עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by udist,

לפי מה שכתוב כשהמחשב עולה, הזכרונות אצלי בדואל במצב 128X1 ביט. בדקתי בתוכנה cpuz האם הזכרונות שלי נמצאים בדואל... ובעיה, הchannels# פשוט ריק, לא כתוב לא דואל ולא סינגל...! בעיה או לא? אם כן, איך לתקן? ועוד שאלה, יש לי מעבד פרסקוט עם קירור סטוק של אינטל ללא OC, הטמפ' ללא מאמץ 40-44 ועם הרבה מאמץ 52-55, עכשיו אני יודע שאלה טמפ' סבירות בהחלט למעבד הזה אבל הייתי רוצה להוריד אותן קצת מבלי להחליף את המאוורר, אלא רק להעלות את הRPM של המאוורר, שמשום מה גם ללא מאמץ וגם עם מאמץ נשאר קבוע על 2250 סיבובים... ניסיתי את speedfan, אבל המאוורר כבר על 100% ולא עולה מעליו (וככל שאני מוריד את האחוזים המהירות שלו כן יורדת, אפילו על לעצירה ב0%...) יש תוכנה אחרת או אפילו עם speedfan להעלות א…

• 6 תגובות
    • 661 צפיות
  2. ככה קנתי לא מזמן מחשב שני לבית. AMD 1800 GIGABYTE NF7 256 MB DDR RADEON 9200 WIN XP המחשב נועד ל אופיס גלישה ואנטרנט. וכאן מתחילה הבעייה: אחרי עבודה של מס' דקות, שעות, ימים (מאקסימום שהוא עבד יומיים) המחשב פשוט עושה RESTART ומתחיל להרעיש בצורה מוזרה צליל מוזר של סירנה בשני צלילים, אני חייב לציין שזה לא צליל זל זכרון, כ.מסך או צליל מונוטוני אחר אלה צליל של מעין סרנה. החלפתי את הזכרון מקום והכל הסתדר ליומיים. דבר נוסף שחשוב לציין שאחרי כיבו והפעלה מחדש יש הודע שיש בעייה עם המקלדת. המקלדת היא מקלדת ישנה עם מתאם PS2 לא יודע אם זה קשור איכשהו למה שקרה. האם זה בעיית תוכנה את חומרה? מה זה הצליל הזה ואיפה אני יכול להבין את משמעותו (לא מצאתי בחוברת)? תודה מראש L.A

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by GMTK,

יש לי בעייה שקרתה ליפני כמה ימים פתאום כל היציאות של הUSB 3 במחשב שלי לא עובדות. איך פותרים בעייה כזאת עשיתי ריסטתרת ולא עזר אשמח לקבל עזרה בנושא. אני לא יודע מה זה אומר אבל זה התקין לי טכנולגית איכסון מהיר של אינטל וזה מראה לי שמה יציאות אבל שאני מכיס משהוא זה נותן לו חשמל ולא מראה אותו במחשב אפילו זה לא עושה רעש של חיבור של USB רק שאני מחבר לUSB 2 כנראה שזה משהוא בביוס? או בהגדרות של המחשב? תודה רבה לכל העוזרים(:. חג חנוכה שמח וכשר.

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. Started by H.I.V,

בדקתי בכל התוכנות (אידה , איסי טיון 4 , סנדרה וכו') ואף אחת מהם לא מראה לי את הטמפ' של הלוח אם? ואני רוצה לדעת מה המעלות חבר שלי אמר לי שמשהו לא מחובר בלוח אם, זה נכון? מה לעשות? תודה

• 6 תגובות
    • 523 צפיות
  5. Started by beber,

הבעייה היא זו איזו חברה הכי כדאי לבחור? בחנות שממנה אני קונה מוחרים רק של samsung או kingston

• 20 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. Started by Omri4u,

אוקי אני קונה מחשב חדש ויש לי כמה בעיות בבחירת החלקים: מעבד- בחרתי את ה INTEL P4 2.26GHZ 533MHZ 478PIN 512 Cache 292$ (1,691ש"ח) ויש לי עליו הנחה של 10-5 אחוז. רציתי בהתחלה לקנות מערכת מבוססת Amd אבל המעבד הזה של אינטל הוא אחלה מעבד הוא מהיר וה Fsb שלו הוא 533 והשאלה שלי היא כזאת? אם אני יבצע לו O/C אז לאיזו מהירות אתם חושבים שאני יגיע איתו אגב אני שם עליו Hsf רצחני זה מהסדרה של זלמן ועד לכמה אני יוכל לעלות לו את הFsb? לוח אם-בעבר רציתי לקנות מערכת מבוססת Amd והחלטתי לקנות את GigaByte-Ga7vrxp אבל מכיוון שאני קונה מערכת מבוססת אינטל עוד לא החלטתי על לוח כי עוד לא בחרתי את הציפסט קראתי כמה ביקורות על כמה ציספטים ונתקלתי בבעיות אני מעוניין לקנות ציספט שתומך ב Agp 8x A…

• 19 תגובות
    • 2.9k צפיות
  7. שלום, כרגע יש לי 2X512 של DDR2 667 5300. קניתי 2X1024 g skill DDR2 667 5400 דבר ראשון, האם ארבעת אלו יפעלו בDC במהירות של האיטי מביניהם? האם יש בעייה לחבר בין 5400 ל5300? והבעייה עצמה: המסך לא נדלק כשכל ארבעת הזכרונות בפנים, ואחרי שאני מוציא את אחד מהזוגות המחשב עולה והביוס אמר שהיה overvoltage or overclocking problem. מה אני צריך לשנות בשביל שזה יפעל? את הvoltage? יש לי לוח של ASUS p5pl2 תודה מראש

• 3 תגובות
    • 514 צפיות
  8. Started by ForresT,

חברה י שלי בעייה חבר שלי בא אלי עם זכרונות של 512 pc3200 elexir 256 ram pc3200 digma 256 ram pc3200 geil זה הזכרונות שיש לי pc3200 digma pc2100 spectec הלוח שלי זה nforce4-k8nf9 עכשיו זה הבעייה בהתחלה שמנו את כול ה4 של 256 והמחשבלא עלה ניסינו אחד של 512 2 של 256 והמחשבלא עלה ניסינו את כול האפשרויות והמחשב לא עלה.. רק ככה הוא עלה- שמנו 512 ו256 מישו יודע מה זה לעזאזל יכולה להיות הבעייה? למה הלוח לא תומך בזכרונות האלה?או אולי זו בעייה אחרת?

• 13 תגובות
    • 778 צפיות
  9. אז ככה. היום קניתי את כל החלקים החדשים והרכבתי אותם. כאשר המחשב נדלק הPC SPEAKER התחיל להשמיע קולות של סירנה. עכשיו נבהלתי...הסרתי את כל החלקים התחלתי ללכת חלק חלק. בהתחלה התקנתי את הלוח חיברתי אותו לספק הכוח והדלקתי - חיברתי מתוך המארז HD LED POWER LED , PC SPEAKER, POWER SW וזהו. (יש לי מארז של 3R SYSTEM עם חלון בצד דגם NEON LIGHTS. הפשוטים ) בקיצ, הדלקתי ולא היה שום צליל, הLED שמובנה בלוח מראה FF וזהו כי כלום לא מחובר. עכשיו חיברתי את המעבד בלי קירור, והפלא ופלא - הסירנה חוזרת! אבל בVOLUME חלש יותר. חיברתי היטסינק שיש לי בבית (AX-7 עם מאורר SMART של VANTEC) והVOLUME של הסירנה עלה...עכשיו, יש לי עוד היטסינק בבית ג'נרי כזה של צונאמי...וגם הוא לא עבד טוב =[ והסירנה…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום! יש לי לוח אמ שקניתי לפני כשנה מהסוג המצויין לעיל. עליו ישנו זכרון מסוג DDR SDRAM 512M קיבלתי עכשיו 3 זכרונות DDR2 בנפח 512M ואני לא מצליחה לחבר אותם. בזכרון שמחובר כבר נראה כי ישנם 2 רצועות חיבורים אך הם אינם שווים בגודלם כפי שניתן לראות בתמונה http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e5/DDR-SDRAM-Module.jpg ואילו בזכרונות החדשים שקיבלתי 2 הרצועות כמעט שוות באורכן: http://www.hardware.info/images/products/large/001699.jpg אולי זה נשמע קצת טיפשי - אבל במפרט של לוח האם רשום כי הלוח תומך בDDR2! מה אני עושה איך ולמה? =] תודה ויום טוב... נ.ב. אם אכן הזכרונות לא תואמים איזה זכרונות אני צריכה לקנות?

• 6 תגובות
    • 623 צפיות
  11. Started by israel_gt,

יש לי לוח אם GIGABYTE P55A UD3 עכשיו שאני מנסה להתקין את הדרייברים זה נתקע לי כל הזמן בדרייבר ספציפי השם של הדרייבר זה NEC USB3 עכשיו שביררתי וטלפונים לחברה הכל הסבירו לי שיש בעייה מסויימת עם ההתקנה הזאת בכל הלוחות האילו מישהו מכיר את אותה בעייה אם לוח הזה?

• 2 תגובות
    • 821 צפיות
  12. Started by idan,

יש לי בעיה כאשר אני מתקין את הזכרון המחשב לא מזהה אותו ומצפצף.. יש לי עוד סטיק של 256 במהירות 266 MHZ חשבתי לחבר את שניהם על מהירות של 266 MHZ כי גם ככה המעבד לא תומך במהירות מעל זה... מה לעשות ? המפרט הוא: AMD XP 2000+ Asus A7V8X-X 256 266Mhz Samsung 512 400Mhz

• 2 תגובות
    • 501 צפיות
  13. שלום, יש לי לוח של NF7 - S מעבד 2400+ AMD עם 2 X זכרונות של CROSSAIR 333 CL 2.5 256 כל אחד! עד היום הם עבדו ב DUAL CHANNEL אבל הבנתי שאין הרבה הבדל. קניתי עוד זכרון: של 512 מסוג CROSSAIR אבל במהירות 400 CL 2.5. מיד לאחר שהתקנתי אותו : אני רואה שהמחשב עולה הוא עושה MEMORY CHECK סופר כמה MEMORY יש לי (מגיע ל1 ג'גה) וכאן הוא נתקע...! ברגע שאני מסיר אחד מהם לא חשוב איזה המחשב עולה (גם אם זה עם 512+256) אבל 3 ביחד לא עולים! מה אני צריך לעשות? תודה מראש

• 10 תגובות
    • 614 צפיות
  14. Started by amit_R,

אז ככה אני מנסה להתקין דרייבר של הכרטיס קול המובנה אבל אין לי מושג מה הדגם של הלוח אם ואין לי מושג מאיפה להביא את הדרייבר.. התקנו פעם ויסטה ובמקביל לXP ומאז הכרטיס קול הפסיק לעבוד בגלל הויסטה .. (אני חושב שצריך להתקין את הדרייר של הכרטיס קול מחדש כדי שהוא יעבוד ואין לי מושג מה הלוח אם .. (בדקתי בEVERST את הדגם כתוב Epox 8RDA3 / 8RDAE מישהו יודע מה הדגם כאילו חברה משהו כדי להוריד לו דרייברים? עריכה : איך אני יודע איזה דגם NFORCE או משהו אחר כאילו כדי לדעת איזה דרייבר להוריד? לא משנה זה באלגן חח אפשר לינעול אנחנו ניתן תמחשב לחבר של שאבא שלי יסדר את זה כבר ..

• 0 תגובות
    • 523 צפיות
  15. גם everest וגם cpuz לא מזהים לי כלום לגבי הזיכרון חוץ מזה שהוא 4G. לוח Gigabyte GA-EP43-DS3L, זיכרון OCZ 800M Reaper CL4. למה זה ?

• 1 תגובה
    • 569 צפיות
  16. Started by Etus,

שלום, יש לי סטיק אחד של זיכרון DDR400 256MB של חברת Twinmos. כשאני מעלה את המחשב, רשום לי שיש לי זכרונות DDR400 ורשום בסוגריים 200MHz. לפי מה שהבנתי, הזכרונות האלו אמורים לרוץ על 400MHz... נכנסתי לביוס, ומסומן שם By SPD ורשום 200MHz. זה בסדר, או שאני צריך לשנות את זה באופן ידני ל- 400MHz? תודה, יובל

• 1 תגובה
    • 560 צפיות
  17. Started by aradgonen,

שלום! המחשב שלי לא עולה בכלל והוא עושה 3 ביפים קצרים. קראתי בפורום שהשלוש ביפים זה אומר שהזיכרונות לא תקינים. איך אני בטוח שזאת הבעיה ולא משהו אחר? אם הם מקולקלים אז מה כדאי לקנות? (כרגע יש לי 4 gb כאילו 2 ddr2 800 MHz של pqi לוח אם של ecs דגם A780GM-A מעבד amd phenom q9750 דור ראשון) המחשב לא עולה בכלל רק עושה את הביפים. בכללי כל הזמן מתקלקל משהו אחר במחשב יכול להיות שיש לזה קשר שבמארז יש רק מאוורר גדול אחד ושל המעבד? שווה להשקיע במארז חדש למפרט כזה? (כרגע תעזבו את עניין הכסף אני רק רוצה לדעת מה הבעיה ואם יש טעם להשקיע) ארד גונן .

• 3 תגובות
    • 891 צפיות
  18. Started by AvigdOr.GT,

טוב קיבלתי את הזכרון, הכל טוב ויפה הוא עובד והכל שמח. עכשיו שאני נכנס לcpu-z תראו מה הוא רושם לי: http://194.90.246.18/cpu-z.jpg עכשיו הזכרון שמופיע שמה הוא : http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_92_596&products_id=2511 והוא עובד במקביל לזכרון: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_91_396&products_id=3602 עכשיו הזכרון של מיקרון, הוצאתי אותו וניסיתי לבדוק רק את הזכרון החדש, וזה לא עזר, עדיין הוא מזהה אותו בצורה המוזרה הזאת. עכשיו אני חושב שהבעייה היא הלוח שיש לי שהוא asus p4s533. מה אתם אומרים? הבעייה היא בלוח?

• 8 תגובות
    • 624 צפיות
  19. Started by AvigdOr.GT,

קניתי זכרון 512DDR CL 2.5 של קינגסטון. הזכרון יושב על לוח asus p4s533. עכשיו המחשב כאילו לא מזהה את הזכרון, הוא לא רושם את הדגם שלו, כמו שהיה לי על הסטיק הישן, וגם שאני מריץ Prime95 הוא נותן לי error שהולך ככה: FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4 Hardware failure detected, consult stress.txt file קראתי בקובץ הזה, לא ממש הבנתי, מה אתם אומרים שכדאי לי לנסות? לשנות מקום של הזכרון? לשנות את המהירות שלו בביוס אולי? כי המעבד שלי (2.4) עובד על 166 ?

• 1 תגובה
    • 537 צפיות
  20. קניתי מחשב חדש לפני איזה שלושה ימים והכול עובד סבבה טיל מריץ משחקים על גבוה כמו שצריך ושציפיתי אבל עכשיו אחרי שעברו יומיים שלוש (יש לי ויסטה) אז רשום אתם יודעים בצד את כמות הזיכרון שהמחשב צורך ורשום 85 אחוז וזה לא הגיוני בכלל יענו המחשב לא עושה כלום כלומר במנוחה והוא צורך 85 אחוז והסתכלתי במנהל משימות שום דבר כבד או משהו בסגנון פתוח שמה ומה שמוזר ביום הראשון של המחשב כמות צריכת הזיכרון הייתה גג 40 אחוז בפעולה, אז לשאלתי יש בעייה עם הזיכרון או שיש בעייה עם החיישנים שמראים את הנצילות!? וכמות הזיכרון היא 2GB ויש לי עוד שאלה יש לי 1.5GB נוסף אבל בתדר 667 ומה שמחובר למחשב הוא 800 אז אתם ממליצים לי לחבר גם אותם ? זה ישפר או יזיק? ואם אני ירגיש את זה במשחקים או שעדיף לחסוך כסף ו…

• 3 תגובות
    • 479 צפיות
  21. לאחרונה קניתי זכרונות OCZ 1066 SLI 4GB . יש לי שני לוחות אם אחד ASUS STRIKER EXTREME ו EVGA 680I. אני לא מצליח לעשות POST עם אף אחד מהזכרונות , חשבתי שהם לא תקינים שלחתי אותם החליפו לי אותם כבר פעמיים ועדין לא מצליח לעבוד עם הזכרונות הנ"ל. הם לא עובדים על אך אחד מהלוחות הנ"ל. מה יכולה להיות הבעייה?.

• 8 תגובות
    • 819 צפיות
  22. Started by satan,

amd athlon 64 3200+ newcastle Gigabyte GA-K8NSNXP Geil pc3500 ultra platinum (512x2) הזכרונות שלי עובדים על 163 fsb בזמן שמעבד עובד על 200 ואין לי שום אפשרות בביוס לשנות ל 1:1, איזה חבר אמר לי שאם אני ישתמש בביוס באפשרות "Top Performance" אז זה יסתדר וגם זה לא עזר.. עדכנתי ביוס לגרסא F6 והשתמשתי בטופ פרפורמנס והכל עבד כמו שצריך 1:1. היום שוב עדכנתי את הביוס לגרסא F9 והגרסא הזאת הורידה לי את הטמפרטורה ב איזה 5 מעלות במעבד.. אבל הרסה את הזכרונות (שוב 163).. הבעיה שג'יגהבייט הוציאה מהאתר שלהם את הגרסא F6 משום מה ואין לי אפשרות לחזור לגרסא הזאת.. אולי יש פתרון אחר או אפשרות בביוס? אולי תוכנה שאני יכול לקבוע בא את הבאס לזכרונות manualy? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 447 צפיות
  23. Started by mikshab,

יש לי לוח אם של MSI אני משתמש בו כבר שנה בערך, על הלוח אם אין יציאת 1394 מובנת אבל יש כרטיס כזה רק עם היציאה עצמה שממנו יוצא כבל קטן שמתחבר ללוח האם לפינים של JUSB1 ולא J1394 פשוט כי אין כאלה! זה אופציונלי ולא קיים אצלי. אני יודע שזה לא אמור לעבוד ושהחיבורים הם שונים אבל זה עבד, ככה זה הגיע כשקניתי את המחשב והווינוס היה מזהה את היציאה גם כיציאה וגם בתור כרטיס רשת. לא השתמשתי בחיבור הזה חודש וחצי בערך ובחודש וחצי האלה התקנתי גם SP3 וגם עשיתי שדרוג לביוס, ועכשיו רק שמתי לב שהווינדוס מזהה את החיבור בתור USB, כשאני מחבר את הצלמה אליו הוא אומר שהתקן הUSB לא זוהה, שהוא פועל באופן לא תקין ושווינדוס אינו מזהה אותו. מה אתם אומרים, יש אולי איזה הגדרה כזאת בביוס או שזה פתיר על ידי ד…

• 1 תגובה
    • 521 צפיות
  24. שלום לכולם.. יש לי לוח אם 8i945p-pro של gigabyte . קניתי מארז של קומפיוקייס עם 2 מאווררים אך אין מקום לחיבור חשמל של מאוורר אחד מכיוון שהביגטייפון דורש גם חיבור חשמל. השאלה אם יש דבר כזה מתאם 5 פינים ל- 3 פינים? (כי לפי הטכנאי צריך מתאם כזה)

• 8 תגובות
    • 591 צפיות
  25. Started by davidez2,

היי לאחרונה התחלתי לקבל הודעה שחיבור ה-USB שלי צורך יותר מידי חשמל ולכן הוא מפסיק לתפקד. הבעיה התחילה כתופעה אקראית אבל לאחרונה הפכה לקבועה. כרגע לא ניתן לחבר שום התקן USB למחשב - לא מדפסת ולא DOK. באופן מוזר אם ה-DOK היה מחובר למחשב כשהמחשב היה מכובה אז לאחר ההדלקה ההתקן כן עובד אבל אם מוציאים אותו אז לא ניתן לחבר בחזרה. ניסיתי להתקין XP מחדש אבל זה לא עזר. האם צריך להחליף לוח אם? אם כן איזה לוח אם מומלץ למיעבד 805D כך שיהיה ניתן לשדרג בעתיד. הלוח הנוכחי שלי הוא GIGABYTE 945P PRO תודה.

• 0 תגובות
    • 452 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.