מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,823 דיונים בפורום זה
-
אהלן טוב לאדעתי איך לנסח כותרת אני יודע כמובן שהמחשב מורכב בעיקרו ןממעבד שמחובר לזיכרון דרך הלוח אם עכשיו יש לי שאלה....... היום חשבתי עליה: למה מהירות החישוב של המעבד לא יורדת למהירות של הבאס? כלומר אם אני אחבר ישר את ההארדיסק למעבד זה יהיה ממש ממש איטי כי המעבד ירד למהירות של ההארדיסק פשוט אז למה זה לא קורה עם הבאס? כלומר עד שמגיעים נתונים למעבד הוא חישב כבר ואז הוא עומד מלא זמן בלי לעשות כלום....... היה לנו שיעור במיקרו מחשבים שהוא כבר ענה איכשו על השאלה (חח כזה חשבתי אמרתי אני אשאל בHW ואז בשיעור הוא לימד את זה כבר אבל לא הבנתי) המעבדים היום מורכבים מחלק אחד שקורא ומוציא את הנתונים שהוא מקבל מהזכירון (באס יעני) והחלק השני מחשב את הכל לכן הוא עושה את שני הפעולות …
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חברה. לחברה שלי יש מחשב ישן והוא ממש עגלה עם 1GB ורציתי לשדרג אותה קצת ולבקש ממכם המלצה לכרטיס זכרון DDR2 של 2GB מהארץ או מחו"ל עם אופציה לשתי סטיקים של 2GB במידה והמחיר גובל בסביבות 150. לפי מה שאני רואה בארץ המחירים מאוד יקרים ביחס לזכרון שהוא מאוד ישן אז העדפה שלי היא להזמין מחו"ל במידה וההפרש משמעותי
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום תותחים, אני שוקל לשדרג את המפרט שלי למרות שאני סך הכל מרוצה כרגע, אבל חושב קדימה. השאלה שלי, האם יש טעם לשדרג כרגע עם המפרט הקיים שלי, ואם על מה הייתם ממליצים? מעבד או כרטיס מסך? שניהם? האם זה יחסית פשוט לשדרג מעבד? האזה בכלל כדאי? האם אני ארגיש הבדל משמעותי במשחקים? - אני לא משחק הרבה, אבל נהנה לדוגמא מ DOOM ו RTS למינהם. מבחינת תקציב, לא הייתי רוצה להוציא יותר מ 2000 שקלים בשלב זה. בנוסף, הייתי רוצה לבדוק מהו צוואר הבקבוק כשאני משחק, מעבד או כרטיס מסך - יש לכם המלצות כיצד לבדוק את זה? יש המלצות לתוכנת ניטור טובה? מפרט נוכחי: לוח: H97-HD3 מעבד: I5 4690s כרטיס מסך:R9-280x זכרון: 16GB DDR3 …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זכרונות PDP 512...... הם על תיזמונים של 2.5-3-3-6 עכשיו........ב400 מגה הרץ..... רציתי לדעת אם אפשר בכלל לשים אותם על 450 מגה הרץ או אפילו על 533 ......הם יעמדו בזה? ולכמה אני צריך להוריד את התיזמונים שלי כדי שזה יעבוד? תודה מראש..
-
- 21 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
באתר של ג'יגה בייט , כתוב Intel E6750 (Run at FSB1066 MH) ולא באמת במהירות 1333 , מישהו יכול להסביר למה הדבר יגרום?..(האם המעבד לא ירוץ ב2.66ghz?..) http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2417
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מבוסס על שני מעבדי אופטרון 875 כפולי ליבות, כלומר למעשה מדובר ב 4 מעבדים/ליבות עם תג מחיר של מחיר: 3000$ ! קישור לדף המוצר: http://h71016.www7.hp.com/dstore/MiddleFrame.asp?page=config&ProductLineId=431&FamilyId=1256&BaseID=14621&jumpid=ex_r2910_frooglesmb/servers מקור הידיעה: http://www.theinquirer.net/?article=22539 הערה: א. מבחינת רשיון תוכנה מדובר ברשיון עבור 2 מעבדים, זאת המדיניות של מיקרוסופט, SUN ויצרניות התוכנה האחרות. ב. עלפי פירסומי אינטל רק ברבע הראשון של 2006 יהיה לה מוצר דומה(כפול ליבות לשרתים) - מעניין למה?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אם לא, אז במה בעצם עוסקים מפעלי אינטל בארץ?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. Super Talner 2048 2X1024 2.Samsung 2X1024 3. G.Skill 2X1024 F2 6400CL5D 2GBNQ מה הכי איכותי עזבו מחירים מה הכי טוב ואיכותי ל Oc
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי מחשב שהלוח אם שלו התקלקל הלוח אם הוא מסוג gigabyte ga-p-35-ds3r (חשוב לציין ששאת הפעם השניה שהוא מתקלקל רק שהפעם הוא כבר לא באחריות ). אני מעונין להחליף את הלוח הזה בלוח אחר עדיפות ל asus ורציתי לדעת איזה לוח יתאים לרכיבים שיש לי מהמחשב. רשימת הרכיבים: מעבד intel core2duo e8400 זכרונות 4g kingston 1066 כרטיס מסך gigabyte px9600gt תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
פרצות אבטחה חדשות התגלו במעבדי אינטל הפעם תחת השם Spectre-NG https://www.heise.de/ct/artikel/Exclusive-Spectre-NG-Multiple-new-Intel-CPU-flaws-revealed-several-serious-4040648.html מדובר ב 8 פרצות אבטחה חדשות ש 4 מהם הוגדרו כקריטיות. הפירצה החמורה והפשוטה ביותר לניצול מאפשרת הרצת קוד ב VM שמשפיע על המחשב המרכזי. כרגע אין פרטים טכנים על כל אחת מהפרצות אבל כבר עכשיו ברור שכל אחת מהם תצטרך טלאי משלה למרות שכלום נובעות מאותו פגם בארכיטקטורה.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחיר מעבדי P4 יורד מחירים לדוגמה: INTEL P-4 CHIP845 478Pin 512K מעבד 1.8 במחיר 196 דולר (לסוחר) מעבד 2.0 במחיר 225 דולר (לסוחר) מעבד 2.2 במחיר 290 דולר (לסוחר) לעומת זאת הדולר ממשיך לטפס.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב ושבוע טוב לכולם. כרגע במחשב שלי יש 4 GB של MUSHKIN ENHANCED DDR2 CL 5 -5-5-18 800MHZ ובשולחן שלי שוכבים 2 סטיקים של MHZ ,OCZ PLATINUM DDR2 CL-4-5-4 800. הוצאתי אותם כאשר קניתי 4 GB של MUSHKIN. האם אפשר להוסיף אותם שיעבדו יחד עם MUSHKIN. רוצה את עצה שלכם, כי יש להם CL שונה כפי שאמרתי וגם רשומים מתחים שונים (על OCZ רשום 2.1V, על MUSHKIN 1.8-1.9V). צריך לציין שכאשר קניתי את 4 GB ניסיתי לשלב אותם עם 2 GB OCZ שלי ומחשב אפילו לא עלה. כאשר הוצאתי 2 GB OCZ זה עבד מצוין ועובד כך במשך שנה. פשות חבל לי שיש לי 2 GB טובים שאני לא משתמש. אולי עשיתי משהו לא נכון. אודה מאוד על עזרתכם. תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.guru3d.com/news_story/intel_haswell_refresh_codenamed_devil%E2%80%99s_canyon_have_improved_tim.html
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה SLI אבל לא רוצה להחליף זכרונות ומעבד האם יש פתרון בשבילי?
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רק רציתי לדעת יש באפשרותי אופציה להחליף את המעבד הנוכחי שלי והיתי מעונין לדעת האם יש הבדל משמעותי בין ה AMD 3200 ל AMD 3500 שניהם בעלי ליבת ויניס בסוקט 939 64ביט תודה ויום טוב
-
- 23 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זה זמן מה שאני חושב של שדרוג המחשב שלי. בתור חובב AMD, אשר במחשבי ביתו היו מספר מעבדי K7 ו K8, ציפיתי בקוצר רוח להשקת מעבדי הבולדוזר החדשים. היום קראתי את החדשה באתר על השקתם של המעבדים - סוף סוף. אצתי רצתי ל Xbit Labs ושם קראתי את הביקורת שלהם על מעבד הדגל החדש של החברה, ה FX-8150. אני חייב לציין שהתאכזבתי ביותר. המעבד מהווה שיפור קל בלבד על ה Phenom II x6 ולעיתים רחוקות בלבד עוקף את ה core i7 2600. במשחקים המצב חמור אף יותר, ומעבדי הסנדי ברידג' פשוט טובים הרבה יותר. בהחלט יום עצוב ל AMD. הייתי בטוח שיש למה לצפות. הייתי בטוח שסוף סוף הם יביאו לי סיבה לקנות מעבד שלהם במחשב הבא. התאכזבתי. קישור לכתבה: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-fx-8150.html
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
קיבלתי את AMD 1800 שלי היום יחד עם לוח אם GIGABYTE 7VAX עכשיו אני צריך לדעת מה המהירות באס שלו כדי לדעת איך לג'מפר אותו
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הכי טוב ביצוע משחק.. תודה
-
- 20 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איזה לוחות אם תומכים זכרון 1066MHZ לפי מה שאני רואה כמעט כל הלוחות תומכות בDDR 800 שלפי הבנתי זה ?800MHZ אני רוצה לקנות OCZ DDR2 PC2-8500 Reaper ואני לא בטוח איזה לוח אם מתאים לן מבחינת ביצועים ובפחות מ1100 ש"ח בתודה מראש
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, מאז שקניתי את המחשב שלי בשנה שעברה הפסקתי לעקוב אחרי התפתחויות חומרה אז תסלחו לי אם זו שאלה בנאלית.. חבר קנה מחשב מבוסס AMD ואמר לי שהוא קנה זכרונות 800 בגלל שהמעבדים של AMD לא תומכים בזכרונות עם מהירות גבוה יותר. לי זה נשמע לא הגיוני ש- AMD תשאר מאחור מול אינטל בדבר כ"כ טריוויאלי, וכל עניין ה"מעבד לא תומך" נשמע לי הזוי, אז אמרתי לו שלא יכול להיות, וזה לא נראה לי נכון.. עכשיו אני מסתכל על לוחות אם - למשל: http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=F8NXs2xIQloc5nrb&content=specifications וכתוב: מישהו יכול לתרגם? ואם השורה הנ"ל לא קשורה, אז בכלליות לאשש/להפריך את מה שהצגתי.. תודה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ל CD LOG יש מעבד וניס עם הסטפינג E6 ולגיירו' שאני רגיל לעבוד איתם יש E4 הבנתי שב E4 היו בעיות של אי תאימות עם בקר הזיכרון ואז יצרו את ה E6 השאלה אם זה קריטי ההבדל בין ה E4 ל E6 ? אני מפחד לקחת מגיירו את ה E4 והמעבד יעשה לי בעיות :cwm21:
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חבר שלי שנמצא כאן כרגע צריך עזרה בבחירת לוח אם לשידרוג שהוא מתכוון לעשות בקרוב. הוא מתכוון להשתמש במעבד AMD Athlon 2100+ ומוכן להשקיע בסביבות ה700 ש"ח על לוח האם (גמיש). הוא רוצה בערך 6 סלוטים של PCI, וארבעה סלוטים לRAM. הוא גם לא רוצה שום כרטיסי On Board. אילו לוחות אם תוכלו להמליצ עליהם? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני חצי שנה וגם לאחר התייעצות בפורום התכוונתי לקנות מחשב חדש שיבוסס על Pentium Dual Core E6300, בגלל כל מיני סיבות הרכישה נדחתה לתקופה הקרובה. המחשב מיועד להיות מחשב בעיקר לעבודה + שימוש אישי. המחשב לא מיועד למשחקים ולא מתוכנן OC. את העבודה עליו ניתן להגדיר כמשרדית ולא דרוש לה כוח עיבוד משמעותי. היום אני די מסתדר עם Athlon 3200+. אני משתמש בתוכנות מסוימות שמעבדות כמויות גדולות של טקסט ובשלב כזה הן מעמיסות למשך דקות מסוימות את המעבד ל-100%, בעיקר בגלל שהן כתובות בצורה גרועה ולא כי הן באמת כל כך תובעניות. בדקות האלה המחשב די מושבת ואני בדרך כלל ממתין עד שהפעולה תסתיים לפני שאני ממשיך בעבודה. התוכנות גם ככה לא תומכות בריבוי ליבות ולכן כמות גדולה יותר של ליבות לא…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
P4S533-E היום התקנתי CFS3 והוא פשוט קרס (במקרה הטוב הוא הצליח לקרטע קצת) ומזה התבאסתי אז אני מתכנן קנייה בעתיד הקרוב ואשמח לשמוע את דעתכם על הלוח הנ"ל... תודה על שיתןף הפעולה ;D
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-