עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by House M.D.,

היי. יש לי לוח Gigabyte 990XA-UD3. החברה מפרסמת את ה"On/off charge" שלה וטוענת שחיבורי ה USB בלוח שלי מספקים פי 3 יותר זרם מחיבורי USB בלוח "רגיל". אבל משום מה הם לא כותבים בדיוק כמה. אני קונה טלפון חדש שצריך זרם של לפחות 1A כדי להיטען מהר. איך אני יכול לדעת אם הלוח שלי יכול לספק את זה? תודה.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  2. תיעוד מפת דרכים מעודכנת של AMD מאשר את הכוונה להשיק את דור ה-Ryzen 2000 כבר ברבעון הראשון של 2018, לכאורה לכתבה

3. Started by sft,

יש לי לוח אם GIGABYTE GA-MA770-UD3 מעבד AMD Phenom II X3 720 וזיכרון PSD22G8002 Patriot Memory (PDP Systems) 400mhz DDR2-SDRAM (יש לי שני סטיקים, כל אחד כ2Gb) הייתי רוצה להוסיף עוד ראם למחשב - ל8 או אפילו יותר , לפי מה שהבנתי עדיף שהזכרונות יהיו מסונכרנים (כלומר, אותו דגם, וכ' ), ולכן הייתי מעוניין להחליף את שני הסטיקים שיש לי בסטיקים חדשים, השאלות שלי 1. לאיזה זיכרון מומלץ להחליף ? האם כדאי לקנות בארץ או בחו"ל ? (ההגבלות על המכס עושות דברים יותר כדאיים לקנות בחו"ל?) 2. לכמה מומלץ להעלות ? בעבודה היומיומית שלי אני חונק את ה3.70 , אני חושב ש8 יספיק, אבל האם מומלץ יותר ? אודה לכם על עזרתכם

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by tom57,

MA770-UD3 AM2+, AM3 770 Chipset, DDR2 1066, PCI-E, HDAudio, 1394a מתאים?

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by udilbaz,

שלום.. היום קניתי כרטיס זיכרון של 2GB 800 MHZ של VIZION משהו כזה .. עכשיו היה לי במחשב 1GB 667MHZ ושאלתי את המוכר שמה האם כדי לי להשים את שניהם.. הוא אמר לי לא זה לא טוב זה יעשה לך בעיות ומסכים כחולים.. ולפי מה שקראתי בנעוץ הבנתי שכדאי לשים את הזיכרון שהיה לי ושתרד המהירות אבל יגדל הנפח שזה יותר אפקטיבי לפי הנעוץ עכשיו אני רוצה תשובה חד משמעית מה כדאי לי לעשות? להוסיף את ה1GB זיכרון או לא? זה יעשה לי בעיות או לא? סתם לידע יש לי מערכת הפעלה WINDOWS7 והוא לוקח לי סתם כך בלי שום תוכנה כ-700-800 MB (לפי מנהל המשימות) זה בסדר?!

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  6. שלום. אני זקוק לפלטפורמה למטרות תכנות כבד עם ריבוי משימות,(וכמובן גם השימושים הרגילים: גלישה באינטרנט וצפייה בסרטי HD ). יש צורך בקימפול קטעי קוד גדולים. נעשה שימוש בו זמנית בשרת MYSQL ובשרת TOMCAT. סביבת העבודה היא Eclipse. לפעמים יש צורך להריץ כמה עותקים של שרת TOMCAT בו זמנית. דרישות החמורה עבור כל אלה יחד זה לפחות 2GB זכרון, עדיף 4, וכן מעבד מרובה ליבות. על pentium e5700 זה עובד בסדר רוב הזמן, אבל אני רוצה פלטפורמה חזקה שתספיק לי להרבה זמן. לא מתוכנן OC. השדרוג היחיד שמתוכנן לעתיד הוא הוספת זכרון. אין צורך ב-USB3. חשבתי ללכת על הפלטפורמה הבאה (ב-KSP): Core i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray 2x2GB G.Skill NQ Edition Dual Channel H67M-D2-B3 s1155 Core i3/i5/i7, …

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by silverpist,

אני רואה המלצות על I5 750, אני רואה שיש גם דגם Q9400, מה עדיף לטווח הרחוק למשחקים ולתוכנות כבדות? הבנתי שI7 זה יחסית יקר מידי לתקופה זו ולא משתלם. אני טועה?

8. Started by TheHungryOne,

לפי המפרט באתר היצרן הלוח תומך ב CF בלבד ולא תומך ב SLI. האם זה באמת אומר שלא ניתן להתקין עליו מערך SLI? או שזה סתם סוג של שת"פ שיווקי בין Gigabyte ל- ATI?

9. בוקר טוב לכולם, אני עובד על מפרט למחשב, לא מיועד למשחקים אבל כן מחשב עבודה חזק. אני בד"כ עובד עם הרבה חלונות פתוחים + מוסיקה ברקע ואימיול לפעמים מחפש לוח אם עם כרטיס מסך מובנה יהיה לי מעבד e5200 ואני ארצה לעשות לו OC האם זה נכון שלא ניתן לבצע OC בלוחות עם כרטיס מובנה? אם לא - על איזה לוח הייתם ממליצים? לגבי תקציב, מוכן להשקיע עד 500 ש"ח אבל יכול להוסיף יותר אם לדעתכם זה יתאים לשימושים שלי תודה רבה!

10. Started by ychig,

חבר שלי משפר את המשחב שלוו, כעת יש לו מעבד amd 3200+ עם 2GB ראם DDR1 וכרטסי מסך 8800GT, כלורמ הוא עכשיו רק צריך לשפר את המעבד שלו, אז האם לקנות מעבד AMD2 והלוח שלו הוא ECS K8 939.kn1 sli lite אז האם לקנות מעבד AMD DUAL CORE או להחליף ללוח שיתמוך בintel core 2 duo ולקנות של אינטל ? (חשוב לציין שהלוח יהיה חייב לתמוך בDDR1) תודה

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  11. שלום חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש ביימים הקרובים הכל יש רק המעבד נישאר בסימן שאלה. המחשב בעיקר למשחקים מה יותר עדיף? E8400 או Q9300 מה יותר חזק ומה ירזיק יותר זמן? המפרט הוא כזה... Core 2 Quad Q9300 Cpu: intel - כנראה... Mather board: gigabyte ga-p35-ds4 Memory: G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL5-5-5-15 4GBPQ Twintech nVidia GeForce 9800GTX 512MB Gpu: OCZ GameXStream 600W PSU SLI Certified Silent 120 mm fan Pcu: Case: nzxt tempest Thermalright ultra 120 extreme cpu cooler cpu cooler: Fan: noctua 120mm case fan silent Hard drive: WD3200 AAKS 16mb SATA2 Mouse: Logitech G5 ‏DVD±RW GH20NS x20 Black SATA LG

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by amig2,

לאיזה מעבד של אינטל אפשר להשוות Athlon 64 5000+ ולאיזה מעבד של אינטל אפשר להשוות Athlon 64 6400+ השימוש הוא משרדי ומשחקים קלים. זה נכון שה-5000 מקביל בערך לאינטל E4600?

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by ymalool,

is 60c is a normal temp ?i have a themaltake 6cu+ on it and 3 fans in my full tower case.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by juve12,

מישהו מכיר את הזכרונות של חברת PNY הזכרונות נקראים OPTIMA MEMORY הציאו לי לקנות 256MB DDR תודה מראש על העזרה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  15. Started by Liorde,

שלום לכולם, אני רציתי בבקשה לקבל הסבר קצר לגבי סוג זכרון DDR שבא בכל מיני דגמים: 2100,2700,3100 מה זה בדיוק הזכרון הזה? הבנתי שצריך לקנות לו לוח אם מיוחד אשר תומך בזכרון מסוג DDR אך האם לכל דגם של DDR יש לוח אם אחר? מהו ההבדל בין המודלים השונים של DDR זה...? תודה, ליאור

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by iyehuda,

למעבד XP-2000 עם DDR מבחינת ביצועים אבל לא פחות חשוב האמינות אשמח לקבל המלצות

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by OR007,

אם יש חברה יותר טובה, תמליצו תודה מראש, OR007

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by imac,

אנשים שלא מבינים והם רואים שמעבדי AMD זולים חושבים ש-AXP2000 זאת אומרת 2000MHZ, בעצם חשבתם למה הם קוראים למעבדים שלהם AXP2000 וזה לא 2000, תצדיקו אותי פה שאנשים שלא מבינים יבינו לא נכון!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by benor,

נתקלתי בזה כבר ולא הבנתי מה זה. זה מין גיבוי לביוס?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  20. לפני שנה שקניתי את המחשב אמרו לי כאן שאין שום סיבה שבעולם לקנות יותר מ-256mb DDR-RAM. היום, חלק משחקים מקרטעים בצורה מעצבנת ביותר עם כמות זיכרון כזאת (במיוחד שה-XP לוקח כמעט חצי מזה). אז בקיצור, למרות המחיר הגבוה מדי, אני כנראה אשכנע את ההורים שלי לקנות לי עוד 512mb זיכרון... ה-TRANSCEND הם הכי זולים שיש? אני לא ארגיש בהבדל מזכרונות של חברות אחרות נכון? אני לא מתכנן OC... אפשר לסמוך על החנות Simpletech? בכל מקרה, תמליצו לי מה כדאי לי לעשות... תודה.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by Refael Azi,

שלום, האם מישהו מכיר חנות בישראל המביאה את לוחות ה Mini ITX של VIA? אם כן אשמח לדעת את שם החנויות ואם אפשר גם את המחירים..

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  22. Started by imac,

אחרי שנגמר לחנות המלאי של הלוח שלי אז הציעו לי להחליף באחת הלוחות הללו: ABIT KX7 333 GIGABYTE GA-7VRXP REV 2.0 Chaintech 7VJL APOGEE KT333 AMD מה כדאי? ובבקשה אפשר נימוקים?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by Moo^Moo,

באתר של סימפלטק, כאשר אני בונה מחשב שמתי לב לזיכרונות האלו. 444 MHZ, זה 3500+, הלוחות לדוגמת EPOX 7RDA תומכים במהירויות כאלו? הוא O\C טוב? +שאלה: עד איזה מהירות מעבד תומך הEPOX 7RDA, חושב לירכוש.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by ofcourse,

מה היתרונות של Leadtek K7NCR18D על MSI 333? ומה עדיף מבחינת מהירות זכרון 256 בבאס מהיר או 512 בבאס איטי יותר , בהנחה שלא אכפת לי להוסיף את ה 200-300 שקל הפרש במחיר?

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  25. יש לי את הלוח GA-M61P-S3 המחשב קצת איטי וגם קצת ישן אז חשבתי לשדרג לו את הזכרון. ראיתי שכבר מוכרים DDR3 ורציתי לשאול: האם מדובר בהבדל משמעותי בין DDR2 ל-DDR3? האם זה מתאים ללוח שלי? האם כדאי להעדיף אותו? אני חושב שמתישהו בשנה הקרובה אחליף את המעבד ואולי גם את הלוח אז אם אני קונה עדיף שיהיה משהו שיוכל לעבור איתי למחשב החדש

• 10 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.