עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by shlomi_il,

יש לי שתי כרטיסי RAM אחד של 2 Giga ועוד אחד של 512 ולוח P5vd2-MX, משום מה הוא מזהה לי רק 1 Giga מהכרטיס של ה2, עידכון BIOS יעזור במצב הזה?

• 4 תגובות
    • 727 צפיות
  2. היי חברים יש לי בפאנל הקידמי יציאה של AUX וכניסה של מיקרופון שאני רוצה לחבר אותה ללוח אם שלי ואין לי מושג איך אני עושה את זה הלוח אם שלי הוא M2N-MX SE הכבלים שיוצאים מהמארז הם: כחול L_IN שחור GND סגול R_IN שחור עם פס לבן קטן GND ירוק MIC_IN צהוב R_OUT אדום L_OUT בדקתי בביוס שהכל מוגדר כמו באתר היצרנית. תודה לעוזרים!

• 0 תגובות
    • 572 צפיות
  3. Started by adief12,

אני מעוניין במחשב נייח לצורכי עבודה בתוכנות הבאות: פוטושופ (ובכלל סי אס 4), אוטוקד, ותכנות תלת מימד כגון סקאצ'אפ, ריינו, רביט, מקס. האם אני צריך CORE 2 QUAD או יספיק לי CORE 2 DUE? כמו כן, האם יש לוינדוז 7 בעיה לעבוד עם התכנות הללו?

4. Started by LRa,

בוקר טוב, לידידה שלי יש מחשב עם זכרון dd2 667 512mb. יש לי סטיק של ddr1 500 1g. האם יש אפשרות להתקין באותו במחשב שלה? תודה

• 3 תגובות
    • 661 צפיות
  5. Started by suren,

שלום חברים! יש לי את לוח האם הנ"ל ועל פי ה- Dvice Manager אני רואה שיש לי 2 COM Ports בחיבורים מאחורה אני רואה רק אחד (אני צריך 2). פתחתי את המחשב ומצאתי בלוח האם 9 מגעים שרשום מתחתם COMA SPD1F (מצרף תמונה: למטה צד שמאל) ויש לי כבל שיכול להיכנס ל9 שיניים ובצד השני יש COM פורט. איך עלי לחבר אותו לחיבור הנ"ל? תודה מראש!

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. שלום לכל חברי הפורום. לפני רכישת מחשב חדש בתקציב של 3K למטרות משחקים ותוכנות המסרים אני מתלבט על איזה מערכת להתבסס INTEL או שמה AMD. במפרטים שהוצעו לי ישנם את שתי המערכות ,נאמר לי שבתקציב זה מערכת הAMD כדאית יותר. משום מה חוששני לקנות את המערכת מבוססת הAMD, האם תוכלו לעזור לי ולשפוך מידע למה כן כדאי ולמה אין ממה לחשוש? אין בכוונתי לבצע OC כלל או לפתוח ליבות. בתודה מראש, אלעד.

• 9 תגובות
    • 746 צפיות
  7. לרוע מזלי (וטיפשותי) ניסיתי לעדכן את הביוס של הלוח שלי..וכעת המחשב עולה אך על המסך רואים רק נקודה לבנה בצד שמאל.. קראתי והבנתי שאפשר לעשות ריסט לביוס ע"י הוצאת הג'מפר כך שהלוח נכנס למצב ריקברי , ואז אפשר או ע"י דיסק / דיסק או קי להתקין את הביוס שנית.. ניסיתי את הנ"ל אולם כל מה שאני מקבל זה מסך עם כתובית של אינטל של הביוס כמו שהיה תמיד אך לאחר מכן המסך שחור ולא קורה שום דבר יותר מכאן והלאה.. האם גרמתי לנזק בלתי הפיך?מה עליי לעשות? מבאס נורא..מה גם שהמחשב משמש לי לעבודה..זה קצת מלחיץ..

• 0 תגובות
    • 733 צפיות
  8. אני הייתי מעוניין לקנות את המפרט הבא: [..] AMD ATHLON II X3 425 AM3 (2.7GHz) - BOX ₪462 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA78GM-UD2H ₪427 זיכרון: [..] PATRIOT 4096MB (2048X2) DDR2 800MHz CL5 : PSD24G800K ₪307 כרטיס מסך: [..] POWER COLOR HD4850 PCS 512MB GDDR5 HDMI - RETAIL ₪564 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ₪122 מארז: [..] ANTEC TWO HUNDRED w/o PSU ₪261 ספק כוח: [..] HEC RAPTOR 450W - RETAIL ₪226 דיסק קשיח: [..] SEAGATE BARRACUDA 7200.12 500GB 16MB SATA2 NCQ - ST3500418AS - זמין במלאי ₪265 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (מבצע לחברי הפורומים) לרוכשים מעל 2000 ש"ח ₪0 מחיר סופי: ₪2634 המפרט הורכב ב- www.IQPC.co.il אך הובא לתשומת לי…

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. איזה מהם מראה באמת את החום של הליבות? רוני

10. Started by SeeYouInHell,

איזה מבין השנים טוב יותר ועדיף לקניה AMD ATHLON II X3 425 AM3 AMD PHENOM II x2 545

• 3 תגובות
    • 792 צפיות
  11. Started by Sepsis,

אהלן, רציתי להתייעץ לגבי שדרוג המעבד ולוח האם שלי (ראו במפרט שלי). לאחרונה אני מרגיש שהביצועים של המחשב שלי כבר לא כלכך טובים. במיוחד במצבי Multi-Task (לדוגמא פתיחת קובץ ZIP גדול + גלישה באינטרנט). מה גם אני די בטוח שיש לי צוואר בקבוק במשחקים. הייתי רוצה לשפר את הביצועים (בלי לבצע אוברקלוק). מה לדעתכם כדאי לעשות? האם שווה לשדרג את המעבד ולוח האם? האם שווה לשדרג רק את לוח האם לאחד שיתמוך בזכרונות מהירים יותר? מצפה לתגובותיכם. תודה מראש לעונים.

• 3 תגובות
    • 608 צפיות
  12. Started by abarbotel,

היי קראתי מאמר באנגלית בנושא ניהול זכרונות הצלחתי להבין רק חלקית מה שרשום שם http://blogs.technet.com/markrussinovich/archive/2008/11/17/3155406.aspx בכל אופן עלו לי הרבה שאלות בנושא זיכרון צוין שם שוינדוס מחלק אוטמטית זיכרון בין המערכת לבין תכניות ומקצה לכל אחד 2 גיגה מקסימום א.איך משנים את זה ב. האם במידה ויש מחשב עם הרבה זיכרון נניח 4 גיגה , לא עדיף לבטל את הpage file הזיכרון וירטואלי כי גם ככה הוא בא מההרד דיסק וזה מאט את המחשב ג.מה קורה עם 64 ביט איך אז מתחלק הזיכרון ואיך משנים את זה ד. בניהול זכרונות יש אופציה להקצאה לתכניות או לשירותי רקע מה ההבדל למה צריך את זה? ה. במאמר בחלק השני שרשום בכותרתו Committed Memory ממש התאמצתי להבין אבל לא ממש ההבנתי כמו שצריך , דובר…

• 2 תגובות
    • 788 צפיות
  13. משחקים ברמה של מרוצי מכוניות\משחקי ספורט וכו', לא יריות או משהו סופר כבד. עדיפות לשילוב שיתמוך בוירטואליזציה וברייד, אבל לא חובה אם זה מייקר מידי, בכל אופן הדגש הוא על הוצאה מינימלית, בגלל זה אני גם לא רושם טווח מחיר. יש 2 גיגה DDR2 (מן הסתם יורחב בהמשך). כרטיס מסך 9800GTX+ (לא רואה סיבה לשדרג בזמן הקרוב). וספק כוח HEC ACE 480W (אני קודם אבדוק אותו עם המערכת, אין סיבה לרוץ לקנות חדש לפני שאני אבדוק עם הקיים). תודה רבה!

14. בלוח MA 770-UD3

15. מעוניין בהמלצה למעבד לוח וזיכרון. תקציב 1400. שימושים: אינטרנט, סרטים, קצת פוטושופ, הורדות, וכו. משחקים כמעט ולא, אולי כמה ישנים (אנריל, דיאבלו, לא דברים רציניים). אני מקווה שהתקציב סביר. הייתי מאוד רוצה לשדרג אותו בעתיד מה שאומר שצריך סוקט עם המשכיות. רצוי, לא חובה. אם יש מעבד+לוח בסכום קצת יותר גבוה שמשתלמים יותר מבחינת עלות/תמורה, סוקט עם אורך חיים ארוך יותר- אני זורם. זיכרון - יש לי נטייה להריץ 300 תהליכים במקביל (אימיול, משחקים, דפדפן, העתקות למיניהן) אז לבחור בהתאם. גם כאן ובאופן כללי התקציב ניתן לפריצה למרות שרצוי שלא. תודה.

• 10 תגובות
    • 985 צפיות
  16. Started by x-filer,

איזה מעבד כדאי לרכוש עם כרטיס מסך hd 4870 שלא יווצר צוואר בקבוק במעבד? תקציב עד 1000

17. 1. רציתי לדעת אם יש שינוי כלשהו אם משתמשים במעבד של AMD או של INTEL בכרטיס מסך של ATI, האם בגלל ש- ATI שייכת ל- AMD יש יתרון כלשהו ברכישת AMD לכרטיס ATI? 2. יש לי התלבטות קשה בין CORE I5 לבין PHENON II 965BE. בין מערכת של לוח אם, זיכרונות ומעבד של AMD יש הפרש של 500 ש"ח כלומר 20% פחות, אבל לפי בדיקות שונות, מצאתי שגם הביצועים נמוכים יותר ב- 20% משל CORE I5. ל- CORE I5 יש קירור יותר טוב, הוא חסכני בחשמל ואין לו גשר צפוני שמחבר בינו לבין כרטיס המסך. המחשב שלי מיועד למשחקים כבדים ברזולוציות גבוהות עם כרטיס מסך HD5850. אז מהבחינה הזאת יותר משתלם לקנות את ה- I5 למרות שכואב קצת בכיס, אבל אפשר להסתדר עם הכאב בתמורה לכל כך הרבה דברים טובים. כאן נכנסת השאלה הראשונה שלי אם יש קשר ב…

18. קראתי פה לפני כמה זמן שיש בעיות עם התושבת למעבדים 1156 או משהו כזה. אני לא מתכוון בכלל להתעסק עם אוברקלוק . שווה לי לקנות את המחשב ? או שכדאי לחכות ? Core i5 750, s1156, 8MB Box P55-UD3L s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. עד 1500 ש"ח ללא החלפת זכרונות !!!! אנא בדקו המפרט הקיים-אפשרי שדרוג מעבד בלבד! לא מקבל ביצועים מיטביים במשחקים תודה

• 7 תגובות
    • 645 צפיות
  20. Started by yotam360,

האם הלוח אם שלי (striker ii formula) תומך WIN7? מבחינת דריברים וכאלה...)

21. Started by tascam,

האים זיכרונות 1600 יתנו יתרון כלשהוא בהשוואה לזיכרון 1066 בהנחה שלא מתוכנן שום OC ? באיזה תדר זיכרון מישתמש מעבד 920 כבררת מחדל ?

• 3 תגובות
    • 681 צפיות
  22. Started by nirp1981,

המעבד או כרטיס המסך? במקרה שלי מעבד AMD ATHELON64 3000+ וכ.מסך geforce 6600gt 128mb איזה מהם עדיף לשדרג למטרה זו? תודה

• 10 תגובות
    • 900 צפיות
  23. Started by RayZ,

הייתה לי כאן שאלה באופן תאורטי לא מזמן. בכל אופן, יש לי מעבד AMD Athlon X2 (הישן, עם סוקט AM2, לא פלוס), הייתי צריך להחליף את הלוח והדגם שלו כבר לא מיוצר. הביאו לי במקום לוח אחר לסוקט AM3. האם יש פה תמיכה אחורנית? כלומר, זה יתאים?

• 9 תגובות
    • 899 צפיות
  24. בוקר אור! יש לי קצת התלבטות קטנה אשמח לקבל חוות דעה נוספת ממכם חברי..אז ככה! לפני הכל השימוש במחשב היה בגדול עבודה משרדיות (אינטרנט עם הרבה טאבים) סרטי HD ויכולת OC עד כמה שאפשר עם קירור סטוק של AMD..(ידועה לי שאני יצתרך קירור טוב כדי להגיעה רחוק) רכשתי מעבד AMD Athlon II x2 245 2.9Ghz‎ יש לי כל מה שאני צריך מסביב זכרון 2GB 800HZ HD500GB... חסר לי רק לוח ואני דיי מתלבט בין שתי לוחות שמענינים אותי: GA-MA78LM-S2H http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=3193 ב370 שח GA-MA74GM-S2H http://www.giga-byte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=3062 ב340 שח בגדול יש קצת הבדלים גם הציפסטים שונים והראשון יותר חדש.. אשמח גם לקבל…

• 7 תגובות
    • 857 צפיות
  25. שלום, ברשותי הזיכרון: G.SKILL DDR3 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 1333MHZ CL8 F3-10600CL8D-4GBHK (לוח אם Asrock p45r2000 ומעבד Q6700) כדי שאוכל להפעיל את הזיכרון בתדר 1333MHZ, עשיתי OC למעבד (אני מעוניין ב- OC) והעלתי את תדר ה BUS ל 333MHz. בשלב הראשון נתתי ללוח האם לבחור את תדר הזיכרון, ונבחר תדר זיכרון של 533 (יחס של 5:8 - 1066 אפקטיבי). במצב הזה לאחר מספר בדיקות עם OCCT והעלאת מתחים למעבד הגעתי למערכת יציבה. בשלב הבא בחרתי בביוס תדר זיכרון 666 (יחס של 1:2 - 1333 אפקטיבי), שזהו התדר שבו מוגדר הזיכרון לעבוד - אין OC לזיכרון. אבל אני לא מצליח להגיע ליציבות המערכת. הזיכרון מוגדר לעבוד עם תזמונים של 8-8-8-21 ועם מתח של 1.5-1.6V - ניסיתי לבחור את הפרמטרים ידנית בביוס, ניסיתי עם…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.