עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by dr-psyco,

על הלוח ישב מעבד כפול ליבה E8400 , וכרטיס מסך HD4670. לאור הרבה המלצות על לוחות שונים חשבתי להתייעץ על הלוח המומלץ בגודל של MATX. המערכת תפעיל HTPC ב FULLHD ומשחקים חדשים ברמה ממוצעת. להלן מספר המלצות שקיבלתי: P5QL GA-G31M-ES2L ב 260 ש"ח GA-73PVM-S2H ב 380 ש"ח DG45ID ב 570 ש"ח DQ45CB ב 612 ש"ח DG35EC ב 438 ש"ח G41TY ב 400 ש"ח אני לא מבין בכלל בלוחות אם ואשמח אם יהיה לי משהוא טוב בתקציב של 400-500 אשמח לדעת איזה ציפסט אני צריך. תודה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 841 צפיות
  2. הרבה אומרים שה 775 מת כבר ולא שווה לקנות מחשב חדש שכזה. כמובן שהחלופה של אינטל היא רק לשוק הגבוהה, עם ה I7 (שנראה לי בזבזני למי שלא עושה חישובים כבדים / מולטימדיה). AMD בדיוק יצאו עם ה AM3 שלהם שהו הפלטפורמה העתידי שלהם (שאני מבין שגם תעבוד להרבה זמן, וגם תומכת בכל פלחי השוק). גם ראיתי אומרים שה I7 נורא יקר היום ולא משתלם, אבל בהנחה שאנשים מתכוונים גם ככה בעתיד לקנות I7, שהוא מיועד לפלח שוק הגבוהה, אז בכמה ירד כבר מחיר לוחות אם ? מ 1300 ל 800 שקל עוד איזה שנה/שנה וחצי ? המעבד ירד מ 1500 ל 1200 ? אולי 1000 ? אז גם ככה אם קונים מחשב ביצועיום היום ב 450 ללוח ועוד איזה 850 למעבד, כשישדרגו אותו בעוד כמה שנים יצטרכו להחליף הכל ואז ההפרש שחסכת עכשיו באי-קניית I7 (בהנחה שתקנה אז …

• 3 תגובות
    • 708 צפיות
  3. Started by iCe_bLaSt,

הי , חשבתי להגדיל את כמות הזיכרון של המחשב שלי מ2GB. הזכרון שיש לי במחשב כרגע זה זכרון GSKILL DDR2 800 (שכחתי את מספר הדגם) שעובד ב880 מה"ז (Core2D E4300@3.15ghz 24/7) ואני מריץ Vista Ultimate 32bit (מקורי!, דרך ארגון המורים, זה עולה 90 ¤). חשבתי להרחיב זיכרון אבל יש 2 שיקולים: 1. אני קמצן, אז שיהיה כמה שיותר זול , אני בסה"כ צריך זיכרון 800 שיכול להיות יציב ב880 , זה לא צריך להיות משהו מטורף. 2.אם אני לא טועה - ברגע שעוברים את ה4ג'ב זיכרון מותקן - PAE יופעל , נכון ? מה שאומר פגיעה של כמה אחוזים במהירות זיכרון. אז אולי עדיף לקנות רק 1GB ולא 2? או שאולי אם אני אתקין 4GB , המ"ה פשוט תזהה רק חלק מהזיכרון ?

• 6 תגובות
    • 651 צפיות
  4. יש לי את המפרט הזה: AMD 64 4200X2 939 Zalman 7700Cu DFI Infinity NF4 SLI PQI Turbo 1Gb DDR 400 2x512Mb Dual Ch. 2-2-2-5 OCZ DDR 400 2x1024MB Dual Ch. Platinum XTC 2-3-2-5 Leadtek Geforce 8800GT 512MB + THERMALTAKE Duo ORB WD 250GB YS WD 320GB AAKS Thermaltake 480W Silent PurePower Raidmax Cobra Creative X-Fi Xtreme Audio Samsung T220 למרות המעבד היחסית חלש, המחשב מריץ לי יפה מאוד משחקים על מקסימום חוץ מGTA ואולי עוד משחק שניים שקורעים מעבדים... ככל שעובר הזמן יש לי יותר ויותר בעיות ש99 אחוז באות מהלוח אם וזה הגיע למצב שהוינדוס שמחשב לא עושה פוסטים הרבה פעמים, בעיות עם עליית הוינדוס וכו כו...אשכרה כל כמה ימים יש לי בעיה איתו.. אני מתגייס בעוד שבועיים, לצוללות (כלומר אנ…

• 4 תגובות
    • 679 צפיות
  5. Started by maorrrubin10,

מה יותר כדאי? אני לא בטוח שאני יעשה OC ו95% אני עושה OC אם אני לוקח Q9550 אני לא עושה OC אני לא יודע מה לקחת כי כל הטכנאי מחשב שאני מכיר אמרו לי לקחת Q9550 ובן דוד שלי שהוא גם טכנאי מחשבים אמר לי Q9550 המחשב שאני קונה למשקים כמו GTA IV וכל אלה כל החדשים!! בקיצור בבקשה תעזרו!! תודה לעוזרים!

• 25 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. את הרוב אמרתי בכותרת, זה המפרט שלי.. זה באמת הדבר שהכי חשוב להחליף ביינתיים? ובקשר לתקציב אני לא יודע ממש כמה דברים כאלה עולים? שלא יהיה יקר מידיי בבקשה =] ולינק יכול לעזור לי מאוד תודה מראש (אה אגב אני קונה את המסך 2209WA ואמרו לי שהוא יפעל לא רע עם הכרטיס מסך שיש לי וקודם אני צריך להוסיף זיכרון..)

• 19 תגובות
    • 939 צפיות
  7. כותרת... ישלי את הG31 שהוא מעפן מבחינת אוברקלוק.. אז אני רוצה כנראה להחליף לוח אם..עם איזה לוח אם אני יוכל לעשות אוברקלוק משהו טוב... ואני לא נותן תקציב כי אני לא יודע מה התקציבים של הלוחות אם

• 9 תגובות
    • 587 צפיות
  8. Started by danieltrt,

שלום לכולם אני רוצה לקנות לוח אם בסביבות ה600 שקלים אני צריך FIREWIRE ראיתי את הGA-EP43C-DS3 ואני לא יודע אם כדי עשיתי חיפוש בפורום אבל לא מצאתי עליו כלום

• 10 תגובות
    • 736 צפיות
  9. אני מחפש לוח אם למחשב חדש ולא יודע אם לקחת דגם עם כרטיס מסך מובנה ויציאת HDMI בלוח ( אני מתכוון בעתיד לחבר את המחשב לטלוויזיה LCD 32 בחדר השינה) . האם הכרחי חיבור כזה או שאפשר גם לקחת לוח עם יציאת VGA או DVI ולחבר אותו לטלוויזה כזאת וכל העניין של ה-HDMI זה רק לאיכות טובה יותר מחיבור רגיל ? והאם קיים לוח שאינו כולל כרטיס OB אך עם יציאת HDMI ?

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by Charybdis,

שלום ברשותי מחשב ישן יחסית עם P4 סוקט 478. רציתי לשדרג אותו קצת, עכשיו מכיוון שזכרונות DDR מהדור הראשון נראים יקרים מדי חיפשתי לוח שתומך ב DDRII ומצאתי הוא גפ תומך ב PCI-E X16 שזה גם טוב (כ.מסך והכל) תומך ב IDE ו SATA ככה שאני לא צריך לשדרג כלום כשאני קונה אותו וכשאצטרך אוכל לשדרג. השאלה שלי: זה שווה את הכסף? קצת פחות מ 300. תודה

• 4 תגובות
    • 644 צפיות
  11. Started by nk83450,

מי הם החברות שמביאות לארץ מעבדי AMD שמות של חברות או יבוא מקבילי ?

• 2 תגובות
    • 521 צפיות
  12. מה ההבדלים בין לוחות שעולים 1150 שקל כמו ה EX58-UD3R לבין לוחות שעולים 1500 שקל כמו EX58-DR5 או P6T. ובכלל, יש איזה לוח יחסית זול ומשתלם מבחינת אפשרויות וגם OC ל I7 ? שאלה דומה לגבי זכרונות, איזה תזמונים כדאי לקחת, ואיזה זכרונות נחשבים לטובים ויחסית משלתמים ?

• 1 תגובה
    • 605 צפיות
  13. האם יש הבדלי ביצועים משמעותיים ויכולות אובר קלוק?

• 12 תגובות
    • 816 צפיות
  14. קניתי למחשב שלי שני זכרונות מסוג KINGSTON 1G 533MHz DDR2 cl4 עבור לוח אם מסוג MSI PM8PM-V 775 DDR2 VGA, ולאחר שהתקנתי אותם, גיליתי שמערכת ההפעלה מזהה רק 1GB של זכרון (960MB אם נדייק), ולא 2GB כרצוי. כדי לבדוק אם אחד מהסטיקים לא מזוהה מסיבה כלשהי, ניתקתי את אחד מהם, ואז מערכת ההפעלה זיהתה רק 512MB. (רשום מעט פחות מכך, אני לא זוכר כמה בדיוק) מערכת ההפעלה שלי היא Windows XP Home Edition SP3. מה יכולה להיות הסיבה לכך?

• 9 תגובות
    • 625 צפיות
  15. התקנתי את המערכת הפעלה כאשר בקר הSATA נמצא על NATIVE IDE. כאשר אני משנה למצב RAID וSATA TYPE AS SATA המערכת מבצעת איתחול.... השאלה שלי היא כזאת: 1. האם יש ירידה בביצועי הדיסק הקשיח במצב NATIVE IDE? 2. האם ניתן לאחר התקנת מערכת ההפעלה לטעון את הדרייברים ולשנות חזרה בביוס למצב SATA במקום NATIVE IDE כדי לא לקבל מסך כחול ואתחול? תודה מראש לכולם.

• 3 תגובות
    • 611 צפיות
  16. שלום יש לי שאלה שמסקרנת אותי מה ההבדל בין המעבדים הבאים בביצועים ובכלל ? Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz Tray Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz BOX כי המחיר של ה BOX יקר יותר הכ- 170 ש"ח + - תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  17. Started by yudryer,

היי, אני מרכיב מחשב והתכוונתי להשתמש ב - GIGABYTE EG45M-DS2H http://tw.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2877 (אלא אם למשהו יש משהו ממש רע להגיד על הלוח) אבל זה לא השאלה, שמתי לב שבהמון לוחות יש יציאת HDMI, אז מה זה אומר שהם כולם תומכים ב HD? אם כן אז מה מיחד את הלוח הזה לעומת הדורות הקודמים למשל G41, G43?

• 5 תגובות
    • 606 צפיות
  18. ????????

• 6 תגובות
    • 559 צפיות
  19. Started by eitan kribu,

אנשים האם קיים לוח אם המשלב כניסות או כניסת PCI ןגם AGP?

• 5 תגובות
    • 775 צפיות
  20. Started by Or4more,

רציתי לדעת האם זה אפשרי לעשות OC עם המעבד פנום 2 720 ועם הלוח M3A למשהו כמו 3.1-3.2Ghz? מצד אחד המעבד עם מכפלה פתוחה, מצד שני הלוח ממש ישן ופשוט..מה אתם אומרים?

• 6 תגובות
    • 666 צפיות
  21. אני רוצה להתקין מעבד Pentium D 925 על לוח של אסוס -P5KPL-CM ,אבל ברשימת המעבדים מופיע ,ליד סוג המעבד כך without VT function מה זה אומר ? רשימת המעבדים : http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=6nnVb6RBxd7PhGmt&content=specifications

• 1 תגובה
    • 604 צפיות
  22. היי, יש לי זיכרון CEON 800Mhz 2Gib. אני משתמש במ"ה 64bit ונדמה לי שהכמות הזו של הזיכרון קצת מגבילה אותי. הבנתי גם שב-64bit כמות הזיכרון שהיישומים תופסים היא יותר גדולה. אז השאלה היא בעצם- האם כדי לנצל ממש את היכולת של ה-64bit, כדאי לי להגדיל את כמות הזיכרון (נגיד, להוסיף עוד 2G) ואם אני לא מוסיף, פשוט "לשנמך" ל -32? תודה!

• 7 תגובות
    • 588 צפיות
  23. אני רואה שעכשיו נכנס לאט לאט ה i7 קניתי לא מזמן את המחשב שלי לפני 3 חודשים בערך E8400 1333FSB C2D P43 NEO - F7.1 1GLAN MSI ZOTAC nVIDIA GeForce GTX260 896MB PCIe V2 4gb gEil עם צלעות אלומניום לקירור 800MHZ 1/2TB 32MB SATA 2 של seagate 7200 קירור למעבד ARCTIC COOLING FREAZER 7 PRO מארז של LED+25CM FAN EZCOOL מערכת הפעלה windows vista sp1 x86 heb ספק PFC SPIRE 12CM FAN 550W REAL צורב LG DL עכשיו אני רואה שדנים הרבה על המשחקים החדשים ומה שיכנס אז אני רוצה לדעת אם עדיף לקנות עוד כמה חודשים מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 כדי שהמחשב ישרוד יותר זמן לעתיד אני קונה 1 לארבע/חמש שנים מחשב וחשבתי אם כדאי לקנות עכשיו כי אני מעריך שלאט לאט הquad וה duo ירדו מהשוק * המחשב מיועד למשחקים …

• 3 תגובות
    • 521 צפיות
  24. Started by lexsus,

שלום אני מעוניין לקנות מחשב בתקציב של 3400 ש"ח ואני מתלא בבחירת המעבד אני צריך מחשב שיהיה לי להמון שני טובות וגם מחשב שיהיה חזק לערכיה תוכנות עריכה כבדות כמו פרימיר ווגאס כי אני עוסק בתחום הקולנוע.. ואני לא יודע איזה מעבד כי גם המשחקים חשבוים פה אני רוצה מחשב חזק שיריץ לי משחקים טובים אם אפשרות לשידרוגים בעתיד הרחוק! מה אתם מעציים לי לעשות כי חשבתי לקחת את המעבד של amd Phenom II x4 Quad-Core 920 אבל אמרו לי שהוא חלש למשחקים וזה והוא ברמה בקושי של ה q8200 אז מה כדי לי לקחת (חשוב לא מעבד מעל 1200 שקל!!)

• 3 תגובות
    • 546 צפיות

דיונים חדשים בפורומים