עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Oztriker,

חבר שלי החליט לעשות שדרוג למחשב והזמין כמה חלקים (מארד מרווח יותר -ANTEC SONATA III +PSU) והרחיב זכרון (DDR) . אמרתי לו שאם אתה כבר משדרג תקנה גם מעבד חדש ולוח אם (שלו ישן וממש גרוע) נראה לי 2.4 של אינטל אז אמרתי לו שכדאי לו את המעבד 3800 של AMD עכשיו השאלה היא איזה לוח אם כדאי לקנות שיתאים גם לזכרונות והאם זו בחירה של המעבד טובה?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by abarbotel,

היי קראתי מאמר באנגלית בנושא ניהול זכרונות הצלחתי להבין רק חלקית מה שרשום שם http://blogs.technet.com/markrussinovich/archive/2008/11/17/3155406.aspx בכל אופן עלו לי הרבה שאלות בנושא זיכרון צוין שם שוינדוס מחלק אוטמטית זיכרון בין המערכת לבין תכניות ומקצה לכל אחד 2 גיגה מקסימום א.איך משנים את זה ב. האם במידה ויש מחשב עם הרבה זיכרון נניח 4 גיגה , לא עדיף לבטל את הpage file הזיכרון וירטואלי כי גם ככה הוא בא מההרד דיסק וזה מאט את המחשב ג.מה קורה עם 64 ביט איך אז מתחלק הזיכרון ואיך משנים את זה ד. בניהול זכרונות יש אופציה להקצאה לתכניות או לשירותי רקע מה ההבדל למה צריך את זה? ה. במאמר בחלק השני שרשום בכותרתו Committed Memory ממש התאמצתי להבין אבל לא ממש ההבנתי כמו שצריך , דובר…

• 2 תגובות
    • 796 צפיות
  3. שלום רב, האם מעבדי IBM חזקים כמו אינטל ו - AMD? האם נכון יהיה להשוות בין מעבד IBM במהירות 1 גיגה למעבדי אינטל ו - AMD באותה מהירות? יש למישהו דעה לגבי מעבד זה? קיבלתי את ההצעה הבאה: לוח-אם(ALITE GROUP)+מעבד IBM 1GB+ כ.קול+כ.מסך 64BIT+מודם56 (לא יודע איזה סוג 3 הרכיבים האחרונים). הכל חדש: 600 ש"ח. מה אתם אומרים?

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. אני לוחץ שם אנטר וזה לא עושה כלום לא יודע.. מישהו מוכן בבקשה להסביר לי איך אני משנה את זה? תודה רבה! =]

• 0 תגובות
    • 462 צפיות
  5. מתי אמור לצאת מחשבים מעבדים של AMD בעלי ליבה כפולה לשוק הבייתי תודה /הכותרת נערכה, זה לא כזה קשה לחשוב על כותרת שבאמת קשורה לנושא ותואמת את חוקי הפורום./

• 33 תגובות
    • 3.8k צפיות
  6. אוקיי אני כניראה אקנה מחשב עם המעבד E6300 ואני עד עכשיו לא מבין מה ההבדל בינו לבין פנטיום D? למשל מחשב עם פנטים D 3.0 ג'יגה עובד כמו 3.0 א זה אני מבין מעבד קונרו E6300 עובד כמו..? 6.3 ג'יגה? או 1.86 Mhz? (כי רשום שם גם את זה ואני לא מבין) תודה למי שיסביר, ועם אתם מביאים לינק אז בעברית בבקשה..

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by Ashand,

היי איפה אני יכול למצוא את הלוח הזה? תודה

• 0 תגובות
    • 894 צפיות
  8. Started by FlyHigh,

Intel Core i5 4670 3.4Ghz (3.8Ghz Turbo) LGA1150 Tray - ₪1012 http://www.tms.co.il/product/12800 VS Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray - ₪904 http://www.tms.co.il/product/12799 האם שווה להשקיע עוד סכום בשביל מעבד 4670 ? שימו לב מן הסתם גם לGhz השוואה CPU-WORLD http://www.cpu-world.com/Compare/430/Intel_Core_i5_i5-4570_vs_Intel_Core_i5_i5-4670.html

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by יצחק קדוש,

אוקיי אז היה לי 8gb של corsair שקיבלתי שקניתי את המחשב הראם תומך ב2400mhz ולאחר שבדקתי הלוח אם שלי(asus h110mk) תומך רק ב2133 אז לא הבנתי המוכר בחנות פשוט דפק אותי ? הייתי קטן ולא הבנתי כלום ויש לי שאלה נוספת קניתי עוד 8 ראם ועכשיו יש לי 16 וכשאני מסתכל בתוכנה speccy זה מראה שהראם על 1063mhz יש אפשרות לשנות ולהרגיש שיפור חשוב לומר שזה היה על המהירות הזאת עוד לפני שקניתי את ה8 ראם החדשים

10. הרגע גיליתי שמסיבה מוזרה מאוד נשרפו לי 13 (!) קבלים בלוח האם. עכשיו, אני לא רוצה להתעסק יותר מידי ומעוניין לרכוש חדש, עכשיו יש לי התלבטות בין שני לוחות האם הללו: Abit - NF7-S ATX, nVIDIA nForce MCP2-T, DUAL DDR, Socket A, כ.קול/כ.רשת/400MHZ/AGPX8/USB 2.0 455 ש"ח ASUS - A7N8X-X ATX, nVIDIA nForce2 400, DDR400, Socket A, כ.קול/כ.רשת/400MHZ/AGPX8/USB 2.0 510 ש"ח אשמח לדעת איזה מהם יותר משתלם, ואם יש לכם הצעות ללוחות אחרים בתווך המחירים אנא כתבו. תודה.

• 1 תגובה
    • 474 צפיות
  11. אורח athlon

ממה שאני ראיתי לא מזמן, אחד ה"מכאובים" של הלוח הזה יכולים לנבוע מהסיבה הפשוטה שכאשר הגדרות הIRQ של הלוח נמצאות על DEF כרטיס הרשת במונה ללוח, כרטיס הקול יושבים על אותו IRQ שכרטיס הAGP יושב עליהם, זה דבר שיכול להזיק להרבה כרטיסים. במקרים כאלה, זה ממש תלוי בכל כרטיס ספציפי(לא הצ'יפ אלא הכרטיס עצמו כמו למשל MSI, לידטק אסוס וכו') אם הוא יהיה מסוגל "לסבול" את שיתוף הIRQ או לא. לפני שאנשים יקפצו פה עם האופציות שכל הכרטיסים תומכים היום בIRQ Sharing, הריני מתכבד לומר לכם שהעניין הזה עדיין בחיתוליו, והחיתולים האלה לא מספיק נקיים. יש עדיין הרבה כרטיסים שפשוט אי אפשר לשתף ביניהם IRQים.

• 0 תגובות
    • 822 צפיות
  12. התקציב שלי עד 1000 ש"ח לזיכרון. בנתיים אקנה אחד של 1 ג'יגה ואחר כך עוד סטיק. איזה זיכרון עדיף מבחינת OC?

• 25 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. שלום, כמומחה קטן מאוד בלוחות אם (ובמחשבים באופן כללי) ניגשתי להשוואה בין ארבעה דגמים של GB. http://il.gigabyte.com/products/comparison/list.aspx?ck=2&pids=3853,3772,3855,3812 אשמח לקבל הבהרות לכמה שאלות שעלו על הפרק תוך כדי עיון בטבלת ההשוואה: 1. הדגמים המסומנים ב MA הינם בתצורת micro ATX. מה משמעות העניין מעבר לעובדה שמדובר בלוחות קטנים ביחס ל ATX הסטנדרטי? 2. לדגם ה H67MA-D2H-B3 שני חריצים בלבד לכרטיסי זכרון. עד כמה הדבר מהווה חסרון? 3. דגמי ה D2H אינם כוללים DisplayPorts. מה הייעוד של יציאות אלו? הבנתי כי מדובר ביציאת ווידאו מתקדמת אך לא ברור לי מהו השימוש בפועל. 4. כמות וסוגי חריצי ה PCI משתנים בין הכרטיסים. כיצד אוכל להעריך למה אני זקוק? הנחת העבודה היא שאני מעו…

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. שלום, אני קונה עכשיו מחשב למשחקים בתקציב מינימלי (2500 ש"ח +-). כרטיס המסך כנראה יהיה HD4850/4770 512MB וזכרון 800MHZ 2X2GB. לגבי המעבד אני ממש לא סגור. ברור לי כבר שבתקציבים האלה אז רק AMD כי התמורה הטובה ביותר לכסף. אבל חוץ ממשחקים אני גם מתכנת ומעצב גרפיקה - משמע עובד עם סביבות מאוד כבדות ומסורבלות עם מליון חלונות פתוחים בו זמנית + ברקע גם מריץ Development Server שיכול להיות IIS/APACHE ועוד ועוד ועוד. וכל זה כמובן ירוץ על Windows 7. בגלל זה אני ממש לא רוצה לקחת מעבד שייאכזב אותי, מצד שאני לא יכול להוציא יותר כסף. בקשר לדגמים ספציפיים, האם ה-425 יהיה איטי מדי? האם הוא יהיה צוואר בקבוק לכרטיס מסך במשחקים? האם בקצת יותר כסף ה-PHENOM 545 שווה הרבה יותר? מה ההמלצות שלכם? תו…

• 5 תגובות
    • 849 צפיות
  15. הE6550 לעומת הE4500 בלי אוברקלוק שניהם. מי יותר כדאי? הE6550 עולה 900 והE4500 עולה 650. השימוש במחשב הוא למשחקים ושימוש רגיל(אינטרנט,ריבוי תוכנות וכו')

• 4 תגובות
    • 569 צפיות
  16. האם אני יכול לשדרג את הזכרון שלי על מחשב זה ? http://www.up2me.co.il/v.php?file=74669839.gifאם כן לאיזה אפשר ? עד כמה ?

• 3 תגובות
    • 856 צפיות
  17. Started by eranir,

אני לא בטוח כי זהו הפורום הנכון, במידה ולא אשמח אם התר'ד יועבר לפורום המתאים. רציתי לדעת אם יש דרך לזהות איזה לוח אם קיים במחשב שלי ללא התקנה של תוכנה ייעודית כלשהי. דרך Device Manager או כל מידע אחר שקיים במערכת ההפעלה. תודה, ערן

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by david32,

לפי מה שמפורסם באתר סך הכול יצאו 15 מעבדים לשרתים ורק אחד למחשב האישי שהוא EXTREME (והם כול כך OVERPRICES) השאלה שלי: לא הולכים לצאת דגמים יותר "עממיים"? שמתאימים למחשב האישי ואולי גם כפולי ליבה? האם יצא משהו כמו E4X00??

• 13 תגובות
    • 831 צפיות
  19. אני מקווה שהכותרת בסדר,אם לא אשנה. אם נניח אני רוכש לוח עם תדר FSB של 800MHZ,וקונה מעבד עם תדר FSB של 1333MHZ(נניח את ה-E6750) מה אני מפסיד במהירויות והזיכרונות? ממה שאני מבין,תדר הבאס הוא 1333/4=333MHZ שזה של המעבד. ותדר הבאס של הלוח הוא 800/4=200MHZ. במקרה הזה הצעבד יעבוד בתדר באס של 200MHZ כי הלוח לא תומך בתדר הבאס(FSB?) של המעבד. מה יקרה עם הזיכרונות?נניח פעם זיכרונות 800MHZ,ופעם זיכרונות 667MHZ? כלומר,חייבים לוח שיתמוך במהירות ה-FSB של המעבד,אבל האם ביחס בין המעבד לזיכרון אפשר כן "לנצל" את מהירות הזיכרונות למרות תדר הבאס הנמוך(200MHZ).

• 7 תגובות
    • 716 צפיות
  20. טוב אז ככה... כרגע יש לי p4p800s se שהוא לא תומך dual וזה כמובן מוריד בביצועים כמה אחוזים טובים ממה שאני יכול לנצל. chipset - i848p intel שאלתי בחנות איפה שקניתי, והוא מוכן להחליף לי... אני מחפש לוח אם טוב, במחיר של עד מקסימום של המקסימום 600. Msi,abit and ect`.. מצאתי לוח של abit is7-e הוא טוב בכלל? שאלה נוספת היא, האם ההבדל בביצועים בין הלוח שלי ללוח שאני מתכוון להשיג רציני??...? בזכות הdual וכו'...

21. האם יש מעבד AMD מקביל או טוב מ: Intel P4 3.0G Mhz 2M cache socket 775 (model 630? שאלה שנייה: האם dual core באמת עדיף על המעבד הנ"ל? לאילו שימושים ה dual core טוב במיוחד?

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. יכול להיות שאני ישדרג תמחשב שלי בזמן הקרוב אבל אני לא רוצה שימחקו לי הנתונים והוינדוס המקורי!! בגלל זה אני שואל את השאלה הזאת

• 1 תגובה
    • 466 צפיות
  23. Started by שגיב,

שלום לכולם אני מעוניין לשדרג את הלוח והזיכרון במחשב עכשיו מצעתי דגם מסויים שאני קצת לא בטוח הלוח: ‏P5G41T-M LX s775 C2Q 1333Mhz DDR3 1333 הזיכרון: 1600Mhz ‏2x4GB Corsair Vengeance B Dual Channel 1.)עכשיו השאלה שלי אם הזיכרון יתאים ללוח 2.)ועוד שאלה באתר של אסוס כתוב שהוא שזיכרון של 1333MHZ זה OC אז השאלה אם זה חל גם על 1600MHZ תודה רבה לעוזרים ושנה טובה

• 5 תגובות
    • 997 צפיות
  24. שלום לחברי הפורום, מתי צפויה יציאה של מעבדי intel x series חדשים? המעבדים האחרונים מהסדרה יצאו בסוף 2019, האם הבאים יהיו שייכים לדור 11 או 12 הבא עלינו לטובה?

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. יש לי לוח אם asus p5g41t-m-lx ddr3 g 41 האם אפשר לקנות זכרונות Dual DDR3-1600/ Dual DDR3-1333 כמו למשל? (Corsair 8Gb Kit (4G X2 אני משתמש במערכת ווינדוס 7 64. והמחשב עצמו למשחקים ואיטרנט.

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.