מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,793 דיונים בפורום זה
-
שלום אני אוהב לעיין בעיתונים במדורים של מחשבים וכדומה, ואני כל הזמן רואה שם לוחות אם משולבים עם כרטיס מסך וכאלה שלא. אז לפעמים שאני מסתכל במפרטים מציינים שם במיוחד שאין כרטיס מסך משולב כאילו זה משהו לא טוב, ואין לי מושג מה זה אומר( אני יודע פיזית איפה זה ). מישה יכול להסביר לי מה ההבדל ביניהם? ומה השלכות של כרטיס מסך כזה או כזה? תודה רבה לעוזרים.
-
- 16 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לפני כשבועיים קניתי לוח זה ואני יודע שקיים בו כרטיס קול 2 ערוצים שמשנים משהו הוא 6 ערוצים כיצד עושים זאת??? האם כדאי להחליף לוח זה ל VRXP בגלל הRAID וLAN OB אך איני רוצה שהיציבות תיפגע
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
לוח (פרוטוטייפ) של חברת IWILL ה DK8ES תומך ב 16GB זכרון, 2 * PCX בתצורת SLI של NVIDIA דורש מארז בתקן Extended ATX (יש אחד של קומפיוקייס ב 450 שקל ). החברה מיתכוונית להוציא עוד מספר לוחות כפולי שקעים על בסיס NF3 ו NF4. מקור: http://www.xbitlabs.com/news/mainboards/display/20040914021846.html http://www.theinquirer.net/?article=18444 הערה: צריך לזכור שכל שקע 940 כזה תומך גם במעבד כפול ליבות שייצא בעוד 7-8 חודשים. האתגר כעת הוא על יצרניות התוכנה, לספק לשוק הפרטי תוכנות שיודעות לנצל ריבוי מעבדים כי החומרה כבר מוכנה.
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
(rev. 2.1 מה ההבדל בין REV 1.0 ול- 2.0 או 2.1
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, חשבתי לשדרג את המערכת שלי אבל אשמח לשמע האם אתם חושבים ששדרוג בסכום 3,000 שח (התקציב, בערך) ייתן תמורה למחיר - הכיוון הוא Asus P8P67 DELUXE ומעבד Intel Core i7-2600K לעומת המפרט הנוכחי שלי: Intel Quad 9300 Asus P5P43TD Pro MB Intel SSD X-25V 40gb 350GBx2 Raid0 WD Raid edition 7200 64gb SataIII 1TB Black 64mb SATA3 WD HDD X 2 4GB Corsair DDR3 1366 Mem Inno3d GTX 470 Corsair HX 750w power supply Asus Xonar Essence ST
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי כרגע C2D E7200, והוא כבר לא מספק את צרכיי. ניסיתי לעשות לו OC (ויש לי ניסיון) אבל המעבד הזה אוהב הרבה מתח, ואין לי ממש לאן להתקדם איתו. הגעתי איתו ל3.3GHZ על 1.36V ! וזה ממש דפוק! לפי מה שהבנתי סדרת הפנטיום החדשים E5XXX מאוד טובים לאוברקלוקינג, בנוסף לזה שיש להם מכפלה גבוהה וFSB נמוך! וראיתי כאלה שסגרו 4GHZ עם מתח שלא עולה על המומלץ של אינטל, ולרוב אפילו פחות מ1.3V אז האם כדאי לי לקנות אחד כזה? והאם למישהו פה מהפורום יש מעבד מהסדרה שיכול לחזק את הטענה שהם אוברקלוקאבליים? (דאמ! איזה מילה ארוכה ומסובכת)
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים, באופן כללי, האם ניתן להפעיל זיכרון DDRL3 במחשב נייד (בן שנתיים, אני בנתיים לא יודע את הדגם) אשר יש לו זיכרון DDR3? כלומר האם זכרון DDRL3 יעבוד בחריץ התומך בDDR3? האם זה יפגע בחריץ? האם זה יפגע בזיכרונות? תודה מראש,
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שי כתב בדיון אחר. דעתי היא ש-HT עוזר במקרים מאד מצומצמים עד 30% או שליש ליבה בקירוב. כאשר העומס הוא חישובי ב100% HT פוגע בביצועים. HT עוזר כאשר העומס על המעבד משלב הן IO והן חישוב טהור ואז באמת ניתן למצות עוד טיפה מהמעבד. מאידך, הדבר נכון גם ללא HT כלומר, אפשר להרוויח ביצועים ע"י הרצת עומס עם יותר ת'רדים מהליבות בפועל. הנה ניתוח SCALING של ביצועים למספר ת'רדים של i7-39XX על אובונטו 64 ביט. http://openbenchmarking.org/result/1112140-AR-UBUNTU12028 האם אפשר לקבל אפקט דומה ל-HT באופן ידני? אפשר לקבל אפקט דומה לזה של HT ע"י אילוץ המבחן לעבוד ביותר תהליכונים מאשר מספר הליבות. כאשר אילצתי את x264 לרוץ ב12 ו-18 תהליכונים (למרות שיש לו רק שש ליבות), התוצאות היו טובות יותר…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
/שלום למומחים.. יש לי מחשב בן 4 DDR2 2 GB מהירות 667 G31 ציפסט E6550 מעבד XP PRO מכיון שמגבלות תקציב מונעות ממני להחליף חשבתי להוסיף סטיק של 1GB השאלה שלי האם זה ישדרג את המחשב ואיך בדיוק? אני לא משחק רק גולש אבל פתוחים אצלי תמיד 5-10 חלונות דפדפן במקביל לתןכנת מסחר במניות....ולאחרונה הרגשתי טיפה עייפות בתגובה של המחשב..טסק מנגר מראה לי שימוש של 1.2-1.6 GB מכמות הזיכרון הכללית שידרוד עולה 100 שח או פחות שוה או זה סתם ביזבוז?
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה להרכיב מחשב סלוני שיענה על צרכים של בעיקר צפייה בסרטים בhd שיטוט באינטרנט ואולי הרצת משחקים קלים, המארז יהיה mini itx )COOLER MASTER Elite 120 Advanced ויש חשיבות לכך שהחשב יהיה שקט יחסית חשבתי ללכת על מעבד INTEL i3-3225 בגלל ה HD4000 המובנה שיחסוך רעש מעוד מאורר של כרטיס מסך ויחסוך חשמל וחום במארז הקטן השאלות הן : איזה לוח כדאי להתאים למעבד יש לזכור כי יכנס לmini itx עדיף עם תמיכה בUSB ו sata 3 לעתיד והאם כל הלוחות ידעו לנצל את המאיץ הגרפי של המעבד בצורה מקסימלית? לגבי זיכרון חשבי ללכת על 2x4gb השאלה אם יש חשיבות לחברה מסוימת או דגם כי כולם בערך באותו המחיר בברכה עדי
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יצרנית השבבים הגדולה מציעה מהדורות מוגבלות ומהודרות של המעבדים השולחניים שלה - עם תמונות של גיבורי-על על המארז ולא הרבה מעבר לכתבה
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
ולא הערכות מלומדות ושאר ירקות שאוהבים לפזר כאן חדשות לבקרים ! אלא דברים מפי מנכ"ל אינטל ! https://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3775390,00.html זה למעשה תרגום של הקישור שנמצא כאן - https://hwzone.co.il/community/topic/595806-מנכל-אינטל-7nm-רק-ב-2021/ שכמובן פורסם לפני הפוסט שלי . תהנו !
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
היי לכולם, שמתי לב כשתחת מאמץ ה-core voltage שלי מגיע ל1.360v דרך תוכנת cpu-z. אני לא עשיתי אוברקלוק או משהו הדבר היחיד שעשיתי בביוס זה: 1- הפעלת XMP 2- ביטול MCE תמונה שמראה את את הנתונים של המעבד בזמן שימוש בתוכנת cinebench. מעלות בין 72 ל77 במקסימום. core speed-4300 mhz. השאלה שלי היא האם זה רמה סבירה של core voltage? ואם לא איך אני משנה את זה? תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מעבדי אינטל החדשים ממשפחת Rocket Lake יגיעו בהמשך הרבעון ובינתיים יגיעו אל החנויות לוחות האם החדשים שנוצרו במיוחד עבורם - בואו להתרשם מריכוז אלו של יצרנית החומרה הפופולרית מטאיוואןלכתבה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
- 2 followers
-
-
היי, השאלה בכותרת + תוספת:אם הלוח אם תומך בDDR3,שהוא יותר מתקדם מDDR2 - אז מבחינה הגיונית,הוא יכול לתמוך גם בחיבור זיכרון פחות מתקדם,כמו DDR2 - לא? תודה רבה מאוד מראש .
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בעקרון רציתי לשפר ביצועים במשחקים בעיקר בשביל המשחק BF 3 לפני כן התדר היה לי על ברירת מחדל 3.0GHZ ,עכשיו עשיתי OC ל 3.5GHZ וציפיתי שזה ישפר לי את ה FPS אך לא רואה שינויים (בביצוע הכללי של המחשב דווקא טיפה כן מרגישים שהמחשב עובד יותר מהר), השאלה אם ה OC אמור להשפיע על ה FPS במשחקים?
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אנשים .שנה שעברה שמתי משחה טרמית למעבד ונשאר לי קצת היום ובגלל שהמעבד מתחמם בזמן האחרון אני רוצה לחדש אותה . האם כדאי לשים משחה משנה שעברה או שהאיכות שלה כבר ירודה ולא כדאי?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני צריך המלצה ללוח אם משולב (מעבד + כרטיס מסך) - עדיף בגודל Mini-ITX. חשוב שיהיה לו כמה שיותר חיבורי SATA. אשמח לכמה שיותר קישורים והמלצות
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
http://images.anandtech.com/doci/7409/GB%20Z87XOC%20BIOS%2021%20-%20MIT%20Freq_575px.png מה זה PROFILE X.M.P בזכרון ? יש פרופיל 1 יש פרופיל 2 מה ההבדל בינם
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה.. לפני כחצי שנה - שנה, כשתכננתי לקנות מחשב ולא יצא.. בניתי על לוח אם ASUS P5LD2. עכשיו שאני באמת מוכן נפשית (...וכספית) לרכישת המחשב רציתי לדעת האם להשאר בדעתי עם לוח אם זה? או שכבר יצאו אלטרנטיבות יותר טובות וחדשות יותר... נא עיזרו לי. תודה. חג שמח , והמשך יום נעים כמעט ושכחתי: הלוח אם לדברים הרגילים DUAL CORE 830 - מעבד... זכרון 1 GHZ.... וכאלה... אוברקלוק בעתיד בסבבה... וכאלה..
-
- 16 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה, ברשותי מחשב בעל מעבד AMD Athlon 64 Processor 3200+ 2.00GHz ולוח אם מסוג ABIT KN8 Socket 939. זיכרון 1GB DDRII 400Mhz אני עוד לא סגור בנוגע לחברה, אני צריך לבדוק. כרטיס מסך GeForce 6600GT. ברצוני להוסיף זיכרון נוסף למחשב, על-מנת שיוכל לעבוד טוב יותר, כמה שניתן. הצרכים שלי הם כאלה; הרצת Vista, אופיס, אינטרנט, סרטים וכד' .. בנוגע למשחקים אפשר להתפשר, כרגע אני לא משחק. כרגע המחשב מריץ ויסטה, אך עדיין ניתן להרגיש בכבדות על המערכת ותקיעות קלות מדיי פעם. כמה זיכרון אתם ממליצים להוסיף ? מה המקסימום האפשרי ? על איזה זיכרון אתם ממליצים נוכח ההגבלות הקיימות (הזיכרון הישן) ? היכן ניתן לרכוש ובכמה ? תודה רבה מראש, לירן.
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כנראה ש-gigabyte היא ממש לא חברה שמכבדת את עצמה מפני שאפילו בלוחות היקרים ביותר שלה כמו ds3p,ds4 שתומכים ב-crossfire, התמיכה הזאת היא יותר על הנייר מאשר במציאות מפני שבכל הלוחות שלה שמבוססים על P35 החריץ הראשון הוא 16X והשני הוא 4X. ראו בעצמכם : http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2745&ProductName=GA-P35-DS4 http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2747&ProductName=GA-P35-DS3P מכאן נובע שהכרטיס הגראפי השני שיוכנס ל- pci-e x4 , למעשה לא ינוצל במלואו. לא מספיק כל זאת אלא שאפילו החריץ המסורס הזה עובד על אותו האפיק שעליו יושבים 3 חריצ…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני לא יודע מה לעשות יש לי מערכת חזקה, אבל היא זקוקה למעבד חדש (ישן = E6300 1.86GHZ) קיצור, אני צריך מעבד, הקטע.. שאני לא יודע אם כדאי Q9450 או Q6600 Q6600 = לקנות וזהו Q9450 = לחכות שיצא בחנויות שמהן אני מוכן לקנות, וכולל זאת גם לקנות לוח אם חדש (כנראה P5K) ולא רק זה! אני נתקע פה עם הלוח אם שיש לי עכשיו P5B לא בזבוז לקנות במלא כסף בשביל שדרוג כזה לא משמעותי?! ולא! אני לא מוכן לעשות שום עדכון ביוס! לא לוקח סיכונים מיותרים!
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
זה המפרט שאני עומד לקנות: מעבדי אינטל Core 2 Quad Q9550, 1333Mhz, s775, 12MB לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5Q s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1200, PCI-E, HDAudio זכרונות DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 2x2GB OCZ Vista Upgrade Copper Mirrored XTC Heatspreader דיסקים קשיחים Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II כרטיסי מסך GIGABYTE HD 4870 512MB GDDR5 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0 צורבים Asus DRW-2014L1T DVD±R x20 LightScribe Black Sata מארזים CoolerMaster CoolerMaster CM 690 Black מסכים SAMSUNG - שלוש שנות אחריות 2243BW 22'' LCD 5ms 1:8000 DVI WideScreen הכל יוצא 6114 ש"ח. הציעו לי בהודעה הזאת שפתחתי בפורום מפרטים: http://hwzone.co.il/community/i…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-