עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אני מבקש עזרה ועצות בנוגע לשדרוג מחשב: המחשב שלי מבוסס על לוח אם ASUS דגם P5WD2 PREMIUM, ערכת שבבים 955X מעבד PENTIUM D 820 2.8GHZ זיכרון 2 x 1MB L2 Cache ליבת Smithfield, ארכיטקטורה 90nm. הזיכרון הוא CORSAIR DDR2 2 לוחות DUAL CHANNEL של 512MB כל אחד, 533MHZ תזמונים 3-3-3-8. אני מעוניין לשדרג את המחשב מכיוון שאינני רוצה להוציא הרבה כסף על מחשב חדש. לוח האם שלי די חזק, אבל מוגבל למעבדי PENTIUM בלבד ולא ניתן לשדרג למעבד מסדרת CORE. אינני מתכוון להחליף את לוח האם. הדבר בראשון שאני מתכוון לעשות הוא להחליף זכרון ל800 MHZ בתזמון 4-4-4-12, עם לוחות קירור. אני מתלבט האם 2 לוחות של 1 GB כל אחד יספיק, או לקנות 2 לוחות של 2 GB כל אחד (2GB או 4 GB סה"כ). התלבטות נוספת שלי היא בנוגע ל…

• 9 תגובות
    • 568 צפיות
  2. ראיתי פורומים שלמים שמחולקים לצ'יפסטים ->חברות וכו'... וכך ניתן למצוא דעות משתמשים על כל הלוחות כיום. מישהו יכול לתת לי כתובות של אתרים כאלו? תודה!

• 0 תגובות
    • 748 צפיות
  3. Started by PCguy,

ככה: האים המעבד הזה של אינטל תומך במערכות 64 ביט? איך לדעתכם הכרטיס מסך הזה למישחקים אצל אדם ממוצע שלא ממש משחק כל היום? והחשוב מכולם זה האם הלונגהורן של מיקרוסופט זאת מערכת הפעלה שעובדת ב 64 ביט?

• 1 תגובה
    • 432 צפיות
  4. Started by Miros,

איזה לוח טוב יותר לפי דעתכם? ללא קשר למחיר!

• 7 תגובות
    • 726 צפיות
  5. סליחה על השאלה הבסיסית משהו .שמתי לב שאותו מעבד בא ב 2 גירסאות אריזה .זה משנה? יש הבדל בין המעבדים?במקרה הזה אני מדבר על E7300

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. אורח

המפרט שלי הוא: E8400 4G DDR2 R5870 רציתי להוסיף עוד 5870 ב CF ובשביל זה אני צריך מעבד, לוח אם וזיכרון וקירור למעבד. התקציב הוא 2500 והחלקים מיועדים למשחקים כבדים וOC לא קטן. חשבתי על משו כזה:[table] [tr][td] ASROCK Z68 EXTREME 4 [/td] [td] ₪ 967 [/td] [td][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td] [/td][/tr][/table][table][tr][td]מעבד :[/td][/tr][/table][table][tr][td] INTEL CORE i5 S1155 2500K 3.3Ghz…

7. Started by poop2,

שלום וברכה לכל חברי הפורום. רציתי לשאול: יש לי היום מחשב עם מעבד אינטל מהדור השני i7 2600k במהירות 3.4 ובטורבו עד 3.8. רציתי לעבור למחשב ALL IN ONE, וראיתי גם באתר של אינטל שהמעבדים היום בדור הרביעי i7, כולם במהירות עד מקסימום 2.9. רציתי לשאול איך יכול להיות שמהירות של המעבדים היום פחותה מעבדים שלפני 3 שנים? אני ויודע שיש שינוים של פחות צריכת חשמל וכ'ו, אבל מדוע המהירות פחותה מדורות קודמים? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by springkatz,

זהירות: חפירה לפניך שלום, חבר הביא לי מחשב שעושה לו בעיות בזמן האחרון ולא מאפשר העלאת מערכת הפעלה. עבדתי על המחשב בשבוע האחרון וניסיתי להתקין שלל מערכות הפעלה תוך כדי החלפת חומרה מגוונת, החלפתי זכרונות באחרים וגם בחריצים שונים, הארד דיסק, כונן אופטי, כרטיס מסך ושום דבר לא עזר , כלומר במהלך ההתקנה תמיד הייתה בעייה בדר"כ מסך כחול עם קוד שגיאה 0x00000124 . הצלחתי גם בשלב מסוים לעשות עדכון ביוס והתקנתי מערכת הפעלה על הדיסק דרך מחשב אחר כדי להעביר אותו, הצלחתי להכנס למערכת ההפעלה אבל שוב לאחר כמה דקות היה מסך כחול. אז חשבתי שהבעיה היא בלוח אם וכבר תכננתי לקנות היום לוח חדש, למרות זאת חשבתי שאולי כדאי לנסות להחליף מעבד והרכבתי מעבד E4400 ממחשב אחר, להפתעתי המחשב עבד יפה לאורך …

• 1 תגובה
    • 742 צפיות
  9. Started by davis5,

זכרון G.Skill DDR2 2048MB 667Mhz CL5 או זכרון Kingston DDR2 1024MB 667MHZ CL5 ? למחשב: זכרון G.Skill DDR2 2048MB 667Mhz CL5 - מחיר לפריט - 1,253.00 ¤ מעבד Intel Core 2 Duo E6300 Box מחיר לפריט - 1,008.00 ¤ כרטיס מסך ASUS EN7300GT SILENT 256MB מחיר לפריט - 525.00 ¤ לוח אם GIGABYTE GA-965G-DS3מחיר לפריט - 838.00 ¤ מארז Thermaltake SwInG Window ATX MIDI Tow Black/silv ספק כח Enermax Liberty 400W מחיר לפריט - 465.00 ¤ דיסק קשיח Westren Digital WD2500KS 250GB מחיר לפריט - 407.00 ¤ תודה

• 1 תגובה
    • 478 צפיות
  10. Started by shibby15,

שלום לכולם ישנם המלצות, הערות טיפים או כל מיני דברים שאני צריך לדעת?? וכמו כן יש לי כמה שאלות על ניידים-ברגע שאני מגדיר חיבור למודם בייתי רגיל (כבלים) אני יכול לעבוד עם כל מודם כבלים אחר? או שכל פעם מגדירים מחדש? תודה לעוזרים

• 11 תגובות
    • 548 צפיות
  11. Started by zkfirz,

אנשים קניתי מחשב עם לוח אם msi עם ציפ סט של via מדגם pt800neo-v ואני לא יודע איזה דרייברים לעלות לדיסקט בשביל להתקין את ה sata כי יש הרבה ואני לא יודע איזה לבחור אם זה יעזור אני חושב שה sata שלי מסוג via vt8237 בתודה מראש כפיר

• 8 תגובות
    • 567 צפיות
  12. Started by sh_idan,

קניתי מחשב חדש לפני שבועיים לפי המלצתכם, עם לוח EPOX מעבד 64 ביט 2 זכרונות 512 של ADATA וכו... עכשיו גיליתי, שהלוח בכלל לא תומך בדואל DDR . האם זה נכון?! אם כן, איך זה ישפיע על OC ?? תודה

• 7 תגובות
    • 827 צפיות
  13. Started by EazyP,

היי, אני מחפש לוח אם שתומך בשני פנלי AUDIO קידמי ואחורי. לפנל האחורי יחוברו הרמקולים הראשיים והמיקרופון ואילו לפנל הקידמי יחוברו אוזניות בעת הצורך ומיקרופון נוסף. דרישה נוספת והכרחית היא: בחיבור האוזניות ניתן יהיה להשתיק את הרמקולים הראשיים, באופן אוטומטי. בניתוק האוזניות יחזרו הרמקולים הראשיים לעבוד רגיל. (כמו במערכת). מידע נוסף: הלוח הוא למעבדי אינטל 775 ;D אשמח לשמוע על המלצות ללוחות כאלה

• 12 תגובות
    • 596 צפיות
  14. שלום, ברשותי זכרונות מסוג OCZ 2GB DDR2-800 Platinum Rev 2 DualKit (2x1GB) CL4-4-4-15 בדיקה ב CPUZ מראה שהזיכרונות עובדים במהירויות הבאות: 400Mhz 5-5-5-15@ 333Mhz 4-5-5-13@ 266Mhz 3-4-4-10@ איך אני גורם להם לעבוד ב CL4 ולא CL5? הלוח אם שלי הוא Gigabyte P35DS3-L תודה

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by FatherBoard,

תוכנת Sandra מדווחת לי שיש לי זכרון RAM מסוג DDR-SDRAM. מה הכוונה? אמור להיות לי רק DDR. מה ה-SDRAM הזה נדחף?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by The-Fox,

שלום, יש לי לוח של ASUS מדגם A7V333 (בלי רייד ו FireWire) הייתה לי גירס תביוס 1007, ושידרגתי לגרסה 1012.004 (גרסאת בטא). רציתי לשאול אם עוד מישהו ניסה את הגירסה הזאת, כי אני לא הכי מרוצה ממנה, אני כנראה ישדרג לגירסה 1011, כי היא לא בטא, למישה יש המלצות, הערות, הערות או כל דבר שיכול לעזור, אני ישמח לשמוע, תודה :-)

• 0 תגובות
    • 740 צפיות
  17. Started by oron,

שלום היו ברשותי :'( לוח אם גיגהבייט ומעבד AMD אטלון 1700XP שפשוט עלו האש! הלוח אם ממש חרוך ורכיבים בו התפחמו וכך גם המעבד. יש לי הגנה/מייצב מתח ADVICE AVR PRO 1200. למישהו יש נסיון עם מקרה דומה? אולי המאוורר של המעבד שבק חיים ואז היה עומס עד כדי שריפה של ממש?! חשוב לציין שמסך הLCD לא ניזוק, כך שלא נראה לי שמדובר במכת ברק. עוד שאלה, מה קורה הלאה? לפי מה שראיתי בכתב הקניה, יש לי אחריות על מעבד לכל החיים. אני יכול לפנות ישירות ליבואן לדרוש מעבד חדש? ואיך ההסדר הזה מתנהל, הרי מדובר במעבד ישן מלפני כ 5 שנים? תודה מראש לכל המגיבים אופיר

• 27 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by KickOFuture,

http://www.forbes.com/sites/antonyleather/2014/03/19/intel-unveils-2014-roadmap-4-fantastic-new-processors-for-pc-enthusiasts/ אני מתכוון לרכוש מעבד i7 בקרוב, האם המעבדים ו/או זכרונות DDR4 המוזכרים בכתבה רלוונטים לתקופה הקרובה?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

מה שאני צריך בטוח: שני חריצי זיכרון חריץ PCIe X16 (לכרטיס מסך) שני חריצי PCI (כרטיס רשת וכרטיס קול) שתי כניסות SATA (שני דיסקים קשיחים) כניסת ATA אחת לצורב כניסת FDD אני כן צריך כמה שיותר יעילות ויציבות. אני עושה קצת OC, בערך ל225FSB הלוחות שמוצעים לי: ABIT AA8-3rd Eye GIGABYTE GA-8ANXP-D GIGABYTE GA-8I925X-G INTEL Black Canyon INTEL Culver City (זה של ה925X לא השני)

• 24 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by dikoz,

היי אני הולך לקנות מחשב נוסף, איזה מהזכרונות הנ"ל כדאי ומה הבדל ביניהם תודה

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by siin,

מערכת XP מעבד פנטיום 4 ואו AMD 64 ללא שימוש בגרפיקה כבדה ובטח שללא משחקים. האם זיכרון 1G יספיק כדי להוריד למינימום את השימוש בשימוש PF בדיסק הקשיח ? מה הנפח המתאים לכך, 1G 1.5G? או שבכל מקרה המערכת תשתמש ב-PF? פשוט נשבר לי ה-@#@ מהאיטיות של המחשב, אני רואה את זה גם אצל אחרים שיש להם מחשב חזק עם 512MB זיכרון פיזי. אני רוצה שבכלל לא יעשה שימוש בדיסק הקשיח, לא אכפת לי לרכוש מעבד תותח, כרטיס מסך וקול מצידי שיהיה מובנה. או שאשדרג את הקיים, זאת אומרת ביי ביי למעבד, לוח, וזיכרון בלבד, כל השאר די מעודכן, צורב, סידי, דיוידי, אולי ארכוש דיסק נוסף כדי להגדיל את הנפח (הרבה הורדות!!!). כך כל שאצטרך הוא: מעבד, לוח מתאים (מצידי שהכל יהיה מובנה) ו - ה - ר - ב- ה זיכרון פיזי. בכוונה לא…

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. שלום. יש לי לוח של EPOX דגם 8RDA3+ REV2.1 עם מעבד אטלון XP 2500 בארטון. עם זיכרון 256 מגה של NCP. עכשיו אני רוצה להוסיף עוד זכרון של סמסונג או A-DATA, חשבתי על לקנות סטיק אחד של 512. האם אני יכול להכניס אותו ביחד עם הזיכרון הזה? או כדאי להוציא אותו ולמכור ולהכניס רק את סמסונג? שאלתי השניה היא אם אני מוציא את ה NCP אז לקנות שני סטיקים של 256 או סטיק אחד של 512..? תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 568 צפיות
  23. Started by ofer_shm,

שלום לכולם כרגע המפרט שלי זה: amd 64 3000 939 לוח אם : MSI K8N NEO 4 PLATINUM כרטיס מסך 6600 GT ג'יפורס זכרון : G.SKILL DDR PC3200 512MB 2-3-3-6 אני רוצה לשדרג את הזכרון שיהיה לי 2GB האם עדיף לי לשמור את הזכרון הונכחי ולקנות עוד 3 סלוטים של 512 MB? האם עדיף כבר לקנות שני סלוטים של 1GB כל אחד ולוותר על מה שיש לי? או שיש הצעות אחרות ...מה יהיה הכי עדיף מבחינה כלכלית ? תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 488 צפיות
  24. Started by a1a1a1a,

ראיתי שהמעבד תומך רק בזכרונות 1033. אני רוצה להזמין את המחשב מSKYPC, וראיתי שאין שם זכרונות כאלו, רק זכרונות 1300 או יותר. אפשר להרכיב את המעבד עם זכרונות יותר מהירים, או שיש פתרון אחר? תודה

25. 1.מה עדיף חברת ksp או ivory? מבחינת שירות ואחריות? אם למישהו היה תקל איתם נא לספר..! 2.לגבי זיכרון איזה חברה עדיף? starex ceon Kingston מה אתם אומרים על כל אחת מהחברות? 3.בחברת איבורי מציעים לי לוח אם כזה: ASUS - m2nmx ובקי.אס.פי מציעים לי לוח אם כזה: ABIT NF-M2s AM2, nForce 6100, DDRII 800, PCI-E מה עדיף? מישהו מכיר בכלל את חברת אביט? 4.לגבי ספק כוח:יש למישהו המלצה על חברה? ועל וואט מומלץ?(רק אל תביאו לי משהו יקר נראה לי מקסימום 200 שקל) האם מספיק הספק כוח שמספקים לי עם המחשב(אני חושב לקנות Athlon64 3800+ Socket AM2 ),או שזה בכלל לא קשור? והספק זה קניה נפרדת בכלל?

• 3 תגובות
    • 552 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.