מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,790 דיונים בפורום זה
-
שלום רב החלטתי ללכת על מעבד AMD Phenom X3 Triple-Core 720be לוח אם GA-MA790FXT-UD5P שזה DDR3 ואני מתקשה לבחור זיכרון מתעים אני מעניין בעדית לעסות CF ועוד שעלה העים הלוח הנל טוב לO.C העיקר התכנים שלי זה משחקים ואינטרנת אפשר גם לחרוג עד 650
-
- 3 תגובות
- 490 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום אני עובד כרגע עם מחשב עם הנמפרט הנ"ל: מעבד : E2180 INTEL לוח אם : asus p5q se זיכרון : DDR 2 4 GB OCZ כרטיס מסך Nvidia 9600GT דיסק :WD 500 GB 7200 גוף קירור של זלמן על המעבד. החלטתי שהגיעה העת לשדרג את המעבד למשהו קצת יותר מתקדם שייתן לי להפעיל Virtual XP על Windows 7 ובכלל קצת לשדרג. בקיצור - איזה מעבד אתם ממליצים בטווח של 500 ש"ח ? שיכיל אפשרות להפעיל את ה XP . תודה יפתח
-
- 1 תגובה
- 423 צפיות
-
-
מספר שאלות ובקשה להמלצה: 1. היכן אני יכול למצוא סקירה טובה של המעבדים שיש היום בשוק? אני מחפש בעיקר משהו מילולי עם הסברים על ההבדלים הטכנולוגיים בין המשפחות וסקירה של המעבדים השונים בכל משפחה. עם השוואות ביצועים כמובן, אבל קצת פחות צ'ארטים ממה שיש בטום'ס ויותר סיכומי, ובעיקר יותר מעודכן. אני אשמח גם לאיזשהו הסבר מקוצר מאחד מהמומחים בפורום על ההבדלים בין המרובעים הנוכחיים של אינטל ו-AMD. ושאלה ספציפית - איך אני משווה בין ה-cache של שתי החברות, כאשר כל אחת משתמשת בדרגות שונות של cahce ובכמויות שונות לחלוטין? 2. ראיתי מספר פעמים שצוין כי ניתן לקנות את ה-q6600/6700 באזור ה-800-900 שקל. באיזו חנות נורמלית בה אני יכול להזמין מחשב שלם אפשר למצוא אותם במחירים האלה? ברוב החנויות …
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי שני לוחות ישנים שאני הולך להרכיב מהם מחשב פשוט. הלוח הראשון הוא ASUS P4S800D-X ואפשר למצוא עליו כאן: http://usa.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=12&l3=45&model=407&modelmenu=1 הוא עם צ'יפסט של SIS. הלוח השני הוא של ASROCK דגם P4VM800 עם צ'יפסט של VIA http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P4VM800 אין ביניהם הבדל משמעותי בתכונות או בביצועים. השאלה היא מה נראה לכם לוח יותר טוב או יותר אמין לאורך זמן, במיוחד אם למישהו היה נסיון עם הלוחות הללו.
-
- 5 תגובות
- 558 צפיות
-
-
קראתי מאמרים ושאלות נפוצות שהעלתם, כל הכבוד על ההשקעה. ישנו משהוא אחד שאני מתלבט עליו בגלל קניית מחשב. אני מתכוון לרכוש לוח אם של gigabyte וישנם כל מיני מחירים. מה ההבדל בין הלוחות שמייקר אותם? הרי בדגמים הפשוט יותר יש גם כרטיס גרפי מובנה, ואילו בחדשים לפי מה שראיתי אין. אז מה באמת ההבדל בין לוח אם שעולה 250 שח ל-1300 שח. הרי לויסטה ולווינדוס 7 לא ראיתי שיש דרישות ללוח אם ספציפי. אשמח לקבל הסבר מקיף לנושא. תודה
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לכל מומחי זכרון שלום רב, לפני כמה ימים רכשתי בחו"ל (E-BAY) זכרון של MUSHKIN אך כאשר הגיע הזכרון לביתי לא הצלחתי לגרום לו לעבוד על הזכרון רשום 2GB HP2-8500. עכשיו שאלת המיליון דולר מה משמעות של 8500? ןהאם יש סיכוי שהלוח אם לא תומך בו או שקיבלתי זכרון פגום? נ.ב הבנתי שSKYPC הם יבואנית רשמית של MUSHKIN בארץ, האם יש סיכוי להחלפה כי לזכרון יש LIFE TIME WARRANTY או שחייבים את הקבלה? אגב זה הלינק של הקניה ותודה מראש על שיטוף הפעולה... http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&item=280336028023 לינק לאתר היצרן http://www.mushkin.com/doc/products/memory_detail.asp?id=632
-
- 8 תגובות
- 878 צפיות
-
-
עד כמה מורגש ההבדל בין dual core לcore2due באיזה ישומים במיוחד ובאיזה ישומים לא? תודה.
-
- 4 תגובות
- 598 צפיות
-
-
בשביל חבר... זה המחשב שלו-מצ"ב תמונה 1. המחשב שלו נתקע בהתכתבות בפיסבוק כי זה אקספלוור 6 - לא מסתדר עם פיסבוק טוב . ולכן יש אפשרות או להתקין פרי פוקס או אקספלוור 7 . עדיף 7 בגלל ששם עובד ועולה כל הרכיבים ולא כל הזמן צריך לעדכן את זה כמו פרי פוקס שהיא בכלל לא מבינה נדה במחשבים . 2. יש לו בעיה עם העלאת תוכנות תמונות וקבצים , ואני אמרתי לו שלא נראה לי שכדאי להשקיע במחשב כזה ישן , מה דעתכם בנושא האם אפשר להוסיף לו RAM? והאם זה משתלם ? אם אני יסדר לו את המחשב : 1. אני ישדרג לו לSP3 שגם ככה יהיה לו אקספלוור 7 ויסתדר לו כל הבעיה עם האינטרנט וכל מיני בעיות דומות . 2. יכנס לmsconfig ויפסיק לו כל מיני תוכנות שעובדות פתאום בהדלקה עם המחשב . 3. מה אם RAM להמליץ לו לקנות , או לא שווה …
-
- 1 תגובה
- 499 צפיות
-
-
היי חברים, Asrock G31M-S (תקןMicroATX ) http://tinyurl.com/dzohak ערכת שבבים: G31 + ICH7 כרטיס גראפי מובנה: GMA 3100 זיכרון: שני מודולים מסוג DDR2, מהירות מקס' 1066Mhz, נפח מקס' 8GB SATA: ארבע יציאות פאנל אחורי: חיבור סריאלי, חיבור VGA, סאונד 6 ערוצים מחיר: 250 עד 300 ש"ח קיבלתי אותו מתנה, לשימוש עם E5200, יש לי 2 שאלות: מה החסרונות של הלוח, והאם ניתן להשתמש איתו ב RAID [0,1,0+1,1+0] מה להוסיף לשני הרכיבים הללו על מנת לעשות את הצירוף טוב יותר (וגם לבצע OC בינוני שיחזיק מעמד לשנתיים) ? המחשב ישמש לשימושי גלישה, ומשחקי אונליין (לא משהו כבד במיוחד). עדיף בתקציב של לא יותר מ900 ש"ח (חריגה מקסימלית של 150 ש"ח)
-
- 1 תגובה
- 771 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש לפני איזה שלושה ימים והכול עובד סבבה טיל מריץ משחקים על גבוה כמו שצריך ושציפיתי אבל עכשיו אחרי שעברו יומיים שלוש (יש לי ויסטה) אז רשום אתם יודעים בצד את כמות הזיכרון שהמחשב צורך ורשום 85 אחוז וזה לא הגיוני בכלל יענו המחשב לא עושה כלום כלומר במנוחה והוא צורך 85 אחוז והסתכלתי במנהל משימות שום דבר כבד או משהו בסגנון פתוח שמה ומה שמוזר ביום הראשון של המחשב כמות צריכת הזיכרון הייתה גג 40 אחוז בפעולה, אז לשאלתי יש בעייה עם הזיכרון או שיש בעייה עם החיישנים שמראים את הנצילות!? וכמות הזיכרון היא 2GB ויש לי עוד שאלה יש לי 1.5GB נוסף אבל בתדר 667 ומה שמחובר למחשב הוא 800 אז אתם ממליצים לי לחבר גם אותם ? זה ישפר או יזיק? ואם אני ירגיש את זה במשחקים או שעדיף לחסוך כסף ו…
-
- 3 תגובות
- 474 צפיות
-
-
כמו שכתוב למעלה צריך תוכנה או כל דרך אפשרית להורדת ליבות כמובן עם אפשר הסבר,צריך גם לדעת האם זה בטיחותי או עם יש איזה שהוא סיכון בפעולה שכזאת ? תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 652 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לעשות עדכון בביוס ללוח שלי מדגם GA-EP35-DS3R rev 2.1 הבנתי שיש תוכנה בשם bios@ שבעצם מעדכנת אוטומטית את הביוס.. איך בדיוק היא עובדת ? בנוסף,מישהו יכול לתת לי לינק לעדכון ביוס האחרון של הדגם הנ"ל ולהסביר לי בדיוק איך לעבוד עם התוכנה ? חשוב לציין שזו הפעם הראשונה שאני עושה עדכון ביוס ושאין ברשותי כונן פלופי. מצורפת תמונה של הגירסה האחרונה של הביוס: [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 627 צפיות
-
-
מהו המפרט המלא שלך? אילו בשימושים מדובר?
-
- 3 תגובות
- 649 צפיות
-
-
שלום, האם לוח אם MSI G31 M4 +FW הוא מתאים לE7400, האם ידוע לכם מחירו? האם במחיר דומה ניתן לרכוש לוח טוב יותר או מתאים יותר? בתודה דני
-
- 5 תגובות
- 983 צפיות
-
-
יש לי היום לוח אם של אינטל sorrento d945GNT ומעבד Penium D940 קיבלתי מעבד "חדש" Q9450 ואני רוצה לקנות לוח אם ואולי גם זיכרון. אני מתלבט אם לקחת את הgigabyte ep43-ds3l או לוח עם chipset p45 הבעיה היא שעכשיו יש לי 2GB זיכרון במהירות 667, וה P45 תומך רק במהירות 800 מינימום. האם שווה להשקיע בלוח אם עם chipset מתקדם יותר וכבר להחליף גם את הזכרונות, או שאולי עדיף לקחת את ה P43 ומקסימום אח"כ להוסיף לו זכרונות ?
-
- 9 תגובות
- 663 צפיות
-
-
קראתי פה בפורום שאנשים לא ממליצים על GA-P73VM-S2H בתור לוח אם, בלוח הזה יש את כל היציאות שאני צריך כולל SPDIF והוא זול משמעותית מה G41, בשילוב על ATI 4350 וE5200 האם הוא כן יספיק לי לעבודה שוטפת לתכנים כמו סרטים של BLURAY שכורים/קנויים?
-
- 3 תגובות
- 632 צפיות
-
-
יש לי לוח אם של GIGABYTE דגם P35-DS3L עם 2 ג'יגה זיכרון DUAL CHANNEL של CORSAIR עם 800MHZ,שידרגתי לווינדווס 7 ועכשיו אני מעוניין לקנות עוד 4 'גיגה DUAL CHANNEL, 800 MHZ. הסכום שאני מוכן להשקיע הוא פלוס מינוס 300 שקל אבל אם צריך יותר אני מוכן לשמוע המלצות. על מה אתם ממליצים? תודה
-
- 1 תגובה
- 465 צפיות
-
-
12gb 6 x 2gb OCZ DDR3 1333mhz PC3 10600 RAM-Memory זה 12 ג'יגה ראם 6 כרטיסים שכל אחד מהם 2 ג'יגה , עכשיו השאלה : הדגם הזה מתאים למעבד Intel Core2 Extreme Quad QX9770?
-
- 10 תגובות
- 571 צפיות
-
-
אהלן, יש לי מעבד שקיבלתי Q9450, ואני רוצה לקנות לוח אם וזיכרון, הלוח אם שכבר המליצו לי עליו בנושא אחר שהעליתי הוא Gigabyte EP43-DS3L שעולה בערך 450 ש"ח אני מעוניין בזכרונות, 4GB, הבנתי שלקחת את ההכי זולים וזה יהיה מספיק, אבל אני מעדיף זכרונות קצת יותר יקרים, עם גופי קירור ויעילות גבוהה יותר מאשר ב 250 ש"ח. יש למישהו המלצה לזכרונות טובים במחיר של עד 350 ש"ח ? - אם צריך אפשר לחרוג ב איזה 50 ש"ח
-
- 1 תגובה
- 439 צפיות
-
-
אני קראתי במספר מקומות ועדיין לא הבנתי מה כל התזמונים אומרים , ולמה מציינים רק את ה CL בד"כ. אולי אפשר לקבל איזה הסבר קצר ומהיר ?
-
- 2 תגובות
- 989 צפיות
-
-
היי לכולם, אני עובר לחו"ל ומתכוון לקנות מחשב שישמש אותי שם בעיקר לאינטרנט. אבל חשוב לי מידי פעם שהוא יוכל להפעיל משחקים על הגדרות מינימליות+. חשוב לציין שאני לא מחפש מפרט מפוצץ בגלל שאני עדיין לא בטוח לגבי זמן השהות שלי שם. הדגש כאן הוא על מקסימום ביצועים לתקציב מינימלי, למרות שאין תקציב מוגדר. הלכתי על מפרט מבוסס AMD כי הפרש המחירים בין Intel ל-AMD משמעותי, לפחות ביחס לביצועים. אתם מוזמנים לראות כאן: http://www.tigerdirect.com/applications/Category/category_cpu.asp?name=CPUs-(Processors)&. בניתי את המפרט ב-www.TigerDirect.com Gigabyte MA74GM-S2 http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=4410131&sku=G452-1005 על הלוח יש HD2100 מובנה…
-
- 3 תגובות
- 499 צפיות
-
-
שלום, אני יודע שהלוח תומך ב SPDIF לפי המפרט שלו אבל כשאני מסתכל על החיבורים מאחורה לא ראיתי את היציאה הזאת. האם הוא מגיע עם חיבור כזה או שאני אצטרך לקנות במיוחד? אם כן איפה אפשר לקנות את זה וכמה זה עולה? תודה.
-
- 1 תגובה
- 790 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, אני מתלבט בין השניים. המחירים דומים מאד. הצלחתי להבין שאחד הוא משולש ליבה והשני מרובע. מה ההבדלים מעבר לכך? מי ייתן ביצועים עדיפים? כיום? ובעתיד? למשחקים? לתוכנות? מי יותר מומלץ בכללי? תודה ושבוע טוב.
-
- 2 תגובות
- 582 צפיות
-
-
יש לי את הלוח אם הזה ASUS P5W DH Deluxe עכשיו מחווברים אליו כבר כמה HD ראיתי פה שכבר דיברו על כרטיסי הרחבה יש לי עוד איזה 4 דיסקים קשיחים שאני צריך לחבר יש איזה כרטיס הרחבה של 4 ? ומה כל העיניין הזה של הבוט? ומה העיניין עם המיהירות שעדיף לחבר ל PCIE ולא לPCI רגיל? ראיתי את זה בנתיים איך הוא ? http://www.cobrapc.co.il/Product.asp?productid=3176
-
- 4 תגובות
- 942 צפיות
-
-
שלום לכולם... יש לי שאלה בקשר לתאימות זכרונות עריכה: אם יש לי זיכרונות ECC REG של שרת אני יכול להוסיף להם זכרונות רגילים וזה גם יעבוד? נגיד לי זיכרון במחשב של 667MHZ DDR2 KINGSTON אז אני יכול לשים חברה אחרת למשל 667MHZ DDR2 KINGSTON? והאם חייב שהזכרונות יהיו באותה מספר CL? תודה לעונים!
-
- 4 תגובות
- 622 צפיות
-