עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by rafi_d,

לאחרונה התחילה אינטל לשווק מספר מעבדים "ישנים" עם תמיכה בווירטורליזצציה - VT http://www.erodov.com/forums/q8300-e5300-e5400-e7400-e7500-vt-support/23571.html מה הדרך המעשית לוודא שמה שהזמנת אכן - מהסדרה הזאת - *לפני* ההספקה ? ברוב המקומות אין התיחסות למספר המזהה http://ark.intel.com/Product.aspx?id=35300

• 3 תגובות
    • 739 צפיות
  2. שלום! תיראו יש לי מעבד e8400 לוח ASUS P5QL-E ספק 550wtt כרטיס מסך 9800gtx+ 4gb ram אחשיו תיראו התקנתי אוורסט ליראות מה עם המעלות,ופיתאום אני רואה שכתוב לי רק CPU שזה הראשי ועוד אחד מיתחתיו שכתוב CPU #CORE 1 ואין לי cpu 2 ברוב הפעמים שראיתי שילדים מעלים תמונה מאוורסט יש להם שם 3 דברים cpu,cpu core 1,cpu core 2 ולמה לי אין את 2????

3. Started by abc2007,

שלום לכולם, ברצוני לקנות מחשב חדש ואני מאוד מבולבל מההצעות לגבי מעבדים. קראתי שיש מעבדי 2 ו-4 ליבות. העניין הוא שאני לא ממש מצליח להבין.נגיד ניקח את הפירוט הבא Model Intel® Core™2 Duo Desktop Processor E8400 CPU Speed 3.0 GHz Bus Speed 1333 MHz Bus/Core Ratio 9 L2 Cache Size 6 MB L2 Cache Speed 3.0 GHz Package Type LGA775 Manufacturing Technology 45 nm Thermal Design Power 65W Thermal Specification 72.4°C VID Voltage Range 0.85V – 1.3625V כתוב שהמהירות כי 3GHZ.זה המהירות של שתי הליבות ביחד או של כל ליבה בנפרד? באיזו מהירות כל ליבה עובדת? כי ראיתי שאלה של 4 ליבות למעט ה-I5 וה-I7 גם לא עוברים את ה-3GHZ מהירות שעון אז מה ההבדל בעצם? אני פשוט רוצה מחשב שיריץ לי את …

4. Started by shai_123,

הלוח אם שלי נשרף אז אני צריך לוח אם חדש.. ההתלבטות שלי בין הלוחות האלה.. 1. ASUS P5Q PRO 2.ASUS M3N78 PRO 3.ASUS P5KC מה יותר טוב ? וגם הלוחות האלה תומכים DDR2 ו-3? תביאו לי מהרשימה האלה לוח אם שתומך DDR2 ועדיף גם שיתמוך ב DDR2 ו-3 תודה לעונים

5. Started by ירוןX,

שלום רב, חבר נתקל בבעיה שה־USB הפסיק לעבוד לו לפתע ניסיתי כל דבר אפשרי, לאפס את ההגדרות של ה־BIOS והכל דבר לא הועיל קיבלתי כמה הודעות לא מועילות מה־dmesg של לינוקס, כשחיפשתי מצאתי בעיקר באגים שלא נפתרו ואז החלטתי לעצור את המסך כשמופיעה גרסת ה־BIOS עם הפעלת המחשב ונתקלתי בממצא הבא: על לוח האם מותקנת קושחת BIOS בגירסה F8, כשחיפשתי את הגרסה העדכנית ביותר באתר של Gigabyte נוכחתי לגלות שהגירסה החדשה ביותר היא F4 הדגם המדובר הוא ‎(Rev 1.x)‎‏ 8S661FXM ‏, מעבד 2.6 (לא שזה משנה משהו) תיארתי לעצמי שכל שעלי לעשות הוא להוריד את הגרסה האמיתית מאתר היצרן יחד עם תוכנת ה־Flasher ופשוט לצרוב קושחה אחרת ל־BIOS ואז לאחר הפעלת התוכנה והנסיון לדרגוש (שדרוג אחורה) של הקושחה נתקלתי בבעיה הבאה: …

• 4 תגובות
    • 815 צפיות
  6. Started by Moon-Mage,

יש לי מעבד שלא נמצא בשימוש זמן דיי רב(הלוח שלו מת) ואני רוצה להפטר ממנו סוף סוף. הבעיה היא שאני לא זוכר איזה מעבד הוא, אני יודע שהוא סוקט AM2 ושהוא ממשפחת Athlon 64 X2 אבל אני לא בטוח אם הוא 4400 או 4200. יש לי דרך לזהות אותו מבלי לחבר אותו למחשב? הנה תמונה שלו מצטער על האיכות אין למצלמה מצב מאקרו והידיים שלי לא ממש יציבות.

• 2 תגובות
    • 632 צפיות
  7. יש לי לוח אם p4p800 deluxe,מעבד פנטיום 4 3.2GHZ כרטיס מסך FX 5700 - 256MB אני שמתי זיכרונות קינסטון 4GB -DDR 400 בחלונות XP 32BIT מזהה זיכרונות בסה"כ 3.50GB ולא מזהה את כל הזיכרונות מלאים שיראה 4GB... אני יודע שיש עידכון חדש לחלונות XP באתר מיקרוסופט שיזהה לי בגודל 4GB. אני חיפשתי באתר מיקרוסופט ולא מצאתי.וגם נסיתי באתר חיפוש גוגל וגם שם לא מצאתי. אני מעדיף לימצוא באתר מיקרוסופט עידכון שיזהה 4GB מלאים. אם במקרה מצאתם עידכון באתר מיקרוסופט.רציתי לדעת עד כמה מגבלה אחרי עידכון שיזהה 4GB ואם אפשר להוסיף עוד זיכרונות ל- 8GB או 16GB האם העידכון יזהה זיכרונות כאלה? מיכאל

• 2 תגובות
    • 502 צפיות
  8. התלבטתי אם כאן המקום... הנה הבעיה: מדובר במערכת XP , על E2180 . הכוונה לשדרג לWIN7 בעתיד הקרוב. לטובת יישומים שאולי לא ירוצו על 7 - פורסם כי $M מציעה "מוד" תואם XP - http://www.tomshardware.com/news/windows-xp-mode-virtualization-intel,7709.html לי קורצת העובדה שמאמץ השדרוג - אולי קטן יותר. אממה... המכונה הווירטואלית שלהם דורשת מעבד תומך VT! מה דעתכם, שווה/נדרש לשדרג מעבד ? ואם כן - לאיזה ? הבנתי שבקרוב יציעו 5300 עם VT, האם זה הפתרון המועדף ? או שכל העסק הזה הוא גימיק, ופשוט - יש להתקין כל מה שאפשר מחדש, ולזרוק את הישן לפח... הנה עוד כתבה שמצאתי כרגע בנושא: http://www.withinwindows.com/2009/04/25/windows-xp-mode-internals-part-1-overview/

• 0 תגובות
    • 737 צפיות
  9. שלום התקנתי מערכת מחשב חדשה, התקנתי XP מ כונן CD ישן בחיבור IDE. אתמול החלפתי לכונן CD חדש בחיבור SATA. הכונן נראה תקין,מצליח להפעיל מחלונות. שאני רוצה לאתחל את המערכת מהCD הוא נכשל, בביוס הגדרתי את הCD כראשוני,אני מגיע למסך press any key to boot from cd ומשם הוא עובר ל הרד דרייב. עדכנתי ביוס. לוח של גיגה בייט G31 תודה מראש

• 3 תגובות
    • 796 צפיות
  10. Started by ar2r,

קניתי לוח חדש של גיגבייט דגם MA770UD3 ואני רוצה לקנות 2 זכרונות של 2 גיגה למישהו יש פה לוח כזה ועשה את זה כבר?

• 3 תגובות
    • 557 צפיות
  11. Started by yonatanph,

יש לי כרגע 6300 על לוח 965P-DS4 עם 2GB 400HZ כרטיס המסך שלי הוא 8800GTS 512 אני רוצה לשדרג את המחשב ביחס עלות/תמורה הכי טוב שאני יכול להשיג. חשבתי לשדרג את המעבד לE6300. האם אני ארגיש שיפור משמעותי ? האם כדאי לשדרג משהו נוסף מעבר לזה? (זיכרון לוח אם). המטרה פה זה מינימום עלות מקסימום שיפור. תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 578 צפיות
  12. Started by raiman1,

מה זה ליבה?? אם יש לי מעבד 2GHZ 2 ליבות אז בעצם יש לי 4GHZ??

• 2 תגובות
    • 808 צפיות
  13. שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים. יש ברשותי מערכת מחשב מבוססת INTEL מעבד pentium 4 ht 531 lga 775 שמורכת על לוח אם של ASUS p5s800-vm, גם המעבד וגם הלוח תומכים 64 BIT. עד פה הכל טוב ונחמד ... רק הבעיה היא שהאופצייה של ה - Hyper-Threading שלי משומה לא עובדת (הווינדואוס לא מציג לי ליבה מדומה) ובנוסף אני גם לא רואה את זה ב EVEREST, ז"א, האפשרות מופיעה לי כנתמכת אך מסומנת כמופסקת. הלכתי לBIOS וחיפשתי להפעיל את זה, מצאתי, הפעלתי והעניין נשאר בעיינו, אני קצת לא מצליח להבין למה זה ככה אם הכל אומר לי שהוא מכיר בפונקצייה אבל לא מפעיל אותה. ד"א, המעבד הספיציפי הזה עבד על לוח אם אחר שבוא הוא כן הפעיל את הHyper-Threading ושם ראיתי במנעל משימות\ביצועים, קריאה של 2 ליבות. אם מישהו מכיר לוח…

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by Kolshamen,

אין על זה בסטיקי! השאלה היא מה זה עושה? האם אפשר לבטל את זה? זה מפריע לOC? ???

• 11 תגובות
    • 9.3k צפיות
  15. בניתי משהו למחשב שמתחבר למחשב עם חיבור כמו שבתמונה (בצד השמאלי-צבע כחול) ועשיו ברשותי הלוח DFI LP P45 DK T2RS PLUS ואין לו בחיבורים מאחורה חיבור שכזה. אך יש חיבור של com על הלוח עצמו. החיבור שעל הלוח הוא בעצם פינים שכאלה. האם אני יכול לחבר ללוח עצמו? האם זה אותו החיבור? החיבור שעל הלוח שנקרא com והחיבור של העכבר שיש לי?

• 3 תגובות
    • 758 צפיות
  16. Started by HeroesCut,

יש לי הזמנה של Core i5 עם זכרון של 6GB/DDR3/1333MHZ/KINGSTONE זה שלוש יחידות של 2GB. 7-7-7-24 CL 2GBX3, ראיתי בכמה מקומות שI5 לא תומך בטירפל צ'אנל זה אומר שאני אצטרך לוותר על 2GB??

17. Started by mazinya,

קיבלתי היום את המחשב ואני רק רוצה לוודא שהטמפ' תקינות. המעבד הוא 720BE לוח אם MA770-UD3 הביוס מעודכן לגרסת FD

18. Started by oa_18,

פרימטתי מחשב שלי חבר ואין לו דרייברים ללוח אם איך אני מוצא את השם של הלוח אם ? הלוח אם של ASUS

19. Started by idan_v,

יש עליהם מידע קטן או משהו? מחיר? משהו??.... אני יודע שהם 12 ליבות, אבל חוץ מזה כלום... כי ממתי שהכריזו על מעבדי i9 אני מחפש עליהם מידע או משהו ואני לא מוצא....

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. מחשב שכרגע בנוי על : מעבד : AMD ATHLON X2 64 bit 5200 socket AM2 2.66GHz 90nm לוח אם : ASUS M2N-MXCE NFORCE 6100 DDRII 1066MHz זכרון : TRANSCEND 2G DDRII 800MHz המחשב כמו שהוא היום משמש לעריכת וידאו עם ADOBE PREMEIRE ולא ממש סוחב (הCPU על 80-90% רוב הזמן, 100% בזמן רינדור). מה אפשר לשדרג במינימום השקעה ומקסימום תועלת למטרה הזאת ? (לא משמש למשחקים).

• 4 תגובות
    • 596 צפיות
  21. Started by HeroesCut,

מה ההבדל בינהם והאם ההבדל שווה תוספת של 130? אני קונה היום מפרט עם I5 ורציתי לדעת אם התוספת של ה130 שווה(מטרת משחקים), בעתיד מקווה לשני כרטיסי מסך, אם זה משנה..

• 3 תגובות
    • 592 צפיות
  22. שלום יש לי מחשב חדש (כרגע הוא בבדיקות ובתיקון) עכשיו אחת הבעיות שקיימות שהיא שהתוכנות SPEEDFAN ו-EVEREST מציגות לי שהמעבד על טמפ' של כ-82 C , דיברתי עם הטכנאי היום והוא אומר שזה בעיה שקיימת בחיישני טמפ' בכל הלוחות אם מדגם זה, זה נכון? נ.ב ה-EVEREST וה-SpeedFan הן מהגרסאות הכי חדשות!

• 3 תגובות
    • 588 צפיות
  23. Started by zaroor,

ראיתי כאן שממליצים מי שרוכש נגיד את ה 7500 עדיף לו לקחת את ה 6300 בגלל מחיר ? או מה מה ההבדל בינהם כמה הרצים במהירות ? נגיד מדובר על שימוש כללי להכל אז אמרו שה CD2 עדיף עם ליבה כפולה משותפת......והיום שממליצים על 6300 הוא סך הכל DUAL CORE אז מה פיתאום הוא יותר טוב מה CD2 ,,,לא מובן מישהו מיכול להסביר במהירות הוא קרוב גם ל 8400

• 3 תגובות
    • 653 צפיות
  24. שלום רציתי לדעת אם יש הבדל בין הביצועים בין שני המעבדים אם המטרה העיקרית שלי היא משחקים.. עוד שאלה, האם הלוח אם הזה: GIGABYTE MA790XT-UD4P AM3, 790FX, DDR3 1333, PCI-E, ATI CrossFireX, HDAudio, 1394a מתאים למעבד של AMD?

• 3 תגובות
    • 642 צפיות

דיונים חדשים בפורומים