני מפעיל את המחשב איתם הוא לא עולה, אפילו לא מציג במסך כלום - אבל גם לא מצפצף בכלל (וכשאני מחבר כמובן רק אחד אז הוא כן מצפצף). יש למישהו רעיון? אולי הם לא מתאימים? תודה מראש, ilPAL
-
- 0 תגובות
- 531 צפיות
-
-
שלום, יש לי לוח אם שקיבלתי של חברת foxconn שאני מנסה להתאים למארז ישן (בן 8). אני לא מוצא את ה manual של הלוח אם באתר החברה בחיפוש עפ"י הדגם (n15235) ולכן אני אשמח לעזרה. הבעיה היא שיש לי מלא יציאות מהמארז בשמות כמו reset sw, hdd led ועוד שאני לא יודע איפה לחבר. מבחינת ספק הכח, הוא מפוצל, כלומר יש מסילה לרביעיה שאפשר לחבר יחד עם הבאלק הגדול או לחבר בנפרד למקום אחר. מצרף תמונות, אשמח לעזרה :-) תודה [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז קניתי את המחשב הבא בנובמבר 2004 ולא היו לי איתו בעיות בחורף אבל עכשיו בקיץ ברגע שאני סוגר את החלון שנמצא מול המארז המחשב מתחמם לאחר זמן מה. מפרט: AMD Athlon 64bit 3200+ NEWCASTLE Epox EP-8KDA3J ADATA 2*512mb PC3200 ATI Radeon 9500PRO 128mb MAXTOR 80gb SATA Raidmax Scorpio 868+420W הקירור של המעבד הוא קירור סטוק עם הסטיק הטרמי שהיה על ההיטסינק, במארז יש שני מאווררים 80mm שמוציאים אוויר מאחור ואחד 80mm שמכניס אוויר מהדלת ולא יודע אם זה משנה אבל המאווררים של הספק כוח נמצאים בתוך המארז ומוציאים אוויר מתוך המארז דרך הספק החוצה. הטמפרטורה אתמול של המעבד הגיעה ל-61מעלות ואי אפשר היה לעבוד על המחשב בכלל אבל משום מה הלוח אם נשאר על טמפרטורה נורמלית של סביבות ה-40 מעלות. הרצתי א…
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קיימת במחשב בעיית התחממות. כנראה התחממות המעבד יתר על המידה. כתוצאה מהתחממות זאת המחשב נתקע ומיד לאחר "ריסט" מופיעה הודעת CPU בה כתוב שטמפ' במעבד עברה את התחום המותר. התקנתי תוכנה לבדיקת טמפ' המעבד והנתונים הם כאלה, (במצב רגיל כאשר בקושי אני משתמש בשירותים אינטרנטיים/פתיחת דפי אינטרנט) טמפ': 63-64 מעלות. במצב עבודה: 85-90 לפעמים חוצה את רף ה90 אפילו. מה עלי לעשות? איך אני מבין שרק טיפול קירור יעזור לי? או האם בכלל המעבד שלי תקין. תודה מראש לעוזרים פרטי המחשב: CPU - INTEL CORE 2 DUO E8400 MAINBOARD - ASUS P5QC
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היום בצעתי ניקיון למאוורר ולגוף קירור של המעבד, הניקיון היה כנראה קצת יותר מידי ממה שהייתי צריך. לאחר שחברתי הכל מחדש הפעלתי את המחשב אני רואה שהמעבד התחמם יותר מידי - בזמן מנוחה (שאני לא נוגע במחשב) הטמפ' היא בסביבות 40, אבל כשאני פותח חלון מסויים הטמפ' ישר קופצת בשלוש -ארבע מעלות ויורדת בחזרה - דיי לאט, והבעיה הגדולה היא במשחקים הטמפ' ישר קפצה ל-62 מעלות אז ישר דפקתי ריסטארט למחשב. השאלה שלי היא מה לעשות - אולי פגעתי במשחה הטרמית? ואם כן מאיפה אני יכול להשיג חדשה? תודה מראש. דרך אגב רק בשבוע האחרון התחלתי להכנס לפה באופן קבוע - אתר מצויין אנשיים טובים כל הכבוד. אני הפכתי להיות משתמש קבוע באתר.
-
- 4 תגובות
- 551 צפיות
-
-
בוקר טוב כולם, יש לי לוח של GIGABYTE 7N400L ומעבד AMD ATHLON 2500+ (אני מודע לבעייה של הלוח הזה) ליפני המעבד הנוכחי היה לי ATHLON XP 1600+ הטמפרטורה שלו היתה 56~ מעלות במנוחה ו 65~ מעלות במאמץ עכשיו עם ה 2500 הטמפרטורות משוגעות לגמרי במנוחה הוא על 64 ובמעמץ הוא עובר את ה 70 אני לא מבין את הקטע של זה זה נראה כאילו הוא ב OC אבל לא עשיתי לו שום OC הגוף קרור של יחסית בסדר ויש לו מאוורר 80 M הוא מרוח עם משחה טרמית כסופה יש לי איוורור טוב במארז וזה לא קשור כי כשהוא פתוח אז הטמפרטורה יורדת רק באיזה 2 מעלות אז בבקשה תעזרו לי
-
- 6 תגובות
- 560 צפיות
-
-
התקנתי את התוכנה סיסופט סנדרה 2003 והיא אומרת לי שהמעלות של המעבד שלי הם: CPU 1 130!! CPU 2 47 מה זה אומר שיש לי שני מעבדים? המעלות של המעבד השני הם הנכונות אבל מה זה המעבד הראשון הזה? וכשאני נכנס ל Mainboard info ב System memory controller במקומות שצריכים להיות הזכרונות הוא כותב לי: None none none DIMM 256 יש לי זכרונות של קינגסטון שפועלים בדואל דדר ובפרפורמנס טיפ הוא כותב לי שהמעלות של הלוח אם גבוהות מדי אבל הוא גם אומר שהמעלות הם 36 שזה לא נורא כל כך נכון? אני לא מבין כל כך את התוכנה מקווה שתוכלו לעזור לי תודה
-
- 2 תגובות
- 584 צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי מחשב חדש שכולל לוח ג'יגה בייט דגם: 7NNXP ומעבד AMD 2800+ וגוף קירור של AERO COOL מסדרת DEEP IMPACT ןהייתה לי בעיית חום רצינית ביותר בסביבות ה 90 95 מעלות!!! והמחשב היה נתקע לעיתים קרובות... ואתמול החלפתי את הלוח לחדש והבעיה הסתדרה והטמפרטורה לא עברה את ה 50 מעלות... ואז בדקתי וראיתי באתר של ג'יגה בייט שיש עדכון לביוס של הלוח ואחרי העדכון הטמפרטורה מראה לי פתאום בסביבות ה 65 מעלות. מה יכולה להיות הסיבה מתי הלוח הראה את הטמפרטורה הנכונה עכשיו או לפני העדכון והאם הטמפרטורה הזאת סבירה ?? נ.ב עשיתי OC למעבד ובמקום +2800 הוא עובד עכשיו על +3200.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! היום שדרגתי את כמות הזכרון RAM במחשב מ-1GB ל-2GB. לוח (MSI RC410M H (MS-7173. לאחר השדרוג לא ממש רואים את ה-1GB הנוספים: (אצלי 256MB מוגדרים למיפוי זכרון כרטיס מסך ONBOARD - לכן נשאר 767MB מתוך 1GB) למרות שכאן רואים שיש 2 סטיקים של 1GB כ"א: וגם בתוכנה אחרת רואים שיש 2GB: אבל WinXP בכל זאת מזהה רק 1GB: איפה הבעייה? [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 760 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב חדש (כרגע הוא בבדיקות ובתיקון) עכשיו אחת הבעיות שקיימות שהיא שהתוכנות SPEEDFAN ו-EVEREST מציגות לי שהמעבד על טמפ' של כ-82 C , דיברתי עם הטכנאי היום והוא אומר שזה בעיה שקיימת בחיישני טמפ' בכל הלוחות אם מדגם זה, זה נכון? נ.ב ה-EVEREST וה-SpeedFan הן מהגרסאות הכי חדשות!
-
- 3 תגובות
- 593 צפיות
-
-
קניתי מעבד amd 2600 והוא מזהה לי אותו בביוס ובווינדוס כ- 2500. בדקתי וגם רשום על המעבד 2600 וגם המהירות שלו היא 166*11.5 כה שזה חייה להיות 2600. אבל למה זה לא מזהה לי אותו כמו שצריך???
-
- 5 תגובות
- 653 צפיות
-
-
שלום לכולם!! מחשב עם מעבד P4 3.6GHZ עם לוח אם Mainboard KINGJET SR-Intel845GL ,לאחר התקנה של XP הוא מזהה שיש לי מעבד סלרון 1.7GHZ המעבד ניבדק פיזית ועליו רשום שזה אכן 3.6 p4 ,(בביוס אין לי אפשרות לצפות בנתוני מעבד,וכמוכן שמחשב עולה (ממש לפני אפשרות לחיצה על דל כדי להיכנס לביוס )הוא רושם שאכן זה מעבד פנטיום 4 3.6 מה יכול לגרום לבעיה כזו??? האם זה לוח או XP שלי פשות לא תקין ,האם משהוא שמע על כזו בעיה בכלל? :-[ ??? תודה מראש !!!!
-
- 23 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אתמול בשעה טובה שדרגתי את המחשב,,,, הלוח זה GIGABYTE P55A-UD3 REV1 המעבד I7 860 עם הקירור של מוגן 2 הזיכרון של G.SKILL 1600MHZ ארבעה סלוטים של 2 ג"ב וכרטיס מסך של ספייר מדגם 4830. מערכת הפעלה ווינדוס 7 64 ההרכבה וההתקנה הלכו חלק עד ש,,,,,הפעלתי את המחשב ונכנסתי לביוס הביוס מזהה את כל ארבעת הזכרונות אבל משתמש רק ב4 ג"ב הווינדוס עצמו רושם 8gb (3.99 usable) עשיתי עדכון לביוס ועדיין אין חדש,,,,,יש למישהו רעיון בפתירת התעלומה? בברכה, אורי [br]פורסם בתאריך: 12.07.2010 בשעה 17:14:45 עוד שתי תמונות מהביוס [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 867 צפיות
-
-
יש לי בעבודה מחשב AMD XP 2400 לוח של חברת ELITE זכרון DDR 400 בפתיחת המחשב מופיע המספר 200 ליד מהירות הזיכרון האם אמור להיות לי רשום 200 ? האם הזכרון לא רץ במהירות הנכונה ? ומה עושים.
-
- 1 תגובה
- 470 צפיות
-
-
מדובר על MSI NEO2 PLATINUM על זכרונות CROSAIR TWINX. זה המחשב המדובר: http://www.anandtech.com/mysystemrig.aspx?rigid=28875 מההתחלה שבניתי את המחשב וזה לא פעל על DUAL CHANNEL, ניסיתי את כל אפשרויות השילובים של הסלוטים של הזיכרון, שום דבר לא פועל וזה נשאר SINGLE CHANNEL. אין לי רעיונות אחרים חוץ ממה שעשיתי כבר, למישהו יש רעיון אחר למשהו שאני יכול לנסות?
-
- 3 תגובות
- 549 צפיות
-
-
אהלן לאחרונה כל הזמן שאני פותח חלון באייסיקיו המחשב נתקע לכמה זמן אולי כי יש לי SPYCQ? תראו כמה RAM היה תפוס עם איסיקיו וכמה אחרי..... עריכה: הRAM המשיך וטפס..... אבל לא היה לי כח אז סגרתי פשוט את האייסיקיו..... המחשב רץ חלק למרות התפוסת RAM הזה.... יש לי 512 [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 6 תגובות
- 611 צפיות
-
-
שלום. יש לי בעיה בזכרון בזמן האחרון שמתי לב שהמחשב שלי זוחל במשחקים אז הסתכלתי על הזכרון ונדהמתי לראות שכתוב שם 256 שבעצם יש לי 512 אז כיביתי את המחשב ניקיתי קצת אבל והכנסתי מחדש את הצ'יפים של הזכרון וכשהדלקתי את המחשב כתוב לי 384 זכרון גם כשאני בודק בווינדוס אותו דבר... יש למשהו רעיון? תודה מראש טוביה
-
- 5 תגובות
- 525 צפיות
-
-
שלום, תוכלו לראות את המפרט שלי למטה בחתימה, יש לי 4 סטיקים של זכרון של 1 ג'יגה כל אחד סה"כ 4 ג'יגה המערכת מזהה אותם, אבל בפועל בווינדוס מופיעים לי רק 3 ג'יגה בנוסף, המהירות יורדת לי מ400MHZ ל 333 MHZ יש מה לעשות בנידון ??
-
- 0 תגובות
- 411 צפיות
-
-
היי, יש לי את המחשב שלי כבר שנתיים וחצי ולאחרונה יש לי בעיה טורדנית במיוחד. הווינסוד מזהה שיש לי 4GB זיכרון (Duel Channel) אבל הוא משתמש רק ב 2GB זיכרון. בתוך המארז יש לך 4 סלוטים, שניים כחולים ושניים לבנים (אין לי מוסג אם יש לצבע משמעות). הזכרונות שלי יושבים בשני הסלוטים הלבנים. מה שמצאתי זה שאחד הסלוטים כנראה דפוק, הוצאתי את שני הזכרונות וחיברתי רק סטיק זכרון אחד לתושבת וראיתי שאחד הסלוטים דפוק כי המחשב מסרב להדלק כאשר רק בסלוט הזה יש סכרון. כדי לוודא שלא הזיכרון דפוק אז לקחתי את השני הזכרונות אחד אחרי השני וחיברתי אותם לסלוט הלבן השני שלי. המחשב עלה וקלט את שני הזכרונות. טוב.. אז חכם שכמוני אמר: טוב, בוא נשתמש בסלוטים הכחולים. אני מחבר את שני הזכרונות לסלוטים הכחולים…
-
- 2 תגובות
- 618 צפיות
-
-
כשאני משחק ב-UT 2003 אז הוא מקרטע חבל"ז... כשאני יוצא מהמשחק אז זה אומר שהזיכרון הוירטואלי נמוך. יש לי 256MB DDR ועד עכשיו לא הייתה לי שום בעייה. זה נורמלי? מה ואיך אפשר לעשות עם הזכרון הוירטואלי הזה? ???
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני בקרוב יחליף את הזכרון שלי בקורסאיר כזה 3200, ושמעתי שיש כמה בעיות בקשר לבעייה הזאת... הבנתי שזה לא משהו הכי רציני, פשוט זאת בעייה באסוס, שהוא לא אוהב את הגדרות ה SPD של הקורסאיר, וקורסאיר ממליצה להכניס זכרון אחר, להכנס לביוס, לכוון את ההגדרות של קורסאיר ולהכניס אותו שוב וזה עובד... אני שואל, אם הבעייה הזאת משפיעה על הביצועים, על התזמונים (אולי אסור לגעת בהם או משהו?) בקיצור, חוץ מזה שהוא עושה טיפה בעיות בהתקנה שלו עם ההגדרות וזה הוא בסדר גמור על האסוס? אני לא הולך לשחק עם זה יותר מדיי... אז כל מיני בעיות שלא קשורות למה שכתוב לא אכפת לי... למשל איפוס ביוס וזה.. לא מתעסק עם זה. תודה
-
- 7 תגובות
- 661 צפיות
-