עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום לכולם, המעבד מיועד למטרות משחקים, ועבודה עם Matlab. אני לא מתכנן OC. כבר די "ננעלתי" על ה Phenom 720BE אשר מחירו כ ~800 שקלים, אך ראיתי שגרסת ה-710 נמכרת בכ-700 ש"ח. האם ההבדל בין שני המעבדים משמעותי? ומה הכוונה בכלל בביטוי Black Edition - מה זה אומר? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 668 צפיות
  2. Started by shemiraz,

בהתחשב בעובדה שאצטרך לקנות גם לוח אם חדש וגם זכרונות חדשים אם אבחר ב core i7 האם אפשר להסתפק ב q9650 או ב q9550 שכן המעבדים עצמם עולים בערך אותו דבר האם ההבדל בביצועים יהיה משמעותי? המטרה היא משחקים ואל תגידו לי לקנות e8400 כי זו לא השאלה שלי אני משדרג ל 4 ליבות בלבד.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  3. חיפשתי בפורטל שאלה דומה, ולא מצאתי. אז הרשיתי לעצמי לשאול - יש לי זיכרון 1 ג'יגה במהירות 667Mhz קניתי זיכרון נוסף של שני ג'יגה במהירות 800Mhz ואז התחילו הבעיות..... 1. המחשב לא מזהה את הזיכרון החדש {גם אם הוא לבד בלי הישן} בשני הסלוטים. כשאני שם בסלוט הראשון המחשב נדלק אבל מפסיק להגיב מיד. הוא אפי' לא מגיע לתפריט הביוס. כשאני שם בסלוט השני הוא עושה ציפצוף של בעיית זיכרון. 2. כשאני מחבר את הזיכרון גם הישן לסלוט השני ומפעיל את המחשב זה עושה לי את הציפצוף של בעית זיכרון, הוא פועל רק מהסלוט הראשון. עושה לי רושם שהסלוט השני לא תקין.... מה לדעתכם יכולה להיות הסיבה שהמחשב לא עולה עם הזיכרון החדש?? אגב, בדקתי, הלוח אם כן תומך במהירות של 800Mhz . תודה............

• 8 תגובות
    • 568 צפיות
  4. ההורים שלי החליטו לפנק את אח שלי הקטן במחשב חדש.. הם רוצים להשקיע במחשב כמה שפחות כנראה משהו ב1700 שקל. לי כרגע יש מחשב סבבה - E6300 2GB 8800GT ENERMAX LIBERTY 400W וחשבתי לעצמי - במקום לקנות E7400 ולוח אם רגיל, להוסיף קצת כסף מעצמי - ולקנות מעבד ולוח אם טובים לOC ולהביא לאח שלי במקומם את הE6300 + הלוח אם שלי (שאינו מתאים לOC) בעבר פחדתי לעשות OC. אבל אני יודע שבלי שינוי מתח זה אמור להיות ממש פשוט.. וכיום אני מעוניין לעשות זאת.. השימוש הוא למשחקים כבדים! התקציב - אני מוכן להשקיע בדבר שהכי שווה ביחס ביצועים/מחיר. אז איזה מעבד אתם ממליצים לי, איזה לוח אם, ואיזה זיכרונות? ואם צריך איזה מאוורר למעבד? המטרה להגיע לOC כמה שיותר גבוה.. בלי שינוי מתח, ובלי סיכון למעבד.

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. אהלן חברים חדש בפורום אבל לא חדש בתחום, ההתלבטות היא כזו: בין מעבד Q9550 ל Q9650 ההפרש במחיר הוא כ300 ש"ח עשיתי חיפושים חוזרים ונשנים באתר ובביקורות וכו'.. ועדיין אני לא סגור על הבחירה. המחשב מתוכנן לשרת אותי בעתיד קרוב ל5 שנים (עד כמה שעתיד קיים בעולם זה) ידוע לי שלמשחקים אתם ממליצים על E8400 אבל המחשב לא הולך לשמש רק למשחקים,מי יודע למה ישמש בעתיד. התלבטות נוספת היא לגבי ספק מבקש המלצתכם שהנתונים הטכניים החשובים השלו הוא: מעבד הנ"ל+כרטיס מסך מסוג GTX 260 וזיכרון 4 גיג'ה והשאר סטנדרט. בתודה מראש לעוזרים, דודי.

• 7 תגובות
    • 612 צפיות
  6. למפרט של בסביבות 2000 שח הוצעו לי הרכיבים הבאים: Intel Dual Core E5200 2.5Ghz Tray Cooler Master Socket 775 Gigabyte GA-P31-ES3G P31 CHIPSET G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 1000 CL5-5-5-15 - F2-8000CL5D-4GBPI הם צריכים להחזיק OC בצורה טובה (גם לכ"מ). במחירים סביב אלו של הרכיבים הנל האם יש הצעות שיפור/יעול? תודה

• 11 תגובות
    • 605 צפיות
  7. Started by Tash1978,

שלום לחברי הפורום אני עובד כרגע עם מחשב עם הנמפרט הנ"ל: מעבד : E2180 INTEL לוח אם : asus p5q se זיכרון : DDR 2 4 GB OCZ כרטיס מסך Nvidia 9600GT דיסק :WD 500 GB 7200 גוף קירור של זלמן על המעבד. החלטתי שהגיעה העת לשדרג את המעבד למשהו קצת יותר מתקדם שייתן לי להפעיל Virtual XP על Windows 7 ובכלל קצת לשדרג. בקיצור - איזה מעבד אתם ממליצים בטווח של 500 ש"ח ? שיכיל אפשרות להפעיל את ה XP . תודה יפתח

• 1 תגובה
    • 432 צפיות
  8. שלום חברים, יש לי אח שמתגורר בארה"ב ,הוא חוזר לביקור של חודש ב21 למאי, אני רוצה לנצל את זה ולקנות מעבד חדש שירים לי את המערכת קצת, כמה שאלות: 1. האם הבדלי המחירים כאלה גדולים ששווה בכלל? 2. מכס? משהו? יש בעייה עם זה? אני צריך רק את המעבד עצמו. 3האם הלוח שלי יגביל אותי? ראו מפרט בצד. אז איזה מעבדים מומלצים? ד"א, כפי שציינתי בכותרת, התקציב אינו מוגבל, אחי לא ראה אותי כמה שנים ,אפשר לנצל אותו ,הוא מרגיש חייב . תודה מראש על העזרה.

• 16 תגובות
    • 924 צפיות
  9. שלום רב החלטתי ללכת על מעבד AMD Phenom X3 Triple-Core 720be לוח אם GA-MA790FXT-UD5P שזה DDR3 ואני מתקשה לבחור זיכרון מתעים אני מעניין בעדית לעסות CF ועוד שעלה העים הלוח הנל טוב לO.C העיקר התכנים שלי זה משחקים ואינטרנת אפשר גם לחרוג עד 650

• 3 תגובות
    • 499 צפיות
  10. יש לי שני לוחות ישנים שאני הולך להרכיב מהם מחשב פשוט. הלוח הראשון הוא ASUS P4S800D-X ואפשר למצוא עליו כאן: http://usa.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=12&l3=45&model=407&modelmenu=1 הוא עם צ'יפסט של SIS. הלוח השני הוא של ASROCK דגם P4VM800 עם צ'יפסט של VIA http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P4VM800 אין ביניהם הבדל משמעותי בתכונות או בביצועים. השאלה היא מה נראה לכם לוח יותר טוב או יותר אמין לאורך זמן, במיוחד אם למישהו היה נסיון עם הלוחות הללו.

• 5 תגובות
    • 564 צפיות
  11. אהלן, אני כרגע עם המעבד הנ"ל ומתכוון לקנות מחשב חדש. המעבד שלי כרגע על 3GHZ, סתם עניין אותי מאוד לדעת, מדוע מעבד כמו E8400 שעל אותה המהירות יתן ביצועים בהרבה יותר חזקים מהמעבד שיש לי כרגע? אני מודע לארכיטקטורה חדשה וכו' ועל כך שיש לו 6MB זכרון מטמון ולשלי רק 2. אבל מה באמת משפיע כאן? עד כמה הביצועים של ה E8400 יהיו טובים יותר? לקחתי לדוגמא את המעבדים האלו סתם ככה כי עניין אותי עד כמה יהיו הפרשי הביצועים גדולים. למשל במשחקים, מה זה אומר שאני אקבל יותר FPS במעבד החדש אל מול הישן, אבל בכמה, והאם בצורה קריטית וגדולה? או שזה בא לידי ביטוי בדברים הקטנים, כמו פתיחת קבצי אקסל וכדומה?

• 39 תגובות
    • 2k צפיות
  12. שלום. יש לי כרגע 2 ג'יגה זיכרון ואני מעונין להוסיף, אני לא כל כך בקיא בעיניין הזכרונות ואני לא יודע מה מומלץ מה לא מומלץ. אני מעונין ליקנות עוד 2 ג'גה אבל שיהיו בסלוט אחד, האם זה אפשרי? יש לי ווינדוס XP32 והבנתי שהוא לא יתמוך ה 4 ג'גה האם זה נכון? ויש את כל עינין המהירויות האם זה משנה שהם יהיו יותר מהירים מהזכרונות שיש לי? אשמח לעזרה תודה מראש לעוזרים

• 10 תגובות
    • 589 צפיות
  13. Started by אחים באמת,

בשביל חבר... זה המחשב שלו-מצ"ב תמונה 1. המחשב שלו נתקע בהתכתבות בפיסבוק כי זה אקספלוור 6 - לא מסתדר עם פיסבוק טוב . ולכן יש אפשרות או להתקין פרי פוקס או אקספלוור 7 . עדיף 7 בגלל ששם עובד ועולה כל הרכיבים ולא כל הזמן צריך לעדכן את זה כמו פרי פוקס שהיא בכלל לא מבינה נדה במחשבים . 2. יש לו בעיה עם העלאת תוכנות תמונות וקבצים , ואני אמרתי לו שלא נראה לי שכדאי להשקיע במחשב כזה ישן , מה דעתכם בנושא האם אפשר להוסיף לו RAM? והאם זה משתלם ? אם אני יסדר לו את המחשב : 1. אני ישדרג לו לSP3 שגם ככה יהיה לו אקספלוור 7 ויסתדר לו כל הבעיה עם האינטרנט וכל מיני בעיות דומות . 2. יכנס לmsconfig ויפסיק לו כל מיני תוכנות שעובדות פתאום בהדלקה עם המחשב . 3. מה אם RAM להמליץ לו לקנות , או לא שווה …

• 1 תגובה
    • 506 צפיות
  14. Started by nilrem3,

היי חברים, Asrock G31M-S (תקןMicroATX ) http://tinyurl.com/dzohak ערכת שבבים: G31 + ICH7 כרטיס גראפי מובנה: GMA 3100 זיכרון: שני מודולים מסוג DDR2, מהירות מקס' 1066Mhz, נפח מקס' 8GB SATA: ארבע יציאות פאנל אחורי: חיבור סריאלי, חיבור VGA, סאונד 6 ערוצים מחיר: 250 עד 300 ש"ח קיבלתי אותו מתנה, לשימוש עם E5200, יש לי 2 שאלות: מה החסרונות של הלוח, והאם ניתן להשתמש איתו ב RAID [0,1,0+1,1+0] מה להוסיף לשני הרכיבים הללו על מנת לעשות את הצירוף טוב יותר (וגם לבצע OC בינוני שיחזיק מעמד לשנתיים) ? המחשב ישמש לשימושי גלישה, ומשחקי אונליין (לא משהו כבד במיוחד). עדיף בתקציב של לא יותר מ900 ש"ח (חריגה מקסימלית של 150 ש"ח)

• 1 תגובה
    • 782 צפיות
  15. אני מתכנן לקנות מחשב לעריכת וידאו שישמש לעבודה בתוכנות premiere ו- after effects. 1. את המחשב אני אקנה ב- ksp (אלא אם כן למישהו יש המלצה לחנות אחרת באיזור תל אביב) 2. אני מאוד אשמח אם את המחירים ואת החלקים עליהם אתם ממליצים תוציאו מהאתר של ksp (זה לא ממש נוח אם אתם ממליצים על חלק ממש טוב, אבל אין אותו ב- ksp, כי אז זאת המלצה שלא תעזור לי בכלום...) 3. התקציב שלי לכל המפרט הוא 3500 ש"ח 4. לא מעוניין ב- OC 5. רמת השקט חשובה לי, אך לא על חשבון ביצועים. 6. השימושים יהיו עריכה, וקצת אופיס ואינטרנט ברמה בסיסית. אז- נתחיל בחלקים שאני סגור עליהם- כונן קשיח- WD 2x500GB 7200RPM, 16MB, SATA II (שניים- אחד למערכת הפעלה והשני לעריכה) צורב- LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA זכרונות- 2x2G…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. אוקי אני צריךך זיכרונות בסביבות 260 +- ש"ח של 4 ג'יגה חשבתי ללכת על אלו של OCZ http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_6400_value_series_2gb_edition איך הם ??? אשמח לביקרות על זיכרונות אלו איך הם .? [מתוכננןן בעתיד הטיפה יותר רחוק [חצי שנה] OC]

• 5 תגובות
    • 646 צפיות
  17. תודה לכל העוזרים

• 4 תגובות
    • 574 צפיות
  18. Started by orninyo,

עד כמה מורגש ההבדל בין dual core לcore2due באיזה ישומים במיוחד ובאיזה ישומים לא? תודה.

• 4 תגובות
    • 604 צפיות
  19. קניתי מחשב חדש לפני איזה שלושה ימים והכול עובד סבבה טיל מריץ משחקים על גבוה כמו שצריך ושציפיתי אבל עכשיו אחרי שעברו יומיים שלוש (יש לי ויסטה) אז רשום אתם יודעים בצד את כמות הזיכרון שהמחשב צורך ורשום 85 אחוז וזה לא הגיוני בכלל יענו המחשב לא עושה כלום כלומר במנוחה והוא צורך 85 אחוז והסתכלתי במנהל משימות שום דבר כבד או משהו בסגנון פתוח שמה ומה שמוזר ביום הראשון של המחשב כמות צריכת הזיכרון הייתה גג 40 אחוז בפעולה, אז לשאלתי יש בעייה עם הזיכרון או שיש בעייה עם החיישנים שמראים את הנצילות!? וכמות הזיכרון היא 2GB ויש לי עוד שאלה יש לי 1.5GB נוסף אבל בתדר 667 ומה שמחובר למחשב הוא 800 אז אתם ממליצים לי לחבר גם אותם ? זה ישפר או יזיק? ואם אני ירגיש את זה במשחקים או שעדיף לחסוך כסף ו…

• 3 תגובות
    • 479 צפיות
  20. שלום ! אני צריך המלצה ללוח האם הטוב ביותר שניתן להשיג, שמתאים ל-Intel C2D E6300, ושיתמוך ב-DDR2 התקציב הוא עד כ-600 ש"ח תודה! אייל

• 25 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. קראתי מאמרים ושאלות נפוצות שהעלתם, כל הכבוד על ההשקעה. ישנו משהוא אחד שאני מתלבט עליו בגלל קניית מחשב. אני מתכוון לרכוש לוח אם של gigabyte וישנם כל מיני מחירים. מה ההבדל בין הלוחות שמייקר אותם? הרי בדגמים הפשוט יותר יש גם כרטיס גרפי מובנה, ואילו בחדשים לפי מה שראיתי אין. אז מה באמת ההבדל בין לוח אם שעולה 250 שח ל-1300 שח. הרי לויסטה ולווינדוס 7 לא ראיתי שיש דרישות ללוח אם ספציפי. אשמח לקבל הסבר מקיף לנושא. תודה

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by KF,

שלום לכולם אני רוצה לעשות עדכון בביוס ללוח שלי מדגם GA-EP35-DS3R rev 2.1 הבנתי שיש תוכנה בשם bios@ שבעצם מעדכנת אוטומטית את הביוס.. איך בדיוק היא עובדת ? בנוסף,מישהו יכול לתת לי לינק לעדכון ביוס האחרון של הדגם הנ"ל ולהסביר לי בדיוק איך לעבוד עם התוכנה ? חשוב לציין שזו הפעם הראשונה שאני עושה עדכון ביוס ושאין ברשותי כונן פלופי. מצורפת תמונה של הגירסה האחרונה של הביוס: [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 636 צפיות
  23. מהו המפרט המלא שלך? אילו בשימושים מדובר?

• 3 תגובות
    • 654 צפיות
  24. Started by King omri,

הזמנתי מחנות מוכרת מחשב מבוסס COREI7 בחרתי את גרסת ה TRAY והוספתי קרור משופר למעבד. התקשרו אלי מאותה חנות והציעו לי לקחת את ה BOX במקום ה TRAY אמרו שהוא מגיע רק עם 3 שנים אחריות ושהוא לא טוב לאוברקלוקינג. לא אכפת לי מעניין האחריות ואת המאורר המקורי אני לא צריך, העובדה שלא ניתן לעשות לו אוברקלוקיגנ מפריעה לי ואני כן מעוניין באוברקלוקינג (40%) מא אומרים שווה להוסיף 150 שקל ל BOX או שהם סתם מערבבים אותי. תודה ואודה עם תוכלו לענות בהקדם כי כרגע ההזמנה שלי ב HOLD. תודה שמוליק

• 30 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. היי כבר בחרתי חלקים עכשיו נשאר לקחת אחת מערכות השדירוג השימוש הוא גיימינג ובדיקת יחס הביצועים \ שקל לאחר OC E5200 http://www.skypc.co.il/sg_product~IE5200ay~3~0.htm לוח P43 http://www.pcnow.co.il/product.asp?productid=7007&CatCode=232 קירור ב120שח או החלופה המעניינת מבית AMD מעבד AMD 7750 BE 320שח http://www.skypc.co.il/pl_product~AMD1282~60~0.htm לוח GB 790GP 290שח http://mcomp.co.il/product_info.php?cPath=183_184_187&products_id=243 קירור מעבד Xigmatek HDT-S963 120שח http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=1692

• 9 תגובות
    • 655 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.