עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by kob27,

Intel Core 2 Duo E8600 3.33Ghz או Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz בעיקר עבור הסימולטור של מייקרוסופט FSX שידוע כזולל CPU, וכן עבור קרייסיס, COD4 וכו', לפי בנצ'מרקים ה Q9550 נותן תוצואות טובות יותר, אבל אני קורא באינטרנט דעות של אנשים שאומרים שעבור FSX ה E8500 הוא ה מעבד, וכרגע יש גם את E8600 שאפשר לעשות לו עוד OC (או שלא?), הכרטיס מסך שיעבוד איתו הוא HD4870. תודה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by eliom,

שלום יש לי לוח אם P5KPL איזה זכרונות מתאימים ללוח אם. או אם אפשר תרגום של הקישור של תמיכה בזכרונות. https://www.asus.com/Motherboards/P5KPL/#specifications

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. קודם כל מדובר בשילוב של CI7 יחד עם WIN ויסטה 64/32 ביט. אם לאחרונה קורה לכם שהמערכת מתפקדת באופן מחשיד שיש וירוס, הכוונה לאיטיות ולאגים בצורה רנדומלית. תנסו את הפיתרון הזה לפני שאתם נכנסים לסרט של וירוסים, שיחזור מערכת, התקנה ופירמוט... לאחר שחוויתי על בשרי את כל הנ"ל, גיליתי בעזרת כמה חברה מעבר לים שהמעבד I7 לא מתפקד טוב כאשר מופעלת האופציה HT (הייפר-תרד) בביוס, יחד עם השרות (super fetch), במערכת ויסטה בלבד! השרות הזה לא קיים ב-XP. מה שצריך לעשות זה להחליט מה יעיל לכם יותר, או HT מופעל ללא super-fetch, ואם כן רצוי אז לכבות את HT בביוס! יחד זה מתכון למריבות. מקוה מאוד שבעזרת המידע הזה תמנעו מלפרמט סתם את המחשב. run>msconfig ולבטל את ה-super fetch. [attachment deleted b…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. היי! אני משדרג את המחשב שלי - עד כה קניתי: - מעבד Intel Xeon E5450 (3.0GHz/12M/1333) עם תושבת 775 (במקור הוא 771). - כונן SSD (קניתי של סמסונג). נכון להיום לוח האם שיש לי: Gigabyte GA g41m Es2l שתומך ב-DDR 2 800MHZ ואני רוצה לשאול אם לדעתכם כדאי על הדרך לשדרג ללוח אם בסיסי התומך ב-DDR 3 עם מהירות גבוהה יותר. תקציב: עד 350. המארז שיש לי כיום Midi Tower) Antec NSK 4480) והלוח שבתוכו הוא Micro ATX. מה אתם אומרים? תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  5. שלום. על לוח אם X58, תושבת 1366, קיימים 3 ערוצי זכרון. ברגע זה, מותקנים אצלי רק 2 סטיקים, של 2 גיגה כל אחד = סך הכל 4 גיגה ראם. האם יש שיפור בביצועים (אני מבין שזה מונח מאוד יחסי) כאשר משתמשים בכל ערוצי הזכרון? ז"א - האם כדי, עבור סכום די נמוך של 12 דולר, להוסיף סטיק של זכרון (וזאת לא להוסיף זכרון למערכת, אלא להנות מהיתרונות של 3 ערוצים)? תודה

6. Started by avner22,

קראתי עליהם הרבה וגם פה באתר ועדיין אל הצלחתי להבין את ההבדל בין שני המעבדים ולמה C2d הרבה יותר טוב ? תקנו אותי אם אני טועה.. dual core זה לא מעבד כפול ליבה ? כלומר 2 מעבדים ביחד.. וגם c2d אמור להיות כפול ליבה 2 מעבדים ביחד ? אם אני לא טועה אז מה עושה אותו יותר טוב ?? תודה רבה לעוזרים.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by bla7,

שלום לכולם... בשעה טובה ומוצלחת, ואחרי הפסקת חשמל מרגיזה, נשרף לי הלוח אם הנ"ל. האיבחון נעשה במעבדת מחשבים ומתברר שהכל שלם חוץ מהלוח (ספק, מעבד וכו'). המעבד הוא Athlon64 3000+. כרטיס מסך 9550 (AGP). זיכרונות DDR. הבעיה היא, שבחנות טוענים שאין להם לוח מקביל שמסוגל לענות על כל מה שהלוח הזה עונה. כלומר, צריך להחליף כרטיס מסך. ואת זה, אני לא רוצה לעשות כרגע. רציתי שתתנו לי רשימה של לוחות שנמכרים כרגע (למשל, שניתן למצוא בזאפ) שתומכים ב-DDR, AGP וסלוט 939 בשביל המעבד, ואני אקנה את הלוח ואספק להם אותו. תודה רבה

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. שלום לכולם ! יש לי 2 שאלות ואם אפשר אז עוד אחת...למרות שהיא לא קשורה לפורום הנוכחי 1. במידה ואני מבצע אוברקלוק למעבד במחשב חדש ונניח שנשרף המעבד לאחר זמן מה (או במקום...) כל זאת כמובן כשאני עדיין במסגרת אחריות על המעבד. האם פגה האחריות במקרה כזה מול היבואן ? במידה ואני מביא את המחשב התקלו למעבדת החנות , הטכנאי במקום יוכל לדעת אם ביצעתי אוברקלוק ? מה אומר החוק במקרה כזה ? 2. ראיתי במפרט טכני של לוח לדוגמא של ASROCK שיש לו 128 זיכרון של כרטיס מסך OB. האם זה אומר שיש זיכרון מובנה לצ'יפ שהוא OB ? או שהכוונה לכמות הזיכרון המקסימלית שהוא יוכל "למשוך" מהזיכרון הפיזי של המחשב ? כלומר מזיכרון של ה-DDR 3. שוב לא כל כך קשור ... אבל חשוב לי ... האם מישהו מכיר תוכנה שיכולה לבצ…

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by anri,

צריך המלצה לזיכרון הכי טוב שאני יכול לקנות היום , שתי סטיקים של 512MB PC4000 . לפי מה שאני יודע זה ה - Corsair TwinX PC4000 PRO אבל אם לא ,אז אני צריך ביצועים הכי טובים שאפשר מבחינת הכול , OC , תיזמונים וכו' ... המחיר לא חשוב בכלל . (אם אפשר גם קישור לזיכרון)

• 25 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by ar2r,

השימושים שלי הם אינטרנט מוזיקה משחקים ואני משתמש בתוכנות מוזיקה - פרוטילופס וקיובייס.. אני משתמש גם בשביל לראות טלויזיה בכרטיס TV ... אשמח עם תעזרו לי לבחור דגם

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by xDa,

שלום וחג שמח, רציתי לשאול,מה מיוחד בלוח הזה? http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4594#ov למה החיבורים של האודיו (כרטיס קול) בצבע זהב?, מה זה נותן? ואיך אני אמור לדעת מה הצבע הירוק שם? מישהו פה באמת יכול להמליץ עליו, על פני זה? http://www.tms.co.il/product/12628 אולי עם קצת פירוט זה יעזור,תודה.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. עוד אחד מהטרנדים החמים שחווינו בתערוכת Computex 2016 היה בואם של 'תיקי המציאות המדומה' - מערכות מחשב מתקדמות עם סוללה ורצועות, לנשיאה על הגב ולשימוש יחד עם משקפי המציאות המדומה של HTC או Oculus, לחוויה אלחוטית וחופשית כמעט לגמרי. מדובר בפתרון מסורבל ומוזר למדי, שעתיד לעלות צפונה מ-1,000 דולר, לשקול בין 4 ל-5 קילוגרמים ולספק כ-90 דקות של מציאות מדומה ללא חוטים - אך בסופו של דבר מדובר בפתרון הכרחי נכון להיום, שגם חושף את המגבלות המשמעותיות של הטכנולוגיה בעידן הנוכחי, עד אשר יימצא התקן האלחוטי האמין והזריז מספיק בכדי להחליף את כבלי ה-HDMI (וגם אז סימן אספקת האנרגיה למשקפי המציאות המדומה יישאר בסימן שאלה מסויים). החדשות הטובות הן שמכאן ניתן רק לעלות כנראה - אל…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  13. היי כולם! בסופו של דבר אחרי שרציתי לרכוש E8400 הוא עדיין לא היה במלאי בחנות שממנה אני קונה. אני יודע שהמעבד זמין בחנויות מסויימות באינטרנט אך מטעמי נוחות אישיים בחרתי בחנות הקרובה לביתי במרחק הליכה כך שגם אוכל לממש אחריות בלב שקט ולא אצטרך לשלוח את המוצר בדואר.. כמו כן הוא "זיכה" אותי בסכום נחמד על הציוד מהמערכת הישנה שלי. לאחר שקראתי פוסטים נרחבים באינטרנט בנושא (בגוגל - Xeon E3100 vs. E8400) נוכחתי לדעת שהוא אותו מעבד, אחד לאחד, בעל אותה ליבת Wolfdale עם ייצור של 45nm אותה מהירות ואותן תכונות בדיוק. לכן, אני יכול להציע לאלה שרוצים E8400 ולא יכולים להשיגו ללכת על המעבד. ההבדל היחידי ביניהם הוא מה שרשום על המעבד עצמו ועל הקופסא.. סיבות נוספת ומעניינות שנתקלתי בהן …

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by Ran B,

היי לכולם! קניתי את הפנטיום D 2.8 mhz dualcore. וכשהסתכלתי בCPUZ ראיתי P4 HT. האם פנטיום 4 הוא לא באמת dualcore אלא HT?! תודה, רן.

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by toktok,

הי, איזה זיכרון עדיף למחשב חדש?: 2x1GB Corsair XMS2 TwinX CL4 DDR II 667Mhz או ‏2x1GB OCZ Platinum Revision 2 XTC‎ DDR II 800Mhz. יש משהו אחר בטווח מחירים כזה שעדיף (רצוי מהאתר של KSP)? תודה רבה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. יש לי מחשב נייד ישן Hp Presario 700 מעבד AMD athlon 4 1.20 MHZ זיכרון 496 MB אחרי שנהיה איטי בטירוף, פרמטתי ושמתי win XP PRO SP2 + office 2007 והוא עדיין איטי. לפעמים פתאום קופא. האם זה קשור לגיל של המחשב? למערכת ההפעלה או לגרסא של האופיס שברסאות חדשות לוקחות יותר משאבי מערכת? זיכרון וכו'? אם יש למישהו המלצה מה לעשות ( חוץ מאשר לקנות מחשב חדש... אשמח. תודה!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by frogman,

היי ושלום לכולם אשמח לקבל המלצה ללוח אם תואם אינטל למעבד i5 אני מבין שהרוב רצים על הבסיסי ‏H55M-D2H s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 2200, 2xPCI-E, VGA, HDMI‎ שעל פניו ביחס עלות מול תועלת נותן הכל. 410 ש"ח השאלה אם יש סיבה לדגמים היותר מתקדמים שלהם? אין לי כוונות לעשות crossfire מה שכן אני רוצה לבצע אוברקלוק רציני ולא דרך הממשקים שלהם. לכן אשמח לדעת מה דעתכם האם הלוח מתאים או המלצה אחרת אולי של asus. שאלה נוספת האם כדאי ללכת על מעבד i7 האם ההפרש במחירים שווה את הביצועים?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. אני רוצה לקנות מחשב נייד (ואני לא מציין את זה כדי שתעזרו לי לבחור מחשב, רק כדי שתבינו טוב יותר את השאלות שלי). אני לא מתכנן להסתובב איתו הרבה (יש לי טאבלט. מספיק לי). יש לי קצת ידע במחשבים, ועכשיו, כשאני מחפש מחשב, נזכרתי ששמעתי פעם שזיכרון הוא צוואר בקבוק (ספציפית שאחת הבעיות היא שלא ניתן, במחיר סביר, לספק למעבד זיכרון בנפח גדול שהוא יכול לגשת אליו מהר במיוחד - ולכן יש את רמות ה- Cache) אז התחלתי לתהות עד כמה משפיעה כמות ה- Cache על מהירות הפעולה של המחשב, ועד כמה מעבד 64 ביט שמריץ מערכת הפעלה מתאימה שונה בביצועים ממעבד דומה שתומך רק ב-32 ביט (אני מודע לתמיכה ביותר זיכרון, אבל מה שמעניין אותי זה יותר ביצועים בעיבוד מאשר יכולת גישה לזיכרון). לא ממש מעניין אותי לגבי ייתר…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by amisha,

התייחסו בשני סעיפים : 1.במצב רגיל (תזמוני חברה ותדר של 400 MHZ ) 2. OC 3.שינוי תזמונים קיצוני לאגרסיביים אלו המתחרים להלילה : בפינה הכחולה יש לנו את המתאגף מבית GEIL העמיד למכות מתח של 3.1V ורוחב כתפיו הוא כ 495 מגה הרץ בזמונים רגילים במכת מתח של 3.0 : http://www.pchardware.co.il/docs/pd-1483740607.htm בפינה השמאלית יש לנו את המתאגרף מבית OCz בעל התזמוניםהרגילים המצויינים של 3-2-6-2 ויכולת תדר של 433 מה הרץ!! ( עמידות למתח עדיין לא נוסתה!!) http://www.ocztechnology.com/products/memory/OCZ+EL+DDR+PC-3500+Platinum+Edition שניהם בעלי צ'יפים של 4.5NS אז באו נתחיל בקרב!!

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by stingeR-,

מי מהם יותר טוב מבחינת , נוחות , יציבות , OC(לא הכי חשוב) , פיצ'רים , תמיכה , אחריות והכל הדברים האחרים שמשפיעים על לוח אם... ענו לי הפעם זה דחוף! מחר אני הולך לקנות.

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by alonkl,

המעבד שלי AMD Athlon 64 X2 4800 גוף קירור Arctic Cooling pro 64 for amd אני אל רואה מהירות מאוור.. וזה עובד על 4 מעלות או 5. בינתיים נאי מחזיק אותו על מאמץ מה לעשות?

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by motifi,

האם יהיה שינוי גדול במהירויות ? ואם כן מה מומלץ כלוח אם וזיכרונות לוח עד 1000 ש"ח זכרונות 4 גיגה סכום בסביבות 500 ש"ח

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by RonCohen,

צריך עזרה עם זיהוי מעבד אני יודע לפי החלק הפיזי שבוא כתוב כמה דברים Pentium 4 2AGhz?!?! 512 לא כתוב אבל אני מנחש מניסיון שזה KB של Cach 400 זה FSB 1.5V גיליתי שהו לתושבת LGA478 כי שמעתי שהפנטיום 4 טובים לאוברקלוק האם הוא טוב לאוברקלוק או שזה כבר לא הפורום הנכון לשאלה?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by evman007,

קיבלתי אתמול תמחשב החדש עם הלוח הזה.אני מנסה להכנס לביוס וזה לא נותן.חשבתי בהתחלה שצריך ללחוץ DEL כמו בהרבה לוחות ,אבל מבדיקה בחוברת כתוב לי ללחוץ על F2.אני עושה את זה ועדיין הביוס לא עולה והמחשב ממשיך לשלב טעינת הויינדוס. מה יכולה להיות הבעיה?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. יש לי צורך בלוח המכיל מקסימום חריצי PCI-E (על חשבון PCI רגילים )לכרטיסי הרחבה, ושמאפשר ביצוע OC גבוהה ויציב לאורך זמן. חיוני שהלוח יאפשר "עיגון" של גופי קירור כבדים באמצעות חורים יעודיים לברגים בלוח האם. חשוב לי שתהיה תמיכה ב-USB-3 מפני שאני מתכוון לרכוש דיסק קשיח חיצוני שעובד בתקן זה. זה גם קריטי שהלוח יתמוך בצורה טובה גם ב-SATA-6 ,היות ואני מתכוון להחליף את הדיסק הקשיח ב-SSD מהיר אבל קטן בנפח של 32 GIGA לצורך מערכת הפעלה +כמה תוכנות ומשחקים כבדים שזמני הטעינה הארוכים שלהם בין השלבים ,מעיקים עלי מאוד. הערות: העניין של ריבוי כרטיסי מסך ,לא מדבר אליי. כמו כן אין לי צורך בלוח שתומך במעבד גרפי מובנה.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים