עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Idan-h,

אני רוצה לבנות מפרט למשחקים בעיקר, לטווח ארוך - כלומר המחשב ל3-5 שנים במינימום. 1) למיטב הבנתי הכפולי ליבה יותר מומלצים למשחקים. השאלה היא אם בעוד כמה שנים, כשהמשחקים יותר יתאימו למרובעי ליבה, זאת לא תהיה טעות לקחת עכשיו כפול ליבה? 2) מה הפרש הביצועים בין שני המעבדים הנ"ל במשחקים? 3) במה הQ6700 עדיף על הE8400? המחיר של שני המעבדים כמעט זהה, עם 50 שקל בערך יותר לQ6700. תודה רבה.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by zzrxox,

מעבד- I5 760 לוח- ASUS P7P55D-E זכרונות- Kingston Hyper X Blu 2GB DDR3 1600Mhz CL9 באוורסט אני רואה שהמחשב מזהה רק 1333 כשבפועל היה צריך לזהות 1600, המחשב עדיין לא עבר אוברקלוק. למה הזיהוי השגוי, והאם אני צריך לשנות משהו בביוס כדי שייזהה כנדרש? שמתי לב שבביוס המתח המוצג של הזכרונות הוא 1.65 כשזה המתח שאמור להיות בפועל.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by NEO1987,

אני רוצה לקנות כמה חלקים חדשים עשיתי מפרט תגידו מה דעתכם ואם אתם יודעים איפה אפשר למצוא את זה יותר זול ממה שאני רשמתי ASUS P4PE/L 845PE/FSB533/DDR333/LAN/Audio/USB 2.0 944 ¤ ASUS :יצרן Socket 478 Pentium 4/HT מעבד: תמיכה ב P4PE/L :דגם Intel 845PE :Chipset 2GB DDR PC2700/333Mhz זיכרון: תמיכה עד 533Mhz :מהירות 2xIDE, 1xFDD :חיבור ADI1980 6Channel Audio PCI :כרטיס קול 1xAGP, 5xPCI :חריצי הרחבה 10/100 :כרטיס רשת 4xUSB 2.0 :אחר שנה :אחריות Intel Pentium 4 1.7GHZ Socket 478 961 ¤ Intel :יצרן Pentium 4 דגם: 256k L2 Cache זיכרון: 1700Mhz / 400Mhz Bus מהירות: Socket 478 חיבור: כולל מאוורר SIMD E…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. 3000+ 939 gigabyte k8nf-9 - nforce4 4x gigabyte k8nf-9 ultra - nforce4 ultra pci-e: x600 pro 6600 gt אני לא רואה הבדל בין שני הלוחות חוץ מערכת השבבים, בכל לוחות ה NFORCE4 שנמכרים בארץ יש ULTRA בREVIEW של PCARENA לא ממש הקדישו זמן להסביר את ההבדל בין הערכות, אם יש הבדלי ביצועים.. מה ההבדל ביצועים בין הכרטים ואם הוא שווה את ההכפלת מחיר. חשבתי על 6200 (לא TC) אבל הוא חלש בטירוף, מזדחל מאחורי ה 9600PRO (משתווה ל NP). ה X600PRO נראה לי מינימלי, ובתקציב סבבה, למי שלא משחק במשחקים שווה להכפיל את התקציב ולקנות GT ?! בגלל שאני לא משחק משחקים אז אני לא צריך כרטיס חזק, אבל! מתי שאני כבר מריץ משחק (פעם בחצי שנה) אני רוצה שהוא יפעל סבבה לא יצלע בטירוף.. תודה.

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. היי , אני חייב זיכרון למחשב שיש לנו בבית .. הסמסונג הבנתי ממש חזקים , אבל הם cas3 ... :-\ והטווינמוס , הם 2.5 , והם פחות טובים , אבל הם ממש סבבה . כל עוד הם לא באים עם הצ'יפ mtek . עכשיו השאלה , מה עדיף ? a-data לא בא בחשבון , למרות שאני יודע שהוא טוב ! אז אני ממש מבקש שלא תמליצו לי עליו . האם הסמסנוג באמת חזקים ? (אני מתכוון שהמחשב הולך להריץ המון תוכנות , הוא נועד למשחקים כבדים ) ! הבנתי כי אין ממש הבדל בין cas3 ך-2.5 , אבל זה עדיין מדאיג אותי . יש אפשרות להוריד את תיזמוני הזיכרון של סמסונג ?? איך ? זה למעשה אוברקלוק ? נ.ב אם אני אקנה סמסנוג , זה יהיה 512 * 2 ... תודה ! אני ממש מבקש שתענו לי על כל השאלות ! ובבקשה אל תנעלו .... :'( מה דעתכם על אלה …

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by Enable,

אני מעוניין לשדרג את המפרט שלי מכיוון שני חווה נפילות Fps משמעותיות כשיש הרבה אפקטים במשחקים. המפרט שלי היום הוא כזה מעבד E8400 לוח asus p5k epu זכרון 4gb ram ddr2 כרטיס מסך: his hd6850 ספק Thermaltek 500w התקציב שלי הוא עד 1700 שקל. האם אני ירגיש שיפור בביצועי המחשב ובמשחקים בפרט?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by whome,

שלום לכולם, בהנחה שאני לא מתכנן OC בשום שלב ולצורך שדרוג (אם וכאשר) אני מעדיף לקנות לוח חדש. האם לוח GA-G31M-ES2L מתאים למפרט: 1) מעבד: Q9550 2) זכרונות: DDR2 4GB 800Hz CL4/CL5 (אם רק בסוג מסוים, אנו ציינו איזה) 3) כרטיס HD4870 1GB 4) דיסק קשיח 1T של WD עד כמה שאני מבין לא צריכה להיות בעיה אבל מדובר בצ'יפסט ישן ולא ברור לי מה בדיוק ההבדלים והאם הם צריכים להדאיג אותי ולכן אני פונה לעזרתכם... (נ.ב: למי שמתכון להציע לוח מתקדם יותר אני אציין שהשיקול הוא חיסכון בלוח האם כדי להכניס את המעבד וכרטיס המסך (כולל עכבר ומקלדת ולא כולל מסך) במסגרת תקציבית של 4500 עד 5000 ש"ח. אם אתם מכירים קסם כזה אני יותר מאשמח לשמוע גם על זה :-)) תודה מראש!!

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by SpazaM,

לפני כמה זמן ראיתי באתרים בחול שהתחילו להתווכח שעדיף לקנות 2 זיכרונות של 2G מאשר 1 של 4G, עכשיו אני במצב של קניית מחשב חדש וראיתי שזה מה שהולך עכשיו Kingston 4GB DDR3 1333 ובנוסף יש גם את אלו Kingston DDR3 2G 1600 HYPER X 2Gb 1600 KINGSTON HYPER X ודבר ששמתי לב אליו שבאתר של TMS התמונה של ה4G מוצג כ2 http://tms.co.il/pictures/products/big/K4G1333.jpg זה בעצם 2X2G במחיר של 1X4G ? או שסתם דפקו תמונה ?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by Marcoman,

יש לי מחשב ישן עם לוח אם של MSI P965 NEO (שרוף כנראה) כעת ברצוני להחליף אותו באופן עצמאי (זה מחשב ישן שכנראה ילך למשפחה) ויש המון לוחות שונים, הרבה CHIPEST. מה ההבדל בין כולם? כל עוד התושבת דומה והDDR דומה זה יעבוד תמיד? אם כן מה הציפסט מסמן?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. מי יודע איך אני יכול לדעת מה המהירות של ה- rdram שקניתי (800mhz או 400mhz). קניתי rdram 800 אבל כשאני מפעיל את המחשב (לפני שמתחיל ה- windows XP) כתוב rdram 400. האם זה בסדר או האם עבדו אלי.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by DexoSez,

שלום אני רונה מחשב חדש בעיקר לגיימינג וזה המפרט שלי Sandy Bridge Core i5 2500K + ThermalRight Ultra 120 Extreme, יחידות 1 ₪1115 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3182 Kingston 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333MHZ CL9 KVR1333D3N9/4G, יחידות 1 ₪259 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3080 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB SATA F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪277 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 Scythe Slip Stream SY1225SL12M 120mm 1200rpm, יחידות 1 ₪49 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=527 HIS 6950 IceQ X CrossFire 2GB GDDR5 ברכישת מחשב חדש 2 יחידות, יחידות 1 ₪2251 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3051 ASUS P8Z68-V Z68 Chipset Socket 11…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. סימנתי את אלה שכדאי לכם לקנות אם אתם קונים מחשב למשחקים, בסביבות ה-1000-1300, אם יש לכם סבלנות חכו ל-Q9450 הכי משתלם הוא יהיה במחיר של ה-6600 עוד כמה זמן... ה-Q9XXX יוצאים באפריל אם אינני טועה, לא מציע לקנות לפני כי המחירים יהיו בשמיים... ולא לקנות מחול !!!! אם מתקלקל מה תעשו ? חחח

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. היי רציתי לדעת אם יש ירידה בביצועים אם אני ירכיב 4 זיכרונות של 1 גיגה כל אחד במקום 2 זיכרונות של 2 גיגה כל אחד , מה עדיף יותר ?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by DisinfectedDuck,

אני מרכיב מחשב חדש. אני מתכנן לעשות אוברקלוק למעבד (P4 2.4 800) לכרטיס מסך (GIGACUBE R9800) וגם לזכרונות. הבעייה שאני לא מבין כלום בזכרונות... איזה זכרון הכי מומלץ שיהיה יציב גם באוברקלוק (אני לא מתכנן אוברקלוק מטורף, בלי שום קירור מים וכל החרטה הזה) ?

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום לכולם, ידוע לי,שכל מעבד גרפי מובנה לוקח מהזיכרון הראשי של המחשב. מה קורה במקרה של corei3? הרי שם המעבד הגרפי מובנה בתוך ה-CPU. האם גם שם יש שימוש שלו בזיכרון הראשי של המחשב,או שזה שונה? פשוט אני מתלבט בין שני מחשבים,שבאחד יש מעבד Dual Core פשוט,שמגיע עם 3 גי'גה של זיכרון,ובשני ה-corei3,שמגיע רק עם 2 ג'יגה של זיכרון,וההבדל בין המחשבים זניח,כי העסקה היא בתשלומים. בתודה מראש, יוחאי.

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by SyndromE,

עם מעבד C2D ולוח 680i: שאלה תאורטית, בהנחה שבשני המצבים כל הסטיקים בעלי נתונים ומחיר זהה, האם יהיה הבדל ביצועים כלשהו? אם כן באיזו תצורה ומדוע? בניסוח אחר - אילו השפעות יש לשימוש ב-4 חריצים אל מול 2 במערכת המדוברת ?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. למארז שלי יש 3 מאווררים. אחורי קידמי ועליון. לכולם יש קונקטור 3 פינים שיכול להתחבר ישר ללוח וגם אדפטר שמאפשר חיבור ישירות לספק. על הלוח יש לי שני שקעים: SYS FAN, וNB FAN. השאלה שלי היא איזה מאוורר לחבר לכל אחד משני אלה ואיזה לחבר ישירות לספק ?

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by mekaya,

אני רוצה לחבר את המאווררים שיש לי (מה שאפשר כמובן, אם יש חיבור) ללוח אם כדי לבדוק את המהירות (האם בהכרח אם מחברים אז אפשר גם לשלוט על המהירות ?) יש לי פה כמה סלוטים על הלוח... יש cpu fan כמובן הוא מחובר למעבד. ויש עוד שניים cpu fan1 ו cpu fan2 ויש עוד אחד בשם pwr fan אני מניח שהשניים הראשונים הם למאווררים או אולי אני טועה ואם כן אז למה השלישי ? אולי בשביל הספק ?! (למרות שיש לו חיבור אחד שמראה על טמפרטורה) בחוברת של הלוח שלושתם בנויים בדיוק אותו דבר (ועדיין שניים נקראים אותו דבר ועוד אחד שלא) : GND +12V Rotation שאלה אחרונה, כשאני מחבר את הכאבל 3 פינים לסלוט הספציפי שלו איך אני יודע על איזה צד כי בעבר ניסיתי לחבר וחיברתי הפוך ונשרף הכאבל אז חבל לנסות סתם ושיקרה משהו. תודה…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by sella,

הורדתי את העדכון ואני מקבל קובץ BIN מה אני עושה איתו מה אני צריך להוריד מכאן http://www.ecsusa.com/downloads/l4vxa2.html יש שם מלא עידכונים

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. אחסוך במילים: האם המעבד שבנדון מהווה צוואר בקבוק במשחקים (משודך ל HD 5870)? תודה!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. איזה לוח לסוקט 775 הכי טוב לאוברקלוק עד ככה 1200-1000 שקל? ומה הצ'יפ הממולץ לאובר? האם הסלרונים טובים באוברקלוק? האם הם חמים? תודה יונתן

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. אהלן, מאז שקניתי את המחשב שלי בשנה שעברה הפסקתי לעקוב אחרי התפתחויות חומרה אז תסלחו לי אם זו שאלה בנאלית.. חבר קנה מחשב מבוסס AMD ואמר לי שהוא קנה זכרונות 800 בגלל שהמעבדים של AMD לא תומכים בזכרונות עם מהירות גבוה יותר. לי זה נשמע לא הגיוני ש- AMD תשאר מאחור מול אינטל בדבר כ"כ טריוויאלי, וכל עניין ה"מעבד לא תומך" נשמע לי הזוי, אז אמרתי לו שלא יכול להיות, וזה לא נראה לי נכון.. עכשיו אני מסתכל על לוחות אם - למשל: http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=F8NXs2xIQloc5nrb&content=specifications וכתוב: מישהו יכול לתרגם? ואם השורה הנ"ל לא קשורה, אז בכלליות לאשש/להפריך את מה שהצגתי.. תודה

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by adfx166,

שלום אנשים, כרגע יש ברשותי זיכרון של 1 ג'יגה מסוג ?(OCZ GOLD 800MHZ DUAL CHANNEL(2* 512 אני מעוניין להוסיף עוד 2 ג'יגה של חברת KINGSTON HYPERX 2048MB DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL, כך שבסופו של דבר יש לי סה"כ 3 ג'יגה זיכרון. יש לציין גם שתיזמוני השעון של שני סוגי הזכרונות שונים. ocz - 5-5-5-12 וה- KINGSTON - 4-4-4-12 שאלתי היא האם ישנה אפשרות לשלב זיכרונות של שני יצרנים שונים. ד"א, לוח האם שלי: GIGABYTE 965P-DS4 תודה.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by Moshik144,

איזה מעבד הכי טוב ?? : intel 2.8 820 dual core amd 3800X2 AM2 INTEL 3.2 רגיל (לא דואל קור) אני חייב לציין שאני לא עושה OC בדרך תמליצו על לוח אם טוב שלא עולה הרבה כמובן שיהיה תואם למעבד ....... השימוש הוא ל ICQ מסנג'ר אינטרנט וכו' וגם משחקים כמו קאונטר סטריק סורס ופיפא 2007 ו war rock

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. לוח אם: GA-945P-S3 זיכרון: DDR2 533 Twinmos 512*2 בקרוב אני אשדרג לזיכרונות 667 אך גם VALUE. אני חושב שE4300 יהיה הכי עדיף במצב שלי. מה דעתכם?

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים