עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by צחי,

אני מעוניין לקנות עוד זיכרון ולא יודע אם זה יתאים ללוח שלי. יש לי לוח מסוג va6 של חברת abit. ניסיתי לבדוק באתר היצרן אבל לא כל כך הבנתי.... איזה זיכרון אני יכול להוסיף. והאים זה משנה איזה סוג זיכרון זה מלבד שמדובר ב sdram? תודה רבה לכל העוזרים

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by HitmanW,

לפני חודש בחנויות עלה זכרון 512mb 2.5CL איזה 300 שקל... והשבוע בדקתי שוב ועולה 380.. וככה זה בכל החנויות שבדקתי.. יש סיבה שהמחיר עלה פתאום?

• 22 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Idan-h,

אני רוצה לבנות מפרט למשחקים בעיקר, לטווח ארוך - כלומר המחשב ל3-5 שנים במינימום. 1) למיטב הבנתי הכפולי ליבה יותר מומלצים למשחקים. השאלה היא אם בעוד כמה שנים, כשהמשחקים יותר יתאימו למרובעי ליבה, זאת לא תהיה טעות לקחת עכשיו כפול ליבה? 2) מה הפרש הביצועים בין שני המעבדים הנ"ל במשחקים? 3) במה הQ6700 עדיף על הE8400? המחיר של שני המעבדים כמעט זהה, עם 50 שקל בערך יותר לQ6700. תודה רבה.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. היי אני מחפש בימים אלה זכרונות ואחד מהסיכרונות שראיתי הוא OCZ EL DDR 1024MB 400MHZ PC3200 BH5 ... http://noacomp.co.il/Product.asp?productid=3407&catcode= http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_el_ddr_pc_3200_dual_channel_gold אז איך הכללי הזכרונות האלה??? ועל איזה מתח הם צריכים לעבוד ב2-2-2-5? תודה מראש install

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. אהלן, מאז שקניתי את המחשב שלי בשנה שעברה הפסקתי לעקוב אחרי התפתחויות חומרה אז תסלחו לי אם זו שאלה בנאלית.. חבר קנה מחשב מבוסס AMD ואמר לי שהוא קנה זכרונות 800 בגלל שהמעבדים של AMD לא תומכים בזכרונות עם מהירות גבוה יותר. לי זה נשמע לא הגיוני ש- AMD תשאר מאחור מול אינטל בדבר כ"כ טריוויאלי, וכל עניין ה"מעבד לא תומך" נשמע לי הזוי, אז אמרתי לו שלא יכול להיות, וזה לא נראה לי נכון.. עכשיו אני מסתכל על לוחות אם - למשל: http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=F8NXs2xIQloc5nrb&content=specifications וכתוב: מישהו יכול לתרגם? ואם השורה הנ"ל לא קשורה, אז בכלליות לאשש/להפריך את מה שהצגתי.. תודה

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by adfx166,

שלום אנשים, כרגע יש ברשותי זיכרון של 1 ג'יגה מסוג ?(OCZ GOLD 800MHZ DUAL CHANNEL(2* 512 אני מעוניין להוסיף עוד 2 ג'יגה של חברת KINGSTON HYPERX 2048MB DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL, כך שבסופו של דבר יש לי סה"כ 3 ג'יגה זיכרון. יש לציין גם שתיזמוני השעון של שני סוגי הזכרונות שונים. ocz - 5-5-5-12 וה- KINGSTON - 4-4-4-12 שאלתי היא האם ישנה אפשרות לשלב זיכרונות של שני יצרנים שונים. ד"א, לוח האם שלי: GIGABYTE 965P-DS4 תודה.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by BoJlk,

שלום, אני רוצה לעשות DOWNCLOCKING ל P4 שיש לי בשביל להוריד טמפ' עכשיו, הBIOS נעל את השינוי של MILTUPLIER אז זה כל הזמן על 18. מהשנשאר הוא שינו ידני של FSB שהמינימום הוא 133/34 המהירות של המעבד היא 2.4 על 533 עם זכרונות של SDRAM PC133 אני מתנצל על התיאור המעפן.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. לא היה לי מקום בכותרת לשמות הלוחות, הלוחות הם: ConRoeXFire-eSATA2 s775, 945P, DDRII 667, 2xPCI-E Crossfire שמחירו ב-KSP הוא 530 ש"ח או 965P-S3 s775, Conroe, DDRII 800, PCI-E שעולה באותה החנות 790 ש"ח הפרש של 260 ש"ח אני לא עושה OC, אני משחק קצת, רואה קצת סרטים ובעצם עושה קצת מהכל חוץ מ-OC אולי בעתיד [שנה וחצי שנתיים] אני ארצה לשפר טיפה את המחשב באמצעות OC אני משדרג מחשב ממוצע פעם ב-4 שנים וראיתי שהצ'יפסט בג'יגהבייט יותר מתקדם, וג'יגהבייט היא חברה מוכרת וגדולה יותר בהרבה האם הפרשי הביצועים ושאר הדברים שאני צריך שווים את התוספת במחיר? המעבד יהיה קונרו 6300 או 6400 כמו כן שאלה קטנה שנדחפה לפה עכשיו.. מה מהם עדיף לי מבחינת יחס ביצועים ומחיר? 6300 או 6400?

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by killer47,

הזיכרון: CORSAIR 2GB Extra Low Latency DDR PC-3200 SDRAM at 400MHz תזמונים: 2-2-2-5 תמונה(אם זה יעזור למישהו): http://img171.imageshack.us/img171/5739/corsair1nx.jpg ד"א אך הוא בOC? תודה לכל העוזרים

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. תוצאות מבחני ביצועים חדשות שדולפות אל הרשת רומזות כי אינטל עומדת להיענות לאתגר שניצב בפניה - עם תוספת יכולות חשובה עבור דגמי הביניים שלה לכתבה

11. אני מבולבל: דיברתי (התווכחתי) עם אנשים שאומרים לי שלליבה של נורת'ווד *תמיד* יהיה 512kb זכרון מטמון בגלל שזה בעצם ההבדל בין הנורת'ווד לבין הווילמייט. אז איך ייתכן שיש לי חבר שיש לו P4 1.7 עם 256kb cache וכן, ליבת המעבד היא NorthWood!! ואני יודע את זה כי אני הרכבתי לו את המחשב ואני גם הזמנתי לו את המעבד הזה (לפני שנה ומשהו) ויש למעבד רק 256kb Cache. יש לו לוח אם: Matsonic MS9317E אני גם ראיתי מעבד 2.0GHz עם 256kb cache אצל מישהי שהייתי אצלה שהוא גם היה NorthWood!! היה לה לוח אם: ECS P4VXASD2+ שני הלוחות אם הלסוקט 478, שזה סוקט לNorthWood בלבד. אז אני רק רוצה שמישהו יגיד לי למה אנשים תמיד אומרים ש: תודה.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. מי יודע איך אני יכול לדעת מה המהירות של ה- rdram שקניתי (800mhz או 400mhz). קניתי rdram 800 אבל כשאני מפעיל את המחשב (לפני שמתחיל ה- windows XP) כתוב rdram 400. האם זה בסדר או האם עבדו אלי.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. 1.אני מתלבט בין 2x2GB G.Skill Ripjaws Edition Dual Channel ל 2x2GB Mushkin Stiletto Edition Dual Channe 2.האם יש הבדל גדול בין תזמון 9-9-9-24 לבין 7-8-7-24? 3.יש הבדל משמעותי בין זכרון שעובד על 1.5V לבין 1.65V? 4.לגבי 555 PHENOM 2 מה ההבדל בין הגירסא הרגילה לBE? 5.מה זה תמיכת זכרונות XMP? 6.מה ההבדל בין 2x2GB G.Skill ECO Edition Dual Channel לבין 2x2GB G.Skill ECO Edition Dual Channel יש להם אותו תזמון ואותו מחיר רק הם עובדים בוולט אחר? תודה

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by shedox,

2GB זכרון, E6750 מעבד וכרטיס מסך GT240 .. רוב המשחקים עובדים לי חלק, אבל עדיין בחלק הם נתקעים לפעמים, מה יותר משתלם לי להוסיף זכרון או להחליף מעבד ?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. מה המצב אנשים? אני יורד ישר לעניין, יש לי חבר שיש לו מחשב ישן יחסית, המעבד שם מסדרת E4XXX, בזמנו שדרגתי לבחור כרטיס מסך ל GF 430, הבעיה שמספר פעמים הייתי נעלץ לקפוץ עליו כי לא נדלק המחשב, לבסוף נמצע כי הבעיה באחד מסטיקים של זכרונות, 1GB של DDR2, כרגע יש לו רק 1GB בעצם והמחשב מריץ WIN7, לאור העובדה שלא כלכלי בכלל לקנות DDR2, כי במחיר של 2GB אני קונה 4GB של DDR3, מה אתם ממליצים לעשות? יש איפו לקנות DDR2 בזול? אני מודע לעניין שברכיבים ישנים המחיר יקר יותר והרבה לרוב קונים מערכת חדשה, אני יודע שאם כרטיס מסך לא תהיה בעיה, אבל כמה יעלה לנו לקנות: לוח אם + זכרונות + מעבד? או שבכל זאת לקנות זכרון DDR2? מה גם שאני לא מוצע 4GB בסטיק אחד, לפחות לא בארץ, 2X2 יעלה לפחות 300 שקל, או ל…

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. היי , אני חייב זיכרון למחשב שיש לנו בבית .. הסמסונג הבנתי ממש חזקים , אבל הם cas3 ... :-\ והטווינמוס , הם 2.5 , והם פחות טובים , אבל הם ממש סבבה . כל עוד הם לא באים עם הצ'יפ mtek . עכשיו השאלה , מה עדיף ? a-data לא בא בחשבון , למרות שאני יודע שהוא טוב ! אז אני ממש מבקש שלא תמליצו לי עליו . האם הסמסנוג באמת חזקים ? (אני מתכוון שהמחשב הולך להריץ המון תוכנות , הוא נועד למשחקים כבדים ) ! הבנתי כי אין ממש הבדל בין cas3 ך-2.5 , אבל זה עדיין מדאיג אותי . יש אפשרות להוריד את תיזמוני הזיכרון של סמסונג ?? איך ? זה למעשה אוברקלוק ? נ.ב אם אני אקנה סמסנוג , זה יהיה 512 * 2 ... תודה ! אני ממש מבקש שתענו לי על כל השאלות ! ובבקשה אל תנעלו .... :'( מה דעתכם על אלה …

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. אובד עצות כבר מהעניין הזה. אז ככה לפני חודשיים בערך קניתי מחשב חדש עם מעבד e6750 לוח אם asus p5kpl-c http://www.skypc.co.il/pl_product~31143~10~0.htm כרטיס מסך 9600 palit sonic http://hwzone.co.il/reviews/dx10_mid/12/ עכשיו העניין הוא כזה, לכרטיס מסך יש חיבור מיוחד של אודיו עם יציאת אופטית כמו שניתן לראות בקישור למטה ,אבל הוא אינו עובד משום שצריך לחבר כבל מהכרטיס מסך ללוח אם. עכשיו הכבל אינו מחובר ואיני יודע אם יש לי אפשרות לחבר אותו בכלל. http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=2253&page=3 הכבל בתמונה האחרונה ואני מחבר אותו לכרטיס מסך אבל ללוח אם אני לא מוצא חיבור מתאים. השאלהה היא אם יש לי בכלל חיבור מתאים בלוח אם לחבר את הכבל ואם כן אז אם אפשר להסביר לי …

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. אז ככה יש לי התלבטות בין 3 מעבדים של אינטל: E8400 Q8200 Q9400 עכשיו השאלה שלי איזה מעבד חזק יותר והאם הq8200 חזק יותר מ e8400 ובכמה אחוז בערך... תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. הציפיה היתה לתמיכה ב DDR2 677 מקור http://www.theinquirer.net/?article=29716

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. אז ככה אחרי שסוף סוף הצלחתי להפעיל את הגיטיאי למחשב התחלתי לשחק עם ההגדרות שלו וכשאני שם הכול על הכי גבוה הוא לא מתמודד עם זה טוב ואי אפשר לשחק אז אני חייב להנמיך את ההגדרות( בעיקר MSAA וMSAA של צללים ו ADVANCE SHADOWS כול שאר הדברים פחות משפיעים והם כולם על הכי גבוה) עכשיו השאלה שלי היא כזאת יכול להיות שבגלל שהמעבד מתחמם יותר מידי הוא מוריד ביצועים וזה גורר לזה שצריך להוריד את הגדרות או שפשוט 2 כרטיסי R9 290 באמת לא יכולים להיתמודד ואין שום בעיה מבחינת המעבד? אשמח לשמוע חוות דעת של אנשים המפרט שלי הוא: fx 8350 16gb ram 2 r9 290 ספק 850W SEASONIC

21. לאחי הגדול יש מחשב שהוא רוצה להסב ל HTPC המעבד ולוח האם חייבים שדרוג (amd athlon ישן ולוח אם תקול) אני תוהה אם אני יכול לחפש מעבד+לוח אם שיתאימו לזכרונות הנ"ל או שאין לי טעם ועדיף כבר לקנות שילוב מלא טוב יותר לצפייה באיכות 1080p.

22. Started by mekaya,

אני רוצה לחבר את המאווררים שיש לי (מה שאפשר כמובן, אם יש חיבור) ללוח אם כדי לבדוק את המהירות (האם בהכרח אם מחברים אז אפשר גם לשלוט על המהירות ?) יש לי פה כמה סלוטים על הלוח... יש cpu fan כמובן הוא מחובר למעבד. ויש עוד שניים cpu fan1 ו cpu fan2 ויש עוד אחד בשם pwr fan אני מניח שהשניים הראשונים הם למאווררים או אולי אני טועה ואם כן אז למה השלישי ? אולי בשביל הספק ?! (למרות שיש לו חיבור אחד שמראה על טמפרטורה) בחוברת של הלוח שלושתם בנויים בדיוק אותו דבר (ועדיין שניים נקראים אותו דבר ועוד אחד שלא) : GND +12V Rotation שאלה אחרונה, כשאני מחבר את הכאבל 3 פינים לסלוט הספציפי שלו איך אני יודע על איזה צד כי בעבר ניסיתי לחבר וחיברתי הפוך ונשרף הכאבל אז חבל לנסות סתם ושיקרה משהו. תודה…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. הי, המשחב שלי משמש בעיקר לקידוד וצפיה של וידאו בFHD, אבל יש איטיות בקידוד, שבין היתר מקשה גם על השימוש הפשוטים יותר של המחשב (גלישה באינטרנט וכאלו). המפרט שלי: e6550 @ 2.33 GHZ 4mb 2GB DDR2 667MHZ gigabyte gap35ds3l והשאר לא משנה לקידוד וידאו... האם הוספה של ראם/ אוברקלוק קל למעבד יפתרו לי את בעיית האיטיות בזמן קידוד כשאני עושה שימושים פשוטים אחרים באותו הזמן? עד כמה צריך לשדרג כדי להמהיר את הקידוד?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. שלום! לפני זמן לא רב קניתי מחשב חדש, שבין היתר כלל 2X512 DDR II 533MHZ מתוצרת CEON (כן, כפי שבטח ניחשתם, קניתי את המחשב באייבורי). בכל אופן, פתחתי את CPU-Z וזה מה שראיתי: האם זה אומר שהזכרונות רצים במהירות של 266 MHZ? או שיכול להיות שלא הבנתי נכון.... תודה רבה לעוזרים

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by jbgood,

איזה מעבד אינטל עדיף? Intel Pentium 640 64BIT 3.2GHz LGA775 2MB 1775 INTEL P-4 LGA775 3.4GHZ 541 800MHZ 1MB 64BIT 1820 המחשב מיועד למשחקים,אינטרנט וצפיה בסרטים. בקיצור מה עדיף זיכרון קאש כפול או 200מגההרץ? תודה מראש

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים